A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de ardei umpluti

Postat de: nadina73 in Ciorbe

Se curata morcovul si ceapa si se pun la fiert in apa cu sare. Ardeii se curata de seminte si se spala bine Carnea tocata se amesteca bine cu sare, piper, vegeta, 2 oua si 1 ceapa taiata...Citeste continuarea

Chec economic

Postat de: sylvana in Dulciuri

albusurile se bat separat spuma cu zaharul, galbenusurile se freaca cu un pic de sare, esentele si zaharul vanilat. se amesteca galbenusurile cu albusurile spuma se adauga uleiul, praful de copt...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu smantana si...

Postat de: maria_claudia in Aperitive / Garnituri

Fierbem cartofii cu coaja si ii curatam, intr-o tava unsa cu unt punem cartofii felii presaram sarea, apoi muschiul taiat felii, sosul format din oua smantana si 100gr cascaval, sare si piper dupa...Citeste continuarea

Chec cu ciocolată neagră

Postat de: Cristina_Vivi in Prajituri

  Topiti untul intr-o cratita, apoi lasati sa se racoreasca. Ciocolata se taie bucatele mici. Amestecati toate ingredientele uscate intr-un bol - faina, zaharul, pudra de cacao,...Citeste continuarea

Cartofi cu oua si cascaval la cuptor

Postat de: Cristina_Vivi in Mancaruri cu carne

Se curata cartofii, se taie cubulete, si se pun pt 15 min la fiert, nu mai mult. Salamul se taie cubulete si prajeste in putin ulei. Ouale se fieb si se curata. Intr-o tava de cuptor una cu...Citeste continuarea

Ciorbita de pui a la gerc

Postat de: Cristina_Vivi in Ciorbe

Se spala aripile, se pu la fiert in apa rece cu sare. Moorcovul se curata si se taie sau se razuieste, gulia la fel si se calesc putin in ulei . Carnea cand fiebe, se spumeaza bine si se adauga...Citeste continuarea

Ciorba cu carnita de pui si porc

Postat de: nadina73 in Ciorbe

Se curata morcovul si se taie cubulete sau se toaca mai mare, la fel telina si ardeiul rosu si verde. Se calesc in putin ulei ,dupa care se pune carnea  de pui si de porc taiate cubulete...Citeste continuarea

Cornulete fragede cu gem

Postat de: Anamaria7 in Prajituri

Incingem cuptorul la 180C si pregatim o tava maare cu unsoare+faina/hartie de copt. Galbenusurile se amesteca bine cu smantana si unsoarea, apoi se incorporeaza in amestecul de faina, praf de...Citeste continuarea

Compot de gutui

Postat de: Ina in Conserve

         Gutuile se spala bine, se curata de puf, apoi le feliem fara a indeparta coaja. Umplem ¾ din capacitatea borcanelor cu felii de gutui ,...Citeste continuarea

Chec marmorat

Postat de: Ina in Dulciuri

       Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile bine cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile si mixam in continuare, apoi  pe rand, uleiul, 8...Citeste continuarea

Cosulete cu nuca si dulceata de...

Postat de: diaconta in Prajituri

Pentru cosulete: 150 gr untura 100 gr unt 4 galbenusuri 4 linguri smantana 5 linguri zahar 2 plicuri zahar vanilat 700 gr faina 1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de...Citeste continuarea

Ciorba de varza de Bihor

Postat de: Corina33 in Ciorbe

Varza se taie taitei lati si scurti, ceapa se toaca, morcovii se taie feliute. Se pun ciolanele la fiert in apa, nu prea multa. Carnea se dumica, cat un dumicat desigur, si se pune la ciorba cu...Citeste continuarea

Coronita cu prune

Postat de: susu in Prajituri

Se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga treptat cate un ou si se amesteca dupa fiecare. Se pun apoi esentele, laptele si  coaja de portocale. Eu am pus si putin colorant alimentar. Faina...Citeste continuarea

Chiftele cu legume

Postat de: Adinacarla in Aperitive / Garnituri

Am curatat de coaja cartofii si morcovul. Am spalat bine coaja dovleceilor nu am curatat-o ca era foarte subtire. Am taiat dovleceii in jumatate si le-am scos semintele. Apoi am dat cartofii si...Citeste continuarea

Clatite dantelate, pufoase si crocante

Postat de: susu in Dulciuri

Am batut spuma albusurile cu un praf de sare si putina zeama de lamaie. Galbenusurile impreuna cu laptele, apa si esentele se bat cu mixerul apoi se adauga treptat cate doua linguri de faina...Citeste continuarea

Crap prajit cu faina alba si malai

Postat de: nadina73 in Peste

Se curata pestele de solzi si intestine, dupa care se taie bucati , se condimenteaza bine cu sare si piper si se lasa la rece 2 ore. Dupa ce pestele a stat la rece se scoate si da prin faina de...Citeste continuarea

Chiftelute de pui cu surpize

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se inmoaie feliile de paine in lapte . Cartofi se curata si se toaca sau se rad prin razuitoare. Se amesteca carnea cu painea inmuitata in lapte , cartofii, usturoiul, 2 oua intregi ,...Citeste continuarea

Ciorba de fasole galbena rotunda

Postat de: nadina73 in Ciorbe

Se curata si se spala bine fasolea dupa care se taie in bucatie de 4-5 cm.Morcovul se taie rondele.Telina bucatele in 3-4.Ceapa se curata si se lasa intreaga.Ardeiul se rupe in 3-4 bucati.Rosiile...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: LALY in Aperitive / Garnituri

Taiem sunca si castravetii cubulete.Cascavalul si branza le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-un castron punem faina si praful de copt si amestecam.Intr-un alt castron mai mare spargem...Citeste continuarea

Candy Chocolate Muffins

Postat de: laylalala in Prajituri

Incinge cuptorul la 190ᵒC.Tapeteaza cu hartiute de copt o tava de briose. Intr-un vas amesteca ingredientele uscate.Intr-un bol bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul apoi...Citeste continuarea

Copac aperitive cu fructe

Postat de: pusikmea in Aperitive / Garnituri

Pt inceput  montam copaceleul. Spalam fructele. Marul si persica le taiem cubulete. Trecem la impodobirea copacului:D Infigem usor strugurii si cubuletele de mar si piersica in...Citeste continuarea

Chec din albusuri

Postat de: postavaru in Prajituri

Se bat albusurile spuma apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt iar apoi nucile si stafidele. La final se adauga untul topit...Citeste continuarea

Cartofi cu ochiuri la cuptor (by...

Postat de: postavaru in Mancaruri de legume

Se curata cartofii si se taie felii destul de groase. Se pun in tava si se adauga ulei, cimbru, boia si sare. Se amesteca bine. Se adauga apa si se da la cuptor. Cand sunt gata cartofii se...Citeste continuarea

Catina cu miere, la borcan - pt...

Postat de: cristinne in Conserve

Se foloseste o parte miere si 3 parti fructe de catina. Intr-un borcan se pun fructele de catina spalate in prealabil pana se umple borcanul pe 3 sferturi. Un sfert se adauga miere, se amesteca...Citeste continuarea

Cartofi taranesti cu carnati si...

Postat de: epurasha2bb in Mancaruri cu carne

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii groase si daca sunt prea mari se injumatatesc.Se pun intr-o tava pt.cuptor si se adauga o ceapa taiata pestisori, usturoiul feliute,ardeiul...Citeste continuarea

Compot de struguri negri

Postat de: gaby_d in Sirop / Compot

Spalam bine strugurii cu apa rece si luam bobitele de pe ciorchine. Pregatim sticlutele curate si repartizam boabele (sa fie cam 10-12 boabe in fiecare sticluta). Intr-o oala mare punem apa...Citeste continuarea

Conopida la cuptor

Postat de: vero_closca in Mancaruri de legume

cureti conopida si o lasi pt 15 minute in apa cu putina sare apoi o desfaci in buchetele si o pui la fiert in apa usor sarata.o fierbi pe jumatate apoi o pui sa se scurga bine. amesteci...Citeste continuarea

Cotlet cu ierburi aromate

Postat de: vero_closca in Porc

se amesteca untul cu verdeturile tocate fin si cu condimente dupa gust.carnea spalata si uscata bine se unge pe o parte cu unt si se aseaza intr-o tava.se toarna supa si se da la cuptor la foc...Citeste continuarea

Cornulete sarate

Postat de: lacrimioara in Aperitive / Garnituri

Se pune drojdia cu putin lapte la dospit,dupa ce a dospit se pune peste faina si se amesteca cu restul de ingrediente: untura,sare,laptele caldut cate putin pana devine un aluat elastic. La...Citeste continuarea

Ciorbita de fasole cu cimbru

Postat de: jolygina in Ciorbe

Punem fasolea la inmuiat de seara ( ca sa nu ne doara burtica de la ea), Intr-o oala punem fasolea la fiert cu apa ,dupa ce a fiert 20-30 min adaugam legumele care au fost taiate rondele,...Citeste continuarea

Clatite cu cas si cascaval

Postat de: burdulea56 in Aperitive / Garnituri

Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in mijlocul fainii, unde adaugam ouale amestecate cu iaurtul. Omogenizam bine, subtiem aluatul cu apa minerala, adaugam 1 lingura de ulei, un praf de...Citeste continuarea

Cascaval pane

Postat de: Ina in Aperitive / Garnituri

      Ouale le batem bine cu un praf de piper si delikat.       Pe o alta farfurie turnam o gramajoara de pesmet.       Feliile de...Citeste continuarea

Cosulete de toamna cu struguri si...

Postat de: alinutza1983 in Prajituri

untul se topeste la microunde cu cateva ore inainte, apoi se lasa la racit in momentul in care este suficient de rece, se toarna peste albusurile batute spuma cu zahar; la final se...Citeste continuarea

Chiftelute de soia

Postat de: C_Luana_M in Aperitive / Garnituri

       Se fierb granulele de soia conform instructiunilor de pe pachet (in 2 l apa, timp de vreo 15 minute), se scurg bine de apa, apoi se amesteca cu oul, sarea,...Citeste continuarea

Conserva de vinete cu ardei si...

Postat de: corina241 in Conserve

Vinetele se taie rondele de 1 cm, se prajesc putin in ulei si se scot pe un prosop de hartie. Se prepara saramura din toate ingredientele si se lasa sa dea in clocot. Ardeii se taie fasii...Citeste continuarea

Ciorbita din oase de vita cu legume...

Postat de: epurasha2bb in Ciorbe

Cum se prepara Ciorbita din oase de vita cu legume - cum prepari cea mai delicioasa ciorba Se pun la fiert oasele de vita intr-o oala mare cu apa.Se lasa sa dea in clocot, se...Citeste continuarea

Choux a la creme II

Postat de: bitza in Prajituri

1. Cojile: apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot.Cand apa si uleiul fierbe se adauga faina in bloc(toata deodata) si se amesteca energic pana se...Citeste continuarea

Compot de pere

Postat de: bitza in Sirop / Compot

Perele se spala,se curata de coaja,se scot semintele si se taie felii groase. Din apa si zahar se fierbe un sirop pana se leaga putin,apoi se ad auga feliile de pere si se fierb pana se...Citeste continuarea

Compot de piersici

Postat de: bitza in Sirop / Compot

1.Piersicile se spala,se curata de coaja,se scot samburii si se taie felii groase. Din apa si zahar se fierbe un sirop pana se leaga putin,apoi se adauga feliile de piersica si se fierb pana se...Citeste continuarea

Cozonacei mici crosetati cu nutella...

Postat de: Sylvia in Prajituri

Aluatul  l-am facut cu masina de facut paine si l-am lasat la dospit 2 ore. Dupa ce a dospit bine aluatul am format din el bile mici pe care le-am aplatizat si am pu putina nutella....Citeste continuarea

Ciorba de varza cu afumatura-...

Postat de: Sylvia in Ciorbe

Preparare : se spala si se pregatesc bucatile de carne, costita se feliaza si pulpa de porc se taie cubulete mai mari. Intr-un vas mai  mare eu am folosit ceaunul meu de 4 litri se pune...Citeste continuarea

Cupcakes cu banane si ciocolata

Postat de: miha in Prajituri

Ciocolata o topim impreuna cu untul la foc mic sau la microunde, cum ne este mai usor. Lasam la racit, apoi adaugam zaharul si mixam energic. Urmeaza ouale pe rand, mixand foarte bine dupa...Citeste continuarea

Costite de miel cu omleta

Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carne

Se taie costitele de miel bucatele si se pun la fiert cu ceapa taiata  bucatele mai mari ,o feliuta de ardei rosu,sare si piper, se lasa sa fiarba aproximativ 1 ora,se completeaza cu apa...Citeste continuarea

Chiftele marinate

Postat de: izulika in Mancaruri cu carne

Carnea se pune intr-un castron mai mare dupa care se adauga peste ceapa verde tocata rondele,mararul,patrunjelul,condimentele, cele 2 linguri de faina, oul si usturoiul dupa care se amesteca bine...Citeste continuarea

Ciorba de Legume

Postat de: izulika in Ciorbe

Se curata cartofii,telina,gulia,pastarnacul si se taie cubulete, dupa care curatam si restul de legume si le tocam.Intr-o oala punem apa iar cand da in clocot adaugam cartofii si ceapa tocata...Citeste continuarea

Chinchard la cuptor cu legume

Postat de: Sylvia in Peste

L-am pus in cuptorul incins in prealabil la 220 de grade si l-am lasat 10 minute acoperit cu o folie si apoi inca vreo 7-8 minute fara folie sa se rumeneasca putin.  L-am servit cu o...Citeste continuarea

Ceapa rosie murata

Postat de: bitza in Conserve

1. Ceapa se curata si se taie rondele.Rondelele se aseaza in borcan impreuna cu ardeiul iute taiat bucatele si boabele de piper.2. Din apa,otet,sare si zahar se fierbe un lichid care se toarna...Citeste continuarea

Ciocănele la cuptor cu piure şi...

Postat de: ionix in Pui

  preparare ciocanele:             intr-o tava mai mica punem apa, uleiul si sosul de soia....Citeste continuarea

Carnaciori "melc"

Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carne

Taiem carnatii in bucati de circa 20 cm., ii infasuram sub forma de melc si infigem un betisor de frigaruie ca sa nu se desfaca in timpul frigerii.Ungem carnatii cu putin ulei si ii asezam intr-o...Citeste continuarea

Ciorbita cu perisoare

Postat de: ionix in Ciorbe

  Intr-o oala se pune la incins uleiul impreuna cu 2-3 linguri cu apa. Ceapa taiata marunt se pune in uleiul incins si se lasa pana se inmoaie un pic. Adaugam si morcovii...Citeste continuarea

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]