Chocolate Cake
Postat de: ionela2682 in Prajituri-se amestecă împreună făină , zahăr , pudră de cacao cernută , praf de copt , bicarbonat de sodiu şi sare . - se dauga untul topit , apă ,...Citeste continuarea
Conopida cu bacon in sos de ardei
Postat de: Julie in Mancaruri de legumeConopida se desface in buchetele mai mici si se fierbe in apa cu sare, timp de 5-7 minute. Se scurge de apa si se lasa sa se raceasca. Se formeaza apoi rulouri, infasurand in bacon fiecare...Citeste continuarea
Ciorbita de vacuta
Postat de: roxanabucataras in CiorbeSpal carnea bine, o tai cubulete, las si pe os ceva carne si o pun la fiert in apa rece cu putina sare si ulei. Spumez bine cand carnea incepe sa fiarba. Tai legumele cubulete mici, ceapa marunt...Citeste continuarea
Cotlet de porc in crusta de condimente
Postat de: postavaru in Mezel de casaTaiem cotletul pe lungime. Puteti folosi muschiulet de porc si atunci nu mai este nevoie sa il taiati. Condimentam bucatile de cotlet cu sare si piper. Curatam usturoiul si il pisam. Adaugam...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: brunetica in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii ii curatam de coaja si ii dam sub jetul de apa din nou, ii taiem in 2 iar cele 2 bucatia le taiem tot in 2. Intr-o tava punem cele 2 lingurite de ulei de masline si...Citeste continuarea
Cosulete cu mere " imbatate" :)
Postat de: brunetica in PrajituriCernem faina intr-un bol. Incazim laptele cu iaurtul , dar nu il incalzim tare pentru a nu se branzi iaurtul. Topim untul si il lasam la racit. Drojdia o dizolvam cu un pic de lapte si o...Citeste continuarea
Canellonni cu spanac si branza
Postat de: medioto59 in CannelloniCeapa si usturoiul se taie marunt si se calesc in putin ulei.Se adauga spanacul,putina apa sau supa de legume,se condimenteaza cu sare si piper si se lasa circa 10 min. sa fiarba la foc potrivit...Citeste continuarea
Crochete de cartofi cu ciuperci
Postat de: adasev12 in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in coaja. Se curata si se dau pe razatoare. Ciupercile se calesc in 3 linguri de ulei de masline impreuna cu ceapa taiata marunt. Se lasa pana se inmoaie bine ciupercile, se...Citeste continuarea
Crostata (tarta) cu mere si panna...
Postat de: adasev12 in PrajituriFaina se amesteca cu praful de copt si se pune intr-un vas larg. In mijloc se face o gaura si se adauga ouale batute cu zahar si untul la temperatura camerei si uleiul. Se amesteca bine. Se face...Citeste continuarea
Cornulete pufoase cu gem reteta...
Postat de: Criss in DulciuriCum se prepara Cornulete pufoase cu gem reteta simpla si gustoasa Faina o punem intr-un castron, adaugam zaharul, oul, aromele. Incalzim laptele si adaugam o lingurita zahar si cubul de...Citeste continuarea
Chec cu lamaie
Postat de: lacrimioara in PrajituriSe separa galbenusurile de albusuri, albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat toata cantitatea de zahar, dupa care punem vanilia, zeama si coaja razalita de la cele 2 lamai....Citeste continuarea
Clatite cu cafea
Postat de: miha in DulciuriCafeaua se poate inlocui cu ness (2 linguri), pe care il vom dizolva intr-o cana cu apa. Faina se amesteca cu laptele caldut si cafeaua. Vom obtine o compozitie ca o smantana. Se...Citeste continuarea
Crap umplut cu orez
Postat de: medioto59 in Crap / CarasPestele se curata de solzi, il golim de intestine, se spala, se lasa la scurs si apoi se condimenteaza cu sare, piper macinat si boia de ardei, atat pe exterior cat si in interior. Se da la rece...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare a la Motan
Postat de: MotanLaOale in CiorbeCarnea tocata se pune intr-un castron,se adauga ceapa rasa si scursa, oul, mararul tocat marunt, vegeta, piperul si se amesteca bine. Se pune la frigider 15-20 minute. Zarzavatul se curata...Citeste continuarea
Cotlet de porc in sos de rosii cu...
Postat de: bitza in PorcCotletele de porc se condimenteaza cu sare,piper si ierburi. Intr-o tigaie se pun 3 linguri ulei su se rumenesc cotletele pe ambele parti. Ceapa se toaca julien sau bucati nu foarte mici,...Citeste continuarea
Clatite umplute cu banane si crema...
Postat de: adasev12 in DulciuriSe prepara aluatul de clatite amestecand toate ingredientele de mai sus...nici o filosofie....Se coc clatitele toate si se lasa sa stea cateva minute, timp in care se prepara crema. Bananele...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu costita
Postat de: Criss in CiorbeFasolea se pune la inmuiat cateva ore. Apoi se fierbe in apa cu sare. Eu am fiert-o si am aruncat apa de doua ori. Astfel e mai usor tolerata si nu baloneaza. Separat se pune apa la fiert. Se...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCeapa verde se curăţă, se taie mărunt, şunca se taie cubuleţe, caşcavaul se dă pe răzătoarea mare, ciupercile se decongelează, se amestecă şi se pun la călit în ulei,...Citeste continuarea
Chifle umplute
Postat de: brunetica in Mancare copiiAm facut o omleta din oua, cu 30 g. branza parmezan si am adaugat sare. Fiecarei chifle i-am taiat un capac, i-am scos miezul, am inmuiat chiflele in lapte, le-am umplut...Citeste continuarea
Clatite banatene
Postat de: aziz in PrajituriFacem compozitia pentru clatite amestecand ingredientele de mai sus si incingem tigaia unsa cu putin unt sau ulei. Luam cu un polonic din compozitie si prajim clatitele pe ambele parti....Citeste continuarea
Chiftele cu mozzarella
Postat de: adasev12 in PorcDin ingredientele de mai sus se prepara amestecul de chiftele. Se taie mozzarella cubulete mici, se pune putin ulei intr-un vas la indemana. Se ung mainile cu ulei, se ia putina compozitie si se...Citeste continuarea
Crofne banatene
Postat de: Criss in DulciuriFaina se amesteca cu drojdia uscata. Se adauga apoi restul ingredientelor, se framanta aluatul pana devine elastic si nu mai e lipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca...Citeste continuarea
Cupcakes cu merisoare si crema de...
Postat de: Criss in PrajituriPunem intr-un bol toate ingredientele cu exceptia merisoarelor, le batem cu mixerul pana rezulta o compozitie cremoasa si lucioasa. Adauga merisoarele pe care le incorpor am in am estec....Citeste continuarea
Chec marmorat cu rosii si avocado
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriMixam ouale cu sare si piper pana isi dubleaza volumul. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam peste oua si mixam pana se incorporeaza. Adaugam treptat uleiul si mixam. Impartim...Citeste continuarea
Clatite banatene
Postat de: ela in DulciuriPregatim aluatul de clatite:amestecam laptele cu faina,apoi la sfarsit punem apa si ouale batute.Lasam 30minute la rece,apoi facem clatitele(daca compozitia este prea groasa,mai punem lapte)....Citeste continuarea
Cotlete ca in " Hateg"
Postat de: brunetica in Mancaruri cu carneAm prajit cotletele in uleiul incins de masline. Am curatit ceapa , am taiat-o marunt, am calit-o in ulei cu kaizerul taiat felioare. Am taiat rosiile felii , ardeii...Citeste continuarea
Ciorba de peste cu zeama de varza
Postat de: Bunica in CiorbeSe spala pestele si se da deoparte. Legumele se curata , se spala si se pun la fiert . Cand legumele sunt aproape fierte se pun rosiile ( eu le-am dat pe razatoare) sau sucul de rosii. Se...Citeste continuarea
Cartofi prajiti a la Jamie
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriCartofii se spala foarte bine si se pun la fiert cu tot cu coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti se scurg de apa, se trec sub un jet de apa rece si se curata de coaja. Intr-o tigaie...Citeste continuarea
Crantz cu cereale si seminte
Postat de: rodica_m in DulciuriSe topeste ciocolata cu 20 gr unt, la foc mic sau la baie de abur. Se topeste si zaharul in alt vas, dupa ce s-a topit adaugam 50 gr de unt. amestecam bine si cu mare atentie, apoi se adauga...Citeste continuarea
Cozonac "ochi de pisica"
Postat de: MIUTA in PrajituriSe pune drojdia in 50 ml de apa calduta.Se pune putina faina si o lingurita de zahar. Se amesteca si se lasa la dospit 15 minute.Untul se topeste in cuptorul cu microunde.Se framanta maiaua cu...Citeste continuarea
Ciorbă de porc á la grec
Postat de: diaconta in CiorbeLegumele se curata si se taie marunt.La ciorba á la grec,imi place sa fie cat mai marunte legumele. Carnea o taiem bucatele si o punem sa fiarba intr-o oala in care am pus apa si...Citeste continuarea
Cartofi umpluti la cuptor
Postat de: anne in Aperitive / GarnituriSe pun cartofii la fiert, in coaja, la foc mic sa nu se crape. Se lasa sa se raceasca dupa care ii scobim pentru a-i umple. Eu i-am taiat in doua pentru ca erau mai marisori si i-am lasat...Citeste continuarea
Chec ieftin si rapid cu ciocolata...
Postat de: mihaelaradu in Prajituri1.Albuşurile se separă de gălbenuşuri şi se bat cu 4 linguri de zahăr până când se obţine o spumă densă, tare. 2. Gălbenuşurile se amestecă cu laptele rece. 3....Citeste continuarea
Cannelloni cu carne de pui, reteta...
Postat de: diaconta in CannelloniCum se prepara Cannelloni cu carne de pui, reteta delicioasa si aromata, pe placul tuturor: Incepem cu prepararea umpluturii de carne.Tocam carnea.Morcovii ii curatam si razuim. Intr-o...Citeste continuarea
Chiftelute de curcan cu parmezan la...
Postat de: Oana in CurcanCarnea de curcan spalata si stearsa cu un servet de hartie se toaca. Legumele se curata de coaja, se spala si se razuiesc sau se maruntesc la robot. Se amesteca crude cu carnea, se adauga...Citeste continuarea
Cornuri cu gem
Postat de: Bunica in DulciuriSe pregateste o maia din drojdie+2 linguri zahar + 1 lingura de faina si se lasa la crescut circa 15-20 min. Margarina, laptele batut, zaharul care a ramas,vanilia, maiaua si 450 g faina se...Citeste continuarea
Chifle cu branzica si seminte de in
Postat de: mimmi in PiineLasam branza de vaci la scurs,intre timp punem cca 50 ml apa la fiert. Cand da in clocot stingem focul si punem semintele de in in apa sa se umfle. Drojdia o amestecam cu 1 lingurita zahar,1...Citeste continuarea
Chiftelute
Postat de: brunetica in Mancaruri cu carneCuratam legumele de coaja, le spalam si le dam prin razatoarea cea mica , le scurgem de zeama si le asezam intr-un bol. Adaugam carnea tocata , ouale, grisul, mararul, sare, piper si...Citeste continuarea
Chiftelute de peste la cuptor
Postat de: mimmi in PangasiusMacinam carnea de peste si o amestecam cu oul,usturoiul pisat,patrunjelul tocat,sare,piper,boia si pesmet cat cuprinde(sa fie "legata"compozitia) Se formeaza mingiute care se pun pe...Citeste continuarea
Cici
Postat de: Elena_Daria in PasteSe fierbe fasolea in apa cu sare. Dupa ce s-a fiert strecuram boabele de fasole, iar apa in care s-a fiert se pune deoparte. Se pregatesc cici: intr-un vas se pune faina, sarea si apa cat...Citeste continuarea
Cornuri cu ciocolata
Postat de: anne in PrajituriSe bat cele 3 oua cu mixerul dupa care se adauga pe rand zaharul, laptele caldut, uleiul, drojdia si praful de copt amestecandu-se bine de fiecare data. Dupa ce se adauga aceste ingrediente...Citeste continuarea
Cas de gutui
Postat de: danakarin in DulciuriGutuile se sterg, se taie in sferturi si se pun la fiert cu seminte si cotoare cu tot pentru ca aceasta parte a fructului contine cea mai mare cantitate de pectina. Dupa ce s-au inmuiat, dupa...Citeste continuarea
Conopida pane
Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / GarnituriConopida se rupe buchetele si se pune in apa , se lasa 30-60 min in apa pentru a lasa imporitatile. Apoi se pune apa la fiert se adauga sare si usturoi catei (optional) si se lasa sa fiarba...Citeste continuarea
Cus-cus cu legume reteta simpla si...
Postat de: Criss in Mancaruri de legumeCum se prepara Cus-cus cu legume reteta simpla si gustoasa de post Ceapa se taie rondele, ardeiul si ciupercile feliute si morcovul, bastonase. In uleiul de masline, calim mai intai ceapa...Citeste continuarea
Cornuri
Postat de: brunetica in PrajituriTopim margarina cu uleiul si lasam la racit . Drojdia o dizolvam in un pic de bors si o amestecam cu zaharul . Adaugam margarina cu restul de bors , cu esenta si amestecam bine dupa care...Citeste continuarea
Chiftelute la cuptor
Postat de: SENO in Aperitive / GarnituriSe amesteca toate ingredientele bine de tot si cu mana uda se formeaza chiftelute rotunde sau ovale. Se pune in tava hartie de copt si se aseaza frumos chiftelutele cu putina distanta intre...Citeste continuarea
Clatite cu gem si ciocolata
Postat de: jolygina in PrajituriFrecam galbenusul cu sarea ,adaugam laptele ,apa minerala ,dupa care amestecam bine ,adaugam faina si praful de copt iar cand toate sunt incorporate amestecam cu o spatula albusurile batute spuma...Citeste continuarea
Cornulete cu nuci
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe framanta faina cu untul, apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta totul la un loc, smantana adaugandu-se atat cat sa iasa un aluat potrivit. Se intinde aluatul in foaie subtire de...Citeste continuarea
Cornulete cu gem
Postat de: diana_k in PrajituriDizolvam drojdia in laptele caldut , adaugam o lingura de zahar si 100g faina Lasam 10 minute sa dospeasca. Punem faina cernuta in masina de paine, turnam laptele cu drojdia si pornim...Citeste continuarea
Clătite cu brânză dulce
Postat de: carmenvlad in Aperitive / GarnituriOuăle se bat cu un tel împreună cu un praf de sare. Se cerne făina, se amestecă cu praful de copt și se dizolvă cu apa minerală. Se pune peste compoziţia de ouă. Apoi se adaugă...Citeste continuarea


















