Cafea spumoasa (espumoso de café)
Postat de: aalliinnaa07 in CafeaPunem in vasul pentru mixer vertical cafeaua, oul si zaharul. Amestecam toate ingredientele cu mixerul vertical pana cand devine foarte spumoasa cafeaua, apoi laptele amestecand in continuare cu...Citeste continuarea
Ciuperci cu sos de smantana
Postat de: aalliinnaa07 in Mancaruri de legumeCiupercile le spalam si le taiem felii, ceapa o taiem marunt sau felii si usturoiul il zdrobim, le calim impreuna in ulei pana scade zeama lasata de ciuperci, iar ceapa se inmoaie si isi schimba...Citeste continuarea
Ciorba cu zucchini si rosii
Postat de: TAB1TA in CiorbeSe curata toate legumele si se spala. Ceapa se toaca marunt. Zucchini si cartofii cubulete. Morcovul se taie marunt sau in robotul de bucatarie. Rosia am pus-o in robotul de...Citeste continuarea
Ciorba de praz cu ciuperci
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam, spalam si taiem ciupercile felii. Curatam, spalam si feliem prazul si ardeii. Feliutele obtinute se calesc in ulei cateva minute, adaugam lingurita de delikat,boabele de piper si...Citeste continuarea
Cartofi piure cu snitel cu susan
Postat de: TAB1TA in Mancaruri cu carneCartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurge apa, se adauga laptele cald si se paseaza pana rezulta un piure....Citeste continuarea
Cheesecake cu banane
Postat de: Kamelia92 in PrajituriBranza si bananele le facem pireu. Adaugam sarea si zaharul si mixam cu mixerul la viteza mare. Adaugam faina, ouale si smantana mixand dupa fiecare ingredient bine. Compozitia turnata in tava se...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu mazare , galuste...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCuratati si spalati legumele . Ceapa, telina, Kapia cubulete si morcovul rondele se calesc usor (2 minute) in ulei. Adaugati carnea, pasta de ardei iute si dulce, sare si mai caliti 5...Citeste continuarea
Cupcakes cu dovleac si ciocolata
Postat de: MyFancyCake in PrajituriIntr-un bol amestecam faina, zaharul, praful de copt, sarea si untul. Mixam pana cand obtinem un amestec nisipos. Adaugam 60 ml de lapte si mixam usor. Separat amestecam ouale cu restul de...Citeste continuarea
Chec cu lamaie si stafide - Philips...
Postat de: Dya in DulciuriBatem ouale spuma impreuna cu zaharul. Adaugam faina cernuta si praful de copt, amestecam usor si continuam cu uleiul, laptele si apa minerala. Omogenizam si adaugam scortisoara, coaja rasa de...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu gem de gutui
Postat de: krysty in PrajituriClatite pufoase reteta Se bat ouale spuma ,se adauga sarea,apoi apa minerala,apoi faina . Se omogenizeaza bine cu mixerul pana compozitia devine ca o smantana groasa . Se unge o tigaie...Citeste continuarea
Chec cu pere
Postat de: diana_k in PrajituriSeparati ouale, albusurile le bati spuma, adaugati zaharul bateti bine pana ce acesta se topeste. Puneti galbenusurile si mai bateti putin pana se spumeaza compozitia. Apoi adaugati uleiul si...Citeste continuarea
Carnati in ,,caruta''
Postat de: nadea68 in SandvisuriAm luat carnatii si am scos carnea din mat. Se intinde carnea intr-un strat subtire si se imparte in patru parti. Mozzarella se taie felii. Oul se bate cu un pic de sare si lapte. Intr-o farfurie...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata de pielite Kaizerul si ceapa se taie marunt Cascavalul se da pe razatoarea mare Patrunjelul se taie marunt Intr-o tigaie se pune ceapa, kaizerul si coditele de la...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde
Postat de: AndreaPiti in CiorbeSe rad morcovii si telina , se toaca ardei si dovlecelul si se pun cu uleiul la calit vreo 2 minute. Apoi se toarna 4 lt apa, se adauga ceapa intreaga ( mie nu-mi place ceapa tocata in ciorbe ) ,...Citeste continuarea
Castane coapte la cuptor
Postat de: xana in Aperitive / GarnituriCastanele se spala bine si se taie in forma de cruce pe latura mai rotunjita(taietura trebuie sa fie doar superficiala, ca in imaginea 1). Se pun intr-o oala, se acopera cu apa si se pun la foc...Citeste continuarea
Chec in trei culori cu portocala
Postat de: andaoana in PrajituriPregatim doua forme de chec, le ungem si le tapetam cu hartie de copt Incepem cu prepararea primului blat. Mixam galbenusurile cu zaharul pana devine crema apoi incorporam in aceasta faina...Citeste continuarea
Cheesecake cu pere
Postat de: rhapsody in Prajituri1. Preincalzim cuptorul la 180 °C. 2. Macinam biscuitii si ii amestecam cu uleiul de palmier si cu laptele, apoi punem totul intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. 3....Citeste continuarea
Chec aperitiv cu spanac si sofran
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriTaiati cuburi telemeaua , mezelurile , castravetii murati si ardeii Kapia . Ungeti doua forme de cozonac cu ulei si puneti in ele hartie de copt . Trei oua se bat...Citeste continuarea
Cornuri cu nuca sau gem
Postat de: ankyy in Mancaruri de postSe pune drojdia la dizolvat in putina apa calduta (pt. cateva minute) Apa, uleiul si zaharul se bat bine cu un tel. Se adauga drojdia dizolvata. Apoi se adauga faina cat cuprinde, pana...Citeste continuarea
Ciolan răsfățat pe varză
Postat de: elucubratiiculinare in PorcPentru că de la o vreme sunt împotriva prăjitului, am schimbat un pic rețeta pe ici pe colo. Varza am tocat-o mărunt, am presărat o linguriță de sare și am frecat-o bine. Am...Citeste continuarea
Compot de pere
Postat de: medioto59 in Sirop / CompotPerele se spala ,se curata de cotoare si seminte apoi se taie in sferturi. Pentru compot eu am folosit borcane de 800 ml spalate si bine uscate. In fiecare borcan am asezat bucatile de...Citeste continuarea
Cosulete cu dovleac
Postat de: andaoana in DulciuriFoile de placinta le decongelam . Intindem fiecare foaie pe blatul de lucru si o ungem cu ulei de floarea soarelui sau cu unt topit ( eu am folosit ulei ). Fiecare foaie o taiem pe lung in...Citeste continuarea
Conopida la cuptor cu mozzarela si mac
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriConopida o desfacem buchetele si o tinem in apa rece cam o jumate de ora. O punem la fiert in apa cu sare pana cand se inmoaie mai mult de jumate . O strecuram si o lasam sa stea pana cand...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: Criss in DulciuriIntr-un vas se caramelizeaza zaharul. Atentie sa nu se arda prea tare pentru ca devine amarui. Caramelul se repartizeaza uniform in cele doua vase ceramice si se roteste fiecare vas astfel incat...Citeste continuarea
Compot de coarne de padure
Postat de: mihaelar63 in Sirop / CompotCoarnele se spala cu apa rece . Se aseaza in borcane care sa contina macar 40 % fruct. Apa se amesteca cu zaharul si se toarna peste fructe in borcane . Infiletati borcanele...Citeste continuarea
Cus-cus cu pulpe de pui grill si...
Postat de: krysty in PuiSe pun intr-o cratita 2l apa cu putina sare si se lasa cam 20 minute sa clocoteasca. In momentul cand clocoteste apa,adaugam cus cus-ul si amestecam pentru a nu se lipi bobitele intre ele. Se lasa...Citeste continuarea
Cotlet cu ciuperci la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in PorcCuratam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Ciupercile le spalam si le taiem feliute. Ardeiul kapia il curatam de seminte si il fasii. Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim ceapa 2-3...Citeste continuarea
Camembert pane cu orez si dulceata...
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Aperitive / Garnituri1. Pentru pregatirea camembert-ului pane in ulei, se incinge uleiul, se bate un ou, branza se da prin ou si apoi prin pesmet. Se prajeste intre 1-2 minute pe fiecare parte. 2. Pentru varianta...Citeste continuarea
Ciorba de toamna
Postat de: timea in CiorbeMai intai punem vasul cu apa la fiert. Legumele le curatam si le spalam. Tocam ceapa si ardeiul marunt iar morcovul, gulia si telina le taiem felii/rondele. Cand fierbe apa adaugam...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: Irina in CiorbeAm pregatit carnea si legumele pentru ciorba. Carnea am pus-o la fiert si am spumuit-o. Intre timp am curatat legumele si le-am taiat cubulete, iar orezul l-am spalat bine, pana a ramas apa...Citeste continuarea
Chiftele in sos de mazare
Postat de: Elena_Daria in Mancaruri cu carneChiftele: intr-un vas punem carnea tocata, adaugam oul, usturoiul zdrobit, painea inmuiata in apa (si scursa in prealabil), patrunjelul uscat, sare si piper dupa gust ....Citeste continuarea
Clatite la cuptor cu spanac si urda
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriIncepem cu pregatirea clatitelor. Mixam ouale si adaugam untul topit in fir subtire iar apoi laptele. La final adaugam faina si praful de sare si mixam bine, pentru a desface cocoloasele....Citeste continuarea
Crêpes
Postat de: caroline in DulciuriIntr-un bol amestecam oul si cele doua galbenusuri. Adaugam faina,friscalichida,laptele si zaharul.Amestecam totul bine. Se adauga apoi untul la temperatura camerei. ( daca ati uitat sa...Citeste continuarea
Ciorba cu conopida
Postat de: Giana in CiorbeCeapa o tocam marunt, morcovul il dam prin razatoarea mica. Pastarnacul il taiem cubulete mici, la fel si cartoful. Conopida o rupem in buchetele mici si ii taiem cotorul. Calim in cratita...Citeste continuarea
Cartofi aromati (la cuptor)
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam cartofii de coaja, ii taiem pai si ii spalam in mai multe ape. Asezam cartofii in tava cuptorului, presaram sare, piper,curry si ierburi de rovence dupa gust. Adaugam seminte de in...Citeste continuarea
Chec cu fructe uscate si glazura de...
Postat de: papabundetot in PrajituriAm separat galbenusul de albus,galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul pana s-a topit zaharul complet si galbenusurile si-au dublat volumul,apoi am adaugat uleiul,coaja de lamaie,esenta,faina...Citeste continuarea
Clatite cu dulceata de cirese negre
Postat de: TAB1TA in DulciuriDin toate ingredientele se face o compozitie omogena. Se incinge o tigaie si se unge cu o picatura de ulei. Cu ajutorul unui polonic se ia din compozitie si se pune in tigaie la foc mic. Se...Citeste continuarea
Cartofi evantai
Postat de: nadea68 in Aperitive / GarnituriCartofii se spala ,se curata si se taie pe lung felii dar nu de tot :), feliile trebuie sa ramana ,,unite''. Intre felii se pune usturoi taiat marunt si cascaval. Deasupra se presara...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: simona72 in CiorbeCarnea de vitel se curata de pielite, se spala si se da prin masina de tocat sau prin robotul de bucatarie. Se condimenteaza cu sare si marar, se adauga grisul si oul si se amesteca bine. Din...Citeste continuarea
Ciulama cu ciuperci reinventata
Postat de: Dea_Dea in Mancaruri de legumeArdeiul se toaca , usturoiul se piseaza. se pun in wok . Se pune uleiul si apa . Ciupercile se pun si ele si se lasa la fiert cu capac 5 min , pana se inmoaie ardeiul. Se condimenteaza cu...Citeste continuarea
Cartofi in straturi
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam, ii spalam si ii punem la fiert cu un praf de sare. Cand sunt patrunsi pe 3/4 ii luam de pe foc, ii scurgem de apa ramasa si ii lasam sa se racoreasca putin. Punem la fiert...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca cu carne de porc...
Postat de: TAB1TA in CiorbeCarnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza. Se lasa sa fiarba aproximativ 45 de minute. Legumele...Citeste continuarea
Cocktail fructe de mare cu sos soia
Postat de: RoXx in PesteFructele de mare se spala bine ,se pun in apa fierbinte pe foc si se lasa sa fiarba 5-10 min. Se scot pe un servetel uscat pentru a se scurge bine .Intr-o tigaie incinsa se pune untul si fructele...Citeste continuarea
Conopidă la cuptor
Postat de: Ade200 in Mancaruri de legumeSpălaţi bine conopida şi o lăsaţi în apă rece să iasă eventualelel impurităţi. După ce aţi rupt-o bucheţele o puneti la fiert în apa clocotită cu sare şi adăugaţi 1...Citeste continuarea
Ciulama de pui
Postat de: flori24 in PuiSe pune uleiul in cratita la incins.Se taie ceapa marunt si se pune la calit,numai cat sa se simta gustul de ceapa .Se spala carnea si se pune langa ceapa la fel si ardeiul gras care se toaca...Citeste continuarea
Compot de mere
Postat de: krysty in Sirop / CompotSe fierbe apa, pana incepe sa clocoteasca.Intre timp se curata merele de coaja ,apoi se scot samburii. Se spala merele ,apoi se taie pe jumatate sau in patru . Punem merele in apa clocotita,le...Citeste continuarea
Ciorba de vita
Postat de: nadea68 in CiorbeCarnea de vita o spalam si o punem la fiert in 3 l de apa.Lasam la fiert aproximativ 1 ora,avand grija sa adunam spuma la inceput. Intre timp preparam legumele.Le spalam si le taiem...Citeste continuarea
Castraveti in otet
Postat de: Constelatialeu in MuraturiCastravetii ii spalam de impuritati.Curatam morcovul si ceapa si le feliem.Pregatim borcanele ( 800 g) ,pe fundul borcanelor punem cate 4-5 feliute de morcov si ceapa,boabe de mustar,asezam...Citeste continuarea
Cornuri rapide (cu Nutella sau...
Postat de: Alina26 in Prajituri1. Am incins cuptorul la 180°. 2. Am intins aluatul pe masa de lucru,Am taiat in 8 patratele,am pus pe 4 nutelle,iar pe celelelte dulceata. 3. Le-am facut cornuri (cat de cat) le-am uns...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde reteta...
Postat de: MIUTA in CiorbeCum se prepara Ciorba de fasole verde reteta traditionala romaneasca Se caleste in ulei morcovul dat pe razatoarea mica cca 5 minute. Se pune ceapa tocata fin si gogosarul taiat cubulete....Citeste continuarea



















