A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chec cu fructe uscate

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Intr-un bol micut se pun fructele si se toarna peste ele Amaretto. Untul se mixeaza spuma cu zaharul. Se adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare, si smantana. Preincalziti...Citeste continuarea

Chec cu cacao si pere

Postat de: marianascarlat in Dulciuri

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bate bine pana ce acesta se topeste.  Se pun galbenusurile si se mai bate putin pana se spumeaza compozitia....Citeste continuarea

Ciuperci pane

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Ciupercile curățate se trec prin făină, ou bătut în care s-a presărat puțină sare, apoi prin pesmet amestecat cu usturoi garnule, apoi se pun la prăjit, într-o baie de ulei...Citeste continuarea

Cotlet de porc in sos balsamic

Postat de: rena in Porc

Luam bucata de carne o intepam cu cutitul si bagam usturoiul taiat fasii groase. Intr-o farfurie amestecam sarea, piperul,oregano si condimentul de gratar si ungem toata carnea. Luam o...Citeste continuarea

Cupcakes cu merisoare si glazura

Postat de: Retetegg in Dulciuri

Trebuie sa tinem cel putin o ora toate ingredientele la temperatura camerei pentru un rezultat cat mai bun.   Ouale se separa si albusurile se bat mai intai spuma cu un praf de sare. Apoi...Citeste continuarea

Chiftele in paine

Postat de: Bunica in Mancaruri cu carne

Carnea se amesteca cu: ceapa tocata marunt,cartoful fiert si pasat,oul,patrunjelul tocat,baza Mirodenia. Se fac chiftelele rotunde. Rupe din aluat o bucat cat o minge de tenis.Intinde...Citeste continuarea

Chec cu piure de castane

Postat de: andaoana in Prajituri

  Piureul de castane daca este congelat trebuie decongelat si amestecat sa nu ramana gogoloase cu ajutorul unei furculite.  Pregatim 1 tava de chec sau alta forma  Incalzim...Citeste continuarea

Chec cu lamaie

Postat de: danakarin in Prajituri

Incalziti cuptorul la 150 de grade. Radeti coaja de lamaie, stoarceti-le apoi pastrand sucul pentru mai tarziu.  Mixati sau bateti cu telul ouale  intregi cu zahar pana la obtinerea unei...Citeste continuarea

Ciorba cu afumatura

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Legumele se curata si se taie marunt. Intr-o oala se pune uleiul si se calesc ceapa, morcovii, albitura 2-3 minute. Se toarna apa si se fierbe 15-20 minute. Se adauga afumatura si fasolea...Citeste continuarea

Crap la gratar, cu sos de unt

Postat de: Ina in Crap / Caras

Bucatile/ rondelele de crap le spalam , apoi le scurgem bine de apa si le presaram cu sare. Lasam pestele sa-si traga sare, cca 20 minute. Frigem pestele pe gratar sau plita. Separat, facem...Citeste continuarea

Creveti la grill

Postat de: xana in Fructe de mare

Cu un cutit despicam crevetii (pe partea spatelui) apoi ii dam cu putina sare. Incingem o tigaie grill apoi asezam crevetii pe rand, cu partea miezului in jos timp de 2 minute apoi ii intoarcem...Citeste continuarea

Ciorba de vitel acrita cu zeama de...

Postat de: aliliana in Supe/Ciorbe

Carnea de spala si se pune la fiert in apa cu sare. Cand incepe sa faca spuma se arunca apa, se spala carnea si se pune in vasul pentru ciorba cu alta apa la fiert cu sare. Intre timp se curata...Citeste continuarea

Chec din albusuri, cu nuca si...

Postat de: Ina in Dulciuri

Am batut albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care am adaugat zaharul si-am continuat sa bat , pana ce am obtinut o compozitie ferma, care nu curge din vas.  Am continuat prin a...Citeste continuarea

Ciuperci la tigaie cu smantana

Postat de: aliliana in Aperitive / Garnituri

Untul se pune intr-o tigaie la incins. Se pune ceapa cu sare, piper , se caleste putin . Cand s-a inmuita putin se adauga ciupercile curatate, se amesteca. Se adauga vinul si dupa ce alcoolul se...Citeste continuarea

Ciorba de varza cu costita afumata

Postat de: geobucataras in Ciorbe

Pentru inceput taiem varza iar dupa aceea,  curatam si taiem cubulete restul de legume( ceapa, morcovu si ardeiul), dupa care punem un pic de ulei la incins si calim ceapa cu morcovul si...Citeste continuarea

Cozonac Trandafir

Postat de: nadea68 in Dulciuri

Intr-un bol diluam drojdia cu o lingura zahar si putin lapte. Intr-un castron punem faina si untul pe care l-am tinut la temperatura camerei. Adaugam drojdia, ouale batute cu zaharul, vanilia, un...Citeste continuarea

Cheesecake cu dulceata de rubarba...

Postat de: rodicamaria in Prajituri

Blatul : biscuitii macinati se framanta bine cu untul topit si se aseaza in tava unsa cu unt. Se preseaza bine. Branza se amesteca cu zaharul si ouale si se toarna peste blat. Se da tava...Citeste continuarea

Ciuperci Pleurotus pane

Postat de: rena in Aperitive / Garnituri

Curatam ciupercile,batem ouale cu usturoi ras, sare ,piper,oregano. Punem uleiul la incins in tigaie. Dam prin faina apoi prin ou si direct in tigaie la foc mijlociu sa se prajeasca pe...Citeste continuarea

Chiftelute in sos alb cu ciuperci

Postat de: simona72 in Mancaruri cu carne

Aveti ingredientele la reteta de "Chiftelute in aluat". Aici va spun ca din toate cantitatile am oprit vreo 18 chiftele, pe care de data aceasta nu le-am prajit in cuptor, ci le-am dat...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu os de curcan

Postat de: Bunica in Ciorbe

Osul de curcan si spala si se pune la fiert. Pentru a incapea in oala l-am spart in 3. Am folosit o oala de 5 l.Apa din oala a acoperit osul si inca 5 cm. deasupra. Dupa ce a dat in...Citeste continuarea

Ceafa de porc afumata pe pat de legume

Postat de: deyutzky in Porc

Spalam bine ceafa de porc si legumele. Taiem felii ceafa de porc, cartofii cuburi, ceapa julien, rosiile cuburi, morcovii si usturoiul rondele. Legumele le punem intr-un bol si le...Citeste continuarea

Chiftele la cuptor

Postat de: babi5 in Curcan

Carnea se spala se taie fasii. Ceapa se curata, se spala si se taie bucati mici, apoi se macina totul impreuna cu usturoiul. Cartofii se curata, se spala si se rad prin razatoarea mica,...Citeste continuarea

Chiftelute cu garnitura de paste

Postat de: ianculubita in Mancaruri cu carne

Intr-un castron amestecam bine carnea cu ceapa tocata fin,usturoiul bine pisat,sare,piper,cimbru,miezul de paine inmuiat in lapte,oul,verdeata tocata marunt si amestecam bine cu mana;formam...Citeste continuarea

Cremsnit cu aluat de casa

Postat de: merisor67 in Prajituri

Modul de preparare al aluatului il gasiti  aici . Impartim aluatul in doua parti egale pe care le vom intinde pe rand pe dosul unei tavi(eu am folosit o tava de 24/38 cm, dar se poate...Citeste continuarea

Chiftelute din carne de porc

Postat de: mena29 in Mancaruri cu carne

  Am tocat carnea de porc intr-un minut,gratie minunatei masini de tocat carne de la Naumann.Am curatat si am spalat ceapa,cartoful si cateii de usturoi si le-am taiat cuburi mai mari dupa...Citeste continuarea

Cannelloni cu carne de porc

Postat de: mena29 in Mancaruri cu carne

Curatam si spalam ceapa dupa care o tocam marunt.Intr-o tigaie pune uleiul sa se incinga,adaugam ceapa,sucul de rosii, pasta de ardei,ardeiul iute si le calim foarte usor. Adaugam carnea tocata si...Citeste continuarea

Ciorba de praz cu cartofi si os de...

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Se taie prazul rondele,pastarnacul si morcovii se taie in doua si rondele.Se pun la calit in uleiul de masline pentru cateva minute. Osul de vita se pune la fiert,se lasa sa fiarba cam 15...Citeste continuarea

Cascaval pane

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Inainte sa folosim cascavalul el trebuie tinut la rece sa nu fie de la temperatura camerei deoarece riscati sa se topeasca imediat ce il puneti in tigaie. Taiem 4 felii de cascaval groase cam de...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu ton

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Curatam ceapa, o taiem marunt si o sotam in cele 2 linguri de ulei. Separat amestecam faina cu praful de copt si adaugam pe rand ouale,laptele,uleiul,untul topit si apoi racit.Amestecam...Citeste continuarea

Cozonac cu mac

Postat de: CulinaryRainbow in Dulciuri

Cu ajutorul mixerului bateți ouăle împreună cu zahărul, apoi adăugați laptele păstrând 10-20 de ml pentru a omogeniza drojdia. Adăugați uleiul cald și drojdia dizolvată....Citeste continuarea

Curcan cu mazare

Postat de: ianculubita in Curcan

Carnea spalata,bine scursa,o calim in ulei impreuna cu ceapa tocata marunt,adaugam cartofii curatati,spalati si taiati in sferturi sau cubuleteş adaugam apoi cele doua paste de ardei si...Citeste continuarea

Chiftelute in aluat

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Prima oara punem in masina de paine ingredientele pt aluat in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce masina a framantat aluatul, punem aluatul intr-un castron la loc caldut la dospit, pana isi dubleaza...Citeste continuarea

Chiftele pane

Postat de: MotanLaOale in Porc

Se pune painea la imuiat in apa dupa care se curata de coaja si se stoarce bine. Se curata cartoful si ceapa, se taie bucati si se pune in robot impreuna cu mararul si se mixeaza. Se adauga...Citeste continuarea

Curcan in vin

Postat de: andaoana in Curcan

Carnea de curcan o crestam destul de adanc si o frecam bine (ii facem masaj) cu sare si piper  In fiecare crestatura punem cate o feliuta de ghimbir .  Asezam carnea intr-un vas pe...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu tarhon si kaizer

Postat de: claudiaO in Ciorbe

Curatam radacinoasele si le punem la fiert in apa rece. Cand incep sa se patrunda, adaugam cartofii taiati cuburi maricele (1,5x1,5 cm), sare si cimbrul si fierbem pana se patrund bine. Dregem...Citeste continuarea

Cartofi gratinati

Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata de coaja se spala bine si se taie rondele subtiri Branza se da pe razatoarea mare Se unge o tava cu unt Se pune un strat de cartofi, un strat branza, sare, piper,...Citeste continuarea

Cozonac in straturi

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Cernem faina intr-un vas, punem 4 linguri intr-un bol si o oparim cu lapte clocotit, amestecand continuu sa nu ramana cocoloase iar dupa ce s-a racit bine, amestecam cu drojdia frecata cu 1...Citeste continuarea

Cartofi umpluti

Postat de: Luana in Mancaruri cu carne

Cartofii se ferb in coaja dupa care se dau la rece. Se curata si se taie in jumatate . Ii scobim in mijloc cat sa ii umplem . Baconul si sunca se taie marunt si se pune putin la calit cat...Citeste continuarea

Chocolate crinkles

Postat de: caroline in Dulciuri

Mixam oul cu zaharul pana devin ca o crema de culoare deschisa. Separat topim ciocolata impreuna cu untul si lasam sa se raceasca putin. Adaugam ciocolata calda la compozitia de ou si zahar...Citeste continuarea

Creier pane

Postat de: MotanLaOale in Porc

Creierul se lasa in apa rece 15-20 minute sa iasa sangele. Se spala si se pune la fiert in apa rece cu sare 3-4 minute dupa ce fierbe apa. Se scoate in strecuratoare si se lasa la scurs si...Citeste continuarea

Chiftelute preparate la cuptor

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Carnea am achizitionat-o direct tocata din piata, asa ca acasa doar am amestecat-o. Curatam si spalam legumele. Trecem prin masina de tocat, sau prin robot in cazul meu, ceapa si usturoiul,...Citeste continuarea

Crema de vanilie cu fructe de...

Postat de: simona72 in Dulciuri

Un litru de lapte se pune la fiert intr-un vas cu fundul dublu, impreuna cu 4 linguri de zahar si 1 pastaie vanilie taiata in doua pe lungime. Amidonul alimentar se dizolva in 200 ml lapte rece si...Citeste continuarea

Carnati picanti

Postat de: medioto59 in Mezel de casa

Se toaca carnea si o data cu ea se da prin masina de tocat usturoiul si ardeiul iute. La acerst amestec se adauga sarea, piperul si boiaua. Se framanta bine pentru o omogenizare buna. Se adauga...Citeste continuarea

Ciorba de fasole de post

Postat de: susu in Ciorbe

Punem fasolea in apa rece de seara, a doua zi o spalam si o punem la fiert separat cea alba de cea  rosie in apa fierbinte. Adaugam in fiecare oala cate 1 lgt rasa de bicarbonat, cartof si 1...Citeste continuarea

Chec red velvet (de post)

Postat de: susu in Prajituri

Toate ingredientele se masoara cu aceeasi cana. Sfecla se coace si se blenduieste (400 gr dupa ce s-a curatat). Mixam zaharul cu uleiul, adaugam sfecla, vanilia si ciocolata taiata marunt....Citeste continuarea

Ciorba de legume cu tarhon

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Se curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura si se caleste 2-3 minute in ulei.  Se toarna apa, se adauga ardeiul curatat si tocat, o lingurita de vageta si se fierbe 15-20 minute....Citeste continuarea

Cartofi copti de doua ori

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Cartofii  ii spalam  foarte bine , si intregi ii punem intr-o tava de copt.  Ii dam la cuptor si ii lasam pana cand intra furculita bine in ei .(eu am fentat putin , imi era...Citeste continuarea

Cartofi natur cu ardei gras rosu si...

Postat de: AlexandraOrdean in Mancaruri de legume

Se fierb cartofii in coaja Se probeaza cu furculita, cand aceasta intra in cartof inseamna ca sunt fierti Se taie cubulete potrivite Ardeiul se taie felii subtiri Se adauga peste...Citeste continuarea

Coronita cu mozzarella

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Incepem prin a prepara aluatul. Drojdia o dizolvam in 50 ml apa calduta ( nu fierbinte) adaugand sarea si zaharul. Intr-un bol punem faina,o amestecam cu untura si adaugam maiaua.Framantam...Citeste continuarea

Cheesecake cu gorgonzola si nuci

Postat de: GretaRachita in Aperitive / Garnituri

Lasam untul sa se inmoaie la temperatura camerei. Punem foile de gelatina in apa rece. Intre timp maruntim bine feliile de paine bisotata si le mixam impreuna cu untul. Punem compozitia obtinuta...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]