Caise
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriAluatul: Punem intr-un bol untura de la temperatura camerei, le mixam, apoi incorporam ouale treptat. Bicarbonatul il stingem cu putina zeama de lamaie si il adaugam peste. Punem coaja...Citeste continuarea
Coji de eclere, reteta de baza...
Postat de: Sorinnaa in DulciuriCum se prepara Coji de eclere, reteta de baza pentru aluat Pui apa la fiert cu sarea si uleiul. Cand da in clocot, adaugi toata faina odata si amesteci cu lingura de lemn pana se desprinde de...Citeste continuarea
Ciuperci la cuptor
Postat de: panacris in Mancaruri de postPălăriile de ciuperci curățate se așează într-o tavă termorezistentă, se asezonează de sare aromată ( http://www.bucataras.ro/retete/sare-cu-mirodenii-49813.html ), se...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu brocoli
Postat de: papabundetot in Aperitive / GarnituriAm pregatit toate ingredientele,inainte de a le amesteca,am taiat cubulete dovleceii,am taiat carnatul cubulete mici,hribii,i-am tocat marunt,pestele l-am desfacut fasii mici,Toate aceste...Citeste continuarea
Cartofi acordeon cu carnat de casa,...
Postat de: babi5 in PorcAm curatat cartofii si i-am spalat bine ,cirnatul l-am feliat subtire, am crestat cartofii apoi intre felii am pus cite o feliuta de cirnati ,am repetat operatia pina am terminat cartofii,apoi...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde
Postat de: babi5 in CiorbePrima data curatam zarzavatul ,ardeiul,ceapa,prazul si usturoiul,spalam bine si tocam marunt totul apoi impreuna cu uleiul si 100 ml apa punem pentru 5-10 min la calit . Adaugam fasolea verde,...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: CulinaryRainbow in Supe/CiorbeSe pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se strecoară zeama. Se taie carnea fâșii iar legumele se...Citeste continuarea
Cornuri cu branza si cascaval
Postat de: LALY in PiineDizolvam drojdia in putina apa calduta,adaugam zaharul si lasam sa se odihneasca circa 5 minute,pana isi dubleaza volumul.Punem intr-un vas faina si facem o gropita la mijloc. Adaugam...Citeste continuarea
Cartofi acordeon
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriCartofii se curata, se spala si se cresteaza pana la baza, avand grija sa nu-i taiem de tot. Se condimenteaza astfel incat sa ajunga si intre crestaturi, se impaneaza cu felii de bacon, alte...Citeste continuarea
Carnati ardelenesti
Postat de: MotanLaOale in Mezel de casaUsturoiul se curata si si se piseaza. Eu l-am tocat la robotel. Apa cu sarea se fierbe, se da un clocot si se da deoparte. Se pune si usturoiul in apa si se lasa la racit. Matele,...Citeste continuarea
Cozonac impletit ,cu nuca
Postat de: medioto59 in DulciuriPreparam maiaua: intr-un vas punem 100 g de faina pe care o oparim cu 200 ml lapte clocotit. Amestecam bine pentru a nu se forma cocoloase. Lasam la racit. Amestecam drojdia proaspata cu...Citeste continuarea
Calamari prajiti
Postat de: rena in Fructe de mareCuratam si spalam calamarii, ii taiem rondele, dam cu sare si ii punem la scurs intr-o strecuratoare. Intr-o tigaie punem uleiul la incins ii dam prin faina si ii prajim la foc mediu...Citeste continuarea
Carne de porc cu feta la cuptor
Postat de: rena in PorcCuratam si spalam legumele. Intr-o tigaie punem bucatile de carne si le prajim in ulei pina se rumenesc pe ambele parti. Tocam ceapa si usturoiul marunt si calim pina se inmoaie....Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu os afumat
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai taiem osul in bucati mai mici,spalam bucatele si le punem cu apa la fiert,avand grija sa luam spuma formata.Lasam sa fiearba cca 1 si 1/2 ore.Intre timp pregatim zarzavatul,ceapa taiata...Citeste continuarea
Carnita de porc fripta si caramelizata
Postat de: AlexandraOrdean in PorcCarnea se spala bine, se asezoneaza cu sare si piper si se lasa la marinat pentru 1-2 ore Intr-o tigaie ceramica se pune uleiul presat la rece la incins Se adauga carnea, usturoiul si mierea...Citeste continuarea
Copan impanat cu usturoi si carnat...
Postat de: Bunica in CurcanCateii de usturoiul de taie in doua,iar carnatul se taie rondele. Copanul de curcan spalat se usuca ,cu ajutorul prosoapelor de bucatarie. Cu ajutorul unui cutit se fac orificii in care se pune...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriCartofii se spala bine si se pun la fiert cu tot cu coaja in apa cu sare. Cand furculita intra usor in cartofi inseamna ca sunt fierti. Se arunca apa, se pune apa cat mai rece peste ei, se lasa...Citeste continuarea
Chifle
Postat de: caroline in PiineDizolam drojdia in laptele caldut ( nu fierbinte) impreuna cu zaharul si 3 linguri cu faina.Acoperim si lasam maiaua 10 minute la loc cald. Punem faina intr-un bol ,adaugam maiaua si incepem sa...Citeste continuarea
Curcan la cuptor
Postat de: Mihaela11_jo in CurcanFriptura de curcan Curcanul daca este congelat, trebuie dezghetat lent in frigider si nu la temperatura camerei; exteriorul se dezgheata mai rapid decat interiorul si exista pericolul...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si mac
Postat de: privatelaura in DulciuriAm folosit masina de framantat pentru aluat. Am pus in ordine: laptele, zaharul, untul si uleiul, galbenusurile, faina si la sfarsit drojdia. Am selectat modul de framantare, pe care l-am folosit...Citeste continuarea
Conopida gratinata
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriConopida o spalam si o rupem buchetele.O fierbem in apa cu sare pentru cateva minute.Dupa care o scurgem de apa . Feliile de kaizer le taiem in fasii si le calim in putin ulei. Intr-un bol...Citeste continuarea
Chec cu mere si scortisoara
Postat de: gabrielacuisine in PrajituriPreincalzim cuptorul la 175ºC. Tapetam o tava de chec cu hartie de copt (dimensiuni 14cm/ 24cm). Intr-un castron amestecam zaharul brun cu scortisoara. Curatam merele si le taiem...Citeste continuarea
Cosulete cu crema de branza si somon
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriPentru cosulete, se pune faina amestecata cu sare si praf de copt intr-un castron. Se adauga untul taiat cubulete, se framanta cu degetele, apoi se adauga oul si apa rece. Se framanta un aluat...Citeste continuarea
Chocolate banana cake
Postat de: Bucatardinpasiune in PrajituriSe prepara pe principiul brioselor, respectiv ingredientele umede se amesteca bine, la fel si cele uscate, apoi turnam pe cele uscate peste cele umede si omogenizam. Foarte simplu, nu? Nici macar...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca
Postat de: georgeta_v in DulciuriINCEPEM CU ALUATUL DE COZONAC : intr-un castron punem laptele cald,adaugam zaharul,drojdia,2 oua intregi,sare,ulei jumate din unt (topit),coaja de lamaie. Se amesteca bine cu o lingura din...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu carne de porc
Postat de: aalliinnaa07 in Supe/CiorbeCeapa o curatam, o spalam, o taiem marunt si o punem la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa adaugam carnea pe care o taiem in bucati mici si o calim 2 minute si pe ea. Cartofii, morcovii,...Citeste continuarea
Choux a la creme
Postat de: comanligia in PrajituriCojile: Se fierbe apa cu uleiul si sarea. Se adauga faina in bloc si se amesteca rapid pana se incorporeaza toata faina. Se lasa sa se racoreasca si se adauga ouale unul cate unul pana...Citeste continuarea
Ciorbă de varză murată cu...
Postat de: panacris in CiorbeCeapa, morcovul și ardeiul kapia se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, într-o oală de cca, 5000 ml. Intre timp varza murată se taie...Citeste continuarea
Clatite de cacao cu crema
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriIntr-un bol se cerne faina,pudra de cacao,sarea si zaharul vanilat. Se face o gaura in mijloc,se adauga ouale batute,untul topit,laptele si esentele. Se amesteca totul foarte bine pana cand...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: georgiana04 in CiorbePieptul de pui se pune la fiert in apa.Se spumeaza carnea, dupa care se adauga ceapa curatata.Se lasa intreaga.Cand carnea este fiarta se scoate si se lasa putin sa se raceasca.Se adauga morcovul,...Citeste continuarea
Crema de branza cu chimen
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriBranza telemea se da pe razatoarea mica, intr-un bol. Peste ea se adauga untul , smantana si se omogenizeaza usor. Dupa preferinta, in functie de cum dorim sa iasa crema de moale se mai poate...Citeste continuarea
Crema de avocado si kiwi
Postat de: adnia in Vegan / Raw vegan1. Se taie fructul de avocado pe jumatate, se stropeste cu zeama de lamaie, ca sa nu oxideze. 2. Cu o lingurita, se scoate pupla unei jumatati de avocado si se aseaza intr-un bol. 3. Se adauga...Citeste continuarea
Carnati proaspeti
Postat de: RuxyRux in Mezel de casaCarnea se toaca si se framanta impreuna cu condimentele, usturoiul, apa si uleiul. Umplem matele, desigur tot cu ajutorul masinii de tocat, este un procedeu destul de migalos, mai intai se sufla...Citeste continuarea
Ciorba de pasare, cu zeama de varza
Postat de: Ina in CiorbeDupa ce curatam si transam gaina, spalam bine bucatile de carne ( eu am folosit aripile, tartita, gatul, spatele , pipota, inima si ficatul ) si le punem la fiert in 2-3 litri cu apa...Citeste continuarea
Chiftelute de curcan cu maioneza
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriChiftelutele: Spalam carnea si o trecem prin masina de tocat. Curatam ceapa, morcovul si le tocam in blender. Amestecam carnea tocata cu ceapa, morcovul, painea inmuiata in apa si bine...Citeste continuarea
Cotlet de porc la cuptor
Postat de: georgiana04 in PorcCarnea se feliaza in felii de 1 cm- 1,5 cm.Se condimenteaza pe ambele parti.Intr-o tava unsa cu putin ulei se aseaza feliile.Printre ele se pun cateii de usturoi.Se mai picura putin ulei peste, o...Citeste continuarea
COZONAC CU MAC CU FOI DE...
Postat de: babi5 in PrajituriSe lasa foile de placinta sa se decongeleze bine, apoi se imparte in doua. Intr-un castron se sparg 5 oua si se adauga zaharul si 2 zahar vaniliat, apoi cu mixerul mixam bine, bine pana devine...Citeste continuarea
Cuiburi de piure cu oua
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriSe amesteca piureul cu busuioc,sare,patrunjelul tocat marunt si cascavalul ras. Se adauga si pesmet cat sa nu se mai lipesca piureul de maini. Formele se ung cu ulei si se tapeteaza cu...Citeste continuarea
Cozonac rapid
Postat de: georgiana04 in PrajituriFaina se pune intr-un castron incapator.Se face o gaura in mijloc in care se pune drojdia amestecata cu o lingura de zahar si 2-3 linguri de lapte.se lasa la dospit timp de 10-15 min, intr-un loc...Citeste continuarea
Crema de zahar ars cu cocos
Postat de: xana in DulciuriPunem laptele (inafara celui de cocos) si coaja de portocala pe foc iar cand da in clocot dam deoparte si lasam sa se racoreasca. Cele 250 gr de zahar si apa se pun si pe foc pana zaharul...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu smantana, reteta...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCum se prepara Ciorba de varza cu smantana, reteta gustoasa pentru intreaga familie: Varza se taie fideluta . Restul legumelor se curata , se spala si se taie cubulete . Caliti usor in...Citeste continuarea
Coaja de portocala confiata
Postat de: Valclaudia in DulciuriCuratam cojile de portocale de partea alba. Taiem partea portocalie in fasii foarte subtiri pe care le punem la fiert in apa rece intr-o craticioara. Apa se pune cat sa cuprinda intreaga...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor
Postat de: caroline in PorcCuratam cartofii de coaja,ii spalam ,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Separat curatam ceapa de coaja,o spalam si o tocam marunt.Taiem kaizerul felii si apoi fasii mai...Citeste continuarea
Crochete cu brinza de burduf
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriAmestecam intr-un bol brinza de burduf maruntita cu ajutorul unei furculite,oul intreg,faina si praful de copt.Amestecam bine toate ingredientele. Din compozitie facem bilute si le trecem prin...Citeste continuarea
Ciorba de burta "a la Flori"
Postat de: flori24 in CiorbeSe spala burta in 2 ape si se pune la foc mic cu o lingurita de piper boabe ,3 catei de usturoi ,sare si folie de dafin .Din momentul cand incepe sa fiarba se mai lasa vreo 30-40...Citeste continuarea
Covrigei cu cascaval
Postat de: comanligia in DulciuriFaina cu untul se amesteca. Se adauga praful de copt,cascavalul ras si sarea. Se framanta,se adauga 3-4 linguri de smantana,atat cat sa obtinem un aluat care sa se poata intinde usor,dar sa...Citeste continuarea
Ciorba de varza acra cu carnat afumat
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala . Ceapa ,morcovul si telina se taie cubulete si se pun la fiert in 2 l apa cu sare . Cand morcovul este aproape fiert se adauga si cartofii...Citeste continuarea
Cipsuri din cartofi
Postat de: xana in Aperitive / GarnituriCartofii fara coaja se taie felii cat se poate de subtiri. Presuram peste felii condimentele, in cantitatile dorite apoi adaugam si 2-3 linguri de ulei de masline. Amestecam bine ca sa ramana toti...Citeste continuarea
Cornulete cu branza si chimen
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriAmestecam mai intai branzeturile date pe razatoare cu albusul de ou,obtinem o pasta pe care o vom folosi drept umplutura. Drojdia se amesteca cu laptele caldut+ zaharul si sarea+ 1 lingura de...Citeste continuarea
Cozonac franțuzesc(brioșă)
Postat de: Ade200 in DulciuriSe amestecă faina cu sarea și cu zahărul. Drojdia se diluează cu laptele călduț, apoi cu ouăle. Se toarna în făină lichidul si se amestecă bine(eventual cu robotul de aluat). Se...Citeste continuarea

















