A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copanele cu bacon

Postat de: gabrielacuisine in Pui

Simplu ca buna ziua nu? Spalam copanele cu apa rece (neaparat)! Asezonam copanele cu sare, piper si cimbru si apoi rulam fiecare copanel in bacon si le asezam soldateste intr-o tava unsa cu...Citeste continuarea

Cupola cu crema de vanilie

Postat de: Creatsa in Torturi

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa. Adauga galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt si cacaua si amesteca...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu pleurotus

Postat de: Luana in Ciorbe

Fasolea se lasa la inmuiat peste noapte . A doua zi se da in fiert 10 minute si se arunca prima apa . Punem fasolea la fiert in a 2 apa . Legumele le taiem cubulete si le punem putin la...Citeste continuarea

Ciorba de varza cu piept de pui

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Spalam pieptul de pui si il taiem bucatele. Curatam legumele si le spalam. Ceapa si ardeiul se taie cubulete, morcovul se taie rondele. Varza si rosiile se trec prin robot. Prajim...Citeste continuarea

Cozonac cu Nutella

Postat de: eduard_09 in Dulciuri

Intr-un vas amestecam drojdia cu putina apa calduta,1 lingurita zahar,1 lingurita faina. Cernem faina intr-un vas,adaugam sarea,coaja de portocala,zahrul,facem o gaura in mijloc si adaugam...Citeste continuarea

Cozonac cu rahat si ciocolata

Postat de: eduard_09 in Dulciuri

Maiaua - intr-un vas amestecam laptele caldut cu zaharul,faina si drojdia,acoperim si lasam la dospit 30 minute. Aluatul - intr-un vas amestecam galbenusurile cu smantana. 100 ml ulei,...Citeste continuarea

Chiftele cu sos

Postat de: mada91 in Vita

Chifetelele: 1.Pentru inceput punem miezul de paine la inmuiat in apa, curatam si pisam usturoiul si tocam patrunjelul si mararul (eu am avut uscat). 2.Intr-un bol amestecam toate...Citeste continuarea

Ciorba de gulii cu cartofi -de post

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Legumele se curata ,se spala si se taie cubur .Cartofii si gulia se taie mai mari Caliti in ulei ceapa , morcovul si telina . Adaugati apa 2l+ gulia+ cartofii. Sarati. Spre sfarsitul...Citeste continuarea

Cornuri cu branza si marar

Postat de: aalliinnaa07 in Aperitive / Garnituri

Drojdia o frecam cu 1 lingurita zahar, apoi adaugam laptele caldut si  faina pana obtinem o compozitie ca cea de clatite. Lasam maiaua pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam apa si...Citeste continuarea

Cartofi si oua la cuptor

Postat de: ianculubita in Aperitive / Garnituri

Punem cartofii la fiert in coaja;in alt vas punem ouale la fiert. Intr-o tigaie cu unt incins,calim ceapa taiata marunt,adaugam faina,stingem cu lapte,lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o...Citeste continuarea

Chiftele marinate

Postat de: mon in Mancaruri cu carne

Pentru chiftele - tocam cat mai marunt ceapa si o amestecam cu carnea tocata,usturoiul pisat ,oul batut, pesmet ,sare ,piper si boia dupa gust. Forman chiftelute pe care le prajim in ulei...Citeste continuarea

Ciuperci inabusite

Postat de: claudiaO in Aperitive / Garnituri

Spalam ciupercile si le curatam de pielite; eu una am ceva timp de cand nu mai curat pielitele, dar am grija sa le spal bine cu un burete de vase. Tocam ciupercile feliute; punem uleiul la...Citeste continuarea

Colacei cu branza

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Pentru aluat,amestecam intr-un castron toate ingredientele,framantam un aluat,acoperim vasul si lasam sa creasca. Intr-un castron amestecam branza cu zahar,gris,stafide(oprim cateva pentru...Citeste continuarea

Crap la cuptor cu ceapa si praz

Postat de: mihaelar63 in Crap / Caras

Crapul curatat spalat,portionat,sarat se da prin faina alba si se prajeste in ulei Ceapa si prazul se taie solzi se caleste usor in ulei . Se adauga la ceapa , boiaua , si pasta de ardei ....Citeste continuarea

Calamar umplut

Postat de: rena in Fructe de mare

Curatam bine sepiile interior si exterior si le punem la scurs intr-o strecuratoare. Taiem marunt capul cu tentaculele si le punem cu ulei intr-o tigaie sa se caleasca putin ,taiem ceapa verde...Citeste continuarea

Ciuperci cu smantana

Postat de: Larisel in Mancaruri de legume

Ciupercile se curata, se spala si se taie feliute. Ceapa o tocam marunt la fel si usturoiul. Eu am pus vreo 4-5 catei de usturoi. In tigaie punem o lingura de ulei si apoi punem ceapa si...Citeste continuarea

Cozonac si floare cu portocala

Postat de: timea in Dulciuri

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar si o lingurita de faina. Cernem faina intr-un bol,...Citeste continuarea

Ciorba de peste

Postat de: gabrielacuisine in Ciorbe

Se curata pestele de solzi si de mate, se spala bine si se bucateste. Daca pestele este proaspat, puteti pastra si capatanile. Il tinem la rece pana cand pregatim ciorba. Legumele se spala si...Citeste continuarea

Chec cu cacao

Postat de: susu in Prajituri

Nuca se da putin la cuptor, se curata de coaja iar 1/2 din ea se macina si restul se toaca marunt. Amestecam faina impreuna cu praful de copt si cacaoa cernuta. Stafidele se hidrateaza in esente...Citeste continuarea

Cartofi in coaja la cuptor cu cascaval

Postat de: H_Ana in Aperitive / Garnituri

Mai intai puneti la fiert cartofii pentru aproximativ 15 min.Intre timp dam pe rozatoarea mica usturoiul si il frecam cu putina sare pana devine spuma. Cartofii pe jumatate fierti ii asezam...Citeste continuarea

Cozonaci cu nuca si scortisoara

Postat de: claudiaO in Prajituri

Am pus faina intr-un lighean. Am facut o maia din drojdie, frecata cu 2 linguri de zahar, putin lapte , am facut o gropita in faina si am pus-o la dospit. Intre timp punem laptele...Citeste continuarea

Ciorbita de pui

Postat de: Larisel in Ciorbe

Pregatim carnea si apoi o punem intr-o oala in care adaugam apa in functie de cata cantitate de ciorba vrem sa facem. Eu am pus cat sa le acopere si sa le depaseasca cu 2-3 degete. Punem apa si...Citeste continuarea

Choux a la creme cu vanilie si...

Postat de: deyutzky in Prajituri

Gogosi:   Mixam albusurile spuma cu putina sare dupa care daugam galbenusurile si mixam la treapta cea mai mica. Amestecam amidonul cu taratele si praful de copt, le adaugam peste...Citeste continuarea

Crackers vegani picanti

Postat de: adnia in Aperitive / Garnituri

1. In primul rand se pregatesc toate tipurile de faina. Acest lucru se obtine foarte usor prin rasnirea boabelor de linte, quinoa si macinarea malaiului, astfel incat sa avem faina cat mai fina...Citeste continuarea

Cheesecake cu portocale

Postat de: sufletista in Prajituri

Blatul - Maruntim biscuitii si nucile cu ajutorul robotului sau cu masina de tocat. Topim untul si il lasam sa se raceasca. Adaugam intr-un bol biscuitii, nucile si zaharul si le...Citeste continuarea

Cozonac a la Oltina

Postat de: panacris in Dulciuri

Recunosc că m-am foloist de Maricica ;) Laptele călduț se pune în mașina de frământat pâine, apoi se adaugă făina cernută, ouăle amestecate cu zahărul și esențele,...Citeste continuarea

Cipsuri de sunca coppa

Postat de: Sylvia in Porc

Intr-o tava pentru cuptor se aseaza pe o hartie de copt bucatile de sunca din care facem cipsurile. Aici intervine partea de tehnica mai putin cunoscuta, daca le-am aseza asa la cuptor din...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: papabundetot in Aperitive / Garnituri

Carnea tocata am aromatizat-o cu cuisoare,nucsoara,piper sichuan,curry,sare si am pus-o la foc iute intr-o tigaie unde am rumenit-o putin. Ouale le-am spart intr-un castron mai mare,le-am batut...Citeste continuarea

Clatite cu iaurt si Nutella

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Infierbantam laptele si adaugam vanilia, lasam deoparte vasul. Mixam ouale( eu am folosit un tel), cu praful de sare si zaharul, adaugam si iaurtul. Amestecam bine sa se omogenizeze, urmeaza sa...Citeste continuarea

Crema de zahar ars cu mere

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Se amesteca ouale cu zaharul si esentele. Se adauga laptele,stafidele si coaja de portocala. Merele se decojesc de coaja si se taie feliute subtiri. Intr-o oala cu pereti dubli punem cele...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu ciocolata

Postat de: Larisel in Dulciuri

Clatite pufoase reteta Separam ouale, amestecand galbenusul cu zaharul si ulei iar albusul cu praful de sare. Peste faina punem praful de proteina impreuna cu praful de copt. Peste albus...Citeste continuarea

Curry cu basmati si ficat de pui in...

Postat de: merisor67 in Ficat

Pregatim mai intai ficatul de pui pentru ca dureaza mai mult. Punem un vas cu apa pe foc si putina sare.  Cand apa atinge punctul de fierbere, scufundam ficatul spalat si lasam sa dea...Citeste continuarea

Crap cu ciuperci, la gratar

Postat de: Ina in Crap / Caras

Incingem bine gratarul, stropim cu o lingurita de ulei si asezam feliile de peste pudrate in prealabil cu sare. Inchidem capacul si lasam la foc mic 10 minute, dupa care intoarcem bucatile de...Citeste continuarea

Crap in foi de dafin, stropit cu...

Postat de: Ina in Crap / Caras

Pestele se curata si se taie in felii de cca. 4 cm. latime. Presaram sare peste bucatile de peste si lasam deoparte. Curatam arpagicul si-l inabusim in unt / ulei , pana se rumeneste...Citeste continuarea

Cozonac de post cu crema Nutella de...

Postat de: ana77 in Prajituri

Pt aluat : - facem maiaua din drojdie cu 2 lingurite zahar si putina apa calduta pe care le amestecam si lasam la dospit 10-15 minute - intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul,...Citeste continuarea

Cornulete cu rahat (de post)

Postat de: ana77 in Prajituri

-fierbem cca 10 minute apa in care am pus nuca de cocos. Dam deoparte si lasam sa se raceasca bine. -amestecam margarina cu zaharul pudra, adaugam drojdia amestecata cu sare si zahar....Citeste continuarea

Chiftelute in aluat de bere

Postat de: Sim0naWorld in Vita

Mai intai am pregatit chiftelutele, amestecand toate ingredientele. Cu mainile umede am modelat  18 bile. Pentru aluat am cernut faina intr-un castron, am adaugat drojdia si le-am...Citeste continuarea

Cartofi Byron

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Cartofii, initial in reteta lui Cristi trebuie copti in cuptor. Eu, pt ca ma grabeam, dupa ce i-am spalat bine de tot(adica nu sunt curatati de coaja, ci aceasta trebuie spalata cu un burete de...Citeste continuarea

Ciorba de peste

Postat de: nadea68 in Pastrav

Incepem cu zarzavatul.Curatam si taiem marunt cartofii,ceapa si ardeiul. Punem pe foc o oala cu apa (3 l) .Adaugam zarzavatul . Lasam sa fiarba. Curatam pestele ,i-l taiem bucati si-l...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu tacamuri si...

Postat de: babi5 in Ciorbe

Prima data am curatat si proportionat tacimurile si aripioarele ,apoi le-am spalat bine si le-am  lasat in apa rece. Apoi am curatat:ceapa,zarzavatul si ardeiul, le-am spalat bine , le-am...Citeste continuarea

Chiftelute de pui cu susan la cuptor

Postat de: Gabrielle_Gabi in Pui

Se dau prin masina pieptul de pui si ceapa, usturoiul se piseaza, se taie mararul si patrunjelul, se adauga ouale, sarea si piperul si se amesteca. Se formeaza chiftelutele, se tavalesc prin...Citeste continuarea

Chec cu portocale si ciocolata

Postat de: Oana in Prajituri

Se incinge cuptorul la foc mediu spre mic- al meu nu arata temperatura :) dar cred ca la 180 de grade trebuie sa fie. Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de...Citeste continuarea

Cookies cu fulgi de ciocolata (...

Postat de: RoXx in Dulciuri

Ciocolata se taie cubulete mici . Cu un mixer , intr-un castron mare se amesteca bine untul cu zaharul.Se adauga ouale , praful de sare ,esenta de rom si se mixeaza pana ce se omogenizeaza...Citeste continuarea

Chiftelute de pui cu susan

Postat de: Oana in Pui

Se curata ceapa, usturoiul, cartoful si morcovul, se spala si se maruntesc fin la robot. Se amesteca cu carnea tocata, verdeata, ouale,sare si piper dupa gust si pesmet (sau paine inmuiata-...Citeste continuarea

Ciuperci in vas Zepter

Postat de: Irina in Mancaruri de post

Am spalat bine ciupercile, am indepartat coditele si am curatat pielita. Am taiat ciupercile felii, ceapa pestisor, iar usturoiul si verdeata le-am tocat marunt. Am pus vasul Zepter la...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor

Postat de: botcrina in Mancaruri de post

Curăţăm şi spălăm cartofii, apoi îi tăiem în patru. De asemenea procedăm la fel şi cu morcovii şi ceapa, doar că pe acestea le tăiem cubuleţe. Într-o cratiţă...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu afumatura

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Costita afumata se taie in bucati,se pune intr-o oala mare la fiert. Ceapa se taie marunt,morcovul si pastarnacul rondele,rosile cuburi,telina se da pe razatoarea mare,ciuperciile se curata...Citeste continuarea

Cremsnit

Postat de: Criss in Dulciuri

Foi: Mai intai se amesteca intr-un castron 7 linguri faina cu 2 linguri untura. Se poate amesteca si cu mana sau mai bine cu o lingura. Din faina, ou+galbenus, smantana se face un aluat...Citeste continuarea

Clatite cu menta, ciocolata si caramel

Postat de: Larisel in Dulciuri

Pentru clatite amestecam toate ingredientele si la sfarsit punem menta, eu am avut uscata dar verde ar fi si mai buna(taiata marunt).  Ciocolata o tinem la temperatura camerei sa fie usor...Citeste continuarea

Coronite cu gem si nuca

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Aluatul: Amestecam apa minerala cu uleiul si zaharul vanilat. Dizolvam drojdia cu zaharul si o adaugam peste lichid. Intr-un vas cernem faina, o amestecam cu sarea. Incorporam treptat...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]