A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cornulete cu scortisoara

Postat de: postavaru in Dulciuri

Mixam untul impreuna cu zaharul pana devine spumos. Separat amestecam faina cu scortisoara si nuca macinata apoi le adaugam peste unt si framantam un aluat moale, dar nelipicios (de consistenta...Citeste continuarea

Cartofi cu carne la cuptor

Postat de: Thalia in Mancaruri cu carne

Carnea se fierbe in prealabil in apa se adauga 2 frunze de dafin, boabe piper negru, sare. In timp ce fierbe carnea se alege spuma.Dupa ce carnea s-a fiert si apa a scazut se stinge focul....Citeste continuarea

Chocolate pancakes cu banane si...

Postat de: Florentina_Cristina in Prajituri

Mod de preparare clatite:   Intr-un bol se sparg ouale, se adauga un praf de sare,toata cantitatea de faina si circa 100-150 ml lapte.Se amesteca bine cu mixer-ul pana cand devine...Citeste continuarea

Ciorba de sfecla rosie, arome...

Postat de: deyutzky in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de sfecla rosie, arome bogate și culoare intr-un preparat traditional romanesc: Curatam toate legumele si le spalam bine. Ceapa o tocam si o adaugam la calit intr-o...Citeste continuarea

Chifle umplute

Postat de: Irina in Piine

Pentru inceput am umezit chiflele si le-am stors de surplusul de apa. Am taiat branza si sunca in felii potrivite, am tocat ceapa, usturoiul si verdeata. Le-am amestecat pe toate. Am taiat o...Citeste continuarea

Curry de oua

Postat de: ianculubita in Aperitive / Garnituri

In tigaia cu 1 lingurita de ulei incins, punem boabele de mustar si le tinem 1-2 min cu capac, pentru ca sar pe aragaz. Adaugam apoi ceapa si ardeiul taiate marunt, lasam aproximativ 1 minut...Citeste continuarea

Ciorba de coaste afumate

Postat de: LALY in Ciorbe

Taiem coasta de porc in bucati potrivite, apoi o spalam cu apa calduta. Intr-o oala incapatoare punem coasta sa fiarba cu apa rece. Intre timp curatam legumele. Morcovul, telina,si pastarnacul...Citeste continuarea

Cartofi acordeon cu sunca si spanac

Postat de: babi5 in Mancaruri cu carne

Prima data curatam cartofii, spalam bine ii crestam apoi taiem sunculita  feliute si introducem intre crestaturile cartofilor ,asezam astfel cartofii intr-o tava codimentam carTofii cu putina...Citeste continuarea

Cornulete fragede cu nuca si vanilie

Postat de: Creatsa in Dulciuri

Mixeaza margarina cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtii o crema spumoasa. Adauga oul si mai mixeaza 1-2 minute. Adauga apoi nuca macinata,coaja de lamaie si praful de copt stins cu...Citeste continuarea

Clatite cu dulceturi

Postat de: Irina in Prajituri

Clatitele mi s-au parut intodeauna usor de facut, trebuie sa nimeresti doar consistenta aluatului, sa fie nici prea subtiri, incat sa se rupa, nici prea groase.  Am mixat intai ouale, am...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: gratarel in Porc

Spalam si curatam ciupercile apoi rupem coditele si le. tocam marunt. Intr-un vas punem carnea tocata,spargem un ou,adaugam coditele tocate,mararul,sarea,piperul si amestecam bine....Citeste continuarea

Clatite Americane

Postat de: Alina26 in Dulciuri

Am mestecat intr-un bol toate ingredientele solide (faina,zaharul,praf de copt,bicarbonat si putina sare). Am mestecat iaurtul cu oul (intr-un alt bol)si apoi am adaugat margarina.Toate acestea...Citeste continuarea

Ciocolata de casa

Postat de: simsim82 in Dulciuri

Se pun intr-o craticioara zaharul si apa, la foc mic. Din momentul in care incepe sa clocoteasca apa se mai lasa 10 minute. Apoi se adauga pachetul de unt si se amesteca bine, pana la omogenizare....Citeste continuarea

Crema de dovleac

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Pentru piure,punem in tava pe hartie la cuptor 2felii de dovleac si le tinem pana sunt moi,aproximativ 20min; Punem in blender toate ingredienteleiar dupa ce am obtinut o spuma,impartim...Citeste continuarea

Ciuperci cu parmezan

Postat de: Bucataras in Aperitive / Garnituri

Am curatat ciupercile de pielite si le-am spalat.  Am tocat coditele de ciuperci, ceapa, usturoiul si mararul. Mie imi place sa adaug si cate o ciuperca tocata la umplutura. Am incins o...Citeste continuarea

Clatite banatene

Postat de: papabundetot in Prajituri

Din aluatul de clatite mie mi-au iesit 13 buc.Intr-un castron am pus branza de vaci,150 gr zahar,2 plicuri zahar vanilat,stafidele si 2 oua si am omogenizat bine totul,cu aceasta umplutura am...Citeste continuarea

Covrigi cu mac şi sare

Postat de: madi_marin in Piine

Într-un castronel se amestecă drojdia cu zahărul şi 2-3 linguri de apă călduţă. Se amestecă bine, apoi se lasă la odihnit 10 minute. Într-un vas încăpător se cerne...Citeste continuarea

Chiftele (hamburger) din cartofi

Postat de: Mokuska in Mancaruri de legume

Curatam si spalam cartofii cruzi, dam pe razatoare si  lasam la scurs, sa nu ramana nici un pic de zeama. Intre timp zdrobim usturoiul, batem ouale si tocam verdeata. Dupa ce s-au scurs...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu oregano si lamaie

Postat de: aura78 in Mancaruri de post

Taie cartofii rondele ,adauga toate ingredientele ,condimenteaza si aseaza totul in tava de copt .Adauga aproximativ 2 cani de apa ,astfel incat cartofii sa ramane aproape acoperiti cu apa....Citeste continuarea

Cornulete aperitiv cu pasta de...

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida.Adaugam putina apa calduta, putina faina, amestecam si lasam la dospit cca 5 -10 minute. Faina proaspat cernuta se aseaza intr-un...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: AlexandraOrdean in Dulciuri

Intr-o craticioara punem aproximativ 150 gr zahar la caramelizat. Intr-un bol mixam restul de zahar cu ouale si zaharul vanilat pana se albesc si devine o compozitie spumoasa, dupa care adaugam...Citeste continuarea

Chifle cu lapte dulce

Postat de: aliliana in Piine

Se cerne faina intr-o covata. Se face in centrul sau o adancitura in care se pune sarea si drojdia. Toate acestea apoi se amesteca. Laptele se pune la incalzit. Cand este caldut bine ( nu...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu zeama de varza

Postat de: Luana in Ciorbe

Apa se pune la fiert .  Intre timp curatam legumele le taiem cubulete si le punem in putin ulei la calit . Le adaugam peste apa cu sare vegeta bulion si lasam sa fiaba legumele....Citeste continuarea

Chec cu stafide si merisoare

Postat de: Bunica in Prajituri

Merisoarele si stafidele se pun la hidratat in vin alb dulce sau coniac. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana stau pe teluri. Mixand in...Citeste continuarea

Cornuri fragede

Postat de: andreea_nagy in Prajituri

Aluat : Se amesteca faina cu drojdia , apoi se adauga sarea si untura si se framanta bine , sa se incorporeze toata faina in untura . Se adauga oul si smantana si se framanta bine pana...Citeste continuarea

Coltunasi cu mere

Postat de: nadea68 in Dulciuri

Scoatem foietajul din frigider si-l tinem la temperatura camerei. Intre timp marul, il spalam,il taiem in doua,scoatem cotorul si taiem ambele jumatati in felii potrivite.Dam merele cu zeama de...Citeste continuarea

Cornulete cu rahat

Postat de: LALY in Dulciuri

Amestecam drojdia cu 3 linguri de apa claduta si zaharul si lasam sa dospeasca 5 minute. Separat amestecam restul de apa si uleiul. Intr-un vas mai inalt punem faina (circa 1 kg), praful de sare,...Citeste continuarea

Ciorba de curcan

Postat de: Luckycake in Ciorbe

Intr-o oala punem  2 linguri ulei masline  calim zarzavatul  razuit  cam un minut .Punem sare si piper .Apoi adaugam 4 litri de apa. Carnea o taiem  cubulete si o adaugam...Citeste continuarea

Chec cu Nutella

Postat de: simsim82 in Prajituri

Se bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, apoi frisca si se continua baterea. La final adaugam faina si praful de copt (cernute) si amestecam usor pana se omogenizeaza...Citeste continuarea

Chec rapid cu fulgi de ciocolata

Postat de: babi5 in Prajituri

Se pune praful de chec impreuna cu laptele,untul moale si (eu am pus ulei ),se mixeaza putin la viteza minima apoi 3 min. la viteza  maxima. Se adauga fulgi de ciocolata si compozitia...Citeste continuarea

Covrigi ca la '' Pity ''

Postat de: pity19 in Piine

Se pune faina intr-un bol, se adauga drojdia (care a fost dizolvata cu apa calda), se adauga laptele, apa ramasa, lingurita de sare, zahar. Se framanta un aluat nelipicios. Se da la odihnit in loc...Citeste continuarea

Carne de pui cu piure de cartofi si...

Postat de: pity19 in Pui

Se curata cartofii de coaja, se clatesc, se taie rondele. Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare, cand apa da in clocot adaugam cartofii, lasam 20-30 minute sa fiarba.  Intre timp...Citeste continuarea

Clatite Ana Lugojana

Postat de: Dea_Dea in Dulciuri

Punem intr-un vas faina, sarea, zaharul si oul si adaugam laptele pe rand pana obtinem aluatul de clatite.Se unge tava cu ulei si se fac clatitele. Branza se amesteca cu zaharul si esenta de...Citeste continuarea

Crumble cu mere

Postat de: mitinita in Prajituri

Curatam merele si le taiem in bucati. Le asezam in tava. Eu am folosit o tava de silicon. Amestecati fulgii de ovaz,zaharul si condimentele si le puneti cu lingura peste mere. Se da tava...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu taietei de casa si...

Postat de: Dya in Ciorbe

Portionam puiul, il spalam in apa rece si il punem la fiert, adunand periodic spuma formata. Adaugam legumele tocate si apoi cartofii. Potrivim de gust cu sare, adaugam zeama de varza si sucul de...Citeste continuarea

Cartofi wedges

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala, se curata si se taie in doua, apoi in cate bucati dorim in 4 sau 6, mai groase mai subtiri( de regula se taie in bucati mai mari). Se pun intr-un bol mai adanc iar peste ei...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu zeama de varza

Postat de: Mokuska in Ciorbe

Se curata morcovul, pastarnacul, telina si se da prin razatoare, se toaca ceapa marunt. Se calesc in putin ulei cu putina apa, se toarna putina apa peste si se lasa la fiert, dupa 15 minute se...Citeste continuarea

Ciorba de vita acrita cu moare

Postat de: Dya in Ciorbe

Carnea,  taiata in cuburi potrivite ca marime, o punem la fiert in apa rece, impreuna cu osul, adunand spuma formata. Intre timp, tocam legumele, le adaugam in ciorba, iar cand carnea a fiert...Citeste continuarea

Cabanos in foietaj

Postat de: pushaa in Aperitive / Garnituri

Lasam aluatul la dezghetat, la tempetatura camerei. Taiem cabanosul in bucati de 7-8cm. Pudram masa cu faina si asezam foaia de aluat. o mai intndem foarte putin cat sa se indrepte si taiem fasii...Citeste continuarea

Chifle cu mac pentru hamburger

Postat de: RuxyRux in Piine

Va pot iesi si 8 chifle daca le faceti mai micute, eu le-am preferat mari. :) Cernem faina in vasul de framantat. Facem  o gropita in mijloc si punem drojdia si deasupra ei zaharul. Pe...Citeste continuarea

Cartofi "etajati"

Postat de: AndreaPiti in Aperitive / Garnituri

Se fierb cartofii ( in coaja ) si ouale. Se curata si se taie rondele. Intr-un vas se pun rondele de cartofi , rondele de oua , vegeta, smantana si se stropeste cu ulei. Se pune in ordinea asta...Citeste continuarea

Cocoasă

Postat de: LidiaChivu in Prajituri

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. În gălbenuşuri adăugăm: zahărul tos, zahărul vanilinat, praful de copt, uleiul şi se omogenizează până când gălbenuşurile...Citeste continuarea

Conopida pane

Postat de: Mokuska in Mancaruri de legume

Desfacem conopida in buchete, o spalam bine. Intr-o cratita punem apa cu sare la fiert. Buchetele de conopida le punem in apa fiarta, lasam la fiert 5-8 minute (mie imi place sa ramana crocante,...Citeste continuarea

Cartofi "a la Riojana"

Postat de: simsim82 in Porc

Ceapa taiata rondele, usturoiul tocat marunt si ardeiul taiat cubulete, se calesc intr-o tigaie cu 100 ml ulei de masline. Apoi se adauga chorizo, cartofii taiati rondele si ardeiul iute si se...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde cu smantana

Postat de: Irina in Ciorbe

Am pregatit ciorba intr-un vas Zepter, pentru ca timpul de fierbere e mai scurt si legumele isi pastreaza astfel mai multe vitamine si alte substante nutritive.  Am tocat pe rand legumele:...Citeste continuarea

Chec cu aroma de vanilie si...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Reteta mea era cu 3-400 gr zahar, dar eu m-am oprit la 250 gr deoarece s-a intarit foarte bine bezeaua formata. Separam albusurile de galbenusuri si presaram peste ambele putina sare....Citeste continuarea

Cupcakes de ciocolata si menta

Postat de: simsim82 in Prajituri

Cu ajutorul unui tel se amesteca zaharul cu uleiul,apoi se adauga ouale unul cate unul, sa se incorporeze bine. Se adauga faina, praful de copt si cacao cernute si amestecam usor cu telul...Citeste continuarea

Cuib din carne pe foi de placinta

Postat de: ianculubita in Aperitive / Garnituri

Punem cartofii la fiert curatati,spalati si taiati,iar dupa ce au fiert,facem un piure dupa cum stie toata lumea dar putin mai tare decat normal Intr-o tigaie cu ulei incins,calim carnea...Citeste continuarea

Clatite cu branza dulce si stafide...

Postat de: JulyCris in Prajituri

Se bat ouale cu praful de sare,se adauga laptele si apa minerala,apoi faina in ploaie amestecand cu telul sa nu se faca cocoloase. Se incinge bine intr-o tigaie uleiul,se scurge surplusul. Cu...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca

Postat de: simsim82 in Dulciuri

Se pregateste maiaua: drojdia, 1 lingura de zahar, 2 linguri lapte si 2 linguri faina se amesteca bine si se lasa la crescut 15-20 minute. Intr-un bol se cerne faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]