Cannelloni cu mac si sos de fructe...
Postat de: Corina33 in DulciuriSe amesteca branza cu smantana, macul, stafidele maruntite, un zahar vanilat si 50 g zahar pana la omogenizare. Se umple un posh sau o punga cu jumatate din cantitate si se rasuceste bine la capat...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: nico15 in CiorbePunem la fiert osul la ora 10:00. Lasam sa fiarba (intr-o oala de 6 litri) si spumuim bine, dupa 45 de minute scoatem osul si strecuram supa, spalam cratita si punem din nou la fiert. La 10:45...Citeste continuarea
Ceafa de porc aromatizata, cu...
Postat de: nico15 in PorcPunem bucatile de carne la marinada si le lasam 2-3 ore, dupa care le stergem bine si le vom trage in tigaie la foc iute in unt si ulei, doar cateva minute cat sa prinda culoare pe ambele parti....Citeste continuarea
Chec (cu lapte condensat)
Postat de: rodicamaria in PrajituriSe amesteca bine toate ingredientele si se toarna in tava de chec. Se da la cuptorul incins in prealabil si se coace pana trece testul cu scobitoarea. Citeste continuarea
Cornuri cu branza
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Laptele il punem pe foc pana devine caldut. Drojdia o dizolvam cu o lingura de zahar, 2-3 linguri lapte, o lingura faina, le amestecam bine si lasam sa stea 10 minute intr-un loc...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca si gem
Postat de: papabundetot in PrajituriIntr-un castron mare am pus faina,sarea,zaharul,uleiul si o parte din lapte,incalzit putin. Intr-un castronel am pus drojdia,putin zahar si faina,lapte 3-4 linguri,am amestecat si am lasat 5...Citeste continuarea
Crap la cuptor
Postat de: Dya in Crap / CarasCuratam pestele, il taiem in felii si il asezam intr-o tava de cuptor. Adaugam cartofii cuburi si ceapa julien, cateii de usturoi si condimentele. Stropim totul cu ulei si dam tava la...Citeste continuarea
Covrigi sarbesti cu susan
Postat de: ione21 in PiineSe amestecă toate ingredientele lichide, sarea si zahărul, apoi se adaugă făina amestecată cu drojdia şi se mixează sau se frământă până devine un aluat nelipicios dar...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu zeama de varza
Postat de: JulyCris in CiorbeSe pune apa la fiert. Cand a dat in clocot,se da focul mic si se pun perisoarele facute din: -carnea tocata amestecata cu oul,sare sau delikat,o ceapa taiata marunt,patrunjel tocat si o mana...Citeste continuarea
Costita la cuptor
Postat de: AndreaPiti in Mancaruri cu carneSe rade morcovul , se toaca marunt ardeiul , ceapa si usturoiul. Se stoarce portocala .Se amesteca toate, apoi se adauga uleiul si apa. Se condimenteaza. Costitele se spala si se portioneaza,...Citeste continuarea
Caise
Postat de: petruta_ionela84 in PrajituriMixam bine zaharul cu oule ,vanilia ,coaja de lamaie si praful de sare,adaugam untura si amestecam ,adaugam si amoniacul stins cu zeama de lamaie apoi faina cat sa iasa un aluat usor de modelat...Citeste continuarea
Chec cu lamaie si iaurt
Postat de: petruta_ionela84 in Prajituri1.Mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul si mierea 2.Adauga ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare 3.Adauga iaurtul si mixeaza bine apoi coaja lamailor si zeama 4.Cerne...Citeste continuarea
Coronita cu nuca
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAluat : Drojdia cu 2 linguri de lapte caldut si 2 linguri de zahar, amestecate se lasa la crescut 5 minute. Intr-un castron punem faina cernuta, in mijloc punem cele 2 oua, restul de zahar,...Citeste continuarea
Chec cu dulceata de gutui
Postat de: timea in DulciuriMixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi galbenusurile amestecate cu uleiul, apoi laptele si mixam dupa fiecare....Citeste continuarea
Ciorba cu coaste de porc
Postat de: sufletista in CiorbeCoastele de porc se spala bine dupa care se pune la fiert intr-o oala cu apa, Lasam sa fiarba cateva clocote,aruncam apa,bucatile de coasta de porc le spalam din nou, Punem coastele de porc...Citeste continuarea
Carnati inveliti in varza
Postat de: xana in Mancaruri cu carneFoile de varza se oparesc ca la sarmale. Carnatii pe rand se invelesc in cate doua foi de varza. Ceapa si usturoiul taiate marunt se calesc in putin ulei de masline, apoi se adauga foaia de...Citeste continuarea
Clatite cu branza la cuptor
Postat de: diana_k in PrajituriPentru clatite: Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina cernuta si treptat, treptat laptele si apa minerala. Se amesteca bine, bine pana se desfac toate cocoloasele de faina. Se lasa...Citeste continuarea
Cotlet tiganesc
Postat de: ianculubita in PorcCotletele usor batute,condimentate,le trecem prin faina,le prajim putin si le scoatem pe farfurie; in uleiul ramas calim muschiul taiat suvite,le scoatem si le ele apoi calim ciupercile feliate...Citeste continuarea
Chitelute de piept de pui pentru 9...
Postat de: GretaRachita in Aperitive / GarnituriTaiem marunt ceapa si o calim in putin ulei, adaugam mazarea, saram si piperam si lasam pe foc circa 20 minute adaugand din cand in cand (la nevoie) apa calda. Taiem pieptul de pui felii...Citeste continuarea
Coronite cu crema de ciocolata
Postat de: caroline in DulciuriIncepem prin a amesteca drojdia cu o lingura zahar si doua linguri lapte cald.Lasam astfel aproximativ 5 minute. Punem faina intr-un bol.Adaugam sarea,ouale,drojdia activa si restul de...Citeste continuarea
Cappuccino Cookies
Postat de: pushaa in PrajituriFrecam margarina cu zaharul pudra si un praf de sare, pana devine cremoasa. Adaugam oul si coaja de lamaie si amestecam bine. In faina cernuta punem cacaoa, praful de copt si capucino. Peste...Citeste continuarea
Ciorba de vitel cu taitei
Postat de: timea in CiorbeCarnea si osul de vitel le fierbem mai intai separat intr-un vas cu apa. Fierbem aprox 15-20 de minute. Separat intr-un vas de 3 l, punem apa si punem vasul pe foc. ...Citeste continuarea
Crostata
Postat de: ClaudiaLupu11 in PrajituriSe pune oul cu praful de copt si vanilia se bat, apoi se adauga esenta, vinul si zaharul si se bat pana se topeste zaharul. Se adauga faina si se amesteca pana devine o coca putin mai tare ca...Citeste continuarea
Ciorba cu dovlecel si sfecla rosie...
Postat de: simona72 in CiorbePrima oara taiem ceapa marunt, morcovii rondele sau jumatati daca sunt mai grosi, ardeiul julien, apion si radacina de patrunjel feliute. Calim legumele in 2-3 linguri ulei de masline, le lasam sa...Citeste continuarea
Cornulete cu cartofi si branza de oaie
Postat de: gatiticuspor in Aperitive / GarnituriCuratati cartofii si fierbetii in apa cu un praf de sare pana ce devin moi si pufosi. Scurgeti apa si pasatii cu o furculita. Amestecati faina, cartofii fierti, untul, praful de copt, un praf de...Citeste continuarea
Chec pufos cu nuca
Postat de: Creatsa in PrajituriSepara albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul in ploaie si mixeaza pana obtii o bezea foarte tare si lucioasa. Freaca galbenusurile cu...Citeste continuarea
Ciorba de rata cu smantana si galuste
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCuratati , spalati si tocati cubulete legumele . Din pieptul de rata taiati felii de carne pe care le veti folosi la un alt preparat . Am avut grija sa ramana carne suficienta . Spalati...Citeste continuarea
Cheesecake cu capsuni fara coacere
Postat de: Criss in TorturiBlat : Biscuitii se zdrobesc (eu i-am dat prin masina de tocat carne si nu s-au facut foarte fini, dar dupa parerea mea, astfel blatul iese perfect). Asadar se amesteca biscuitii macinati cu...Citeste continuarea
Ciulama de pui
Postat de: eduard_09 in PuiCuratam legumele,le spalam bine dupa care le taiem bucati mai mari,ceapa o lasam intreaga, Spalam pulpele (le taiem in 2) si le adaugam in apa cu sare si legumele si punem la fiert, Intr-o...Citeste continuarea
Coaste de porc la cuptor
Postat de: sufletista in PorcCoastele de porc le spalam,le stergem cu un prosop, Intr-un vas amestecam condimentele dupa care condimentam coastele, Intr-un vas adaugam coastele,berea si rozmarin, Acoperim tava cu...Citeste continuarea
Cartofi Duchesse
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii,ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare, Cand au fiert cartofii ii scurgem si ii pasam, Adaugam untul,oul,cascavalul si condimente dupa gust, Amestecam bine pana ce...Citeste continuarea
Cotlet de manzat in sos de vin
Postat de: Bunica in VitaCotletul spalat, sters, se pune la marinat intr-un vas si se lasa la rece pentru cel putin o ora. Se scoate din marinata, unge cu uleiul de masline,se pune intr-un vas ceramic ,toarna marinata...Citeste continuarea
Colac impletit cu nuca si cacao
Postat de: Veronica22 in PrajituriDrojdia se lichefiaza cu 2 linguri de zahar(drojdia se sfarama intr-un bol,se adauga zaharul si se freaca cu o lingurita pana cand avem un amestec lichid). Margarina se topeste si se racoreste...Citeste continuarea
Chec pufos cu nuci
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAlbusurile le mixam spuma cu un praf de sare apoi cu zaharul pana obtinem o bezea. Stingem praful de copt cu zeama de lamaie, il punem peste albusuri, apoi incorporam faina cernuta, zaharul cu...Citeste continuarea
Chec cu nuca si gem de caise
Postat de: Luckycake in PrajituriMixam ouale cu zaharul 2 min apoi adaugam untul si laptele,mixam bine.Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam la compozitie mixand pana la incorporare, adaugam si nucile. Apoi...Citeste continuarea
Coronite cu nuca
Postat de: postavaru in DulciuriAmestecam drojdia cu 1 lingura de zahar si doua linguri de lapte caldut si lasam 5 minute. Intr-un castron cernem faina si facem o gropita in mijloc. Pe margini punem sarea iar in mijloc...Citeste continuarea
Chec inel cu portocale
Postat de: ianculubita in DulciuriIntr-un castron punem untul la temperatura camerei si taiat cubulete,facem o crema impreuna cu zahar,adaugam ouale batute cu un praf de sare,coaja rasa de portocala si faina;dupa ce totul este...Citeste continuarea
Ciorba de gulii cu perisoare de pui...
Postat de: Criss in CiorbeMai intai curatam si tocam ledumele. Intr-o oala punem 2 l apa la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugam cepa, morcovul si pastarnacul taiat cubulete. Gulia o vom pune mai tarziu, pentu...Citeste continuarea
Cus-cus cu leurda
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriIntr-o cratita se caleste ceapa 2-3 minute. Se adauga cus-cus-ul si se caleste inca 3-4 minute. Se adauga apa fierbinte si se lasa la fiert 8-10 minute. Se adauga leurda tocata si se mai...Citeste continuarea
Cosulete cu budinca de portocale si...
Postat de: papabundetot in PrajituriFoile de placinta eu nu le fac in casa,si nici aluatul foietaj,insa pentru cine are mai mult timp si doreste,le poate face in casa. Am luat fiecare foaie de placinta si am uns-o cu unt...Citeste continuarea
Cornulete cu ciocolata
Postat de: dantes in PrajituriSe amesteca oul cu zaharul,laptele si uleiul,se adauga drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar,apoi adaugam faina trptat pana cand obtinem o coca potrivit de tare si o framantam foarte bine....Citeste continuarea
Chec cu nuca, inspirat de la Motan
Postat de: cris2711 in PrajituriIntai am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut bine cu o priza de sare. Apoi am adaugat jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat. Am mixat intensiv,pana au...Citeste continuarea
Ciuperci brune cu gouda si unt cu...
Postat de: cris2711 in Aperitive / GarnituriCiupercile brune se curata bine,se indeparteaza coditele. Branza Gouda se imparte in 8 patratele. Se pune in fiecare ciuperca bruna,cate o bucatica Gouda,apoi cate o bucatica de unt cu...Citeste continuarea
Cheesecake cu fructe
Postat de: ralu_ca in TorturiAm macinat biscuitii, apoi am topit untul si am turnat peste biscuitii macinati si am amestecat foarte bine. Intr-o forma rotunda ( sa fie max 25cm) am asezat compozitia de biscuiti uniform. Am...Citeste continuarea
Carne de porc in sos de legume
Postat de: carla27carla in PorcCarnea de porc se spala ,se taie cuburi si se pune la fiert.Se ia spuma ce se formeaza. Cand este fiarta carnea se scoate din apa.Legumele se curata si se toaca.Intr-o tigaie se pune uleiul la...Citeste continuarea
Ciorba de castraveti murati
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam ceapa si morcovii. Se taie ceapa marunt, morcovii se taie rondele si se calesc cca 5 minute in ulei la foc mic. Castravetii murati se taie cubulete si se adauga in oala...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu rahat
Postat de: babi5 in PrajituriAmestecam faina cernuta cu praful de copt , dupa care adaugam margarina si untura si frecam bine impreuna cu faina. Adaugam galbenusurile de ou,200 gr.zahar (il macinam ),esenta de lamaie si...Citeste continuarea
Crumble cu fructe de padure
Postat de: timea in DulciuriInainte de toate scotem fructele din congelator si le lasam la dezghetat. Nu trebuie sa fie complet dezghetate. Pregatim aluatul faramicios (crumble-ul) amestecand untul cu zaharul si faina....Citeste continuarea
Canelloni cu carne tocata
Postat de: babi5 in CannelloniCarnea tocata se pune intr-un castron impreuna cu :usturoiul,ceapa, tocate marunt,pesmetul ,cartoful dat prin razatoarea mica ,pesmetul ,sare,piper,vegeta ,frunze de patrunjel, oul. Se amesteca...Citeste continuarea
Chec pufos cu nuca
Postat de: Constelatialeu in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri.Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,apoi adaugam zaharul si continuam s amixam pana se topeste zaharul.Separat galbenusurile le frecam cu uneliul ca la...Citeste continuarea


















