Clatite impaturite cu ciuperci
Postat de: anisoara in Mancaruri cu carneCiupercile se spala se felieaza . Ceapa se felieaza, ouale se fierb molcute -timp de 2-3 minute. Mozarela sau cascavalul se taie in cuburele mici sau se dau prin razatoare cu...Citeste continuarea
Clatite cu sos de caise
Postat de: Anamaria7 in PrajituriAluat: Se amesteca toate ingredientele si apoi se coc clatitele in tigaia unsa cu putin ulei. Aveti grija sa nu le coaceti groase (2mm e destul) pentru ca altfel o sa se rupa la rulare....Citeste continuarea
Caramela din banane
Postat de: anisoara in DulciuriIn tigaie se adauga untul si zaharul si se pune la un foc mijlociu. Continutul se amesteca intruna cu o lingura de lemn pana se topeste zaharul. Se adauga dulceata si bananele faramitate cu o...Citeste continuarea
Chec jumi-juma
Postat de: housy in Prajiturise bat la mixer ouale cu zaharul si zaharul vanilinat apoi se adauga faina, praful de copt si uleiul se presara un praf de sare se continua mixarea se...Citeste continuarea
Ciorba de toamna
Postat de: Sylvia in CiorbePreparare : intr-un vas punem lingura de ulei de masline si adaugam ceapa verde taiata rondele, morcovul, ceapa si tija de telina taiate cubulete. Dupa cateva minute adaugam ardeiul taiat cubulete...Citeste continuarea
Conopida cu carne
Postat de: Corina33 in PorcSe desface conopida in buchetele, se spala si se fierbe in apa cu sare cca 5-6 minute, apoi se scurge de apa. Bucata de carne se taie cubulete, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: adriana_bobu in CiorbeSe pune la fiert burta si rasolul cca 1 ora si 1/2, dupa care se-ncearca burta daca a fiert , iar in cazul in care nu intra furculita cu usurinta in ea se continua...Citeste continuarea
Cornulete cu dulceata
Postat de: lacrimioara in Prajituriuntul impreuna cu branza philadelphia la temperatura camerei se amesteca bine cu mixerul, apoi se adauga faina. O sa iasa un aluat moale care se pune in folie si se da la frigider 2 -3 ore. Se...Citeste continuarea
Chec marmorat
Postat de: LALY in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Peste galbenusuri se adauga uleiul,iaurtul,esenta...Citeste continuarea
Ciorba a la grec de pui
Postat de: diaconta in CiorbePieptul de pui (1 bucata )de taie cubulete si se condimenteaza. Zarzavatul si ceapa se curata si se taie cubulete. Se pune putin ulei intr-o oala,se pune zarzavatul si se soteaza putin,apoi...Citeste continuarea
Ciorba de caras
Postat de: ionix in CiorbeCeapa se taia marunt si se pune la calit in uleiul incins. Peste ceapa se pune morcovul taiat cubulete, pastarnacul taiat fasii si se lasa un pic pana se inmoaie ceapa. Se...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta rapida si...
Postat de: lia in DulciuriClatite pufoase reteta Facem aluatul de clatite din ingredientele de mai sus. Incingem tigaia, o stropim cu putin ulei si cu un polonic, punem aluat in fiecare adancitura a tigaii, pana la...Citeste continuarea
Ciorba de broccoli cu ciuperci
Postat de: lia in CiorbeCuratam si spalam bine toate legumele. Broccoli-ul il desfacem in buchetele. Radacinoasele le dam pe razatoarea mare, ardeii ii taiem cubulete, ceapa o tocam marunt,...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: vero_closca in Ciorbemorcovul si patrunjelul le dai pe razatoarea mare,ceapa si ardeiul le tai cubulete.pui zarzavatul impreuna cu burta intr-o oala cu 4 l de apa si lasi sa fiarba pana cand burta este moale.daca apa...Citeste continuarea
Crema de ciuperci cu pui
Postat de: LALY in PuiSe curata ciupercile,se spala se taie si se pun la fiert (doar 1,2kg),in 2 litri de apa si o lingurita de sare. Dupa ce au fiert bine ciupercile,le scurgem de apa (nu aruncam apa),si cu...Citeste continuarea
Chiftelute de conopida
Postat de: vero_closca in Aperitive / Garniturizdrobesti conopida si o amesteci cu usturoiul pisat,piper,sare,ouale batute,branza rasa,patrunjelul tocat,bicarbonatul si faina.iei cu lingura si formezi chiftelute pe care le prajesti in...Citeste continuarea
Cartofi cu oua ochiuri la cuptor
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriCuratam si taiem cartofii felii putin mai groase, nu chiar ca pt cartofi pai ( pt ca se lipesc), ii punem intr-o tava, ii ungem cu ulei, ii condimentam cu piper, boia, cimbru, apoi punem un...Citeste continuarea
Caras cu sos de rosii si capere,la...
Postat de: medioto59 in PesteCuratam si spalam pestele.Il condimentam cu sare si piper .Il asezam intr-o tava si asternem combinat rondele de dovlecel si fasii de ardei gras.Pregatim un sos din :ulei de masline, vin ,...Citeste continuarea
Castraveti murati reteta casei
Postat de: Sylvia in ConservePreparare: ce este mai deosebit la aceasta reteta este procedeul de oparite al castravetilor si lasare a lor in aceasta apa timp de 24 de ore. La un litru pe apa punem o lingura de sare si o...Citeste continuarea
Castraveti bulgaresti reteta
Postat de: Sylvia in ConservePreparare: se cladesc castravetii in borcane, incepand cu un strat de marar uscat pe fundul borcanului , printre ei intercalam rondelele de morcovi si ceapa taiata solzisori, cate o foaie de...Citeste continuarea
Chec cu cacao
Postat de: medioto59 in DulciuriPunem intr-un vas faina, zaharul ,cacao si amestecam bine.Adaugam pe rand laptele, uleiul si ouale.Mixam bine.La final adaugam praful de copt pe care l-am dizolvat in putina zeama de lamaie si mai...Citeste continuarea
Ciorba la ceaun
Postat de: ela in CiorbeSe curata ceapa si se toaca marunt.Ardeii se curata si se taie cubulete,morcovul la fel. Intr-o oala se pune putin ulei si lceapa,ardeiul si morcovul,se calesc putin.Se adauga carnea si se...Citeste continuarea
Clatite cu ciocolata
Postat de: maria_claudia in DulciuriSe formeaza un aluat obisnuit de clatite din toate ingredientele. Se prajesc in tigaia cu un strop de ulei incins, apoi se ung cu crema de ciocolata, se orneaza cu frisca , dulceatza, dupa...Citeste continuarea
Cacciatore (friptura in stil...
Postat de: postavaru in PuiSe curata si se spala pulpele. Se condimenteaza cu sare si piper. Se pun in tigaia cu ulei si se rumenesc. Dupa ce s-au rumenit se pun intr-un vas pentru cuptor Ceapa si usturoiul se taie...Citeste continuarea
Ceapa murata cu rozmarin
Postat de: lia in ConserveSe curata ceapa si se spala. La fel curatam, spalam si taiem in felii, hreanul.Pregatim lichidul, conform instructiunilor de pe plic. In borcane de 800g, bine spalate si uscate, indesam ceapa, cu...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii
Postat de: lira in ConserveCum se face sucul de rosii. Rosiile se curata de cotoare, dupa care se dau prin storcatorul de fructe. Eu am avut rosii foarte zemoase asa ca am mai bagat pulpa ulterior pentru ca ramasese destul...Citeste continuarea
Castraveti la otet
Postat de: luminita20_2006 in ConserveCastravetii se spala . In borcan se aseaza cateva felii de morcov si ceapa apoi se pun castravetii dupa otetul, sarea,zaharul piperul si mustarul si hreanul curatat( 1/2 hrean) Se toarna...Citeste continuarea
Crap in sos rosu cu usturoi
Postat de: laylalala in Crap / CarasIncinge cuptorul la 200˚C.Aseaza crapul intr-un vas termorezistent. Intr-un vas amesteca bulionul de rosii cu vinul, amidonul alimentar, pesto rosso, zahar si sare de mare dupa gust.Cuarata...Citeste continuarea
Crema de iaurt si smantana
Postat de: silvi0ara in ClasiceSe amesteca iaurtul cu smantana intr-un vas pana se omogenizeaza bine,apoi se pune compozitia intr-un tifon sau o plasa deasa,se leaga cu o sfoara si se lasa la scurs pana a...Citeste continuarea
Ciocanele in vas roman
Postat de: LALY in PuiSe spala ciocanelele si se sterg cu un prosop absorbant.Se condimenteaza cu sare si condimente. Cartofii se curata si se pun intregi daca sunt mai mici,sau se taie pe jumatate daca sunt mai...Citeste continuarea
Cotlet fraged cu rosii cherry...
Postat de: vero_closca in Porcse condimenteaza cotletul cu ierburile aromate,cu piper si se se pun intr-o tigaie de teflon cu cele 2 linguri de ulei. cand se albeste carnea pe o parte se intoarce repede pe cealalta parte si...Citeste continuarea
Castraveti bulgaresti reteta
Postat de: LALY in Muraturi1.Se spala castravetii si se taie la capete.Ceapa se curata si se taie rondele. 2.Se pun in borcanele de 800 gr ceapa taiata rondele,apoi castravetii in picioare.Se adauga 1 lingurita de sare,2...Citeste continuarea
Cartofi cu mustar
Postat de: yafa in Aperitive / GarnituriCuratam si spalam cartofii. Ii taiam in cuburi. Amestecam mustarul, otetul, boabele de mustar si asezonam. Incorporam in sosul rezultat cartofii si ii depunem apoi pe o tava unsa cu putin...Citeste continuarea
Costine cu miere la tigaie
Postat de: yafa in PorcAmestecam uleiul cu mierea si sosul sweet chilli. Spalam carnea si o asezam in acest amestec intorcand pe ambele parti, acoperim cu folie alimentara si lasam cam 15 minute la odihna. ...Citeste continuarea
Clatite cu nutela si banane
Postat de: pusikmea in DulciuriFrecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste. Adaugam apoi un praf de sare, esenta de rom si 2 linguri de ulei . Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam apa minerala,...Citeste continuarea
Clatite cu cacao si frisca
Postat de: pusikmea in DulciuriFrecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste. Adaugam apoi un praf de sarea, esenta de vanilie si 2 linguri de ulei . Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam iaurtul,...Citeste continuarea
Compot de prune.
Postat de: LALY in Conserve1.Se spala prunele si se lasa la scurs.Se spala borcane de 800 gr,apoi se sterilizeaza in cuptorul incins cu usa intredeschisa. 2.Se asaza prunele in borcane,peste care se adauga 3 linguri de...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecel
Postat de: postavaru in Mancaruri de legumeSe curata dovlecelui si se scot semintele. Se de pe razatoarea cu ochiuri mari Se pune putina sare si se lasa 10 minute ca sa-si lase zeama. Se stoarce si se amesteca cu oul, branza,...Citeste continuarea
Cornuri cu nuca si marmelada
Postat de: LALY in Prajituri1.Frecam drojdia cu zaharul pana obtinem o pasta omogena.Cernem faina intr-un castron,iar in mijloc facem o adancitura,in care punem treptat oul batut cu sarea,drojdia,esenta si laptele...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe spala bine cartofii si ouale si se pun la fiert impreuna intr-o cratita mare cu apa. Dupa ce s-au fiert se scurg de apa, se lasa sa se raceasca, apoi se curata si se taie rondele. Se unge cu...Citeste continuarea
Clatite cu frisca si struguri
Postat de: Corina33 in DulciuriSe bat ouale cu laptele, praful de sare si zaharul vanilat. Se adauga treptat faina. Din aceasta compozitie se coc intr-o tigaie unsa cu unt aprox. 8 clatite mai grosute. Se spala bine boabele...Citeste continuarea
Coaste de porc cu spanac
Postat de: diaconta in Mancaruri cu carneCoastele se spala,se taie,se condimenteaza si se pun la marinat intr-un amestec de iaurt,ketchup iute,sos de soia si mustar. Se lasa la frigider cateva ore,dupa care se pun la cuptor(eu...Citeste continuarea
Cartofi copti umpluti cu branza
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe spala cartofii bine , se lasa cu coaja,de preferat sa fie cartofi medii, ai mei au fost iarasi gigantici(aici toate sant gigantice) si se coc mai greu, se dau la cuptor pentru 40 minute,...Citeste continuarea
Chiftelute cu motz
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSe toaca carnea, se amesteca cu ouale, usturoiul , ceapa si mararul taiate marunt.Odata cu carnea se pot trece prin masina si ceapa, usturoiul si mararul dar eu am preferat sa le tai.Se amesteca...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si cocos
Postat de: housy in DulciuriALUATUL: drojdie se freaca cu o lingura de zahar pana se inmoaie, apoi se lasa sa se umfle putin am incalzit putin laptele, in care am topit margarina si zaharul l-am...Citeste continuarea
Cozonac pufos
Postat de: maria_claudia in DulciuriAluatul: intr-un castronel se pune 1 ou intreg si 3 galbenusuri si se amesteca bine cu sarea. Zaharul se amesteca cu laptele. Faina se pune intr-un lighean. Din toata cantitatea de...Citeste continuarea
Chec cu banane si iaurt
Postat de: postavaru in PrajituriSe amesteca iaurtul, zaharul, cacaoa, amidonul si banana si se lasa deoparte. Se face aluatul: Se amesteca untul moale cu zaharul si vanilia. Se adauga ouale, iar apoi iaurtul si la...Citeste continuarea
Cheesecake cu sos de capsuni
Postat de: Oana in PrajituriBiscuitii se sfarama la robot, se amesteca cu zaharul, cacao si untul topit si racit. Se amesteca si se toarna compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili, se preseaza bine cu lingura sau...Citeste continuarea
Compot de pere
Postat de: ionix in ConservePerele se spala bine, se scoate cotorul si se taie in 6 felii. Asezam perele in borcane, sa fie cam in 3/4 din borcan. Punem la fiert apa cu zaharul si lasam pana dau in clocot....Citeste continuarea
Compot de prune
Postat de: ionix in ConservePrunele se spala bine, le scoatem samburii si le uscam. Le asezam in borcane, asta pentru a ne fi mai usor cand oparim cate o portie de borcan. Intr-o oala mare punem apa si zaharul...Citeste continuarea




















