Crema prajita cu lamaie si scortisoara
Postat de: esmerandra in DulciuriSe bat galbenusurile cu zaharul , dupa care se adauga faina treptat amestecand mereu , si laptele cald cate putin. Se pune amestecul intr-o cratita si se pune pe foc mediu , amestecand mereu...Citeste continuarea
Chiftele pe pat de mamaliga
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneSe inmoaie painea in apa,se stoarce bine,se adauga carnea,morcovul dat prin razatoare,usturoiul curatat si pisat. Se adauga si restul ingredientelor,se amesteca bine. Udam mana si dam forma...Citeste continuarea
Cozonac
Postat de: sufletista in DulciuriEu am pus faina intr-un lighean am facut gaura in mijloc si am adaugat ouale,margarina,drojdia,sarea,2 linguri de zahar,2 linguri apa calduta si amestecam. Acoperim si lasam 15 min . Dupa ce...Citeste continuarea
Cotlete de porc cu salata de primavara
Postat de: rocsi_1612 in PorcLuam cele doua cotlete de porc si le spalam bine. le tamponam cu niste servete de bucatarie. le batem putin cu ciocanul de snitele. curatam catelul de usturoi,il taiem in doua si cu el...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu ghebe
Postat de: rocsi_1612 in CiorbeIntai de toate pregatim toate legumele. cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem cuburi mai mari. ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt. morcovul il curatam si il dam pe razatoarea...Citeste continuarea
Coltunasi cu branza
Postat de: bucatarimcudiana in PasteIntr-o oala incapatoare punem apa la fiert cu cateva picaturi de ulei si sare. Facem un aluat din oua, apa si sare. Pe blatul de lucru infainat intindem o foaie subtire din aluat Taiem cercuri...Citeste continuarea
Ceafa la tigaie cu cartofi la cuptor
Postat de: bucatarimcudiana in PorcMai intai pregatim 2 buc. de ceafa de porc (cu os in cazul meu, parca este mai delicioasa cu os) si le punem in tigaia cu uleiul incins, le rumenim usor, adaugam sarea,piperul , condimentele...Citeste continuarea
Conopida cu trei feluri de branza...
Postat de: diaconta in SalateConopida se spala,se desface buchetele si se pune la fiert in apa cu putina sare.Cand este fiarta se strecoara si se lasa sa se raceasca. Branza de vaca se amesteca cu telemeaua razuita,2...Citeste continuarea
Cartofi picanti si aromati la cuptor
Postat de: pusikmea in Mancaruri de postSpalam si curatam cartofii dupa care ii taiem cubulete. Pregatim sosul prin care ii vom da: Amestecam 1 lingurita de mustar cu hrean ( care este foarte picant :D ) cu boiaua, sare, piper...Citeste continuarea
Cascaval pane
Postat de: alinutza1983 in Aperitive / Garnituri1. Taiem o felie groasa de cascaval pe diagonala, astfel incat sa obtinem 2 bucati; trebuie ca acesta sa fie rece( nu la temperatura camerei), astfel incat sa nu avem surpriza ca la prajire sa ni...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si cornuri cu...
Postat de: aziz in DulciuriIn primul rind punem toate ingredientele intr-un loc calduros ,pina ajung toate la aceeasi temperatura. Totul trebuie sa fie caldut. Se face o gaura in mijlocul fainii, turnam...Citeste continuarea
Caramel Cheesecake ~nr. 200~
Postat de: postavaru in PrajituriPentru blat macinam biscuitii in robot. Punem pesmetul rezultat intr-un castron si il amestecam cu cacao. Turnam deasupra untul topit si amestecam pana se omogenizeaza. Va rezulta un aluat...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe cu ciolan...
Postat de: bucatarimcudiana in CiorbeCu o seara inaintea prepararii ciorbei se alege fasolea, se spala si se pune la inmuiat in apa rece. A 2-a zi spalam bine ciolanul ,il punem la fiert intr-o oala incapatoare. O alta oala cu...Citeste continuarea
Chec
Postat de: Retetegg in PrajituriAm amestecat timp de 5 minute ouale cu zaharul. Am adaugat apoi laptele si uleiul si am continuat sa amestec cu mixerul. Compozitia obtinuta am pus-o intr-un bol mare, am adaugat esentele,...Citeste continuarea
Chec cu Nutella, reteta pentru un...
Postat de: divainbucatarie in PrajituriCum se prepara Chec cu Nutella, reteta pentru un chec pufos, gustos si aromat: Batem albusurile impreuna cu zaharul pana devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile unul cate unul.Adaugam faina...Citeste continuarea
Cheesecake simplu
Postat de: carla27carla in PrajituriPt.blat: s e sfarma biscuitii cum puteti,eu m am chinuit un pic ,se amesteca cu untul topit si cu 6 linguri de lapte .Intr-o tava am pus eu ,se pune hartie de copt ca sa pot sa o scot afara,se...Citeste continuarea
Ciorba de peste
Postat de: carla27carla in CiorbeIntr-o oala se pune apa la fiert,se adauga ceapa tocata ,ceapa verde si zarzavatul tocat marunt si calit intr-un pic de ulei.Apoi se adauga cartofii si cand s-au fiert se pune capul de...Citeste continuarea
Ciocolata de casa raw-vegan
Postat de: adrianae in Vegan / Raw veganAvocado se face pasta la blender, se adauga migdalele, se maruntesc si ele impreuna cu crema de avocado tot la blender, peste crema se amesteca pudra de roscove (sau cacao), fulgii de cocos...Citeste continuarea
Crap la cuptor
Postat de: miha in Crap / CarasCarnea se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, cimbru si busuioc. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece pentru jumatate de ora. Ceapa si usturoiul se toaca marunt, apoi se...Citeste continuarea
Cartofi picanti
Postat de: miha in Mancaruri de postCartofii ii curatam, ii taiem cuburi potrivit de mari si ii punem la fiert in apa cu sare. Ii fierbem pe jumatate, atat cat sa se inmoaie putin. Ii scurgem de apa si punem intr-un castron....Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: miha in CiorbePieptul de pui se dezoseaza, se taie cuburi si se pune la fiert impreuna cu cosul pieptului. Daca veti folosi si ceva carne cu os, gen pulpe sau aripi cred ca va iesi mult mai buna....Citeste continuarea
Crutoane aromate
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriFeliile de paine se taie cubulete. Untul il topim ( eu am folosit cuptorul cu microunde ) si-l turnam in fir subtire peste cubuletele de paine, apoi presaram tarhon maruntit si bagam totul...Citeste continuarea
Chili con carne
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneSpalam lintea in doua-trei ape. Taiem rosiile marunt, iar ceapa, usturoiul si ardeiul gras le taiem cubulete. Se incing doua linguri de ulei si calim carnea tocata , pe care o condimentam...Citeste continuarea
Chec marmorat
Postat de: ianculubita in PrajituriFrec untul la temperatura camerei cu un praf de sare,zahar,zahar vanilat,ouale pe rand,faina amestecata cu praful de copt si laptele;intr-o forma de guguluf unsa cu unt,rastorn jumatate din...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: ianculubita in DulciuriTopesc cele 6linguri de zahar intr-un ibric,apoi torn cate putin in boluri si-l intind pe toata suprafata;intr-un vas bat bine ouale cu un praf de sare,zahar,arome,lapte si impart in cele 6...Citeste continuarea
Chec cu nuca de cocos
Postat de: lilik in DulciuriAmestecam ingredientele lichide si le adaugam peste cele uscate,amestecam bine iar comppozitia obtinuta o punem intr-o tava de chec unsa si tapetata cu faina. Dam la cuptorul incins la 180°...Citeste continuarea
Cordon bleu la cuptor - pentru...
Postat de: pusikmea in Mancare copiiSpalam bine pieptul de pui, dupa care il taiem felii ca pentru snitele, le batem pe o singura parte. Le ungem si pe o parte si pe cealalta cu ulei, le condimentam cu sare si piper, apoi punem...Citeste continuarea
Coq au vin
Postat de: Furnicuti in PuiTaiem pulpele pe jumatate, iar pieptul il taiem in bucati destul de mari, cat sa fie aproximativ egale. Presaram sare si piper peste bucatile de carne si le tavalim prin faina. Incingem 2 linguri...Citeste continuarea
Cartofi cu rosii la cuptor
Postat de: esmerandra in Aperitive / GarnituriSe fierb cartofii si se scot din apa cand nu sunt moi dar un pic mai compacti pentru a putea fi taiati. Se pune sosul de rosii intr-o tigaie cu ulei de masline si usturoi se lasa 2-3 minute,...Citeste continuarea
Cheesecake
Postat de: pusikmea in PrajituriZdrobim biscuitii la robot sau cu un sucitor, apoi ii amestecam cu margarina topita. Mixam frisca cu branza si zaharul pana se omgenizeaza compozitia si la sfarsit adaugam esenta de vanilie....Citeste continuarea
Ciorba de patrunjel cu perisoare...
Postat de: epurasha2bb in CiorbeSe pun la fiert intr-o oala de apa cu sare legumele intregi si curatate: morcovul, radacina de telina si de pastarnac.Cand s-au fiert bine, se scot si se paseaza.Patrunjeleul spalat bine se toaca...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde
Postat de: carla27carla in CiorbeIntr-o oala se pune ulei la incins ,se adauga kaiserul si slaninuta la prajit,se adauga faina alba sa se prajeasca ,usturoiul taiat feliute subtiri si boia de ardei.Se amesteca si se pune apa sa...Citeste continuarea
Cocktail din fructe de mare servit...
Postat de: nico15 in Fructe de mareFructele de mare se dezgheata, se mai fierb in putina apa in care am pus sare si o frunza de dafin dupa care se vor trage la tigaie in unt. Legumele mexicane se vor fierbe 10-15 minute...Citeste continuarea
Cotlet de berbecut cu verdeturi la...
Postat de: divainbucatarie in OaieVerdeturile le zdrobim in mojar impreuna cu un catel de usturoi, apoi le frecam cu sare si ulei de masline. Ungem cotlete de berbecut cu aceasta marinata, le punem intr-un vas cu capac, sau chiar...Citeste continuarea
Cartofi picanti cu mustar si miere...
Postat de: divainbucatarie in Aperitive / GarnituriCartofii ii fierbem in coaja pe jumatate. Daca sunt mici ii lasam sa fiarba 5 minute, daca sunt mai mari 7-8 minute. Ii curatam de coaja, ii taiem in sferturi. Cat timp se fierb cartofii...Citeste continuarea
Cheese cake cu fructe de padure
Postat de: LUK in PrajituriPentru inceput punem fructele decongelate(eu am cumparat fructe congelate) in strecuratoare deasupra unui vas curat(vom folosi siropul).Le pudram cu zahar tos. Pregatim...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: sufletista in CiorbeSe fierb fasolele in apa cu sare. Se spala dupa ce au fiert si se pun intr-o oala. Se aduaga ceapa,zarzavatul,mararul,leusteanul,pasta de tomate,uleiul si se fierbe 20 min. Se adauga...Citeste continuarea
Ciorba de spanac, loboda si salata...
Postat de: pusikmea in CiorbeSpalam legumele in cateva ape. Taiem spanacul, loboda si salata julien, ceapa marunt, morcovul, telina si pastarnacul le dam pe razatoare. Punem apa peste ele si le punem la fiert impreuna...Citeste continuarea
Copane de curcan la cuptor
Postat de: mirela0911 in CurcanSe curata si se spala bine copanele. Se sterg cu un prosop de hartie dupa care se cresteaza in cateva locuri pe ambele parti. Se pun pulpele intr-un vas de yena. Uleiul, sarea, piperul si boiaua...Citeste continuarea
Chec cu nuca si albusuri
Postat de: bitza in DulciuriAlbusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,adaugand treptat zaharul.Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste albusurile batute rigid si se amesteca cu o lingura de...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu cartofi taranesti
Postat de: carmenvlad in PorcCotletele se bat usor cu ciocanul de snitele, se condimenteaza cu condimentele de porc, sare si piper, maghiran si se dau la rece pentru o ora. Apoi se pun pe gratar si se rumenesc bine si pe o...Citeste continuarea
Cornuri cu mac si rahat
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un vas se cerne faina. Se face o maia din putin lapte caldut, 1 lgt zahar, una de faina si drojdia. Dupa ce a crescut putin se toarna peste faina si se mesteca putin. Se adauga ouale batute,...Citeste continuarea
Chec cu nuca de cocos si visine
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriAmestecam mai intai faina cu nuca de cocos si zaharul. apoi adaugam praful de copt si esenta de vanilie. dupa care incepem sa turnam apa minerala treptat, si mixam continuu pana ce zaharul...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu fasole verde
Postat de: carmenvlad in PuiSe spala carnea bine si se pune la fiert in aproximativ 3 l apa calda. Se spumeaza de cateva ori si apoi se adauga ½ lingurita sare, pastarnacul, 1 morcov, 1 cartof taiat in patru, fasolea...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu banane...
Postat de: mimmi in DulciuriPrima data batem bine albusurile. Le amestecam cu dosul lingurii cu faina si praful de copt. Intre timp caramelizam zaharul direct in tava de chec,punem peste zahar bananele...Citeste continuarea
Ciorba de rata cu suc de rosii si...
Postat de: Dya in CiorbePreparare Ciorba de rata cu suc de rosii si taitei Spalam carnea in apa rece (operatiunea se repeta pana cand apa ramane curata) si o punem la fiert, avand grija ca de fiecare data sa...Citeste continuarea
Coconut cheesecake
Postat de: cristinne in TorturiSe face un blat din biscuiti sfarmati si amestecati cu unt topit. Se pune in forma de tarta si se da la cuptor (pt cine vrea mai crocant) pt 10minute. Se scoate si se lasa la racit. Se bate frisca...Citeste continuarea
Chec cu nuca (de post)
Postat de: divainbucatarie in DulciuriAmestecam zaharul cu uleiul apoi, adugam sucul de la 2 portocale si esenta de vanilie. Inseram faina (pe care am amestecat-o in prealabil cu praf de copt, sare si bicarbonat), scortisoara,...Citeste continuarea
Ciupercute umplute
Postat de: cristinne in Aperitive / GarnituriSe taie coditele de la ciuperci, morcovul, telina si ceapa, cubulete mici si se calesc usor in 2 linguri de ulei de masline. Se umplu ciupercutele frumos cu mixul calit si se dau la cuptor 20...Citeste continuarea
Ciorbita de loboda cu piept de pui
Postat de: elena1988 in CiorbeTaiem pieptul de pui si il punem la fiert. Separat, in alta oala, punem legumele la fiert fara loboda. Cand au fiert legumele adaugam pieptul de pui, putin ulei, sare si delikat, apoi...Citeste continuarea














