Cornuri pufoase pentru micul dejun
Postat de: diaconta in DulciuriFaina amestecata cu sarea am pus-o într-un vas. In mijloc am facut o adâncitura,am pus o lingura de zahar,drojdia si jumatate din cantitatea de apa. Am tras si putina faina peste...Citeste continuarea
Covrigei
Postat de: antici_gabytza in Aperitive / GarnituriFaina o cernem intr-un bol mai mare.Facem o gaura in mijloc si adaugam margarina,oul batut,sarea,drojdia dizolvata in putin lapte,1 lingura chimen.Framantam un aluat care nu se lipeste de...Citeste continuarea
Cus-cus israelian cu mazare si menta
Postat de: pusikmea in Mancaruri de postSe pune supa sau apa la fiert impreuna cu mazarea si cus-cusul si se lasa sa fiarba impreuna pana scade apa. Cand este gata se condimenteaza cu sare si piper, apoi se asezoneaza cu menta tocata...Citeste continuarea
Cosulete de bezea cu inghetata
Postat de: miha in DulciuriCosulete de bezea: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma ferma si lucioasa, care face tepi...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne
Postat de: miha in CannelloniUntul il topim la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin. Omogenizam, condimentam dupa...Citeste continuarea
Ciuperci umplute, in sos dulce-picant
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carneCiupercile mele au fost mari, asa ca la o portie am pus doua ciuperci (eu am mancat una). Curatam ciupercile de pelicula de deasupra, rupem coditele, le spalam si le lasam la scurs. Curatam...Citeste continuarea
Crap pe varza
Postat de: ianculubita in Crap / CarasPestele curatat de solzi, intestine, branhii, spalat, bine scurs, condimentat cu sare, piper, in burta punem 3-4 catei de usturoi tocati si-l lasam deoparte. Varza taiata fideluta o frecam cu sare...Citeste continuarea
Ciocanele de pui impanate cu sunca...
Postat de: Constelatialeu in PuiCiocanele le spalam curatam,de eventualele pene, fulgi si alte chestii necomestibile, le stergem de surplusul de apa.Tragem pielea spre partea ingusta a ciocanelului, crestam carnea din loc in loc...Citeste continuarea
Cascaval pane
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriIntr-o tigaie punem la incins uleiul. Ouale se bat intr-un castron. Cascavalul taiat felii se da prin faina,ou,faina,ou si pesmet. Se pun feliile de cascaval in uleiul incins. Se...Citeste continuarea
Ciuperci cu ochiuri la microunde
Postat de: Ade200 in Aperitive / GarnituriCiupercile se taie felii şi se trag la tigaie cu unt sau ulei până scade apa lăsată de ciuperci. Eu am avut ciuciuleti gata căliti la tigaie. Cine doreşte poate pune puţin usturoi,...Citeste continuarea
Ciorba de Fasole Verde (Reteta Video)
Postat de: Ina75 in CiorbeTaiem marunt ceapa, morcovul, telina si pastarnacul. Pregatim aragazul si o oala in care vom face ciorba. Punem uleiul in oala. Adaugam ceapa, morcovul, telina si pastarnacul. Calim timp...Citeste continuarea
Ciorba de zarzavat si piept de curcan.
Postat de: Ica_mama in CiorbeSpalam carnea cu apa rece, dupa care o taiem cubulete. Curatam zarzavatul (ceapa,morcovii,patrunjelul,telina), le spalam, dupa care le taiem marunt. Tomatele le curatam de coaja si le taiem...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam si spalam cartofii. Ii stergem cu servetele absorbante de apa in exces, ii taiem felii dar nu pana la baza (formam un soi de acordeon, vezi foto). Intr-un bol separat amestecam toate...Citeste continuarea
Chec cu cacao și stafide
Postat de: panacris in DulciuriUntul topit se bate energic cu zahărul, gălbenușurile, zahărul vanilinat, un praf de sare, praful de copt amestecat cu coaja de lămâie zaharistă și făina cernută cu praful de cacao....Citeste continuarea
Crostini cu ciuperci
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriCiupercile curatate si spalate se taie pe jumatate, apoi felii. Se taie si piciorusele in rondele. Se incinge o tigaie teflonata sau de ceramica si se pun ciupercile, se rasneste deasupra sare,...Citeste continuarea
Chiftele de pui la cuptor
Postat de: Lia1 in PuiCuratam pielita si apoi desprindem carnea fiarta de pe pulpele de pui. Eu le-am avut gata dezosate si despielitzate. Scurgem bine-bine de zeama. O taiem in bucatele si o punem in robot....Citeste continuarea
Cheesecake cu mascarpone si ciocolata
Postat de: gaby_d in DulciuriIncepem prepararea pregatind cele necesare pentru crusta. Macinam biscuitii prin robotul de bucatarie. Ii punem intr-un bol. Intr-un ibric topim la foc mic ciocolata impreuna cu untul. Le...Citeste continuarea
Ciorba de mazare
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam legumele. Ceapa se taie cubulete si se caleste in ulei.Se adauga gogosarul taiat fasii si morcovul bucatele. Lasam sa se caleasca cca 5 minute, adaugam pasta de rosii, foaia...Citeste continuarea
Clatite cu iaurt, cacao si crema...
Postat de: Corina33 in DulciuriPregatim prima data aluatul de clatite: se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Cand zaharul s-a topit se adauga iaurtul si laptele si se amesteca bine. Separat amestecam faina cu cacaua,...Citeste continuarea
Clatite la cuptor cu carne si ciuperci
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carnePentru clatite: am frecat oul cu sare, am adaugat laptele rece, apoi faina amestecata cu praful de copt. Am omogenizat bine si am inceput sa prepar clatitele intr-o tigaie cu diametrul de 22 cm,...Citeste continuarea
Creveti cu ghimbir si usturoi...
Postat de: JamilaCuisine in Fructe de mareIntr-o tigaie incapatoare incingem putin uleiul de masline, ghimbirul toacat, ardeiul iute tocat marunt si usturoiul maruntit si calim totul pentru cateva minute cat sa se infuzeze bine toate...Citeste continuarea
Chiftele cu sos si cartofi cu...
Postat de: papabundetot in PorcAm pus carnea intr-un castron,impreuna cu celelalte ingrediente,frunzele de busuioc le-am tocat marunt si le-am adaugat si pe ele,am amestecat totul bine si apoi am format bilutele de carne pe...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: nilgun in Aperitive / GarnituriLa ciupercute luam coditele si le tocam marunt. Palariutele le punem intr-o tava cu folie de aluminiu cu fata in sus. Stropim atat tava cat si ciupercutele cu ulei de masline. Ciupercutele le...Citeste continuarea
Chec de post by Miha
Postat de: nilgun in Mancaruri de postIntr-un castron punem apa, uleiul, zaharul, coaja de lamaie si faina si amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Aceasta compozitie o impartim in doua. In rima parte punem dulceata de visine...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde
Postat de: babi5 in CiorbeAm curatat ceapa, ardeiul si zarzavatul, le-am spalat si tocat marunt, apoi le-am pus impreuna cu uleiul intr-o oala de 4 l la calit. Am pus putina apa si am lasat sa fiaba la foc moale, apoi am...Citeste continuarea
Ciorba de vita
Postat de: Alina26 in Ciorbe1.Am splat carnea,am taiat-o cubulete si am pus-o la fiert,la foc mic.Am dat la o parte cu o paleta.spuma. 2.Am curatat si am spalat legumele.Am tocat marunt ceapa,telina verde si am dat pe...Citeste continuarea
Clatite aromate a la Robert
Postat de: panacris in DulciuriOuăle se bat energic cu zahărul vanilinat, sarea, esența de rom, nuca de cocos, făina și laptele, până ce se obține consistența dorită. Clătitele se prăjesc pe rând...Citeste continuarea
Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză
Postat de: panacris in CiorbeCeapa se curăță se taie mărunt și se călește în puțină grăsime și apă. Între timp se curăță zarzavaturile, se toacă mărunt și se adaugă la ceapa translucidă. Se...Citeste continuarea
Chiftele marinate
Postat de: cris2711 in PorcPrepararea chiftelelor: Intr-un castron se adauga carnea tocata,ceapa tocata ,chifla,oul,patrunjelul,sarea si piperul.Se amesteca bine.Se adauga putin pesmet pana se formeaza compozitia de...Citeste continuarea
Cruson de mere si gutui
Postat de: andaoana in CocktailGutuile se spala bine in asa fel incat sa mearga tot puful de pe ele , si se taie in 4 . Se curata de seminte, si de toata partea tare din jurul semintelor , apoi se taie felii...Citeste continuarea
Cornuri din aluat dospit cu branza...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un castron mare punem faina, in mijloc facem o gaura si punem drojdia faramitata, zaharul, ouale, coaja de lamaie, smantana, branza de vaci si uleiul, adica toate ingredientele la gramada. Pe...Citeste continuarea
Chec cu bombite de branza
Postat de: eduard_09 in PrajituriBilute de branza -amestecam toate ingredientele si formam bilutele de marimea unei nuci mai mari si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Chec -intr-un bol mai mare amestecam...Citeste continuarea
Chec cu bulion si curry
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Aperitive / Garnituri1. Faina se cerne si se amesteca intr-un bol cu bicarbonatul de sodiu si cu sarea. 2. Se adauga ouale si se framanta/ amesteca. 3. Se adauga apoi condimentele: oregano, curry...Citeste continuarea
Chifle umplute cu ou si piept de pui
Postat de: CookieMonster in Aperitive / Garnituri1. Pieptul de pui il taiem cubulete si-l punem la rumenit in 20 g de unt. 2. Taiem capacelele chiflelor si le scotem miezul cu ajutorul unei linguri. 3. Ungem bine interiorul cu unt,...Citeste continuarea
Compot de gutui
Postat de: babi5 in Sirop / CompotAm curatat gutuile le-am taiat felii le-am spalat , apoi am facut siropul din apa si zaha, am dat in clocot apoi am adaugat gutuile si scortisoara...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: Creatsa in DulciuriPune pe foc intr-o forma de yena (20 cm diametru) zaharul pana prinde o culoare aurie.(Mare atentie sa nu se arda) Cat este lichid caramelul distribuie-l uniform pe peretii vasului si lasa-l la...Citeste continuarea
Chec cu dovleac copt
Postat de: alldayspice in PrajituriPunem la copt dovleacul. Il taiem felii si il asezam intr-o tava de cuptor, la o temperatura de 200 grade celsius pana cand acesta devine moale. Dupa ce este gata, lasam la racit si desprindem...Citeste continuarea
Cornulete cu gem
Postat de: laura2002 in PrajituriLaptele se incalzeste putin si se adauga drojdia si sarea. In faina se face o gaura se adauga laptele , uleiul mirodeniile zaharul. Se amesteca si se lasa 30 min la frigider. Se scoate se...Citeste continuarea
Castraveti la otet
Postat de: ianculubita in MuraturiIntr-un vas punem otetul, apa, zaharul, sarea sa fiarba iar cand incepe sa clocoteasca adaugam castravetii spalati si-i oparim 1-2 minute, doar cat isi schimba culoarea. Scoatem castravetii...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu sos de ceapa...
Postat de: merisor67 in Mancaruri de postCuratam cartofii, ii spalam si ii feliem pe lung. Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam cartofii, ii stropim cu ulei de masline, presaram sare si rozmarin si dam tava la cuptor pentru 40 de...Citeste continuarea
Chiftelute de pui cu cascaval
Postat de: eduard_09 in Aperitive / GarnituriTocam carnea cu morcovul,ceapa prin masina de tocat carne. Tocam patrunjelul,mararul,cascavalul il dam prin razatoare si adaugam peste carne,adaugam si restul de ingrediente si amestecam bine....Citeste continuarea
Ciorba cu fasole fideluta si dovlecel
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de postCuratam pastaile si le rupem mai mici,sa nu ne inecam cand bagam in gura.Ceapa o taiem marunt,ardeiul cubulete mici iar morcovul il dam pe razatoare.Calim ceapa,morcovul si ardeiul in putin...Citeste continuarea
Clatite cu ciocolata si mascarpone
Postat de: Poliana in DulciuriPractic azi nu o sa va scriu prea multe la reteta, pentru ca despre clatite v-am mai spus si reteta o puteti lua de aici , si e reteta mea preferata, sau puteti sa faceti ce reteta de...Citeste continuarea
Curcan cu sos de ceapa
Postat de: ianculubita in CurcanCarnea spalata,taiata cubulete,o punem in vasul cu ulei incins sa se caleasca impreuna cu ceapa tocata marunt,ardeiii cubulete inclusiv cei iuti,dupa 15-20min timp in care amestecam sa nu se...Citeste continuarea
Covrigei cu chimen si parmezan
Postat de: Ela68 in Aperitive / GarnituriMargarina tinuta la temperatura camerei se amesteca cu branza faramitata, apoi se adauga otetul, chimenul macinat si faina. Se framanta pana se obtine un aluat omogen, se inveleste in folie...Citeste continuarea
Cuib de viespi pizza
Postat de: mitinita in PizzaAluatul de pizza Intr-un bol,punem putina apa,drojdia si sarea. Lasam cateva minute deoparte,apoi adaugam restul de apa,faina si framantam un aluat. Acoperim bolul cu o casca de dus si...Citeste continuarea
Chiftele cu sos de mărar
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneCarnea tocată se amestecă energic, cu ouăle, pesmetul, sarea, piperul și boiaua, apoi se pun la prăjit în uleiul de rapiță încins. Chiftelele prăjite se scot într-o...Citeste continuarea
Crumble cu prune
Postat de: timea in PrajituriPregatim mai intai aluatul faramicios (crumble-ul) amestecand untul cu zaharul si faina. Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il dam la congelator 10-15 minute. In acest timp...Citeste continuarea
Chiftele cu sos din zacuscă
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneCarnea tocată se amestecă energic, cu ouăle, pesmetul, sarea, piperul și boiaua, apoi se pun la prăjit în uleiul de rapiță încins. Chiftelele prăjite se scot într-o...Citeste continuarea
Chifle Laugenbrot
Postat de: Valclaudia in PiineAluatul se prepara normal, amestecand toate ingredientele. Inainte de a-l imparti in portii mai mici il lasam la dospit 30 min. Intre timp punem apa la fiert cu sarea si bicarbonatul....Citeste continuarea



















