Ciuperci umplute preparate la...
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriTaiem coditele ciupercilor,curatam de pielita ciupercile.Tocam marunt coditele ,taiem la fel si ceapa.Taiem cubulete mici pieptul de pui dezosat.Punem putin ulei intr-o tigaie in care calim...Citeste continuarea
Chiftele din piept de pui
Postat de: mihaelab in PuiDezosam pieptul si-l tocam. Usturoiul l-am pisat marunt si l-am adaugat peste carne impreuna cu oul,cimbru,piperul,sarea,busuiocul si patrunjelul,am amestecat bine compozitia. Am amestecat...Citeste continuarea
Ciuperci umplute (2)
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriCuratam bine ciupercile si le rupem coditele. Asezam ciupercile in tava si presaram putina sare in fiecare. Coditele le tocam marunt impreuna cu ceapa verde. Adaugam usturoiul pisat si 2-3...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu leustean
Postat de: rocsi_1612 in CiorbeIntai de toate luam toate legumele si le pregatim. cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem cuburi mai mari. ardeiul rosu si cel galben il spalam si il taiem cubulete. ceapa o...Citeste continuarea
Chiftele la cuptor din curcan cu...
Postat de: ionix in CurcanSe dau pe maşina de tocat următoarele ingrediente: ceapa, mărarul, pătrunjelul, ceapa verde, usturoiul verde, carnea de curcan şi cartoful iar apoi se amestecă bine. Se separă...Citeste continuarea
Cremsnit cu ciocolata alba
Postat de: Julie in PrajituriMargarina si ciocolata se topesc si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, ciocolata, faina, esenta si apoi laptele caldut, putin cate...Citeste continuarea
Chec pufos cu lamaie si rahat
Postat de: Julie in PrajituriSe mixeaza galbenusurile cu uleiul, adaugat putin cate putin, ca la maioneza; se amesteca apoi cu zeama si coaja de lamaie. Se bat spuma tare albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta...Citeste continuarea
Ciorba cu legume
Postat de: Dya in CiorbeLegumele si ceapa, tocate marunt, se calesc pentru cateva minute, cu untdelemn, apoi totul se stinge cu cei 2 l de apa fierbinte. Cand legumele au fiert, se adauga cartofii curatati si...Citeste continuarea
Cartofi noi condimentati la cuptor
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriCartofii se spala si se curata de coaja cu un burete de sarma.Se taie in 2 sau in 4 depinde de marime.Intr-un vas se pune ulei de masline ,se adauga cartofii,condimentele si se amesteca.Se pune...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu vanilie si...
Postat de: mihaelab in DulciuriAlbusurile le-am mixat spuma tare apoi am pus zaharul putin cate putin impreuna cu pliculetele de vanilie,apoi am adaugat uleiul mixand in continuare.Adaugam si faina in ploaie si mixam bine....Citeste continuarea
Clatite cu capsune, frisca si sos...
Postat de: divainbucatarie in DulciuriPunem la fiert apa cu zahar timp de 4-5 minute pana obtinem un sirop mai gros. Adaugam 200 g capsune pasate, esenta de vanilie si sucul de lamaie. Lasam la foc mic inca 5-6 minute astfel incat sa...Citeste continuarea
Ciorba de peste
Postat de: ela in CiorbeTaiem rondele ceapa verde.Curatam morcovii,telina si ardeiul si ii taiem cubulete.Punem legumele in putin ulei si lasam la calit cateva minute.Adaugam apa si cand incepe sa fiarba punem orezul si...Citeste continuarea
Ciorba cu ciolan afumat, leurda si...
Postat de: kamy in CiorbeCiolanul se spala bine si se pune la fiert in kukta.In apa se pune o frunza de dafin si piper macinat.Se fierbe 30 min la foc mic, din momentul in care incepe sa fluiere. Intr-o tigaie se...Citeste continuarea
Cornuri
Postat de: sufletista in DulciuriSe cerne faina intr-un castron mai mare, se face gaura in mijloc si se adauga drojdia, sarea, oul, esenta, 3 linguri de zahar, 2 linguri de lapte caldut si se amesteca. Se lasa 15 minute. Se...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu ciuperci si...
Postat de: vero_closca in Mancaruri cu carneSe curata cartofii si ciupercile, se spala si se usuca cu un servet de bucatarie. Se unge o tava cu ulei si se aseaza cartofii taiati cubulete, condimentati cu sare piper si cimbru. Deasupra se...Citeste continuarea
Cupe Paradis
Postat de: MyFancyCake in DulciuriIn cupe sau pahare aranjam fructele. Pentru crema de gris punem 400 ml lapte la fiert. In momentul in care laptele fierbe adaugam grisul amestecat cu 100 ml lapte. Lasam sa fiarba la foc...Citeste continuarea
Chiftelute din cartofi noi
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii apoi ii curatam de coaja si ii spalam din nou.Lasam la scurs putin si apoi ii dam prin razatoarea cu gauri mari. Punem cartofii razuiti intr-un vas si apoi ii lasam cateva minute...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriSe spala, curata cartofii noi, apoi se pun in tava de Jena, se ung cu ulei se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine. Se adauga si putina apa si se dau la cuptor pana sunt...Citeste continuarea
Ciuperci in sos tomat
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeSe spala ciupercile si se pun la fiert in apa cu sare Se caleste ceapa si se adauga pasta de tomate desfacuta cu apa. Se adauga usturoiul si la final ciupercile taiate. Se lasa sa fiarba cca...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: kamy in Aperitive / GarnituriCartofii spalati bine se fierb cu coaja in apa cu sare pana intra furculita (nu foarte usor)in ei. Se pun la fiert si ouale,10-15 min din momentul in care fierbe apa. Se unge o cratita bine...Citeste continuarea
Cheesecake de ciocolata
Postat de: aziz in TorturiBiscuitii sfaramati foarte fin se amesteca cu untul topit si se aseaza intr-o forma de tort rotunda. Se preseaza pe fundul tavii si se dau la frigider pina facem crema de branza. Batem frisca...Citeste continuarea
Ciorba de stevie si loboda, reteta...
Postat de: AndreeaMaria in CiorbeCum se prepara Ciorba de stevie si loboda, reteta gustoasa, cu zdrente de ou: Puneti la fiert 2,5 litri de apa. Spalati bine frunzele de stevie,loboda si salata. Daca frunzele sunt prea...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu afumatura si tarhon
Postat de: divainbucatarie in CiorbePunem carnea taiata cuburi la fiert in 3 litri de apa. Fierbem timp de 30 de minute, avand grija sa luam spuma de cate ori este nevoie. In acest timp calim carnatii, si kaizerul impreuna cu o...Citeste continuarea
Copane picante in sos de vin si...
Postat de: Sidy in PuiIndepartam pielita de pe copane, le stergem cu un prosop absorbant si le introducem intr-un vas in care am pus 1/2 din vin, ulei si toate condimentele enumerate. le acoperim si le dam la rece...Citeste continuarea
Ciorba cu cartofi
Postat de: Dya in CiorbeLegumele si ceapa, tocate marunt, se calesc pentru cateva minute, cu untdelemn, apoi totul se stinge cu cei 2 l de apa fierbinte. Cand legumele au fiert, se adauga cartofii curatati si...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si stafide
Postat de: postavaru in DulciuriAluatul l-am framantat si de aceasta data cu robotul. Amestecam drojdia cu 50 ml lapte si o lingura de zahar si lasam 10-15 minute pana creste. In vasul robotului am pus faina si restul de...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: Dya in CiorbePunem fasolea la fiert, avand grija ca dupa 20 de minute de clocotit sa inlocuim apa in care fierbe cu apa proaspata (fierbinte). Intre timp, dupa ce am spalat si curatat legumele, le tocam...Citeste continuarea
Cidru de mere cu mirodenii
Postat de: RuxyRux in CocktailSe pun merele in oala, eu am pus in Zepter, astfel ca timpul de fierbere s-a scurtat, apoi se adauga pe rand restul ingredientelor, la sfarsit sucul de mere si apa. Se fierbe la foc foooaaaarte...Citeste continuarea
Chifle pufoase
Postat de: miha in PiineSe dizolva drojdia cu putina apa calduta, se adauga uleiul, laptele, sarea, zaharul si restul de apa. Faina se adauga cate putin si se framanta aluatul pana se dezlipeste de castron. Aluatul se...Citeste continuarea
Ciorba cu ciuperci
Postat de: ela in CiorbeTaiem ceapa rondele,morcovul il curatam si il taiem cubulete,ardeiul la fel.Curatam ciupercile de piele si jumatate le tocam marunt iar cealalta jumatate le taiem felii.Telina o taiem marunt....Citeste continuarea
Cheesecake cu frisca si crema de...
Postat de: cristinne in PrajituriPreparam blatul din biscuitii sfarmati si 100 de grame unt topit la microunde . Il punem in forma de prajitura si il dam la cuptor 10 minute pana devine crocant Batem frisca lichida pana...Citeste continuarea
Ciorba de urzici
Postat de: burdulea56 in CiorbeUrzicile se spala in 3 ape. Intro oala punem uleiul la incins, calim urzicile spalate si scurse de apa pana cand scad si se inmoaie putin, adaugam 1 litru si jumatate de apa, fierbem urzicile...Citeste continuarea
Chec cu migdale si stafide
Postat de: bitza in PrajituriStafidele se pun intr-un castron cu apa calda si se tin 1-2 ore,apoi se scurg. Untul/margarina moale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana acesta incepe sa se topeasca,apoi se...Citeste continuarea
Croissante cu ciocolata
Postat de: bitza in DulciuriAluat: Intr-un castron mare se amesteca faina,zaharul si drojdia uscata. In mijlocul fainii se face o adancitura in care se toarna laptele caldut treptat,amestecand cu o lingura. Se...Citeste continuarea
Curcan cu ciuperci si taitei
Postat de: RuxyRux in CurcanSe taie carnea pe fibra in felii, apoi se prajeste in unt. Separat se calesc ciupercile cu usturoiul in putin unt si se lasa 5 minute la foc mic. Peste carne se toarna o parte din supa,...Citeste continuarea
Chifle cu seminte
Postat de: RuxyRux in PiineCernem faina intr-un vas pentru framantat, facem o mica gropita in mijloc si punem drojdia, asezam deasupra zaharul si sarea pe margine. Apoi punem smantana si galbenusurile( la temperatura...Citeste continuarea
Cocktail spumos de fructe
Postat de: Dya in CocktailPasam fructele (pe rand) impreuna cu o lingura de zahar si una de frisca lichida. Separat mixam restul de frisca cu o lingura de zahar, si, o incorporam in inghetata de vanilie,...Citeste continuarea
Cartofi natur
Postat de: mihaelab in Aperitive / GarnituriAm curatat cartofii si i-am taiat cubulete, dupa care i-am pus la fiert in apa cu delikat. Cand s-au fiert i-am scurs bine, dupa care am adaugat mararul, patrunjelul si untul peste ei si i-am...Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: cris2711 in CiorbeSpalam legumele,le curatam si apoi le taiem dupa preferinta.Intr-o oala se pun 2-2,5 l apa la fiert si se adauga toate legumele.Se lasa sa fiarba,cand sunt cam pe jumatate fierte se adauga orezul...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta la ceaun
Postat de: Sylvia in CiorbePreparare : se spala si portioneaza carnea si se pregatesc zarzavaturile pentru ciorba. Se pune la fiert pentru inceput carnea de miel in apa rece si se adauga sare, piper si...Citeste continuarea
Coji de portocale confiate
Postat de: lira in DulciuriEu cojile de portocale le-am pastrat la frigider pana am adunat un kg. Se indeparteaza partea alba de pe fiecare coaja, dupa care se taie in fasii subtiri. Cojile se pun intr-o oala cu apa si se...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: lira in Aperitive / GarnituriOuale se bat ca pentru omleta, dupa care se adauga telemeaua rasa, cubuletele de parizer, faina, piperul si smantana. O tava de cozonac de tapeteaza cu hartie de copt, se pune jumatate...Citeste continuarea
Cremsnit pe stil vechi
Postat de: Furnicuti in PrajituriMargarina o taiem cubulete si o punem intr-o cratita, impreuna cu 3 linguri de lapte si zaharul. Punem pe foc mic, amestecand mereu, pana cand margarina se topeste si zaharul se dizolva. Lasam sa...Citeste continuarea
Chec cu capsuni si malai
Postat de: Corina33 in PrajituriSe bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si acesta din urma se topeste (cca 5 minute), apoi se adauga uleiul cate o lingura, iaurtul si se mixeaza bine. Se amesteca faina cu malaiul si cu...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu nuca si ciocolata
Postat de: postavaru in PrajituriBatem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa, ca pentru bezea. Adaugam uleiul, vanilia iar apoi coalja rasa de lamaie si amestecam usor....Citeste continuarea
Cozonacul meu cu nucă
Postat de: gratziela in Prajiturialuatul: Este bine să pregăteşti toate ingredientele de cu seară (mai puţin laptele) şi să le laşi pe masa din bucătărie. A doua zi, când eşti hotărât să te...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu smantana
Postat de: LUK in CiorbeCuratam legumele de coaja ,le spalam si le taiem cubulete.Le punem in apa cu sare si cand fierb adaugam pulpele de pui.Lasam sa fiarba la foc mic 20 min apoi adaugam pieptul de pui taiat...Citeste continuarea
Curcan cu mazare si cartofi
Postat de: postavaru in CurcanSpalam carnea si o taiem bucati potrivite si condimentam cu sare si piper. Incingem uleiul si punem carnea in ulei pana isi schimba culoarea. Adaugam apoi ceapa taiata rondele si amestecam...Citeste continuarea
Crap in crusta de susan
Postat de: Ina in PesteCrapul se curata, se feliaza si se spala feliile foarte bine in apa rece, pentru a indeparta tot sangele. Se scurge bine de apa si se sareaza putin. Intr-un castron amestecam pesmetul...Citeste continuarea
Crochete din branza de burduf
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriAmestecam toate ingredientele, framantand pana obtinem un aluat omogen. Din aluatul obtinut formam bile de marimea unei nuci, pe care le prajim in baie de ulei, pana devin aurii...Citeste continuarea

















