Chec cu fructe uscate
Postat de: gaby_d in DulciuriIntr-un bol micut se pun fructele si se toarna peste ele Amaretto. Untul se mixeaza spuma cu zaharul. Se adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare, si smantana. Preincalziti...Citeste continuarea
Chec cu cacao si pere
Postat de: marianascarlat in DulciuriSe separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bate bine pana ce acesta se topeste. Se pun galbenusurile si se mai bate putin pana se spumeaza compozitia....Citeste continuarea
Ciuperci pane
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCiupercile curățate se trec prin făină, ou bătut în care s-a presărat puțină sare, apoi prin pesmet amestecat cu usturoi garnule, apoi se pun la prăjit, într-o baie de ulei...Citeste continuarea
Cotlet de porc in sos balsamic
Postat de: rena in PorcLuam bucata de carne o intepam cu cutitul si bagam usturoiul taiat fasii groase. Intr-o farfurie amestecam sarea, piperul,oregano si condimentul de gratar si ungem toata carnea. Luam o...Citeste continuarea
Cupcakes cu merisoare si glazura
Postat de: Retetegg in DulciuriTrebuie sa tinem cel putin o ora toate ingredientele la temperatura camerei pentru un rezultat cat mai bun. Ouale se separa si albusurile se bat mai intai spuma cu un praf de sare. Apoi...Citeste continuarea
Chiftele in paine
Postat de: Bunica in Mancaruri cu carneCarnea se amesteca cu: ceapa tocata marunt,cartoful fiert si pasat,oul,patrunjelul tocat,baza Mirodenia. Se fac chiftelele rotunde. Rupe din aluat o bucat cat o minge de tenis.Intinde...Citeste continuarea
Chec cu piure de castane
Postat de: andaoana in PrajituriPiureul de castane daca este congelat trebuie decongelat si amestecat sa nu ramana gogoloase cu ajutorul unei furculite. Pregatim 1 tava de chec sau alta forma Incalzim...Citeste continuarea
Chec cu lamaie
Postat de: danakarin in PrajituriIncalziti cuptorul la 150 de grade. Radeti coaja de lamaie, stoarceti-le apoi pastrand sucul pentru mai tarziu. Mixati sau bateti cu telul ouale intregi cu zahar pana la obtinerea unei...Citeste continuarea
Ciorba cu afumatura
Postat de: MotanLaOale in CiorbeLegumele se curata si se taie marunt. Intr-o oala se pune uleiul si se calesc ceapa, morcovii, albitura 2-3 minute. Se toarna apa si se fierbe 15-20 minute. Se adauga afumatura si fasolea...Citeste continuarea
Crap la gratar, cu sos de unt
Postat de: Ina in Crap / CarasBucatile/ rondelele de crap le spalam , apoi le scurgem bine de apa si le presaram cu sare. Lasam pestele sa-si traga sare, cca 20 minute. Frigem pestele pe gratar sau plita. Separat, facem...Citeste continuarea
Creveti la grill
Postat de: xana in Fructe de mareCu un cutit despicam crevetii (pe partea spatelui) apoi ii dam cu putina sare. Incingem o tigaie grill apoi asezam crevetii pe rand, cu partea miezului in jos timp de 2 minute apoi ii intoarcem...Citeste continuarea
Ciorba de vitel acrita cu zeama de...
Postat de: aliliana in Supe/CiorbeCarnea de spala si se pune la fiert in apa cu sare. Cand incepe sa faca spuma se arunca apa, se spala carnea si se pune in vasul pentru ciorba cu alta apa la fiert cu sare. Intre timp se curata...Citeste continuarea
Chec din albusuri, cu nuca si...
Postat de: Ina in DulciuriAm batut albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care am adaugat zaharul si-am continuat sa bat , pana ce am obtinut o compozitie ferma, care nu curge din vas. Am continuat prin a...Citeste continuarea
Ciuperci la tigaie cu smantana
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriUntul se pune intr-o tigaie la incins. Se pune ceapa cu sare, piper , se caleste putin . Cand s-a inmuita putin se adauga ciupercile curatate, se amesteca. Se adauga vinul si dupa ce alcoolul se...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu costita afumata
Postat de: geobucataras in CiorbePentru inceput taiem varza iar dupa aceea, curatam si taiem cubulete restul de legume( ceapa, morcovu si ardeiul), dupa care punem un pic de ulei la incins si calim ceapa cu morcovul si...Citeste continuarea
Cozonac Trandafir
Postat de: nadea68 in DulciuriIntr-un bol diluam drojdia cu o lingura zahar si putin lapte. Intr-un castron punem faina si untul pe care l-am tinut la temperatura camerei. Adaugam drojdia, ouale batute cu zaharul, vanilia, un...Citeste continuarea
Cheesecake cu dulceata de rubarba...
Postat de: rodicamaria in PrajituriBlatul : biscuitii macinati se framanta bine cu untul topit si se aseaza in tava unsa cu unt. Se preseaza bine. Branza se amesteca cu zaharul si ouale si se toarna peste blat. Se da tava...Citeste continuarea
Ciuperci Pleurotus pane
Postat de: rena in Aperitive / GarnituriCuratam ciupercile,batem ouale cu usturoi ras, sare ,piper,oregano. Punem uleiul la incins in tigaie. Dam prin faina apoi prin ou si direct in tigaie la foc mijlociu sa se prajeasca pe...Citeste continuarea
Chiftelute in sos alb cu ciuperci
Postat de: simona72 in Mancaruri cu carneAveti ingredientele la reteta de "Chiftelute in aluat". Aici va spun ca din toate cantitatile am oprit vreo 18 chiftele, pe care de data aceasta nu le-am prajit in cuptor, ci le-am dat...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu os de curcan
Postat de: Bunica in CiorbeOsul de curcan si spala si se pune la fiert. Pentru a incapea in oala l-am spart in 3. Am folosit o oala de 5 l.Apa din oala a acoperit osul si inca 5 cm. deasupra. Dupa ce a dat in...Citeste continuarea
Ceafa de porc afumata pe pat de legume
Postat de: deyutzky in PorcSpalam bine ceafa de porc si legumele. Taiem felii ceafa de porc, cartofii cuburi, ceapa julien, rosiile cuburi, morcovii si usturoiul rondele. Legumele le punem intr-un bol si le...Citeste continuarea
Chiftele la cuptor
Postat de: babi5 in CurcanCarnea se spala se taie fasii. Ceapa se curata, se spala si se taie bucati mici, apoi se macina totul impreuna cu usturoiul. Cartofii se curata, se spala si se rad prin razatoarea mica,...Citeste continuarea
Chiftelute cu garnitura de paste
Postat de: ianculubita in Mancaruri cu carneIntr-un castron amestecam bine carnea cu ceapa tocata fin,usturoiul bine pisat,sare,piper,cimbru,miezul de paine inmuiat in lapte,oul,verdeata tocata marunt si amestecam bine cu mana;formam...Citeste continuarea
Cremsnit cu aluat de casa
Postat de: merisor67 in PrajituriModul de preparare al aluatului il gasiti aici . Impartim aluatul in doua parti egale pe care le vom intinde pe rand pe dosul unei tavi(eu am folosit o tava de 24/38 cm, dar se poate...Citeste continuarea
Chiftelute din carne de porc
Postat de: mena29 in Mancaruri cu carneAm tocat carnea de porc intr-un minut,gratie minunatei masini de tocat carne de la Naumann.Am curatat si am spalat ceapa,cartoful si cateii de usturoi si le-am taiat cuburi mai mari dupa...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne de porc
Postat de: mena29 in Mancaruri cu carneCuratam si spalam ceapa dupa care o tocam marunt.Intr-o tigaie pune uleiul sa se incinga,adaugam ceapa,sucul de rosii, pasta de ardei,ardeiul iute si le calim foarte usor. Adaugam carnea tocata si...Citeste continuarea
Ciorba de praz cu cartofi si os de...
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeSe taie prazul rondele,pastarnacul si morcovii se taie in doua si rondele.Se pun la calit in uleiul de masline pentru cateva minute. Osul de vita se pune la fiert,se lasa sa fiarba cam 15...Citeste continuarea
Cascaval pane
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriInainte sa folosim cascavalul el trebuie tinut la rece sa nu fie de la temperatura camerei deoarece riscati sa se topeasca imediat ce il puneti in tigaie. Taiem 4 felii de cascaval groase cam de...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu ton
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriCuratam ceapa, o taiem marunt si o sotam in cele 2 linguri de ulei. Separat amestecam faina cu praful de copt si adaugam pe rand ouale,laptele,uleiul,untul topit si apoi racit.Amestecam...Citeste continuarea
Cozonac cu mac
Postat de: CulinaryRainbow in DulciuriCu ajutorul mixerului bateți ouăle împreună cu zahărul, apoi adăugați laptele păstrând 10-20 de ml pentru a omogeniza drojdia. Adăugați uleiul cald și drojdia dizolvată....Citeste continuarea
Curcan cu mazare
Postat de: ianculubita in CurcanCarnea spalata,bine scursa,o calim in ulei impreuna cu ceapa tocata marunt,adaugam cartofii curatati,spalati si taiati in sferturi sau cubuleteş adaugam apoi cele doua paste de ardei si...Citeste continuarea
Chiftelute in aluat
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriPrima oara punem in masina de paine ingredientele pt aluat in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce masina a framantat aluatul, punem aluatul intr-un castron la loc caldut la dospit, pana isi dubleaza...Citeste continuarea
Chiftele pane
Postat de: MotanLaOale in PorcSe pune painea la imuiat in apa dupa care se curata de coaja si se stoarce bine. Se curata cartoful si ceapa, se taie bucati si se pune in robot impreuna cu mararul si se mixeaza. Se adauga...Citeste continuarea
Curcan in vin
Postat de: andaoana in CurcanCarnea de curcan o crestam destul de adanc si o frecam bine (ii facem masaj) cu sare si piper In fiecare crestatura punem cate o feliuta de ghimbir . Asezam carnea intr-un vas pe...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu tarhon si kaizer
Postat de: claudiaO in CiorbeCuratam radacinoasele si le punem la fiert in apa rece. Cand incep sa se patrunda, adaugam cartofii taiati cuburi maricele (1,5x1,5 cm), sare si cimbrul si fierbem pana se patrund bine. Dregem...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja se spala bine si se taie rondele subtiri Branza se da pe razatoarea mare Se unge o tava cu unt Se pune un strat de cartofi, un strat branza, sare, piper,...Citeste continuarea
Cozonac in straturi
Postat de: ianculubita in DulciuriCernem faina intr-un vas, punem 4 linguri intr-un bol si o oparim cu lapte clocotit, amestecand continuu sa nu ramana cocoloase iar dupa ce s-a racit bine, amestecam cu drojdia frecata cu 1...Citeste continuarea
Cartofi umpluti
Postat de: Luana in Mancaruri cu carneCartofii se ferb in coaja dupa care se dau la rece. Se curata si se taie in jumatate . Ii scobim in mijloc cat sa ii umplem . Baconul si sunca se taie marunt si se pune putin la calit cat...Citeste continuarea
Chocolate crinkles
Postat de: caroline in DulciuriMixam oul cu zaharul pana devin ca o crema de culoare deschisa. Separat topim ciocolata impreuna cu untul si lasam sa se raceasca putin. Adaugam ciocolata calda la compozitia de ou si zahar...Citeste continuarea
Creier pane
Postat de: MotanLaOale in PorcCreierul se lasa in apa rece 15-20 minute sa iasa sangele. Se spala si se pune la fiert in apa rece cu sare 3-4 minute dupa ce fierbe apa. Se scoate in strecuratoare si se lasa la scurs si...Citeste continuarea
Chiftelute preparate la cuptor
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriCarnea am achizitionat-o direct tocata din piata, asa ca acasa doar am amestecat-o. Curatam si spalam legumele. Trecem prin masina de tocat, sau prin robot in cazul meu, ceapa si usturoiul,...Citeste continuarea
Crema de vanilie cu fructe de...
Postat de: simona72 in DulciuriUn litru de lapte se pune la fiert intr-un vas cu fundul dublu, impreuna cu 4 linguri de zahar si 1 pastaie vanilie taiata in doua pe lungime. Amidonul alimentar se dizolva in 200 ml lapte rece si...Citeste continuarea
Carnati picanti
Postat de: medioto59 in Mezel de casaSe toaca carnea si o data cu ea se da prin masina de tocat usturoiul si ardeiul iute. La acerst amestec se adauga sarea, piperul si boiaua. Se framanta bine pentru o omogenizare buna. Se adauga...Citeste continuarea
Ciorba de fasole de post
Postat de: susu in CiorbePunem fasolea in apa rece de seara, a doua zi o spalam si o punem la fiert separat cea alba de cea rosie in apa fierbinte. Adaugam in fiecare oala cate 1 lgt rasa de bicarbonat, cartof si 1...Citeste continuarea
Chec red velvet (de post)
Postat de: susu in PrajituriToate ingredientele se masoara cu aceeasi cana. Sfecla se coace si se blenduieste (400 gr dupa ce s-a curatat). Mixam zaharul cu uleiul, adaugam sfecla, vanilia si ciocolata taiata marunt....Citeste continuarea
Ciorba de legume cu tarhon
Postat de: MotanLaOale in CiorbeSe curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura si se caleste 2-3 minute in ulei. Se toarna apa, se adauga ardeiul curatat si tocat, o lingurita de vageta si se fierbe 15-20 minute....Citeste continuarea
Cartofi copti de doua ori
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriCartofii ii spalam foarte bine , si intregi ii punem intr-o tava de copt. Ii dam la cuptor si ii lasam pana cand intra furculita bine in ei .(eu am fentat putin , imi era...Citeste continuarea
Cartofi natur cu ardei gras rosu si...
Postat de: AlexandraOrdean in Mancaruri de legumeSe fierb cartofii in coaja Se probeaza cu furculita, cand aceasta intra in cartof inseamna ca sunt fierti Se taie cubulete potrivite Ardeiul se taie felii subtiri Se adauga peste...Citeste continuarea
Coronita cu mozzarella
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriIncepem prin a prepara aluatul. Drojdia o dizolvam in 50 ml apa calduta ( nu fierbinte) adaugand sarea si zaharul. Intr-un bol punem faina,o amestecam cu untura si adaugam maiaua.Framantam...Citeste continuarea
Cheesecake cu gorgonzola si nuci
Postat de: GretaRachita in Aperitive / GarnituriLasam untul sa se inmoaie la temperatura camerei. Punem foile de gelatina in apa rece. Intre timp maruntim bine feliile de paine bisotata si le mixam impreuna cu untul. Punem compozitia obtinuta...Citeste continuarea

















