Chifle umplute
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriChiflelor li se taie capacelele si se scobeste continutul cu o lingurita. Se pun in interior cateva bucatele de unt, apoi se ung cu crema de branza. Oul se bate ca pentru omleta si se amesteca cu...Citeste continuarea
Cartofi in sos de rosii cu pipote,...
Postat de: pusikmea in PuiSpalam cartofii si ii taiem felii potrivite. Spalam si pipotele si inimile si le curatam de pielite. Aripile le taiem pe jumatate si le spalam. Punem o lingura de ulei intr-o tava,...Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: mihaelab in CiorbeAm curatat si am spalat legumele si le-am pus la fiert,dar nu toate, ceapa ,conopida si dovlecelul le-am pus dupa ce au fiert 15min si tot atunci am adaugat si cubul knor. Cand toate...Citeste continuarea
Cheesecake cu capsuni
Postat de: Mihaela11_jo in PrajituriBlatul Se pun piscoturile intr-o punga si se zdrobesc ,apoi intr-un bol si se mixeaza bine cu untul moale si zaharul. Se toarna intr-o forma de tort cu diametrul de...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriCuratam ciupercile, le indepartam coditele, le spalam si le punem intr-o sita sa se scurga de apa. Separat, tocam coditele impreuna cu ceapa, mararul, ardeiul, rosia, kaiserul si cele 100 g...Citeste continuarea
Ciorba de curcan cu zeama de varza...
Postat de: pusikmea in CiorbeSpalam si taiem aripile care mie imi par imense :D :)):)), le punem la fiert in apa rece. Spumam de cate ori este nevoie si lasam sa fiarba bine, aproximativ 1:30 min, dupa care tocam legumele...Citeste continuarea
Chec cu lapte praf
Postat de: gaby_d in DulciuriIntr-un vas amestecam crema de vanilie cu laptele praf si incepem sa adaugam putin cate putin apa, amestecand bine. Adaugam galbenusurile , zaharul si untul la temperatura camerei si omogenizam....Citeste continuarea
Cartofi condimentati la cuptor
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii apoi ii taiem felii mai groase. Condimentam apoi catofii cu sare si piper si ii asezam in tava alaturi de cateii de usturoi necuratati. Stropim cu putin ulei de masline si dam la...Citeste continuarea
Ciulama de pui
Postat de: mihaelab in PuiCiocanelele le-am parlit,le-am spalt dupa care le-am parpalit:))putin in ulei de masline.Dupa ce am scos ciocanelele am adaugat ceapa taiata marunt marunt,apoi usturoiul,le-am lasat sa se...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta
Postat de: nico15 in CiorbeSe curata leguminoasele si se toaca marunt, la fel se procedeaza si cu ceapa. Carnea se spala si se va portiona corespunzator, se spala din nou dupa care se va pune la fiert. Se va spumui...Citeste continuarea
Cozonac pufos cu cacao, nuca si...
Postat de: mirela0911 in DulciuriEu nu am o INTELIGENTA asa ca am facut totul manual. Intr-un vas se cerne faina si se face o gaura in mijloc. Pe margini se presara sarea iar in mijloc se pune untul moale si maiaua facuta din...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe spala bine cartofii si se pun la fiert . Cand a inceput sa clocoteasca apa se pune 1 lg sare. Dupa ce au fiert , se lasa la racit si se curata. Untul il taiem feliute subtiri si presaram in...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: Anamaria7 in Aperitive / GarnituriCartofii spalati se pun la fiert in coaja in apa cu sare. Ouale fierte se decojesc si se taie feliute. Branza se rade pe razatoarea mare. Ungem un vas yena cu margarina si incalzim cuptorul la...Citeste continuarea
Chiftelute de ciuperci si branza
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriSe rad ciupercile pe razatoarea mare, apoi ceapa pe razatoarea mica, se amesteca intr-un vas cu branza, mararul, oul si apoi faina lingura cu lingura, sare si piper dupa gust. Se prajesc in...Citeste continuarea
Cartofi floare
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriAlegeti cartofi frumosi, sanatosi, de dimensiunea unui mar pe care ii curatati si-i spalati bine. Ii veti taia cu forma pentru feliat mere. Intr-o tava de jena puneti uleiul si apoi asezati...Citeste continuarea
Ciorba de ciocanele cu fidea rollton
Postat de: mihaelab in CiorbeOk, ca de obicei eu am parlit pulpele si le-am lasat sa fiarba putin cat sa iasa sangele dupa care am aruncat apa si am pus alta. Legumele le-am curatat, le-am spalat si le-am adaugat...Citeste continuarea
Chec cu rubarbă
Postat de: Ade200 in PrajituriRubarba se curăţă şi se taie în cuburi mici.Se freacă untul spumă, se adaugă zahărul, ouăle, sarea şi zahărul vanilat. Se bate iar pănă se albeşte.Se adaugă şi rubarba....Citeste continuarea
Ciorbita de perisoare cu bors
Postat de: Mihaela11_jo in VitaSe pune uleiul de masline la incins si se caleste ½ ceapa taiata marunt si morcovul ras pe razatoarea mare. Se amesteca incontinuu cca 2-3 minute , apoi se adauga apa fierbinte,sare dupa...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta cu tarhon si...
Postat de: carla27carla in CiorbeCarnea de miel ,eu am folosit piciorul si coastele,se spala bine si se pune la fiert. Cand este fiarta se arunca apa si se scot oasele si se taie bucati potrivite.Intr-o oala se pune apa la fiert...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: kiki in Mancaruri cu carneCipuercile se curata, se spala si se taie coditele. Ceapa se taie marunt, iar morcovul se rade. Se pun intr-o tigaie ceapa, morcovul si coditele taiate marunt, cu putin ulei de masline...Citeste continuarea
Ciorba de afumatura
Postat de: aziz in CiorbePortionam carnea, taiem legumele marunt. Punem la fiert carnea, luam spuma, apoi adaugam legumele mai putin patrunjelul pe care il adaugam la final. Pofta buna! Citeste continuarea
Chec cu glazura de lamaie
Postat de: mitinita in PrajituriSe amesteca faina,zaharul,praful de copt,sarea si coaja de lamaie rasa. Se adauga laptele,oul si margarina. Se toarna compozitia in forma de chec si se da la cuptorul preincalzit cam 30-35...Citeste continuarea
Chec pufos
Postat de: pusikmea in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de...Citeste continuarea
Ciocolata cu goji si caise uscate
Postat de: cristinne in DulciuriSe topeste ciocolata (la microunde o bag 1 minut) se omogenizeaza cu telul si se amesteca cu ce am ales sa pun in ea (caise uscate taiate cubulete, migdale farmitate si fructele goji intregi ). Se...Citeste continuarea
Ciorba de pui....usoara
Postat de: kamy in CiorbeCuratam legumele,le spalam bine si le radem(sau le taiati bucati....cum doriti) Cartofii ii curatam si ii taiem cubulete. Aripile le parlim si le spalam bine. Punem toate intr-o oala(in...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu pui si tarhon
Postat de: postavaru in CiorbeSpalam carnea si o taiem bucati potrivite. O punem la fiert in apa cu sare. Spumam de cate ori este nevoie. Adaugam apoi ceapa taiata marunt, ardeii taiati cubulete si legumele taiate marunt...Citeste continuarea
Coronita cu rahat si stafide
Postat de: sufletista in Dulciurise face maiaua din drojdie, 2 linguri de zahar, un praf de sare, 2 linguri faina, 3 linguri lapte si se lasa 15 min pana face basici se pune faina intr-un bol mai mare, se face gaura in...Citeste continuarea
Clatite cu nuca si sos de vin
Postat de: miha in DulciuriClatitele se vor prepara dupa reteta de baza sau dupa reteta voastra preferata. Umplutura: Smantana foarte rece se mixeaza pana capata o oarecare consistenta, momnet in care adaugam...Citeste continuarea
Cus cus cu lapte - Desertul...
Postat de: bucatarimcudiana in Mancare copiiCum se prepara Cus cus cu lapte - Desertul delicios al copilariei Untul se topeste intr-o craticioara, in care se prajeste cus-cus-ul, se adauga laptele fierbinte si se fierbe bine cam 15 min,...Citeste continuarea
Clatite lugojene
Postat de: bucatarimcudiana in DulciuriPreparam umplutura din ingredientele de mai sus dupa care umplem clatitele dandu-le forma unor suluri de 6-7 cm. Se aseaza in forma unsa cu putin unt si turnam deasupra sosul de vanilie...Citeste continuarea
Cozonac cu rahat si cacao
Postat de: sufletista in DulciuriSe scot toate ingredientele de cu seara din frigider sau camara. Se separa galbenusul de albus. Galbenusurile le frecam cu sare si le acoperim pana a 2 zi. Punem faina intr-un bol mai mare...Citeste continuarea
Covrigei cu chimen si cascaval
Postat de: bucatarimcudiana in Aperitive / Garnituridrojdia o dizolvam in putina apa calduta {3 linguri de apa} toate ingredientele pentru aluat se amesteca si se framanta pana ce obtinem un aluat consistent. aluatul, este ideal...Citeste continuarea
Cornulete
Postat de: lilik in PrajituriSe freaca prima data untul pana se face ca o crema(sau daca e untura pana e ca smantana). Punem apoi in laptele cald drojdia(o topim),zaharul si coaja de lamaie si lasam pana se ridica la...Citeste continuarea
Chec de branza cu masline si sunca
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe preincalzeste cuptorul la 190 de grade. Se unge cu unt o tava de chec. Se condimenteaza ouale si se mixeaza impreuna cu vinul, apoi se adauga uleiul, faina si praful de copt. ...Citeste continuarea
Cozonac altfel
Postat de: panacris in PrajituriAm pregatit aluatul la masina de paine, (ajutorul nr. 1 in familie la aluaturile dospite!). Am pus ingredientele in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul...Citeste continuarea
Choux à la creme(cu ciocolata)..
Postat de: lilik in PrajituriPregatirea gogoselelor: punem apa cu uleiul si praful de sare pe foc intr-o oala cu fundul gros,iar cand incepe sa fiarba punem toata faina odata si amestecam energic sa nu ramana...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: anomisana in Supe/CiorbeAm curatat legumele, le-am spalat si le-am tocat cu ajutorul robotului. Am calit doar putin ceapa, morcovul, patrunjelul radacina, telina si ardeiul rosu. Am completat cu putina apa si...Citeste continuarea
Cozonac grania
Postat de: mihaelab in DulciuriPreparam maiaua din putina faina,drojdie,lapte si o lingurita de zahar Dupa dospirea ei adaugam ouale amestecate cu zaharul,sarea, coaja de lamaie,laptele,untul topit si faina si framantam...Citeste continuarea
Chec colorat
Postat de: mihaelab in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri iar albusurile le batem spuma tare apoi adaugam zaharul putin cate putin batand continuu,dupa care adaugam si galbenusurile amestecate cu un praf de sare si mixam...Citeste continuarea
Ciorbita cu aripioare si oua
Postat de: mihaelab in CiorbeAripioarele le-am lasat sa se dezghete, apoi le-am parlit, dupa care le-am spalat bine cu apa calda. Le-am pus la fiert in apa cat sa le acopere, dupa ce au dat in fiert le-am mai lasat 5 minute,...Citeste continuarea
Cosul de Paste pentru Bucataras
Postat de: aziz in Aperitive / Garniturise spala ouale cu un burete de bucatarie cu detergent de vase. se pun la fiert apoi cojile de ceapa se pun la fiert pina obtinem o tinctura de ceapa adica o solutie foarte concentrata apoi...Citeste continuarea
Cremwusti de casa
Postat de: mamidesaramaria in Mezel de casaIn primul rand spalam cu apa calduta matele,apoi le lasam putin in apa cu otet,dupa care le frecam cu sare.Le clatim cu apa. Tocam carnea de pui,carnea de vita.Amestecam carnea tocata cu...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu feta
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriIntr-un castron,se pune faina si praful de copt,iar in centru se aseaza ouale,uleiul,laptele caldut,sarea si piperul. Se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se adauga maslinele...Citeste continuarea
Cheese Truffles - Bile de branza
Postat de: divainbucatarie in Aperitive / GarnituriPunem toate ingredientele intr-un vas si le amestecam pana obtinem o pasta omogena. Acoperim crema cu o folie de plastic si o dam la rece pentru o ora, dar o putem lasa si peste noapte. Formam...Citeste continuarea
Cosulet pentru ouale de Pasti (n°...
Postat de: lilik in PiinePrima data pregatim aluatul: cernem faina si o amestecam cu drojdia apoi incorporam putin cate putin apa calduta.La sfarsit punem sarea si framantam bine cu putin ulei pana se absoarbe tot,dupa...Citeste continuarea
Conchiglie
Postat de: sufletista in PasteSe fierb scoicile in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt, se calesc impreuna. Se curata morcovul si se da prin razatoare si se...Citeste continuarea
Clatite de post umplute cu dulceata...
Postat de: medioto59 in DulciuriPunem intr-un bol faina si apoi turnam treptat apa minerala, amestecand continuu astfel incat sa nu se formeze cocoloase.Adaugam apoi uleiul, zaharul si un varf de cutit cu sare.Mixam bine .Daca...Citeste continuarea
Cozonac
Postat de: pana_luminita in DulciuriTopesc drojdia in lapte caldut si adaug faina pana maiaua iese ca o smanatana , las compozitia la dospit . Fierb laptele impreuna cu zaharul , cat timp laptele fierbe cern faina. ...Citeste continuarea
Cozonac nemtesc
Postat de: Julie in DulciuriSe mixeaza galbenusurile cu 100 g zahar, se adauga untul topit, stafidele, nucile, coaja de citrice, praful de copt stins in zeama de lamaie, scortisoara si albusurile batute spuma cu restul de...Citeste continuarea
Clatite - reteta de baza
Postat de: miha in DulciuriFaina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala, sa iasa o compozitie ca o smantana. Se adauga zaharul, galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie si se mixeaza bine. La sfarsit, incorporam si...Citeste continuarea

















