Capshulapte
Postat de: Anamaria7 in BauturiSpalam bine fructele si le dam jos coditele. Le blenduim cu laptele si 1 lgt miere, mai adaugam doar apoi miere, daca mai trebuie. Turnam frumos in pahar, ornam si mai frumos cu nuca de cocos,...Citeste continuarea
Chec cu dovleac
Postat de: LicutaMarin in Prajituri1. Preincalziti cuptorul (temperatura moderata). Amestecati ouale cu zaharul si uleiul pana obtineti o crema pufoasa. Adaugati dovleacul, apoi laptele si amestecati bine. 2 .Adaugati faina,...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: mihaelab in Mancaruri de postFasolea am spalat-o bine in cateva ape calde, apoi am pus-o intr-o oala si am adaugat apa pana ce fasolea s-a acoperit. Am lasat sa fiarba cam 30min dupa care am scurs apa, am spalat-o bine...Citeste continuarea
Cotlete de porc cu cartofi noi si...
Postat de: alinutza1983 in Porc1. Carnea se spala , apoi se sterge bine - bine cu prosoape de bucatarie, pana este absorbita umezeala; apoi, curatam usturoiul si il tocam marunt, si , intr-un castronel facem un sos din acest...Citeste continuarea
Ciuperci umplute 2
Postat de: lilik in Aperitive / GarnituriTocam ceapa si usturoiul marunt si le punem la calit cu putin ulei. Intre timp luam coditele de la ciuperci,le curatam si le tocam marunt,iar cand ceapa si usturoiul incep sa se rumeneasca le...Citeste continuarea
Chec cu zmeura
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriUntul il topim apoi il lasam sa se raceasca. batem ouale spuma cu albusurile. apoi adaugam si zaharul treptat si mixam pana ce acesta se topeste. punem untul topit si esenta de rom....Citeste continuarea
Coronita din salata de vinete
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSe coc vinetele pe o tabla incinsa, intorcandu-le pe toate partile pentru o coacere uniforma. Se iau de pe foc, se lasa sa se raceasca putin si apoi se indeparteaza codita si se curata de coaja....Citeste continuarea
Ciorbita cu perisoare de curcan
Postat de: jolygina in CiorbeCuratam legumele si le tocam marunt ,dupa care le punem sa fiarba in oala Dupa circa 30 -45 de minute cand sunt aproape fierte pregatim carnea de curcan in felul urmator: adaugam peste ea 2...Citeste continuarea
Chifle floare cu susan si mac
Postat de: RuxyRux in PiineIntr-un vas puneti untul taiat bucatele si deasupra 100 ml lapte caldut. In ligheanul de framantat cerneti faina si puneti in mijloc drojdia uscata, zaharul deasupra iar pe margini sarea...Citeste continuarea
Chiftelute
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriSpalam bine ouale si zarzavatul si curatam cateii de usturoi. Asezam carnea intr-un vas mai marisor (daca este necesar o mai trecem o data prin masina de tocat), adaugam condimentele, ouale...Citeste continuarea
Chiftelute cu sos
Postat de: Dya in Mancaruri cu carneTocam legumele si le punem la calit in ulei impreuna cu condimentele. (culoarea verde este data in mare parte de rozmarin). Dupa ce s-au calit bine adaugam 1-2 cani cu apa, lasam sa fiarba 5-10...Citeste continuarea
Ciorba cu chiftelute din ficat de pui
Postat de: sufletista in CiorbeCuratam morcovii, cartofii, ceapa, ardeiul, apoi le taiem bucati mai mari si le punem la fiert impreuna cu pulpele dezosate. Spalam rosia si o taiem dupa care o adaugam in oala. Intre...Citeste continuarea
Chec cu inimioare
Postat de: alice_ciobanu in PrajituriAşaaa....am separat ouăle, iar albuşurile le-am bătut spumă cu un praf de sare şi apoi am adăugat , treptat şi zahărul, mixând în continuare. Gălbenuşurile le-am mixat cu...Citeste continuarea
Ciulama de pui
Postat de: sufletista in PuiSe pune la fiert pieptul spalat in prealabil, intr-o oala cu apa si sare, sa nu depasaseasca mai mult de 2 degete apa deasupra carnii. Se adauga ceapa, morcovul curatat, foaia de dafin. Se...Citeste continuarea
Cozonac(ca la mama acasa)
Postat de: lilik in DulciuriScoatem toate ingredientele pe masa de lucru sa fie la temperatura camerei cand ne apucam de framantat. Prima data facem plamadeala: punem laptele la incalzit,il dam deoparte apoi adaugam...Citeste continuarea
Cuiburi de somon aromate cu arpagic...
Postat de: RuxyRux in SomonSe scoate pielea somonului si se taie fasiute. Se spala prazul, in cazul de fata arpagicul si se taie felii, apoi se amesteca intr-un vas cu somonul. Se potriveste de sare si piper. Se...Citeste continuarea
Clatite cu flori de salcam
Postat de: stefania in PrajituriAmestecam oua,zahar,faina,lapte,coaja de lamaie, deci aluatul clasic de clatite. Eu folosesc 24 oua de prepelita, 4 linguri zahar, 1 lingurita coaja de lamaie, 1/2 l lapte si...Citeste continuarea
Cheesecake triplu ciocolatos
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe incalzeste cuptorul la 160 grade. Biscuitii se zdrobesc fin si se amesteca cu cacaoa si untul topit (eventual mai adaugati unt daca considerati ca nu e suficient). Se toarna intr-o tava...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: mihaelab in CiorbeSpalam burta bine, iar daca mai este nevoie o mai curatam. O punem la fiert timp de 30minute, dupa care aruncam apa si mai spalam o data burta bine. Punem burta si oasele intr-o oala mai mare...Citeste continuarea
Clatite cu capsuni
Postat de: AIlna in DulciuriSe bat ouale apoi se adauga zaharul si uleiul. Dupa aceea, se adauga alternativ apa si faina pana la cantitatea dorita (in caz ca vrei mai mult aluat, pui mai multa apa si faina). Se prajesc, iar...Citeste continuarea
Cuscus cu seminte
Postat de: Sabina in Mancaruri de postIntr-un vas incingem doua linguri ulei, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat fasii, apoi condimentam cu praf de chimen si curry. Cand legumele s-au calit turnam apa si lasam pana cand da in...Citeste continuarea
Chifle ca pe vatra
Postat de: postavaru in PiineAmestecam drojdia cu laptele caldut si zaharul si lasam sa stea 10 minute. Intre timp cernem faina intr-un castron. Facem o gropita in mijloc in care turnam maiaua si apa calduta. Pe margini...Citeste continuarea
Curcan cu cartofi la cuptor
Postat de: alldaycooking in CurcanCarnea am impanat-o cu bucatele de usturoi, am asezat-o in tava, am pus bucati mari de ceapa alaturi, am presarat putin piper si rozmarin maruntit. Am dat-o la cuptor la 170 grade Celsius pentru...Citeste continuarea
Cartofi aromati si ciuperci cu...
Postat de: mirela0911 in PuiPulpele curatate si spalate se condimenteaza cu sare, piper si boia, se pun intr-o tava, se adauga putin ulei si se acopera cu folie de aluminiu. Se da tava la cuptorul incins la 180 grade pt 10...Citeste continuarea
Cozonac "Raza Soarelui"
Postat de: mamaieelena in PrajituriFaina cernuta si pusa intr-un lichean,drojdia desfacuta cu putin lapte caldut si cu o lingurita de zahar si lasat sa se dospeasca. Nuca am amestecat-o cu 100gr zahar si 50ml.lapte. Peste...Citeste continuarea
Carne de porc cu cartofi la cuptor
Postat de: ella49 in Porc1)Se pun cartofii taiati felii intr-o tava tapetata cu hartie de copt 2)Peste cartofi se pune carnea taiata felii,se condimenteaza si se pune un pahar cu apa printre ele. Citeste continuarea
Cornulete cu alune
Postat de: ella49 in PrajituriSe pun intr-un vas margarina,zaharul tos ,zaharul vanilat,alunele si se amesteca pana se omogenizeaza. Dupa ce s-a omogenizat se adauga faina treptat pana devine un aluat consistent.Se...Citeste continuarea
Chifle cu smantana si branza Feta
Postat de: RuxyRux in PiineCernem faina in vasul de paine, facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia, deasupra ei zaharul, pe margini asezam sarea si branza maruntita, de jur imprejur smantana. Turnam cate putina apa...Citeste continuarea
Ciorba de oase de porc
Postat de: mihaelab in Ciorbespalam oasele bine sub un jet de apa, dupa care le punem la fiert timp de 20min. Dupa cele 20 min am aruncat apa, am spalat oala si oasele si le-am pus din nou la fiert. Cand carnea a fost fiarta...Citeste continuarea
Ciorba de leurda
Postat de: sufletista in Ciorbeeu am facut ciorba in apa care am fiert niste carne de pui am spalat leurda, loboda, rosia, ardeiul si le-am tocat. Le-am pus la fiert, cand a inceput sa fiarba am adaugat pasta de...Citeste continuarea
Crumble rece cu capsune la pahar
Postat de: divainbucatarie in DulciuriPunem capunele spalate, uscate si taiate pe jumatate, sau sferturi, intr-un vas. Punem gelatina sa se inmoaie intr-un castron cu apa rece timp de 10 minute. Radem coaja de la jumatate de...Citeste continuarea
Chec cu albusuri
Postat de: ianculubita in PrajituriFreci untul cu zahar si arome pana devine o crema pufoasa,adaugi faina amestecata cu praful de copt,apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare;totul amestecat cu lingura de lemn;in tava de...Citeste continuarea
Clătite cu dulceaţă de cireşe
Postat de: alice_ciobanu in PrajituriPoate-mi fac timp data viitoare să postez şi o reţetă clasică de clătite. Eu o fac pe aceea din cartea doamnei Jurcovan (de bază în orice casă ce are chiar şi o mini-bucătărie)....Citeste continuarea
Chiftelute de post la cuptor
Postat de: luminita20_2006 in Mancaruri de postSoia se pune la fiert timp de 30minute cu condimete, dupa care se pune la scurs. Cartofii bine spalati se pun la fiert in apa cu sare, cand sunt aproape gata se scot din apa si se lasa...Citeste continuarea
Cornulete cu gem
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriPunem la topit margarina pe foc dupa care se da deoparte se pune zaharul . Eu topesc drojia cu putin zahar, Lena a amestecat-o cu oulale. Se bat ouale, se pun peste lapte si se combina cu...Citeste continuarea
Ciorbita cu loboda si ierburi de...
Postat de: MVMih in CiorbeTotul incepe de la piatza...important zic eu ca ierburiile sa fie fresh....nu "obosite"...se spala bine in apa rece...si eu din lene le-am bagat la gramada...dar la foc semi-mic cu...Citeste continuarea
Cartofi intregi,copti in coaja
Postat de: goldielocks in Mancaruri de postSe aleg in jur de un kilogram,un kilogram si jumatate de cartofi frumosi,mijlocii,de preferabil noi,o lamaie parfumata si sanatoasa si o 1/2 capatana usturoi .Spala coaja cartofilor foarte...Citeste continuarea
Coaste de miel la cuptor
Postat de: Dya in OaieCuratam coastele de miel, le spalam bine si le punem intr-un bol. Adaugam usturoiul pisat si condimentele pe fiecare coasta in parte (e de preferat sa se puna intr-o cantitate cat mai mare), iar...Citeste continuarea
Creveti cu sos de soia si vin
Postat de: mamaieelena in Fructe de mareCrevetele se spala si se pune la scurs pe hartie prosop, apoi se vor curata si taia in bucatele mici usturoiul si gingerul. Luam wokul si punem uleiul la incins. Cand uleiul e gata punem usturoiul...Citeste continuarea
Ciocolata alba de casa, cu stafide...
Postat de: ela in DulciuriIntr-o cratita punem apa cu zaharul pe foc si lasam sa se topeasca zaharul(picuram din compozitie intr-un pahar cu apa si daca nu se mai imprastie compozitia,zaharul e topit).Se ia de pe foc,se...Citeste continuarea
Colac secuiesc
Postat de: cec in DulciuriDrojdia cu o lingura de zahar, 2 linguri de lapte si niste faina se amesteca si se lasa 15 minute la dospit. Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, uleiul si aromele. Se cerne faina, se...Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: Anamaria7 in CiorbeEu am folosit o oala de 8l. Am umplut-o cu cca 6l de apa, am turnat uleiul si am pus-o la fiert cu capacul pus. Intre timp, am curatat si taiat ceapa solzisori, iar cartofii cubulete. Cand apa...Citeste continuarea
Crema de zahar ars cu coniac
Postat de: alinutza1983 in Dulciuri1. Cele 3 linguri de zahar se pun pe aragaz, la flacara mica, sa se caramelizeze. Cand zaharul incepe sa se topeasca, se roteste cratita astfel incat sa se acopere uniform peretii sai, pana...Citeste continuarea
Cartofi natur cu chiftelute cu...
Postat de: lili in Mancaruri cu carneCartofii ii fierbem. Punem la calit putin cozile de ceapa, usturoi si patrunjelul, dupa care le amestecam cu cartofii. Carnea tocata o amestecam cu verdeata, ouale, sarea, piperul, faina,...Citeste continuarea
Cornuri infoiate
Postat de: ionela2682 in DulciuriDin ingredientele de mai sus se framanta un aluat potrivit de tare care se va lasa la crescut ,la temperatura camerei, pana ce-si dubleaza volumul -dupa ce a crescut se intinde o foaie de 0,5...Citeste continuarea
Chiftelute din ghebe
Postat de: housy in Aperitive / Garnituriusturoiul, atat ceapa verde cat si cea galbena se dau la robotul de bucatarie, impreuna cu ghebele decongelate si scurse bine se amesteca apoi cu oul, condimentele si pesmetul pana se...Citeste continuarea
Crap la gratar cu sos de capere
Postat de: medioto59 in PesteFileurile de peste se spala apoi se lasa la scurs.Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust , se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline si se aseaza pe gratarul incins.Se lasa sa se...Citeste continuarea
Cheesecake
Postat de: mitinita in DulciuriSe zdrobesc biscuitii si se amesteca impreuna cu untul topit, apoi se apasa pe forma de copt (eu am folosit de silicon), pe fund si pe margine.Se da la frigider pana facem umplutura....Citeste continuarea
Ciorba de vara cu ciuperci
Postat de: Corina33 in CiorbeSe curata, se spala si se taie legumele dupa preferinte. Se pun la calit in ulei amestecand pana se inmoaie: ceapa, morcovii, patrunjelul, ardeiul. Se adauga apoi ciupercile spalate si feliate,...Citeste continuarea
Chec Regal cu lamaie si mac
Postat de: diaconta in PrajituriUntul moale se mixeaza cu zaharul,pana cand acesta se topeste.Se incorporeaza pe rand cele 4 oua.Apoi faina amestecata cu praful de copt si putina sare,iar la urma semintele de mac. Se pune...Citeste continuarea

















