A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cosulete din piept de pui cu...

Postat de: merisor67 in Pui

Am pregatit intai cosuletele din piept de pui. Am taiat carnea frumos astfel incat sa o pot aseza in formele de briose. Ceapa si usturoiul le-am tocat si le-am inabusit cu putin ulei si zeama de...Citeste continuarea

Conopida murata

Postat de: carla27carla in Muraturi

Se pune la fiert otetul cu apa, la o parte otet 2 parti apa. Se adauga 3 linguri sare si 3 linguri zahar. Cand clocoteste se adauga continutul plicului de condimente. Conopida se rupe in buchetele...Citeste continuarea

Conopida pane

Postat de: carla27carla in Aperitive / Garnituri

Se desface conopida in buchetele si se spala. Intr-o oala se pune apa la fiert cu sare si cand fierbe apa se pune conopida. Se fierbe 10 minute. Se scoate si se lasa sa se scurga. Pregatim...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci cu piept de pui

Postat de: AnyCostescu in Pui

Ciupercile se spala si se taie bucatele mai mici. Se curata ceapa si morcovul, se taie si se pun la calit impreuna cu ciupercile. Se calesc bine de tot apoi se pune pieptul de pui taiat bucatele...Citeste continuarea

Chiftele in sos de legume

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri cu carne

Chiftelutele: Cartoful il curatam de coaja si il fierbem. Il scoatem la racorit cand este gata, apoi il dam pe razatoarea mica. Mararul si patrunjelul verde il spalam si il tocam marunt....Citeste continuarea

Chec oriental cu aroma de ciocolata...

Postat de: susu in Dulciuri

Ouale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si un praf de sare. Untul se topeste la foc mic si dupa ce s-a racit i se adauga in fir subtire laptele la aceeasi temperatura amestecandu-se...Citeste continuarea

Cuib de viespi

Postat de: simo_brkic in Dulciuri

Mai intai amestecam faina cu galbenusurile, zaharul, sarea si uleiul. Apoi adaugam laptele caldut cu drojdia (amestecate) si incepem sa framantam. Odata ce compozitia nu mai lipeste si este...Citeste continuarea

Cel mai BUN sandvis cald

Postat de: Zamfira in Sandvisuri

Taiem capacelul chiflei si o scobim. Umplem chifla cu bucati mici de sunca, rondele ardei iute, feliute de castravete murat, cascaval Delaco De Familie razuit iar deasupra cu mare grija spargem un...Citeste continuarea

Cordon Bleu crocant

Postat de: Sidy in Porc

Pregatim feliile de carne exact ca pentru snitele, adica le batem pentru a se fragezi , dupa care le condimentam cu sare si piper . Feliem cascavalul si sunca cu o latime de 2 cm. Suprapunem...Citeste continuarea

Ciocolatina

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Ciocolata se topeste in 50 ml lapte fierbinte. Se da deoparte sa se raceasca si se amesteca bine. La mixer punem untul cubulete( la temperatura camerei) si-l mixam cu ciocolata, apoi zaharul...Citeste continuarea

Cheesecake cu zmeura

Postat de: adriana65 in Prajituri

Se începe cu prepararea  toppingului . Într-un vas cu fundul dublu punem la fiert zmeura cu zahărul . Lăsăm aproximativ 30 minute, timp în care supraveghem atent şi...Citeste continuarea

Ciorba de usturoi

Postat de: Zamfira in Ciorbe

Spalam si portionam carnea de pui, o punem la fiert in vasul Zepter si indepartam spuma formata. Curatam, spalam legumele, le taiem marunt (un morcov il dam pe razatoarea mare). Adaugam legumele,...Citeste continuarea

Chec(guguluf) din albusuri, cu de...

Postat de: Sidy in Prajituri

Albusurile cu un varf de cutit cu sare le batem bine cu mixerul pina se intaresc bine.Treptat adaugam zaharul, lingura cu lingura si mixam pina se intaresc albusurile din nou. Adaugam apoi...Citeste continuarea

Cupcakes cu ciocolata (reteta...

Postat de: Alinutza80 in Prajituri

Se incalzeste cuptorul la 200 grade. Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt, zaharul, cacaoa, un praf de sare si 100 gr bucatele de ciocolata. Laptele se amesteca cu untul topit...Citeste continuarea

Cartofi cu kaizer la cuptor

Postat de: Ina in Aperitive / Garnituri

Se curăță cartofii de coajă și se spală, apoi se  taie in 6-8 bucati. Spalam usturoiul si-l taiem rondele. Taiem si kaizerul in bucati potrivite.  Intr-un  vas de yena...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: panacris in Ciorbe

Burta se curata, se spala cu apa rece si se pune la fiert intreaga, in apa rece, alaturi de rasol, morcov, ceapa, telina, foi de dafin, piperul boabe siputina sare in oala minune, cca. 75 de...Citeste continuarea

Conopidă cu legume la cuptor

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Se spală conopida sub jet puternic de apă. Se pune în apă rece cu un praf de sare și se fierbe pentru 5 minute. Se strecoară apa, se clătește cu apă rece conopida și se lasă la...Citeste continuarea

Ciulama de pui de casa

Postat de: carla27carla in Pui

Se prind puii si se taie, se curata de pene si se portioneaza. Se curata ceapa, morcovul si se spala. Ceapa se toaca, ardeiul se toaca marunt si morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mari....Citeste continuarea

Chec cu Nutella

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Punem nutella intr-un vas si o topim pe baie de aburi ( sau la miscounde). Separam ouale. Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul pana devine o spuma tare. Incorporam galbenusurile unul cate...Citeste continuarea

Cozonac moldovenesc

Postat de: carla27carla in Prajituri

Aluatul se prepara astfel: se cerne faina intr-un vas adanc. Facem loc la mijloc unde punem drojdia inmuiata cu 2 linguri de zahar si 100 ml din laptele caldut, dupa care lasam o jumatate de ora...Citeste continuarea

Chec cu menta şi cacao

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se mixează în continuare până se obţine o spumă ca pentru bezea. Gălbenuşurile se...Citeste continuarea

Covrigi polonezi in 2 culori

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Aluat: Topim untul peste care adaugam laptele si zaharul si amestecam bine pana ce se dizolva zaharul,impartim aceasta compozitie in 2. Intr-un bol punem faina amestecata cu sarea si drojdia...Citeste continuarea

Cinnamon Rolls

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Aluatul: Pentru maia punem intr-un bol drojdia, o lingurita zahar, o lingurita faina si putin lapte caldut. Lasam sa creasca 10 minute la loc cald. Dupa ce au trecut cele 10...Citeste continuarea

Ciulama de pui cu ciuperci

Postat de: Mimi_miss_u in Pui

Tocam ceapa marunt. Ciupercile le taiem felii. Pieptul de pui se pune la fiert, eventual cu tot cu piele daca e intreg. Dupa ce s-a fiert pe jumatate il taiem fasii sau cubulete. Punem ceapa...Citeste continuarea

Curcan cu mazare

Postat de: DanMonica in Curcan

Cepele le curatam, le taiem marunt si le dam intr-o cratita la prajit. Cand au inceput sa capete o culoare aurie adaugam boiaua. Adaugam pulpele dezosate si taiate, le lasam 1-2 minute sa se...Citeste continuarea

Cheesecake cu piersici - fara coacere

Postat de: alinutzika in Torturi

Biscuitii se macina la robot. Se amesteca cu untul moale si laptele. Se framanta putin cu mana si se tapeteaza cu" aluatul" obtinut o tava cu inel detasabil,  acoperita cu hartie de...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu masline (reteta...

Postat de: JamilaCuisine in Aperitive / Garnituri

Bati bine ouale cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Adaugati faina in ploaie si praful de copt si apoi uleiul mixand in continuare. Mixati doar cat sa incorporati uleiul. Adaugati apoi...Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de: corina241 in Ciorbe

Carnea spalata si potionata in cubulete o punem la fiert in oala la foc potrivit.Dupa primul clocot dam spuma la o parte,punem 1 lingurita de delikat si sare dupa gust. Ceapa am pus-o intreaba...Citeste continuarea

Cartofi cu miez de lapte

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala si se pun la fiert necuratati in apa rece cu putina sare. Dupa ce s-au fiert se taie rondele, se aseaza intr/o tava termorezistenta, se stropesc cu ulei de masline, se aduag...Citeste continuarea

Ciorba de dovlecel cu lapte batut

Postat de: Sim0naWorld in Ciorbe

Dovleacul l-am curatat si l-am taiat cubulete. Ceapa si morcovul le-am curatat, spalat si tocat marunt. Ardeiul l-am taiat cubulete. In putin ulei am pus la calit legumele. Cand acestea s-au...Citeste continuarea

Chec cu aromă de lamâie

Postat de: diaconta in Prajituri

Ouale se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga alternativ uleiul si laptele.Punem si aromele,iar la final faina amestecata cu un praf de sare si praful de copt. Daca este cazul mai adaugati o...Citeste continuarea

Ciuperci mixte in tigaie

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Se pun ciupercile intr-o tigaie cu putin ulei, impreuna cu usturoiul feliat subtire si se lasa la calit cateva minute. Se adauga putin lapte, se inabusa, adaugam sare si un strop de vin (rosu sau...Citeste continuarea

Crema de lamaie - Lemon curd

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga coaja rasa de la lamai si semintele din batonul de vanilie. Zeama de la lamai se amesteca cu amidonul, apoi se toarna peste oua si se mai mixeaza putin....Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci

Postat de: Toamna07 in Mancaruri de legume

Se spala ciupercile si se taie in felii subtiri.Se calesc intr-un vas cu 100 g ulei(sau unt) aprox. 5 minute,dupa care se acopera vasul si se lasa la inabusit,adaugand din cand in cand apa,pana se...Citeste continuarea

Clatite cu banane si cacao

Postat de: miha in Dulciuri

Ouale se mixeaza cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana compozitia devine cremoasa. Adaugam apoi, pe rand, ciocolata topita, laptele,...Citeste continuarea

Ciorba de fasole uscata

Postat de: corina241 in Ciorbe

Fasolea spalata foarte bine se tine in apa rece cateva ore sau cu o seara inainte de a fi gatita. Pregatim o oala pentru ciorba in care punem fasolea in apa la fiert. Eu arunc prima apa in care...Citeste continuarea

Chec marmorat cu afine si stafide

Postat de: diaconta in Prajituri

Am separat ouale. Galbenusurile le-am amestecat cu  cele 3 linguri de ulei Am bautut albusurile cu un praf de sare. Am amestecat zaharul cu cele cinci linguri de apa si zeama de...Citeste continuarea

Compot de mere, pere si gutui

Postat de: rocsi_1612 in Sirop / Compot

Merele, perele le spalam si le curatam de coaja. Le taiem bucatele nu foarte mari, ci potrivite. Gutuile le spalam bine, le taiem feliute cu tot cu coaja, apoi cubulete mici. Spalam borcanele...Citeste continuarea

Cotlete de porc si cartofi trasi in...

Postat de: AnyCostescu in Porc

Cotletele de porc se condimenteaza din belsug si se pun la frigider pt cel putin 1 ora. Dupa ce se marineaza se frig intr-o tigaie pe o parte si pe alta pana se rumenesc putin, apoi se pune ceapa...Citeste continuarea

Carnati cu piure si gravy de ceapa...

Postat de: gatiticuspor in Mancaruri cu carne

Puneti carnatii pe o tava de cuptor, stropiti cu putin ulei si puneti in cuptorul incins la 190°C/375°F/gaz 5 pentru 20 de minute sau pana ce carnatii capata o culoare aurie. Taiati...Citeste continuarea

Cocorada ardeleneasca

Postat de: CramaHaiducilor in Aperitive / Garnituri

Se pune drojdia la dospit cu apa calaie, o lingura de faina si un praf de sare. Se adauga apoi cate un pic de faina si apa pana se amesteca si devine un aluat ca de pita de casa, nici prea moale...Citeste continuarea

Chec

Postat de: DanMonica in Prajituri

Zaharul si apa le punem intr-un ibric pe foc pana se topeste zaharul si devine un sirou consistent. Peste albusurile batute spuma tare turnam siropul fierbinte si mai amestecam putin cu mixerul....Citeste continuarea

Ciorba de gaina si cartofi

Postat de: AnyCostescu in Ciorbe

Speli gaina, o pui la fiert in apa si o lasi sa dea un clocot. Arunci apa, speli din nou gaina si o pui din nou in apa. Cand este aproape fiarta, scoti gaina intr-un castron, o bucatesti si o faci...Citeste continuarea

Crema de branza de casa

Postat de: alinutzika in Aperitive / Garnituri

Branza de vaci se mixeaza bine la robot, sau se da prin masina de tocat, apoi se adauga smantana si untul moale. Se mixeaza iar, pana devine ca o crema mai groasa, dar fina. Daca o vreti mai moale...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de legume

Postat de: Sidy in Ciorbe

Se curata ,se spala si se taie marunt toate legumele. Se pune apa necesara intr-o oala si se adauga legumele, sare si piper.Punem cimbrul si leusteanul si lasam sa fiarba bine toate legumele....Citeste continuarea

Chifteluţe cu sos de roşii

Postat de: diaconta in Porc

Am pregatit mai întâi chiftelutele. Am amestecat carnea tocata cu cartofii dati pe razatoarea cu ochiuri mici,dupa ce i-am stors putin de zeama.Am pus si painea înmuiata si...Citeste continuarea

Compot de piersici

Postat de: mimmi in Sirop / Compot

Purcedem la munca si in prima faza alegem fructele nu foarte coapte si mai tarisoare. Spalam bine piersicile,atat cat sa le indepartam si pufuletul de pe ele. Pregatim o cratita incapatoare,o...Citeste continuarea

Cornuri matinale

Postat de: mamaieelena in Dulciuri

Faina cernuta se pune intr-un lighean in care se face o adancitura.O parte din laptele caldut se pune peste drojdie ca sa se lichefieze si peste restul de lapte se pune zaharul,mierea,zaharul...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: JamilaCuisine in Mancaruri cu carne

Caliti ceapa cu putina sare cat sa nu se arda, adaugati cele doua feluri de carne si caliti bine totul pana ce carnea isi schimba culoare si adaugati condimentele. Rumeniti bine totul apoi...Citeste continuarea

Ciorba de conopida cu macris

Postat de: Sidy in Ciorbe

Oasele se pun la fiert in apa cu sare si se spumeaza. Se curata zarzavatul si ceapa si se calesc in putin ulei, morcovul si ceapa.  Se adauga apoi celelalte legume, se potriveste de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]