Cornulete cu scortisoara
Postat de: postavaru in DulciuriMixam untul impreuna cu zaharul pana devine spumos. Separat amestecam faina cu scortisoara si nuca macinata apoi le adaugam peste unt si framantam un aluat moale, dar nelipicios (de consistenta...Citeste continuarea
Cartofi cu carne la cuptor
Postat de: Thalia in Mancaruri cu carneCarnea se fierbe in prealabil in apa se adauga 2 frunze de dafin, boabe piper negru, sare. In timp ce fierbe carnea se alege spuma.Dupa ce carnea s-a fiert si apa a scazut se stinge focul....Citeste continuarea
Chocolate pancakes cu banane si...
Postat de: Florentina_Cristina in PrajituriMod de preparare clatite: Intr-un bol se sparg ouale, se adauga un praf de sare,toata cantitatea de faina si circa 100-150 ml lapte.Se amesteca bine cu mixer-ul pana cand devine...Citeste continuarea
Ciorba de sfecla rosie, arome...
Postat de: deyutzky in CiorbeCum se prepara Ciorba de sfecla rosie, arome bogate și culoare intr-un preparat traditional romanesc: Curatam toate legumele si le spalam bine. Ceapa o tocam si o adaugam la calit intr-o...Citeste continuarea
Chifle umplute
Postat de: Irina in PiinePentru inceput am umezit chiflele si le-am stors de surplusul de apa. Am taiat branza si sunca in felii potrivite, am tocat ceapa, usturoiul si verdeata. Le-am amestecat pe toate. Am taiat o...Citeste continuarea
Curry de oua
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriIn tigaia cu 1 lingurita de ulei incins, punem boabele de mustar si le tinem 1-2 min cu capac, pentru ca sar pe aragaz. Adaugam apoi ceapa si ardeiul taiate marunt, lasam aproximativ 1 minut...Citeste continuarea
Ciorba de coaste afumate
Postat de: LALY in CiorbeTaiem coasta de porc in bucati potrivite, apoi o spalam cu apa calduta. Intr-o oala incapatoare punem coasta sa fiarba cu apa rece. Intre timp curatam legumele. Morcovul, telina,si pastarnacul...Citeste continuarea
Cartofi acordeon cu sunca si spanac
Postat de: babi5 in Mancaruri cu carnePrima data curatam cartofii, spalam bine ii crestam apoi taiem sunculita feliute si introducem intre crestaturile cartofilor ,asezam astfel cartofii intr-o tava codimentam carTofii cu putina...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu nuca si vanilie
Postat de: Creatsa in DulciuriMixeaza margarina cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtii o crema spumoasa. Adauga oul si mai mixeaza 1-2 minute. Adauga apoi nuca macinata,coaja de lamaie si praful de copt stins cu...Citeste continuarea
Clatite cu dulceturi
Postat de: Irina in PrajituriClatitele mi s-au parut intodeauna usor de facut, trebuie sa nimeresti doar consistenta aluatului, sa fie nici prea subtiri, incat sa se rupa, nici prea groase. Am mixat intai ouale, am...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: gratarel in PorcSpalam si curatam ciupercile apoi rupem coditele si le. tocam marunt. Intr-un vas punem carnea tocata,spargem un ou,adaugam coditele tocate,mararul,sarea,piperul si amestecam bine....Citeste continuarea
Clatite Americane
Postat de: Alina26 in DulciuriAm mestecat intr-un bol toate ingredientele solide (faina,zaharul,praf de copt,bicarbonat si putina sare). Am mestecat iaurtul cu oul (intr-un alt bol)si apoi am adaugat margarina.Toate acestea...Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: simsim82 in DulciuriSe pun intr-o craticioara zaharul si apa, la foc mic. Din momentul in care incepe sa clocoteasca apa se mai lasa 10 minute. Apoi se adauga pachetul de unt si se amesteca bine, pana la omogenizare....Citeste continuarea
Crema de dovleac
Postat de: ianculubita in DulciuriPentru piure,punem in tava pe hartie la cuptor 2felii de dovleac si le tinem pana sunt moi,aproximativ 20min; Punem in blender toate ingredienteleiar dupa ce am obtinut o spuma,impartim...Citeste continuarea
Ciuperci cu parmezan
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriAm curatat ciupercile de pielite si le-am spalat. Am tocat coditele de ciuperci, ceapa, usturoiul si mararul. Mie imi place sa adaug si cate o ciuperca tocata la umplutura. Am incins o...Citeste continuarea
Clatite banatene
Postat de: papabundetot in PrajituriDin aluatul de clatite mie mi-au iesit 13 buc.Intr-un castron am pus branza de vaci,150 gr zahar,2 plicuri zahar vanilat,stafidele si 2 oua si am omogenizat bine totul,cu aceasta umplutura am...Citeste continuarea
Covrigi cu mac şi sare
Postat de: madi_marin in PiineÎntr-un castronel se amestecă drojdia cu zahărul şi 2-3 linguri de apă călduţă. Se amestecă bine, apoi se lasă la odihnit 10 minute. Într-un vas încăpător se cerne...Citeste continuarea
Chiftele (hamburger) din cartofi
Postat de: Mokuska in Mancaruri de legumeCuratam si spalam cartofii cruzi, dam pe razatoare si lasam la scurs, sa nu ramana nici un pic de zeama. Intre timp zdrobim usturoiul, batem ouale si tocam verdeata. Dupa ce s-au scurs...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu oregano si lamaie
Postat de: aura78 in Mancaruri de postTaie cartofii rondele ,adauga toate ingredientele ,condimenteaza si aseaza totul in tava de copt .Adauga aproximativ 2 cani de apa ,astfel incat cartofii sa ramane aproape acoperiti cu apa....Citeste continuarea
Cornulete aperitiv cu pasta de...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriDrojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida.Adaugam putina apa calduta, putina faina, amestecam si lasam la dospit cca 5 -10 minute. Faina proaspat cernuta se aseaza intr-un...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: AlexandraOrdean in DulciuriIntr-o craticioara punem aproximativ 150 gr zahar la caramelizat. Intr-un bol mixam restul de zahar cu ouale si zaharul vanilat pana se albesc si devine o compozitie spumoasa, dupa care adaugam...Citeste continuarea
Chifle cu lapte dulce
Postat de: aliliana in PiineSe cerne faina intr-o covata. Se face in centrul sau o adancitura in care se pune sarea si drojdia. Toate acestea apoi se amesteca. Laptele se pune la incalzit. Cand este caldut bine ( nu...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu zeama de varza
Postat de: Luana in CiorbeApa se pune la fiert . Intre timp curatam legumele le taiem cubulete si le punem in putin ulei la calit . Le adaugam peste apa cu sare vegeta bulion si lasam sa fiaba legumele....Citeste continuarea
Chec cu stafide si merisoare
Postat de: Bunica in PrajituriMerisoarele si stafidele se pun la hidratat in vin alb dulce sau coniac. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana stau pe teluri. Mixand in...Citeste continuarea
Cornuri fragede
Postat de: andreea_nagy in PrajituriAluat : Se amesteca faina cu drojdia , apoi se adauga sarea si untura si se framanta bine , sa se incorporeze toata faina in untura . Se adauga oul si smantana si se framanta bine pana...Citeste continuarea
Coltunasi cu mere
Postat de: nadea68 in DulciuriScoatem foietajul din frigider si-l tinem la temperatura camerei. Intre timp marul, il spalam,il taiem in doua,scoatem cotorul si taiem ambele jumatati in felii potrivite.Dam merele cu zeama de...Citeste continuarea
Cornulete cu rahat
Postat de: LALY in DulciuriAmestecam drojdia cu 3 linguri de apa claduta si zaharul si lasam sa dospeasca 5 minute. Separat amestecam restul de apa si uleiul. Intr-un vas mai inalt punem faina (circa 1 kg), praful de sare,...Citeste continuarea
Ciorba de curcan
Postat de: Luckycake in CiorbeIntr-o oala punem 2 linguri ulei masline calim zarzavatul razuit cam un minut .Punem sare si piper .Apoi adaugam 4 litri de apa. Carnea o taiem cubulete si o adaugam...Citeste continuarea
Chec cu Nutella
Postat de: simsim82 in PrajituriSe bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, apoi frisca si se continua baterea. La final adaugam faina si praful de copt (cernute) si amestecam usor pana se omogenizeaza...Citeste continuarea
Chec rapid cu fulgi de ciocolata
Postat de: babi5 in PrajituriSe pune praful de chec impreuna cu laptele,untul moale si (eu am pus ulei ),se mixeaza putin la viteza minima apoi 3 min. la viteza maxima. Se adauga fulgi de ciocolata si compozitia...Citeste continuarea
Covrigi ca la '' Pity ''
Postat de: pity19 in PiineSe pune faina intr-un bol, se adauga drojdia (care a fost dizolvata cu apa calda), se adauga laptele, apa ramasa, lingurita de sare, zahar. Se framanta un aluat nelipicios. Se da la odihnit in loc...Citeste continuarea
Carne de pui cu piure de cartofi si...
Postat de: pity19 in PuiSe curata cartofii de coaja, se clatesc, se taie rondele. Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare, cand apa da in clocot adaugam cartofii, lasam 20-30 minute sa fiarba. Intre timp...Citeste continuarea
Clatite Ana Lugojana
Postat de: Dea_Dea in DulciuriPunem intr-un vas faina, sarea, zaharul si oul si adaugam laptele pe rand pana obtinem aluatul de clatite.Se unge tava cu ulei si se fac clatitele. Branza se amesteca cu zaharul si esenta de...Citeste continuarea
Crumble cu mere
Postat de: mitinita in PrajituriCuratam merele si le taiem in bucati. Le asezam in tava. Eu am folosit o tava de silicon. Amestecati fulgii de ovaz,zaharul si condimentele si le puneti cu lingura peste mere. Se da tava...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu taietei de casa si...
Postat de: Dya in CiorbePortionam puiul, il spalam in apa rece si il punem la fiert, adunand periodic spuma formata. Adaugam legumele tocate si apoi cartofii. Potrivim de gust cu sare, adaugam zeama de varza si sucul de...Citeste continuarea
Cartofi wedges
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriCartofii se spala, se curata si se taie in doua, apoi in cate bucati dorim in 4 sau 6, mai groase mai subtiri( de regula se taie in bucati mai mari). Se pun intr-un bol mai adanc iar peste ei...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu zeama de varza
Postat de: Mokuska in CiorbeSe curata morcovul, pastarnacul, telina si se da prin razatoare, se toaca ceapa marunt. Se calesc in putin ulei cu putina apa, se toarna putina apa peste si se lasa la fiert, dupa 15 minute se...Citeste continuarea
Ciorba de vita acrita cu moare
Postat de: Dya in CiorbeCarnea, taiata in cuburi potrivite ca marime, o punem la fiert in apa rece, impreuna cu osul, adunand spuma formata. Intre timp, tocam legumele, le adaugam in ciorba, iar cand carnea a fiert...Citeste continuarea
Cabanos in foietaj
Postat de: pushaa in Aperitive / GarnituriLasam aluatul la dezghetat, la tempetatura camerei. Taiem cabanosul in bucati de 7-8cm. Pudram masa cu faina si asezam foaia de aluat. o mai intndem foarte putin cat sa se indrepte si taiem fasii...Citeste continuarea
Chifle cu mac pentru hamburger
Postat de: RuxyRux in PiineVa pot iesi si 8 chifle daca le faceti mai micute, eu le-am preferat mari. :) Cernem faina in vasul de framantat. Facem o gropita in mijloc si punem drojdia si deasupra ei zaharul. Pe...Citeste continuarea
Cartofi "etajati"
Postat de: AndreaPiti in Aperitive / GarnituriSe fierb cartofii ( in coaja ) si ouale. Se curata si se taie rondele. Intr-un vas se pun rondele de cartofi , rondele de oua , vegeta, smantana si se stropeste cu ulei. Se pune in ordinea asta...Citeste continuarea
Cocoasă
Postat de: LidiaChivu in PrajituriSe separă albuşurile de gălbenuşuri. În gălbenuşuri adăugăm: zahărul tos, zahărul vanilinat, praful de copt, uleiul şi se omogenizează până când gălbenuşurile...Citeste continuarea
Conopida pane
Postat de: Mokuska in Mancaruri de legumeDesfacem conopida in buchete, o spalam bine. Intr-o cratita punem apa cu sare la fiert. Buchetele de conopida le punem in apa fiarta, lasam la fiert 5-8 minute (mie imi place sa ramana crocante,...Citeste continuarea
Cartofi "a la Riojana"
Postat de: simsim82 in PorcCeapa taiata rondele, usturoiul tocat marunt si ardeiul taiat cubulete, se calesc intr-o tigaie cu 100 ml ulei de masline. Apoi se adauga chorizo, cartofii taiati rondele si ardeiul iute si se...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu smantana
Postat de: Irina in CiorbeAm pregatit ciorba intr-un vas Zepter, pentru ca timpul de fierbere e mai scurt si legumele isi pastreaza astfel mai multe vitamine si alte substante nutritive. Am tocat pe rand legumele:...Citeste continuarea
Chec cu aroma de vanilie si...
Postat de: merisor67 in PrajituriReteta mea era cu 3-400 gr zahar, dar eu m-am oprit la 250 gr deoarece s-a intarit foarte bine bezeaua formata. Separam albusurile de galbenusuri si presaram peste ambele putina sare....Citeste continuarea
Cupcakes de ciocolata si menta
Postat de: simsim82 in PrajituriCu ajutorul unui tel se amesteca zaharul cu uleiul,apoi se adauga ouale unul cate unul, sa se incorporeze bine. Se adauga faina, praful de copt si cacao cernute si amestecam usor cu telul...Citeste continuarea
Cuib din carne pe foi de placinta
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriPunem cartofii la fiert curatati,spalati si taiati,iar dupa ce au fiert,facem un piure dupa cum stie toata lumea dar putin mai tare decat normal Intr-o tigaie cu ulei incins,calim carnea...Citeste continuarea
Clatite cu branza dulce si stafide...
Postat de: JulyCris in PrajituriSe bat ouale cu praful de sare,se adauga laptele si apa minerala,apoi faina in ploaie amestecand cu telul sa nu se faca cocoloase. Se incinge bine intr-o tigaie uleiul,se scurge surplusul. Cu...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca
Postat de: simsim82 in DulciuriSe pregateste maiaua: drojdia, 1 lingura de zahar, 2 linguri lapte si 2 linguri faina se amesteca bine si se lasa la crescut 15-20 minute. Intr-un bol se cerne faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea


















