Cornuri cu gem de mure
Postat de: deyutzky in DulciuriPunem faina intr-un bol, facem o gaura in mijloc punem apa calduta si drojdia pana se formeaza o maia...adaugam zaharul, sarea, uleiul si iaurtul si incepem sa framantam. Dupa ce am terminat de...Citeste continuarea
Chec cu nuci şi glazura de...
Postat de: gratziela in DulciuriÎntr-un bol, bate albuşurile spumă, după care adaugă pe rând cele 8 linguri de zahar mixând mereu până ce compoziţia se întăreşte ca bezeaua....Citeste continuarea
Ciulama de pui cu ciuperci si smantana
Postat de: bitza in PuiPieptul de pui se taie cubulete si se rumeneste in 2-3 linguri ulei, apoi se adauga ceapa tocata marunt si ardeiul tocat cubulete si se calesc 5-10 minute,apoi se adauga ciupercile taiate felii....Citeste continuarea
Cotlet de porc cu rosii si spanac
Postat de: vero_closca in PorcSe spala carnea si verdeturile si se usuca cu un servet curat. Se condimenteaza cotletul cu sare,piper si cimbru si se rumenewste pe ambele parti in uleiul de masline apoi se adauga ceapa verde...Citeste continuarea
Cremvursti umpluti
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriTai pe lungime cremvurstii dar nu de tot,ungi interiorul cu mustar,pui deasupra bastonase de cascaval,apoi ii invelesti in felii de bacon;ii asezi in tava cu hartie de copt,si dai la cuptor la foc...Citeste continuarea
Cocktail cu mere,portocale si ghimbir
Postat de: mimmi in CocktailFacem un suc din mere si portocale(intr-un storcator de fructe). Ghimbirul curatat de coaja si razalit il punem la fiert in 100 ml apa,il strecuram iar siropul il amestecam cu scortisoara si...Citeste continuarea
Chiftelute cu verdeata
Postat de: ianculubita in Porcceapa si usturoiul curatate,spalate,taiate,le pun in blender sa se marunteasca bine,apoi amestec cu carnea,sare,piper,ouale batute,verdeata tocata marunt; totul amestec bine cu mana,dupa care...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: ianculubita in Supe/CiorbeCostita,portionata,spalata,o pun la oparit in apa cu putina sare,pentru 5-10min;rastorn,spal carnea si oala apoi o pun din nou la fiert in apa rece; cand incepe sa fiarba adaug zarzavatul taiat...Citeste continuarea
Croissants
Postat de: postavaru in DulciuriAmestecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Cernem faina intr-un bol peste care adaugam drojdia lichefiata , sarea si 2 linguri unt. Adaugam apoi treptat laptele rece si framantam pana...Citeste continuarea
Cosulete cu crema de vanilie
Postat de: RalucaIrina in Prajituri1. Se amesteca faina cu praful de sare , zaharul, untul si zaharul vanilat , se amesteca pana la omogenizare. Separat se bate bine oul cu laptele, apoi se toarna peste faina si se...Citeste continuarea
Cartofi prajiti aromati
Postat de: mihaelab in Mancaruri de postAm pus ulei la incins dupa care am adaugat cartofii. Intre timp am curatat,am spalat usturoiul si l-am taiat marunt(dar numai putin din frunze). Cand cartofii au fost aproape gata am adaugat...Citeste continuarea
Cartofi acordeon
Postat de: Michelle in Aperitive / GarnituriCartofii se spala bine se sterg si se feliaza dar nu de tot. Facem un sos din toate celelalte ingrediente ,aranjam cartofii in tava, ii ungem cu sosul preparat si ii dam la cuptor ...ii mai ungem...Citeste continuarea
Cartofi cu ou
Postat de: LUK in Aperitive / GarnituriPunem cartofii in uleiul incins .Ii lasam 3-5min pana cand sunt prajiti.Batem ouale intregi cu sare dupa gust si apoi turnam compozitia peste cartofi.Amestecam usor sa se omogenizeze,mai...Citeste continuarea
Cheesecake cu piscoturi
Postat de: LicutaMarin in Prajituri1. Se pune gelatina la inmuiat in 50-100 ml apa. Batem frisca cu zaharul pudra si vanilia. Oprim 150 ml frisca batuta pentru ornat iar restul o amestecam cu crema de branza, mixand bine pana...Citeste continuarea
Clatite umplute cu crema de capsuni
Postat de: Dya in DulciuriPentru umplutura mixam toate ingredientele. Daca umplutura vi se pare prea moale adaugati un plic de gelatina hidratata si pastrati crema la rece pentru cel putin o ora. Intre timp coacem foile de...Citeste continuarea
Chec cu spuma de visine
Postat de: Julie in PrajituriBlat: Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta, margarina topita ( si racita), iar la sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se toarna...Citeste continuarea
Ciorba de stevie cu omleta
Postat de: Julie in CiorbeStevia se spala si se taie in fasii subtiri. Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. Se pune un vas cu 3 l apa la fiert, cand apa da in clocot se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul,...Citeste continuarea
Cartofi noi cu marar si usturoi verde
Postat de: Julie in Mancaruri de postCartofii se spala si se curata de coaja. Se pot lasa intregi daca sunt de dimensiuni mai mici. Se pun intr-un vas termorezistent, apoi se adauga sare, piper, boia de ardei, zeama de lamaie, ulei...Citeste continuarea
Clatite cu flori de salcam
Postat de: Julie in DulciuriSe bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, laptele, esenta si faina. La sfarsit se pun florile de salcam, spalate si desprinse de pe codite. Se prajesc clatitele in tigaia unsa cu putin...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata
Postat de: miha in PrajituriOuale se mixeaza bine cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana ouale se albesc si isi dubleaza volumul. Turnam uleiul cate putin mixand continuu, apoi laptele si esenta de rom....Citeste continuarea
Cocktail "curcubeu" de lamaie
Postat de: Dya in CocktailSe mixeaza toate ingredientele pana se omogenizeaza, iar la final, adaugam culoarea dorita - o picatura, maxim doua, de colorant. Se serveste rece. Citeste continuarea
Ciorba cu ciolan afumat si legume...
Postat de: medioto59 in CiorbeSpalam bine ciolanul si il punem apoi intr-o oala cu apa la fiert.Lasam pana cand carnea se desprinde usor de pe os si apoi o scoatem din oala .Lasam sa se racoreasca , desprindem carnea de pe os...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi acrita cu bors
Postat de: mamaieelena in CiorbeIntr-o oala de aproximativ 4 litri am pus apa la fiert. Intre timp eu am spalat si taiat in bucati nu prea mici legumele iar cartofii i-am taiat cuburi de asemeni si patrunjelul verde. Cand apa da...Citeste continuarea
Cartofi noi cu marar la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCartofii ii spalam si le radem coaja. ii taiem in 3 sau in 4(daca sunt micuti ii lasati intregi). ceapa verde o curatam o spalam si o taiem rondele. mararul verde ii indepartam cozile,il...Citeste continuarea
Chiftele marinate
Postat de: kamy in Mancaruri cu carneReteta de chiftele o aveti aici Sosul: Pentru ca nu am avut foarte multe chiftele am folosit numai jumate de plic.' Jumate de plic de supa gulas l-am dizolvat in 500 ml apa...Citeste continuarea
Cotlete banatene
Postat de: postavaru in PorcTocam varza ca pentru salata si o punem la calit intr-o lingura de ulei de masline. Amestecam destul de des, pentru a nu se prinde de oala. Calim pana se inmoaie. Potrivim de sare si piper si...Citeste continuarea
Cocktail de menta
Postat de: Dya in CocktailSe mixeaza toate ingredientele pana se omogenizeaza compozitia. Daca nu adaugam cuburi de gheata, pastram la rece pentru cateva ore. Se savureaza oricand, oriunde ;) Citeste continuarea
Cozonacul MAMEI
Postat de: diaconta in DulciuriDrojdia se amesteca cu o jumatate de lingurita de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut.Se lasa sa dospeasca.Ouale se mixeaza cu cele trei linguri de zahar.Faina se amesteca cu un praf de...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca
Postat de: MIUTA in CiorbePunem intr-o cratita carnea taiata cubulete la fiert in apa cu sare.Trebuie sa avem grija sa o spumam de cateva ori.Fierbem carnea pana aproape e gata. In cratita in care facem ciorba calim 5...Citeste continuarea
Ciorba de peste
Postat de: mihaelab in CiorbeIntr-o oala punem cam 2.5kg apa, o lasam sa dea in fiert dupa care adaugam legumele curatate, spalate si taiate. Orezul il spalam bine in cateva ape si il adaugam si pe el in oala. Lasam sa...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: MIUTA in Aperitive / GarnituriAm pus cartofii in coaja la fiert in apa cu sare.Intre timp am curatat si taiat ouale.Am dat mozzarela pe razatoare,am amestecat-o cu smantana si am sarat-o putin.Am spalat ,curatat si taiat ceapa...Citeste continuarea
Crema de usturoi
Postat de: gratziela in SosuriTaie în două căţeii de usturoi, mărunţeşte puţin usturoiul verde şi le pune într-un blender. Sărează aşa cum îţi place, adaugă 2-3 linguri de apă şi uleiul....Citeste continuarea
Cartofi cu maioneza de post
Postat de: radu_popovici in Mancaruri de postSe amesteca ceapa cu sare, piper, 2 linguri de ulei, 1 lingurita de cimbru si 1 lingura de suc de lamaie. Se lasa sa stea pana ce se prepara restul ingredientelor. Se fierb molcom...Citeste continuarea
Cartofi cu curry
Postat de: radu_popovici in Mancaruri de postSe proceseaza ceapa, ardeiul iute, ghimbirul si usturoiul cu putina sare, pana se obtine o pasta omogena. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga mixtura de ceapa,...Citeste continuarea
Carne de porc in sos, reteta simpla...
Postat de: Dya in PorcCum se prepara Carne de porc in sos, reteta simpla si delicioasa: Spalam bine carnea si o punem la calit in putin ulei. Cand carnea se poate patrunde usor adaugam ceapa si morcovul, si, lasam...Citeste continuarea
Cranberry Muffins
Postat de: AlexJ in Prajituri1. Se încălzește cuptorul la 190 grade. Folosiți forme de hârtie cerată speciale pentru brioșe ( este mai ușor decât să tot ungi tava cu unt și faină) și...Citeste continuarea
Ciuperci in aluat
Postat de: alice_ciobanu in Aperitive / GarnituriCiupercile au fost spălate şi curăţate. Unele dintre ele , care au fost mai mari..au ramas fara codite :)) Din ou, lapte, făină, delikat şi trei linguri de uleiam făcut un aluat ca la...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi
Postat de: mihaelab in CiorbeAm curatat ceapa, telina si morcovul, le-am spalat, dupa care le-am taiat si le-am pus sa se caleasca timp de 10 minute amestecand usor. Dupa cele 10 minute am pus cartofii curatati, spalati si...Citeste continuarea
Ciorba de pui
Postat de: eduard_09 in Ciorbese spala carnea si se curata de piele,se taie cuburi si se pune la fiert se spumeaza de cate ori este nevoie se curata si se spala legumele, se taie marunt si se adauga peste carne...Citeste continuarea
Ciorba de fasole (II)
Postat de: Dya in CiorbePunem fasolea la fiert, avand grija ca dupa 20 de minute de clocotit sa inlocuim apa in care fierbe cu apa proaspata (fierbinte). Intre timp, dupa ce am spalat si curatat legumele, le tocam...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata si alune
Postat de: ella49 in PrajituriAlbusurile se bat spuma.Se adauga zahar cate putin si se amesteca. Apoi se adauga uleiul,zaharul vanilat si se amesteca.Se adauga si faina amestecandu-se pana devine ca o crema si se adauga si...Citeste continuarea
Ciorba taranesca de legume
Postat de: divainbucatarie in CiorbeCalim ceapa impreuna cu morcovul si ardeiul gras pe care le-am tocat cubulete, in 2 linguri de ulei. Tocam restul legumelor, cu exceptia buchetelor de conopida si brocoli, le punem in oala...Citeste continuarea
Cheesecake cu rosii si busuioc
Postat de: FLORYAVRAM in Aperitive / GarnituriIntai punem gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa rece.Painea uscata o mixam in blender si o maruntim,adaugam untul topit,omogenizam si transferam compozitia intr-o forma cu peretii detasabili...Citeste continuarea
Cartofi noi umpluti la cuptor
Postat de: MIUTA in Aperitive / GarnituriCartofi se spala bine cu coaja cu tot si se pun la cuptor sa se coaca .Se verifica cand sunt gata trebuie sa intre usor furculita in ei.Se scot din cuptor si se lasa la racit putin. Se...Citeste continuarea
Chifteluţe de peşte şi pui
Postat de: Retetegg in Mancaruri cu carneAm tocat cu robotul pestele si pulpele si le-am pus intr-un bol. Am taiat fin ceapa, morcovul si usturoiul, apoi le-am adaugat peste carne. Cartofii i-am dat pe razatoarea mica si i-am...Citeste continuarea
Chicken nuggets
Postat de: kamy in PuiPieptul de pui il taiem in bucati patrate sau dreptunghiulare,dupa preferinta,le saram si piperam. Nuggets-urile le-am preperat in doua feluri,dupa cum urmeaza: 1. Cipsurile le punem in...Citeste continuarea
Casata
Postat de: diaconta in DulciuriGelatina se pune la hidratat in sucul de la compot.Piersicile si capsunii se pun separat in blender si se paseaza. vinul cu zaharul,zaharul vanilat si zeama de lamaie se pun la fiert.La urma se...Citeste continuarea
Cartofi cu ierburi aromate , la...
Postat de: Ina in Mancaruri de postCartofii se curata de coaja, se spala si se taie in bucati groase. Se fierb pe jumatate in apa cu sare , apoi se scurg si se aseaza intr-o tava care sa incapa in...Citeste continuarea
Check cu mere
Postat de: carmenvlad in PrajituriAlbusurile se bat spuma cu un praf de sare pana cand se intaresc. Se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza inca 5-6 minute. Se pune apoi uleiul si se amesteca cu o lingura de lemn. Se cerne faina...Citeste continuarea
Cosulete pentru cina
Postat de: aziz in Aperitive / GarnituriPentru un cosulet avem nevoie de trei felii de paine :doua intregi si una taiata in jumatate pt a le mula usor in forma(care poate fi un inel metalic sau chiar forma pt...Citeste continuarea

















