Ciorbă de pui a la grec
Postat de: madi_marin in CiorbeCarnea se spală şi se taie cubuleţe mici. Morcovii, telina şi păstârnacul rase pe răzătoarea cu ochiuri mari şi ceapa tocată se pun la călit în ulei. Se adaugă...Citeste continuarea
Cupcake cu mure
Postat de: bitza in PrajituriOuale se mixeaza cu zaharul si vanilia, apoi se adauga iaurtul si uleiul si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste compozitia lichida. Se amesteca bine si...Citeste continuarea
Cordon bleu cu vinete
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriSe bat ouale cu sare si piper. Se taie vanata in felii subtiri, se presara cu sare si se lasa deoparte 15 minute. Se sterg apoi de apa, cu prosoape de hartie. Se taie felii subtiri, cascavalul si...Citeste continuarea
Creier pane
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriSpalam creierul. Il punem la fiert in apa rece cu sare. Lasam sa fiarba 3-4 minute. Il punem intr-o strecuratoare .Lasam sa scurga bine de apa. Pregatim doua farfurioare, una cu faina, una...Citeste continuarea
Cotlet de vitel umplut cu garnitura...
Postat de: nico15 in VitaSe ia bucata de cotlet si daca nu este curatata se va curata carnea de pe os sa il facem cat mai interesant de prezentat. Dupa aceea intr-o tigaie fara ulei punem fisticul si il lasam...Citeste continuarea
Ciorba de praz cu carne de pui si...
Postat de: SENO in CiorbeCarnea de pui se spala si se pune la fiert in oala in care urmeaza sa pregatim ciorbita,se pune si un praf de sare.Daca puiul este e casa o sa-si lase in ciorbita o culoare frumoasa galbuie de la...Citeste continuarea
Chec in trei culori
Postat de: lili in PrajituriSe amesteca cele 5 galbenusuri cu zaharul.Se adauga esenta de vanilie, coaja de lamaie, uleiul, faina si praful de copt.Se amesteca usor pana nu raman cocoloase. Albusurile se bat spuma, se...Citeste continuarea
Cupcakes cu ciocolata si frisca
Postat de: Criss in PrajituriSe pun toate ingredientele intr-un bol si se mixeaza.Rezulta un amestec cremos, lucios. (vezi poza) Compozitia rezultata se repartizeaza uniform in formele de vriose in care am pus...Citeste continuarea
Carne şi legume de toamnă la cuptor
Postat de: anomisana in PorcAm curăţat carnea de pieliţe, am spălat-o, uscat-o şi condimentat-o cu ce am găsit prin cămară, apoi am dat-o la rece preţ de vreo oră. Între timp am curăţat, spălat şi tăiat...Citeste continuarea
Conopida gratinata
Postat de: ella87 in Mancaruri de legumePentru inceput am clocotit apa,am pus un praf de sare, conopida am spalat-o si am rupt-o in buchetele am aruncat-o in apa clocotita pentru cateva minute. Dupa, am uns o tava cu ulei am pus...Citeste continuarea
Cheesecake brownies
Postat de: RuxyRux in PrajituriIncalzim cuptorul la 180 grade si tapetam o forma cu foaie de copt. Am pregatit brownies...am topit untul si apoi in el am topit ciocolata. Daca procedam in acest mod putem face asta direct cu...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca,stafide si rahat
Postat de: Elena_Daria in DulciuriDaca folosim drojdie proaspata se face maia (drojdie + 1 lingurita zahar+1 lingurita faina peste care se torn laptele caldut si lasa 15 minute). Eu am folosit drojdie uscata pe care am...Citeste continuarea
Chiftele/parjoale
Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carneSpalati carnea, taiati-o cubulete si tocati-o prin masina de carne/robot. Tocati si bucata de afumatura. Chifla puneti-o la inmuiat in apa sau lapte apoi o stoarceti bine. Dati pe razatoarea...Citeste continuarea
Clătitele împăratului
Postat de: Sidy in DulciuriSe pun stafidele la inmuiat in apa calduta cu esenta de rom pentru 15 minute. Albusurile cu sarea de bat bine spuma. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pina pasta se albeste .Adaugam treptat...Citeste continuarea
Cuib de viespi
Postat de: danakarin in PrajituriAm amestecat ingredientele pentru aluatul dospit, am folosit de data asta un plic de drojdie usata ( a ajuns si pt 600 de grame de faina ) l-am framintat bine.Daca mai e nevoie mai...Citeste continuarea
Ciulama de pui
Postat de: dena in PuiSe pune la fiert puiul impreuna cu morcovii, telina si putina sare. Cand este carnea fiarta se scoate separat. Intr-o cratita de pune la incins untul peste care se adauga usturoiul taiat...Citeste continuarea
Chec cu mere caramelizate
Postat de: ionela2682 in PrajituriSe topeste zaharul ,se toarna uniform in forma de guguluf.,peste zaharul topit se presara merele Ouale se mixeaza cu zaharul , zaharul vanilat si putina sare pana se albesc, adaugam pe rand...Citeste continuarea
Ciorba cu carne de porc si cartofi
Postat de: dena in CiorbeSe pune carnea de porc la fiert in apa cu putina sare. Cand fierbe se ia spuma de deasupra. Separat de curata legumele, ardeii si dovlecelul se taie cubulete, morcovii si telina se dau pe...Citeste continuarea
Ciorba de leurda
Postat de: dena in CiorbeSe pune leurda intr-o oala cu apa (leurda pe care am avut-o eu era deja oparita). Separat se sparg ouale (eu am folosit 4) si se bat bine. Intr-o tigaie se pune slanina taiata cubulete mici si...Citeste continuarea
Conopida cu maioneza
Postat de: oana_pisicutza16 in Aperitive / Garnituriconopida se pune la fiert in apa cu putina sare - dupa ce a fiert conopida se scurge de apa si se piseaza cu o furculita - conopida pisata se amesteca cu ceapa taiata marunt, dupa...Citeste continuarea
Conejo al horno a la...
Postat de: naomy in Mancaruri cu carneSe spala carne de iepure si se condimenteaza cu condimentele se mai sus. Curatam cartofii si ii taiem in patru,pregatim tava de la cuptor in care asezam carnea si cartofii uniform . Turnam...Citeste continuarea
Chiftele de cartofi
Postat de: Elena_Daria in Mancaruri de legumeCuratam cartofii de coaja si ii dam pe razatoare.Intr-un castron punem cartofii razaliti,usturoiul pisat,oul,faina,sare si piper.Amestecam bine pana devine ca o pasta.Intr-o farfurie punem...Citeste continuarea
Crutoane (pentru supe sau salate)
Postat de: dentistutza in PiinePainea se taie cubulete si se pune in tava. Uleiul se amesteca cu sarea si ierburile aromatice, se toarna peste cuburile de paine si se amesteca usor cu o paleta ca sa se imbibe in toate...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: deliciousflavours in CiorbeSpalam, curatam si taiem cubulete mici toate legumele. In putin ulei calim ceapa, morcovii, radacinile de patrunjel, telina si ardeiul. Apoi turnam peste legume apa, in functie de cantitatea...Citeste continuarea
Chec cu cacao
Postat de: mamaieelena in PrajituriSe separa ouale si mai intai se vor bate albusurile. Se adauga zaharul si se insista pana se face ca de bezea. Se adauga pe rand toate galbenusurile, margarina topita si racita, smantana, zaharul...Citeste continuarea
Ciorba de coaste de vitel
Postat de: maxion in CiorbePregatim coastele, adica le taiem in doua daca sunt prea mari, le punem la fiert intr-o oala de 4-6 litri cu apa si un pic de sare. In timp ce fierb mai luam spuma formata. Curatam...Citeste continuarea
Ciorba de orez
Postat de: alinutzika in CiorbeSe toaca ceapa, ardeii se taie bucatele, iar morcovul rondele. In 2 linguri de ulei de masline se calesc la foc mic legumele, apoi se adauga ciocanelele de pui. Se condimenteaza si se lasa putin...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei albi cu...
Postat de: maxion in Aperitive / GarnituriCuratam dovleceii de coaja si ii razuim pe razatoarea mare. Tocam ceapa si mararul marunt si amestecam totul cu branza rasa, ouale, cateii de usturoi zdrobiti si faina. Condimentam si sa nu uitam...Citeste continuarea
Chiftelute
Postat de: cocineraviajera in Aperitive / GarnituriPainea se pune la inmuiat in lapte, apoi se scurge bine. Se amesteca intr-un bol impreuna cu celelalte ingrendiente pana obtinem o compozitie omogena. Se formeaza intre palmele ude...Citeste continuarea
Coaste la cuptor cu cartofi si...
Postat de: yogoskitchen in PorcAm taiat cartofii pe lungime, i-am fiert pe jumatate in apa cu sare,am uns o tava cu 2 linguri de ulei de masline,am crestat coastele , le-am condimentat cu sare, piper prospat macinat si...Citeste continuarea
Cotlet de miel servit cu piure de...
Postat de: nico15 in OaiePunem fasolea la inmuiat cu o seara inainte, a doua zi aruncam apa si punem fasolea cu alta apa la fiert. Taiem un morcov, o ceapa si un pastarnac in cubulete mijlocii si le punem impreuna cu...Citeste continuarea
Creveti prajiti cu lamaie,...
Postat de: maxion in Fructe de mareCuratam crevetii (le rupem capul si curatam crusta). Pregatim piastra pe aragaz unsa cu ulei de masline. Punem crevetii, condimentam cu sare si piper si adaugam sucul de la lamaie, coniacul (...Citeste continuarea
Chiftelute de peste cu cartofi nature
Postat de: bitza in PangasiusChiftele Carnea de peste se trece prin masina de tocat sau in robotul de bucatarie si se marunteste. Ceapa si usturoiul se toaca marunt,cartoful se da pe razatoare,painea se inmoaie in...Citeste continuarea
Compot de gutui
Postat de: jolygina in Sirop / CompotCuratam gutuile de puf si le taiem felii potrivite, dupa care le asezam in borcane, cam trei sfert din borcan, apoi punem 3 linguri de zahar cu varf in fiecare borcan si cate o lingurita de zahar...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu cereale si galbiori
Postat de: adasev12 in PorcAm condimentat carnea cu sare, piper si curry. Am pus-o la prajit in tigaie de teflon, cu capac cu o lingura de ulei de masline extravergin. Din cand in cand am mai adaugat cate un stop de...Citeste continuarea
Crema de zahar ars decorata cu kiwi
Postat de: roxanabucataras in DulciuriPun laptele intr-un ibric sa se incalzeasca putin. Intr-un bol, bat ouale cu 170g de zahar, zaharul vanilinat si un pic de sare, pana se topeste zaharul (eu am folosit telul). Adaug laptele si mai...Citeste continuarea
Coronita cu afine si glazura de...
Postat de: MIUTA in PrajituriAlbusurile se bat spuma tare cu cele 5 linguri zahar,zaharul vanilat si praful de sare. Se pun cele 5 linguri de ulei si se mixeaza. La sfarsit se adauga nuca,faina si praful de copt. Se...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii cu busuioc
Postat de: RuxyRux in Bulion. Cum se face sucul de rosii cu busuiocSpalam bine si curatam rosiile, le taiem pe jumatate si le punem la un blender foarte puternic. Punem compozitia in vas pe foc si lasam sa fiarba in...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu carne de porc,...
Postat de: Kori in Supe/CiorbeCum se prepara Ciorba de cartofi cu carne de porc, o reteta traditionala gustoasa Carnea am spalat-o bine si am tinut-o in apa rece putin, apoi am taiat-o in bucati mici. Morcovii i-am taiat...Citeste continuarea
Ciolomada - muratura cu ceapa
Postat de: SENO in MuraturiSe taie ceapa julien sau rondele,ardeii si gogosarii felii,se pun apa,sarea,boabele de piper si foile de dafin si se fierb 30 de minute sub capac. Se lasa sa se raceasca si se pun in borcane...Citeste continuarea
Ceafă la cuptor cu cartofi şi...
Postat de: madi_marin in PorcCeafa se spală, se şterge , se unge cu ulei şi se presară cu condimente. Se pune într-o tigaiţă şi se dă la cuptor. Se prăjeşte pe ambele părţi apoi se adaugă o ceşcuţă cu...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu usturoi
Postat de: Brindusa in Mancaruri de postTaie cartofii cubulete potrivite ca marime. Pune- intr-o tava si imprastie cateii de usturoi. Stropeste-i cu ulei, apoi presara sarea, piperul si boiaua. Cu mainile amesteca bine, ca sa intre...Citeste continuarea
Cheesecake marmorat
Postat de: mirela0911 in PrajituriAm pus toate ingredientele pentru blat intr-un bol si le-am framantat bine cu mana. Am format o biluta, am invelit intr-o folie si am dat la frigider pentru 30 minute. Intre timp, branza se...Citeste continuarea
Ciorba cu coasta afumata si ou batut
Postat de: roxanabucataras in CiorbePun apa rece la fiert, intr-o oala, cu putin ulei si sare. Intre timp spal costita afumata (eu am folosit costita afumata de la mine de acasa, din aia pusa la untura) si toc legumele. Cand apa a...Citeste continuarea
Ciupercute umplute cu legume
Postat de: sandasorinela in Aperitive / GarnituriSe toaca coditele de la ciuperci cu ceapa, morcovul si o rosie, totul se condimenteaza si se caleste in putin ulei. Cu compozitia rezultata se umple ciupercile dupa care se bate un ou cu smantana...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: sandasorinela in CiorbeSe rade zarzavatul pe razatoarea mare si se caleste in putin ulei. Se toarna apa peste si se lasa la fiert . Intre timp se pregatesc perisoarele: se amesteca carnea cu orezul (spalat in prealabil)...Citeste continuarea
Chiftelute crocante
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSe trece prin masina de tocat carnea si odata cu ea ceapa si usturoiul. Se adauga apoi ouale si mararul.Se amesteca bine cu mana.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper .Se adauga putina apa...Citeste continuarea
Clatite cu branza dulce si scortisoara
Postat de: alinutzika in DulciuriSe amesteca toate ingredientele pt aluat. Se amesteca bine si cele pt umplutura. Se coc clatitele in tigaie teflonata, pe o parte. Se intorc pe cealalata parte si pe jumatate clatita se pune...Citeste continuarea
Cheesecake de ciocolata, la rece
Postat de: Brindusa in PrajituriSfarama biscuitii (manual sau cu robotul de bucatarie) pana devin ca un pesmet. Amesteca in ei 120 g de unt topit. Amesteca foarte bine. Daca untul s-a absorbit, dar au mai ramas biscuiti...Citeste continuarea
Curry de vinete
Postat de: Brindusa in Mancaruri de postMai intai pregateste legumele. Spala vinetele si taie-le coaja fasii una da, una nu. Taie vinetele in jumatati pe lungime, apoi felii groase de 3-4 cm. Taie rosiile felii, apoi cubulete. Le...Citeste continuarea


















