A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cornuri pufoase pentru micul dejun

Postat de: diaconta in Dulciuri

Faina amestecata cu sarea am pus-o într-un vas. In mijloc am facut o adâncitura,am pus o lingura de zahar,drojdia si jumatate din cantitatea de apa. Am tras si putina faina peste...Citeste continuarea

Covrigei

Postat de: antici_gabytza in Aperitive / Garnituri

Faina o cernem intr-un bol mai mare.Facem o gaura in mijloc si adaugam margarina,oul batut,sarea,drojdia dizolvata in putin lapte,1 lingura chimen.Framantam un aluat care nu se lipeste de...Citeste continuarea

Cus-cus israelian cu mazare si menta

Postat de: pusikmea in Mancaruri de post

Se pune supa sau apa la fiert impreuna cu mazarea si cus-cusul si se lasa sa fiarba impreuna pana scade apa. Cand este gata se condimenteaza cu sare si piper, apoi se asezoneaza cu menta tocata...Citeste continuarea

Cosulete de bezea cu inghetata

Postat de: miha in Dulciuri

Cosulete de bezea: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma ferma si lucioasa, care face tepi...Citeste continuarea

Cannelloni cu carne

Postat de: miha in Cannelloni

Untul il topim la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin. Omogenizam, condimentam dupa...Citeste continuarea

Ciuperci umplute, in sos dulce-picant

Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carne

Ciupercile mele au fost mari, asa ca la o portie am pus doua ciuperci (eu am mancat una). Curatam ciupercile de pelicula de deasupra, rupem coditele, le spalam si le lasam la scurs. Curatam...Citeste continuarea

Crap pe varza

Postat de: ianculubita in Crap / Caras

Pestele curatat de solzi, intestine, branhii, spalat, bine scurs, condimentat cu sare, piper, in burta punem 3-4 catei de usturoi tocati si-l lasam deoparte. Varza taiata fideluta o frecam cu sare...Citeste continuarea

Ciocanele de pui impanate cu sunca...

Postat de: Constelatialeu in Pui

Ciocanele le spalam curatam,de eventualele pene, fulgi si alte chestii necomestibile, le stergem de surplusul de apa.Tragem pielea spre partea ingusta a ciocanelului, crestam carnea din loc in loc...Citeste continuarea

Cascaval pane

Postat de: Bunica in Aperitive / Garnituri

Intr-o tigaie punem la incins uleiul. Ouale se bat intr-un castron. Cascavalul taiat felii se da prin faina,ou,faina,ou si pesmet. Se pun feliile de cascaval in uleiul incins. Se...Citeste continuarea

Ciuperci cu ochiuri la microunde

Postat de: Ade200 in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se taie felii şi se trag la tigaie cu unt sau ulei până scade apa lăsată de ciuperci. Eu am avut ciuciuleti gata căliti la tigaie. Cine doreşte poate pune puţin usturoi,...Citeste continuarea

Ciorba de Fasole Verde (Reteta Video)

Postat de: Ina75 in Ciorbe

Taiem marunt ceapa, morcovul, telina si pastarnacul. Pregatim aragazul si o oala in care vom face ciorba.  Punem uleiul in oala. Adaugam ceapa, morcovul, telina si pastarnacul. Calim timp...Citeste continuarea

Ciorba de zarzavat si piept de curcan.

Postat de: Ica_mama in Ciorbe

Spalam carnea cu apa rece, dupa care o taiem cubulete. Curatam zarzavatul (ceapa,morcovii,patrunjelul,telina), le spalam, dupa care le taiem marunt. Tomatele le curatam de coaja si le taiem...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Curatam si spalam cartofii. Ii stergem cu servetele absorbante de apa in exces, ii taiem felii dar nu pana la baza (formam un soi de acordeon, vezi foto). Intr-un bol separat amestecam toate...Citeste continuarea

Chec cu cacao și stafide

Postat de: panacris in Dulciuri

Untul topit se bate energic cu zahărul, gălbenușurile, zahărul vanilinat, un praf de sare, praful de copt amestecat cu coaja de lămâie zaharistă și făina cernută cu praful de cacao....Citeste continuarea

Crostini cu ciuperci

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Ciupercile curatate si spalate se taie pe jumatate, apoi felii. Se taie si piciorusele in rondele. Se incinge o tigaie teflonata sau de ceramica si se pun ciupercile, se rasneste deasupra sare,...Citeste continuarea

Chiftele de pui la cuptor

Postat de: Lia1 in Pui

Curatam pielita si apoi desprindem carnea fiarta de pe pulpele de pui. Eu le-am avut gata dezosate si despielitzate. Scurgem bine-bine de zeama. O taiem in bucatele si  o punem in robot....Citeste continuarea

Cheesecake cu mascarpone si ciocolata

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Incepem prepararea pregatind cele necesare pentru crusta. Macinam biscuitii prin robotul de bucatarie. Ii punem intr-un bol. Intr-un ibric topim la foc mic ciocolata impreuna cu untul. Le...Citeste continuarea

Ciorba de mazare

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam si spalam legumele. Ceapa se taie cubulete si se caleste in ulei.Se adauga gogosarul taiat fasii si morcovul bucatele. Lasam sa se caleasca cca 5 minute, adaugam pasta de rosii, foaia...Citeste continuarea

Clatite cu iaurt, cacao si crema...

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Pregatim prima data aluatul de clatite: se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Cand zaharul s-a topit se adauga iaurtul si laptele si se amesteca bine. Separat amestecam faina cu cacaua,...Citeste continuarea

Clatite la cuptor cu carne si ciuperci

Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carne

Pentru clatite: am frecat oul cu sare, am adaugat laptele rece, apoi faina amestecata cu praful de copt. Am omogenizat bine si am inceput sa prepar clatitele intr-o tigaie cu diametrul de 22 cm,...Citeste continuarea

Creveti cu ghimbir si usturoi...

Postat de: JamilaCuisine in Fructe de mare

Intr-o tigaie incapatoare incingem putin uleiul de masline, ghimbirul toacat, ardeiul iute tocat marunt si usturoiul maruntit si calim totul pentru cateva minute cat sa se infuzeze bine toate...Citeste continuarea

Chiftele cu sos si cartofi cu...

Postat de: papabundetot in Porc

Am pus carnea intr-un castron,impreuna cu celelalte ingrediente,frunzele de busuioc le-am tocat marunt si le-am adaugat si pe ele,am amestecat totul bine si apoi am format bilutele de carne pe...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: nilgun in Aperitive / Garnituri

La ciupercute luam coditele si le tocam marunt. Palariutele le punem intr-o tava cu folie de aluminiu cu fata in sus. Stropim atat tava cat si ciupercutele cu ulei de masline. Ciupercutele le...Citeste continuarea

Chec de post by Miha

Postat de: nilgun in Mancaruri de post

Intr-un castron punem apa, uleiul, zaharul, coaja de lamaie si faina si amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Aceasta compozitie o impartim in doua. In rima parte punem dulceata de visine...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde

Postat de: babi5 in Ciorbe

Am curatat ceapa, ardeiul si zarzavatul, le-am spalat si tocat marunt, apoi le-am pus impreuna cu uleiul intr-o oala de 4 l la calit. Am pus putina apa si am lasat sa fiaba la foc moale, apoi am...Citeste continuarea

Ciorba de vita

Postat de: Alina26 in Ciorbe

1.Am splat carnea,am taiat-o cubulete si am pus-o la fiert,la foc mic.Am dat la o parte cu o paleta.spuma. 2.Am curatat si am spalat legumele.Am tocat marunt ceapa,telina verde si am dat pe...Citeste continuarea

Clatite aromate a la Robert

Postat de: panacris in Dulciuri

Ouăle se bat energic cu zahărul vanilinat, sarea, esența de rom, nuca de cocos, făina și laptele, până ce se obține consistența dorită. Clătitele se prăjesc pe rând...Citeste continuarea

Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză

Postat de: panacris in Ciorbe

Ceapa se curăță se taie mărunt și se călește în puțină grăsime și apă. Între timp se curăță zarzavaturile, se toacă mărunt și se adaugă la ceapa translucidă. Se...Citeste continuarea

Chiftele marinate

Postat de: cris2711 in Porc

Prepararea chiftelelor: Intr-un castron se adauga carnea tocata,ceapa tocata ,chifla,oul,patrunjelul,sarea si piperul.Se amesteca bine.Se adauga putin pesmet pana se formeaza compozitia de...Citeste continuarea

Cruson de mere si gutui

Postat de: andaoana in Cocktail

Gutuile se  spala bine in asa fel incat sa mearga tot puful de pe ele , si se taie in 4 . Se curata  de seminte, si de toata partea tare din jurul semintelor , apoi se taie felii...Citeste continuarea

Cornuri din aluat dospit cu branza...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un castron mare punem faina, in mijloc facem o gaura si punem drojdia faramitata, zaharul, ouale, coaja de lamaie, smantana, branza de vaci si uleiul, adica toate ingredientele la gramada. Pe...Citeste continuarea

Chec cu bombite de branza

Postat de: eduard_09 in Prajituri

Bilute de branza -amestecam toate ingredientele si formam bilutele de marimea unei nuci mai mari si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Chec -intr-un bol mai mare amestecam...Citeste continuarea

Chec cu bulion si curry

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Aperitive / Garnituri

  1. Faina se cerne si se amesteca intr-un bol cu bicarbonatul de sodiu si cu sarea.  2. Se adauga ouale si se framanta/ amesteca. 3. Se adauga apoi condimentele: oregano, curry...Citeste continuarea

Chifle umplute cu ou si piept de pui

Postat de: CookieMonster in Aperitive / Garnituri

1. Pieptul de pui il taiem cubulete si-l punem la rumenit in 20 g de unt.  2. Taiem capacelele chiflelor si le scotem miezul cu ajutorul unei linguri. 3. Ungem bine interiorul cu unt,...Citeste continuarea

Compot de gutui

Postat de: babi5 in Sirop / Compot

Am curatat gutuile le-am  taiat felii  le-am spalat  ,  apoi  am facut  siropul din apa si zaha, am dat in clocot apoi am adaugat  gutuile  si scortisoara...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: Creatsa in Dulciuri

Pune pe foc intr-o forma de yena (20 cm diametru) zaharul pana prinde o culoare aurie.(Mare atentie sa nu se arda) Cat este lichid caramelul distribuie-l uniform pe peretii vasului si lasa-l la...Citeste continuarea

Chec cu dovleac copt

Postat de: alldayspice in Prajituri

Punem la copt dovleacul. Il taiem felii si il asezam intr-o tava de cuptor, la o temperatura de 200 grade celsius pana cand acesta devine moale. Dupa ce este gata, lasam la racit si desprindem...Citeste continuarea

Cornulete cu gem

Postat de: laura2002 in Prajituri

Laptele se incalzeste putin si se adauga drojdia si sarea. In faina se face o gaura se adauga laptele , uleiul mirodeniile zaharul. Se amesteca si se lasa 30 min la frigider. Se scoate se...Citeste continuarea

Castraveti la otet

Postat de: ianculubita in Muraturi

Intr-un vas punem otetul, apa, zaharul, sarea sa fiarba iar cand incepe sa clocoteasca adaugam castravetii spalati si-i oparim 1-2 minute, doar cat isi schimba culoarea. Scoatem castravetii...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu sos de ceapa...

Postat de: merisor67 in Mancaruri de post

Curatam cartofii, ii spalam si ii feliem pe lung. Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam cartofii, ii stropim cu ulei de masline, presaram sare si rozmarin si dam tava la cuptor pentru 40 de...Citeste continuarea

Chiftelute de pui cu cascaval

Postat de: eduard_09 in Aperitive / Garnituri

Tocam carnea cu morcovul,ceapa prin masina de tocat carne. Tocam patrunjelul,mararul,cascavalul il dam prin razatoare si adaugam peste carne,adaugam si restul de ingrediente si amestecam bine....Citeste continuarea

Ciorba cu fasole fideluta si dovlecel

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de post

Curatam pastaile si le rupem mai mici,sa nu ne inecam cand bagam in gura.Ceapa o taiem marunt,ardeiul cubulete mici iar morcovul il dam pe razatoare.Calim ceapa,morcovul si ardeiul in putin...Citeste continuarea

Clatite cu ciocolata si mascarpone

Postat de: Poliana in Dulciuri

Practic azi nu o sa va scriu prea multe la reteta, pentru ca despre clatite v-am mai spus si reteta o puteti lua de  aici , si e reteta mea preferata, sau puteti sa faceti ce reteta de...Citeste continuarea

Curcan cu sos de ceapa

Postat de: ianculubita in Curcan

Carnea spalata,taiata cubulete,o punem in vasul cu ulei incins sa se caleasca impreuna cu ceapa tocata marunt,ardeiii cubulete inclusiv cei iuti,dupa 15-20min timp in care amestecam sa nu se...Citeste continuarea

Covrigei cu chimen si parmezan

Postat de: Ela68 in Aperitive / Garnituri

Margarina tinuta la temperatura camerei se amesteca cu branza faramitata, apoi se adauga otetul, chimenul macinat si faina. Se framanta pana se obtine un aluat omogen, se inveleste in folie...Citeste continuarea

Cuib de viespi pizza

Postat de: mitinita in Pizza

Aluatul de pizza Intr-un bol,punem putina apa,drojdia si sarea. Lasam cateva minute deoparte,apoi adaugam restul de apa,faina si framantam un aluat. Acoperim bolul cu o casca de dus si...Citeste continuarea

Chiftele cu sos de mărar

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Carnea tocată se amestecă energic, cu ouăle, pesmetul, sarea, piperul și boiaua, apoi se pun la prăjit în uleiul de rapiță încins. Chiftelele prăjite se scot într-o...Citeste continuarea

Crumble cu prune

Postat de: timea in Prajituri

Pregatim mai intai aluatul faramicios (crumble-ul) amestecand untul cu zaharul si faina. Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il dam la congelator 10-15 minute. In acest timp...Citeste continuarea

Chiftele cu sos din zacuscă

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Carnea tocată se amestecă energic, cu ouăle, pesmetul, sarea, piperul și boiaua, apoi se pun la prăjit în uleiul de rapiță încins. Chiftelele prăjite se scot într-o...Citeste continuarea

Chifle Laugenbrot

Postat de: Valclaudia in Piine

Aluatul se prepara normal, amestecand toate ingredientele. Inainte de a-l imparti in portii mai mici il lasam la dospit 30 min. Intre timp punem apa la fiert cu sarea si bicarbonatul....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]