Compot de-o zi
Postat de: portiadelumina in Sirop / CompotE simplu. Într-o zi rece de toamnă, când te dai după treburi dar touşi mai ai timp şi de bucătărie te apuci de ciopârţit fructele prezentate. Zic eu ciopârţit dar...Citeste continuarea
Cottage Pie (placinta traditionala...
Postat de: gaby_d in VitaPune cartofii curatati si spalati la fiert in apa cu sare. Intre timp curata ceapa, morcovul si toace-le marunt. Topeste unt intr-o tigaie si pune ceapa si morcovul. Caleste-le 5 minute....Citeste continuarea
Ciorba de legume cu bors
Postat de: timea in CiorbePunem apa la fiert intr-un vas de aprox 2.5 l. Spalam si curatam legumele. Morcovii si pasarnacul ii taiem rondele iar ceapa si gogosarul tocate marunt. Cand fierbe apa turnam legumele si lasam...Citeste continuarea
Coltunasi din aluat de cartofi...
Postat de: mihasara in Aperitive / GarnituriFierbem cartofii cu tot cu coaja. Ii scoatem din apa in care au fiert si ii lasam sa se raceasca. Ii curatam si ii pasam ca pentru piure. Adaugam sare, oul si faina putin cate putin....Citeste continuarea
Caracatita á larareíro
Postat de: cristeena20 in Fructe de mare1. Fierbem caracatita in putina apa, vin rosu si o ceapa cu coaja cu tot (fara sare) Scurgem de apa si apoi portionam tentaculele si le punem pe gratar sa se prajeasca bine. Le scoatem intr.un...Citeste continuarea
Chec (paine) cu banane si ciocolata
Postat de: ionela2682 in PrajituriPreincalziti cuptorul la 180 grade. Intr-un castron se amesteca ingredientele umede (ouale batute, bananele pisate, untul), intr-un altul cele uscate (cacaoa, faina, zaharul, bicarbonatul de...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriSe toaca marunt coditele de la ciuperci,ceapa, ardeiul gras, jumatate legatura de patunjel, se rad morcovul si telina. Vasul Zepter de 1,8 l se pune pe sursa de caldura la foc mediu. Cand acul...Citeste continuarea
Chec cu mere si nuca de cocos
Postat de: mimmi in PrajituriIntr-un bol,amestecam laptele cu nuca de cocos. Frecam untul cu zaharul pana devine spumos. Adaugam peste crema de unt,ouale pe rand,mixand dupa fiecare. Adaugam si nuca de cocos si mixam...Citeste continuarea
Cum se pune varza la murat
Postat de: elucubratiiculinare in MuraturiVarza trebuie luata cu vreo 2-3 zile inainte sa va apucati sa o puneti la butoi. Se inlatura primele 2-3 foi, scoatem miezul si se umple locul liber cu o lingurita de sare grunjoasa....Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe
Postat de: Zamfira in CiorbeFasolea se spala si se tine in apa rece de seara pana dimineata, apoi se schimba apa si se pune la fiert. Dupa ce da in clocote se schimba iarasi apa pe care o inlocuim cu apa clocotita, repetam...Citeste continuarea
Covridog
Postat de: annemarry in Aperitive / GarnituriBatem ouale bine cu un praf de sare si cu zaharul, pana se topeste acesta. Apoi adaugam drojdia, apa calduta si faina in ploaie. Framantam bine cu ulei pana nu se mai lipeste de mana. Se lasa sa...Citeste continuarea
Chiftelute marinate
Postat de: Ubulika in PorcSe fac chiftelele. Se amesteca ceapa,usturoiul,condimentele,oul ,carnea tocata,patrunjelul.Se fac bilute si se pun la prajit. Pentru sos: Intr-o cratita calim putin ceapa taiata marunt,...Citeste continuarea
Chec pufos aromat
Postat de: Ela68 in Prajituri1. Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul pana acestea isi dubleaza volumul. 2. Adaugam uleiul, iaurtul si aromele. Cine doreste poate adauga si alte arome in functie de preferinte. 3....Citeste continuarea
Chiftele grecesti
Postat de: aalliinnaa07 in Aperitive / GarnituriCarnea tocata se amesteca cu ceapa maruntita (eu am dat-o pe razatoare), usturoiul zdrobit, oul, pesmetul, oregano,sare si piper, dupa gust. Se framanta bine toate ingredientele. Se modeleaza...Citeste continuarea
Cornuri cu gem
Postat de: RuxyRux in PrajituriDesigur cantitatea poate fi injumatatita. Se cerne faina si aici insist si va rog sa o faceti neaparat. Saptamana trecuta intr-un lot de faina cumparata din Metro am gasit viermi, asa ca am...Citeste continuarea
Colac cu ciocolata
Postat de: sufletista in DulciuriFaina o amestecam cu sarea,facem o gaura in mijloc,adaugam praful de copt dizolvat in otet,adaugam galbenusurile amestecate cu zaharul,esenta de portocale si incepem sa framantam adaugand treptat...Citeste continuarea
Ciuperci cu cascaval la cuptor
Postat de: RoXx in Aperitive / GarnituriCiupercile se spala , li se inlatura coditele si se pun la scurs pe un servetel.Intr-o tava se aseaza ciupercile si coditele lor ( puse printre ciuperci) Cascavalul se da pe razatoare. In fiecare...Citeste continuarea
Croque madame
Postat de: mimmi in SandvisuriAm uns o tigaie de teflon cu unt,si am pus felia de paine sa se rumeneasca putin.Intre timp am aprins focul la cuptor.Cand s-a rumenit felia de paine am uns-o cu branza topita cu aroma de sunca,am...Citeste continuarea
Cannelloni alla bolognese
Postat de: lilik in CannelloniPrima data pregatim sosul ragù: Tocam legumele marunt si le punem cu 4-5 linguri de ulei de masline intr-o oala cu fundul gros.Le calim putin,apoi punem cele 2 tipuri de carne tocata si...Citeste continuarea
Ciorba de varza dulce cu perisoare...
Postat de: panacris in CiorbeSe curata zarzavaturile, se taie marunt si se pun la calit in putin ulei si apa. Intre timp se taie varza fideluta, adaugandu-se peste amestecul de zarzavat. Se asezoneaza de sare, piper, boia,...Citeste continuarea
Csigaleves ( Supa cu paste melcisori)
Postat de: panacris in SupeCarnea se pune la fiert in apa cu putina sare, dupa ce clocoteste, se spumeza si se adauga legumele curatate si taiate in bucati mari. Se lasa la fiert, neacoperit cca. 30 de minute, la foc mediu....Citeste continuarea
Cornuri de Bratislava(Pozsonyi kifli)
Postat de: diaconta in DulciuriAm pregatit mai întâi aluatul. Drojdia am pus-o sa dospeasca în laptela caldut (mare atenţie sa nu fie fierbinte). Intr-un bol am amestecat faina cernuta cu sarea,zaharul...Citeste continuarea
Ceapa conservata in otet balsamic
Postat de: Sim0naWorld in ConserveCepei i-am taiat varful si coditele, lasand totusi putina radacina (ca sa nu se desfaca) si coaja. Am pus ceapa intr-un bol, acoperind-o cu apa opartita. Am lasat cca 1 minut, apoi am...Citeste continuarea
Castraveti in saramura
Postat de: Sim0naWorld in MuraturiCastravetii bine spalati, i-am pus intr-un vas. Am pregatit saramura – 50 g sare la 1 litru de apa – in cazul meu 2 litri de saramura. Saramura fierbinte am pus-o peste...Citeste continuarea
Ciorba de praz dreasa cu iaurt
Postat de: gaby_d in CiorbeCurata si spala morcovul. Da-l pe razatoarea cu ochiuri mari. Pune putin ulei in oala si caleste usor morcovul. Adauga 2 l - 2 l 1/2 apa in care pui cartofii curatati si taiati cubulete,...Citeste continuarea
Chec portocale si nuci
Postat de: simo_brkic in DulciuriMai intai batem albusurile cu zaharul spuma,pana devine o crema alba si densa,poi adaugam galbenusurile.Amestecam bine adaugand si sucul de portocale si uleiul,dupa care se adauga faina cu praful...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne de pui
Postat de: Zamfira in CannelloniSos Bechamel: topim untul, adaugam treptat faina (amestecam tot timpul), focul sa fie foarte mic, dupa ce untul se omogenizeaza cu faina adaugam treptat laptele fierbinte, lasam sa fiarba 2-3...Citeste continuarea
Ciorba de afumatura cu smantana si...
Postat de: Toamna07 in CiorbeMod de preparare: Am spalat scaricica sub jet de apa calduta si apoi am taiat-o bucati. Am pus afumatura la fiert in 4 litri de apa si cand am vazut ca incepe sa se inmmoaie am aruncat...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca cu scarita
Postat de: Sidy in CiorbePunem scarita taiata potrivit, la fiert, intr-o oala cu apa si lasam sa fiarba cateva clocote, iar dupa aceea adunam spuma formata. Morcovii se dau pe razatoarea cu gauri mari, se pun la...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu sos de rodii
Postat de: nico15 in PorcSe ia bucata de carne se maseaza cu ulei, se piseaza boabele de coriandru si piper, se adauga sare si cimbru si se va trece friptura prin acest amestec dupa care se poate praji intr-o tigaie...Citeste continuarea
Carne de porc á la Portuguesa
Postat de: cristeena20 in Porc-Taiem carnea cubulete si le asezonam cu sare, piper , ulei, dafin, usturoi pisat, pasta de ardei rosu si vinul alb. - intr-o tigaie adanca punem la incins untura cu ulei de masline si prajim...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii
Postat de: alice_ciobanu in BulionCum se face sucul de rosii. Sa incepem....beti o cafea strasnica! Apoi spalati toate rosiile. Montati masinaria! (eu am avut una din aia batrina-batrina... ii mai sarea coarda si curgea sucul... o...Citeste continuarea
Cupcakes cu banane
Postat de: alice_ciobanu in PrajituriLuati ouale si mixati-le, ca pentru omleta, impreuna cu laptele condensat. Terciuiti cu furculita, bine de tot, n-are rost de mazgaliti blenderul pentru doua banane supercoapte. Amestecati-le...Citeste continuarea
Ceapa umpluta cu nuca si ciuperci
Postat de: cristina_s_world in Mancaruri de postCepele se curata de coaja si se pun intregi la fiert pe aburi, acoperite cu un capac. Verificati periodic daca sunt fierte, astfel nu veti risca sa se inmoaie prea tare. Cand sunt gata, se scobesc...Citeste continuarea
Ciabatta
Postat de: cristina_s_world in PiineIncepem cu "biga" care este o plamadeala. Recomand ca biga sa fie facuta seara, pentru a-i da voie sa creasca peste noapte. Dizolvam drojdia in apa calduta. Intr-un castron incapator...Citeste continuarea
Chifle pufoase cu branza topita
Postat de: LALY in PiinePunem laptele intr-o craticioara si il punem la incalzit (atentie sa nu fiarba). Intr-un vas mai mare punem faina, sarea si drojdia si amestecam bine. Facem o gropita la mijloc si adaugam laptele...Citeste continuarea
Ciorba de praz cu iaurt
Postat de: Sidy in CiorbePrazul se spala bine si se taie rondele. Morcovul se curata si se rade pe razatoarea cu gauri mici si se caleste putin in ulei,pina lasa o culoare portocalie. Cartofii ii curatam si ii taiem...Citeste continuarea
Chec "Ochi de pisica"
Postat de: Elena_Daria in PrajituriUntul moale se mixeaza spuma cu zaharul pudra. Adaugam treptat galbenusurile si laptele. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam in compozitia precedenta,...Citeste continuarea
Chiftelute in sos de smantana
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriChiftelutele: amestecam carnea tocata cu ceapa, usturoiul si patrunjelul verde tocate marunt, 1-2 oua , pesmet, sare si piper dupa gust. Formam chiftelutele...Citeste continuarea
Chec in doua culori
Postat de: mon in PrajituriSepari albusurile de galbenusuri. Bati spuma albusurile si cand acestea devin spuma tare ,adaugam pe rand, zaharul si esenta de vanilie. Pui apoi pe rand galbenusurile ,apa calduta si cele 10...Citeste continuarea
Crema de zahar ars a la Nicole
Postat de: nico15 in DulciuriAmestecam ouale cu 150 g de zahar, pana se va dizolva zaharul, restul de zahar il topim si il vom adauga pe fundul formei in care vom pune ulterior crema noastra. Tapetam cu zaharul...Citeste continuarea
Ceva fin si rondele de grau
Postat de: rhapsody in SandvisuriTaiem ardeiul si pastrama cubulete. Intindem crema de branza pe rondea, pe margine punem masline, in centru boabe de porumb, ardei rosu si pieptul de pui. Il putem lasa asa sau ii punem...Citeste continuarea
Chec cu zahar ars
Postat de: mihasara in PrajituriPunem 100g zahar intr-o cratita si il caramelizam. Exista doua variante si anume, adaugam cana de lapte fierbinte peste zaharul ars, dar exista riscul sa se arda, desi nu influenteaza cu nimic...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu orez
Postat de: AnyCostescu in CiorbeCeapa, morcovul si rosia se taie cubulete si se calesc in putin ulei. Se umple oala cu apa aproximativ 3 litri si se lasa la fiert. Cand fierbe se pune o ceasca de orez spalat in prealabil. Intre...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci cu smantana,...
Postat de: Elena_Daria in Mancaruri de legumeCum se prepara Ciulama de ciuperci cu smantana, gust autentic al bucatariei romanesti reinterpretat cu succes: Curatam ceapa, o tocam marunt si o calim in uleiul incins. Adaugam apoi...Citeste continuarea
Curry de cartofi cu orez si tofu la...
Postat de: ralu_river in Aperitive / GarnituriOrezul se fierbe conform instructiunilor de pe pachet, in apa cu sare. Cartofii se curata, se taie cubulete si se fierb la aburi/normal 20 de minute. Dupa ce au fiert cartofii, se taie ceapa...Citeste continuarea
Ciorba ardeleneasca de porc
Postat de: nico15 in CiorbeCarnea se spala si se va portiona, dupa care se vor spala din nou bucatile de carne, pentru a indeparta oasele care s-au spart. Legumele se curata, spala si taie marunt. Tarhonul verde(proaspat)...Citeste continuarea
Clatite cu urda si crema de whisky
Postat de: Poliana in DulciuriPuteti sa folositi ce reteta de clatite va place, eu am folosit reteta mea preferata pe care am folosit-o si aici , si cu care nu dau gres niciodata (aproape niciodata, ca sa sune mai...Citeste continuarea
Chiftelute....rapide si mai sanatoase!
Postat de: doralinda72 in VitaAmestecam toate ingredientele in afara de unt si sucul de lamaie. Lasam putin la frigider, apoi intr-o cratita (tefal de preferinta ca sa nu se lipeasca), formati cheftelute mici ca niste mingiute...Citeste continuarea
Cartofi taranesti la cuptor
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCartofii se curata, se taie in bucati potrivite si se fierb in apa cu sare 15 minute de cand incepe sa fiarba. Se scurg si se lasa intr-o sita. Costita se taie in felii subtiri. Branza si...Citeste continuarea












