Choux à la Crème
Postat de: Anastasia in DulciuriPreparare aluat : Se aduce la fierbere laptele ,apoi se adauga untul si se mai aduce odata la fierbere. Se adauga faina si se amesteca sa nu formeze cocoloase. Se face focul mic si se...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: silvi0ara in CiorbeSe spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga zarzavatul intreg,se adauga condimentele si se lasa pe foc pana ce se desprinde carnea de pe...Citeste continuarea
Cartofi cu smantana la cuptor
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii,se taie cubulete si se pun la fiert.Cand sunt gata se face un piure din ei. Se rade telemeaua.Se bat ouale cu smantana,branza rasa si un praf de sare. Se tapeteaza un vas...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca
Postat de: silvi0ara in PrajituriFaina se cerne intr-un castron mare.Intr-o cratita se fierbe 250ml lapte cu zaharul,apoi se lasa la racit.Se adauga stafidele,vanilia si coaja de lamaie.Intr-o alta craticioara se pregateste...Citeste continuarea
Curcan bucati cu legume la cuptor
Postat de: Sylvia in CurcanAsezam bucatile de carne intercalate cu legumele intr-un vas termorezistent cu capac, eu am folosit vasul roman si de data asta. Punem peste ele ceapa verde maruntita si ardeiul si...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: violette in Aperitive / GarnituriOale se amesteca ca si pentru omleta, se adauga un varf de sare, piper negru, se pune faina (aluatul trebuie sa fie omogen), drojdia, laptele si uleiul (incalzite in prealabil), sunca taiata...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu nuci si ciocolata
Postat de: violette in DulciuriAlbusele se bat bine dupa care se adauga zaharul iar apoi pe rand, faina, uleiul, nucile, coaja de portocala. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune o 1/3 din compozitie (in...Citeste continuarea
Croque Monsieur
Postat de: Bucataria_Portocalie in Aperitive / GarnituriUngem toate feliile de paine cu sos bechamel. Formam un sandwich astfel: luam o felie de paine, adaugam o felie sunca presata, o felie cascaval, iar sunca presata, iar cascaval si deasupra alta...Citeste continuarea
Cordon Bleu
Postat de: Bucataria_Portocalie in PuiFeliem pieptul de pui si-l batem ca pentru snitele. Condimentam cu sare si piper. Luam o felie de piept de pui, adaugam o felie de sunca presata, una de cascaval si rulam ajutandu-ne de...Citeste continuarea
Ciorba de potroace
Postat de: Sylvia in CiorbePunem bucatile de pui cu apa rece la fiert, condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba la foc timp de 45 de minute, spumand supa atunci cand este cazul . Eu am lasat sa fiarba...Citeste continuarea
Ciorbita mea cu praz si costite de...
Postat de: cccris in Supe/CiorbeIn primul rind eu nu calesc ceapa si nu prajesc carnea. Concluzie: pun la fiert carnea, arunc prima apa, pun apa curata si adaug ceapa tocata, ardeii si morcovii. Le las sa stea pe foc cam 10...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de vacuta
Postat de: mihaelar63 in Ciorbe1. legumele se curata si se spala , se taie cuburi mici . 2. ceapa , morcovii , telina , patrunjelul si ardeiul se calesc in ulei , se pune boia , sare , pasta de rosii si rosiile taiate...Citeste continuarea
Crema de naut cu paste
Postat de: micki in Mancare copiiSe fierbe nautul bine. Se taie ceapa,morcovul si telina marunt si se pun la calit cu 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de apa. Se mesteca des,iar dupa circa 5 minute se...Citeste continuarea
Colaci turcesti
Postat de: rose in PizzaIntr-un vas se dizolva drojdia cu apa calduta si apoi se adauga laptele,uleiul,sarea + zaharul si faina.Se amesteca pana se obtine o coca care se lasa la dospit aprox 1h. Intre timp pragatiti...Citeste continuarea
Cornulete cu bors
Postat de: ionela2682 in DulciuriIn borsul la temperatura camerei se dizolva drojdia dupa care si praful de copt se adauga untura lichida zaharul vanilat si faina cat sa iasa un aluat potrivit Se intinde o foaie destul de...Citeste continuarea
Cobbler din piersici si mure
Postat de: Anastasia in PrajituriPuneti raftul la cuptor in mijlocul cuptorului incalziti cuptorul la 220gr. C Ungeti un vas de sticla sau ceramica cu unt, il ungeti bine, puneti fructele in el impreuna cu zaharul si cu...Citeste continuarea
Casuta din turta dulce
Postat de: pisicutzaa in PrajituriProcedeu: Se bate untul cu zaharul , intr-un castron mai mare, cu mixerul la viteza mijlocie pana devine moale si pufos. Se adauga apoi melasa ( sau mierea) si se bate mai departe pana...Citeste continuarea
Cartofi cu seminte
Postat de: Brindusa in Aperitive / GarnituriFierbe cartofii in coaja, lasa-i sa se raceasca, curata-i de coaja si taie-i cubulete. Incinge uleiul intr-o tigaie mare. Pune condimentele in urmatoarea ordine (prajeste putin pe fiecare):...Citeste continuarea
Cirnaciori din carne de pui
Postat de: anisoara in Aperitive / GarnituriSe scoate carnea de pe oase si se curata pelita. Bucatile de carne se taie in cuburi de marime de 3-4 cm , se adauga maioneza si 2 catei de usturoi pisati si se lasa la marinat intr-o...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: Sylvia in CiorbePregatim carnea si o spalam bine, eu am pus 2 piepturi de pui cu 2 bucati de spate. Pregatim si curatam legumele pe care le vom pune impreuna cu carnea sa fiarba intregi, cu...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: Bucataria_Portocalie in Supe/CiorbePunem puiul taiat bucatele la fiert. Dupa ce spumam bine puiul, adaugam legumele taiate bucati mari. Cand au fiert legumele le scoatem intr-un castron, aruncam ceapa si ardeiul gras iar restul...Citeste continuarea
Ciuperci cu maioneza
Postat de: cccris in SalateSe fierb cartofii in coaja, se curata si se taie cubulete mici. Se taie ciupercile daca sint prea mari, se piseaza usturoiul. Se amesteca toate ingredientele. Gata! Citeste continuarea
Crap prajit
Postat de: Bucataria_Portocalie in Crap / CarasCuratam pestele, il feliem, il saram si-l dam bine prin malai pe toate partile. Daca nu va place asa crocant puteti folosi faina. Il prajim in baie de ulei. Servim cu mamaliguta si...Citeste continuarea
Cartofi la microunde
Postat de: ionela2682 in Mancaruri de postMai intai curatam cartofii de coaja si-i taiem ca pentru tocanita un pic mai mari si presaram pe ei sarea, piperul, contimentele amestecam bine pentru ca acestea sa se distribuie pe cartofi...Citeste continuarea
Chiftelute cu dovlecel
Postat de: ionela2682 in Aperitive / GarnituriSe curata de coaja dovlecelul si cartofii si se rad se lasa putin la scurs dupa care se amesteca cu cascavalul,ouale, usturoiul, sarea piperul si faina cat sa iasa un aluat moale dar sa-si...Citeste continuarea
Ciorba de potroace din tacamuri de...
Postat de: medioto59 in Supe/CiorbeCarnea taiata in bucati se pune la fiert in apa rece cu putina sare. Se lasa sa dea in cateva clocote, se spumeaza si se arunca prima apa. Se spala carnea, se pune inapoi in oala si se adauga apa...Citeste continuarea
Cus-cus si pui cu sos
Postat de: cccris in PasteSe rumeneste carnea, ceapa, se pun rosiile pasate, restul condimentelor si se lasa la fiert pina e carnea gatita si sosul putin scazut. Cus-cus-ul se fierbe in apa cu putina sare, se scurge si...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde
Postat de: adnas54 in Supe/CiorbeSe taie slanina in fasii si se pune sa se prajeasca in grasimea proprie. Se taie ceapa marunt si se pune peste slanina sa se rumeneasca si ea. Dupa ce s-a rumenit se adauga si salata si se lasa...Citeste continuarea
Curcan umplut
Postat de: ramo_cata in CurcanUmplutura am pregatit-o astfel:am tocat ceapa,morcovul l-am dat pe razatoarea mica,am tocat pipota,inima si ficatul ,am tocat ciupercile si le-am pus la inabusit(la foc mare) intr-o cratita...Citeste continuarea
Ciorba de rosii
Postat de: madi_marin in CiorbeLegumele se curata si se spala. Ceapa se toaca marunt, iar morcovul si pastarnacul se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit in putin ulei, apoi se acopera cu apa si se lasa sa...Citeste continuarea
Ciorba de peste
Postat de: bitza in CiorbeCiorba: Se pun legumele la fiert cu sare si piper.Separat se fierbe pestele in apa cu sare pana se inmoaie.Cand sunt aproape fierte legumele se adauga orezul si se mai lasa 10-15 min pana...Citeste continuarea
Ciorbita de fasole verde
Postat de: bitza in CiorbeSe toaca ceapa si ardeiul marunt,morcovul se da pe razatoarea mica si se calesc in 2-3 linguri de ulei in oala in care doriti sa faceti ciorbita.Dupa ce s-au calit se adauga fasolea verde si se...Citeste continuarea
Ciorba de salata reteta mamei mele
Postat de: Sylvia in CiorbePreparare: se spala bine salata in mai multe ape si se scurge bine, la final vom avea un bol mare de salata verde . Se pune oala cu apa pe aragaz si pana incepe sa clocoteasca se...Citeste continuarea
Crema de branza de capra cu chives...
Postat de: Bucataras in Aperitive / Garnituri1. Se amesteca într-un bol branza de capra cu ricotta, apoi – cu ajutorul unei spatule – se întinde amestecul pe o farfurie întinsa. Se presara cu semintele de rodie...Citeste continuarea
Clatite cu spanac si somon
Postat de: anisoara in SomonSe spala bine spanacul cu vreo 100 ml de apa si se pune intr-o tigaie la fiert pentru 3-4 minute, din momentul inceperii fierberii . Dupa aceiea, se scurge de toata...Citeste continuarea
Cartofi cu mustar la cuptor
Postat de: Michelle in Vegan / Raw veganSe curata cartofii de coaja si daca sunt mari se taie in jumatati sau chiar sferturi. Se pun la fiert pentru cateva minunte, Se amesteca uleiul cu muştarul, usturoiul zdrobit, oregano,...Citeste continuarea
Chifle hamburgher
Postat de: cccris in PiineEu fac coca la masina de paine. Dupa terminarea programului sau mai devreme daca ma grabesc se scoate coca, se imparte in 9 bucati (eu o fac foaie si o impart cu cutitul), Se fac...Citeste continuarea
Chiftelute de carne in sos de rosii
Postat de: cory in PorcSe fac chiftelutele din carne macinata ,oua,sare piper,patrunjel care se prajesc. Separat se face sosul ; se toaca ceapa marunt ,morcovul si se calesc in ulei se adauga sosul de rosii,cimbru...Citeste continuarea
Cordon bleu
Postat de: bitza in PuiPieptul de pui se taie si se bate bine cu ciocanul pentru snitele,apoi se sareaza si se pipereaza. Pe felia de piept se aseaza sunca si cascaval ca in imagini,iar apoi se ruleaza;daca nu sta...Citeste continuarea
Cornulete cu finetti sau crema...
Postat de: dee08 in PrajituriIncalzim foarte putin laptele.Cand e caldut il luam de pe foc si topim drojdia in el. Amestecam faina cu zaharul si cu untul, la temperatura camerei, rupt in mici bucatele. Adaugam si...Citeste continuarea
Cartofi cu carne la cuptor
Postat de: luminita20_2006 in PuiSe curata legumele apoi se taie felii. Carnea se lasa in apa cu sare 30 min. Se pun in vas cartofii se se condimenteaza cu sare piper, oregano, rozmarin si cimbru dupa care se stropesc cu ulei....Citeste continuarea
Conopida la cuptor
Postat de: violette in Mancaruri cu carneConopida se spala, se desface in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare(nu se fierbe de tot ci doar pe jumatate). Ceapa se caleste in unt iar apoi se adauga sunculita taiata...Citeste continuarea
Crocantele
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriAluatul il intindem pe masa, daca e prea gros il mai intindem putin cu sucitorul. Cu rola zimtatata taiem fasii de 2 cm latime si lungime dupa preferinta. Fiecare fasie o ungem cu galbenus...Citeste continuarea
Cipsuri din piept de pui
Postat de: diana_k in PuiPieptul de pui il taiem felii de circa 1cm. Intr-o caserola sau punga se pune carnea, presaram faina, sare, piper si boia dulce. Punem capacul si se scuturam bine pt a se condimenta bine...Citeste continuarea
Chiftele cu sos si piure de cartofi
Postat de: bitza in PorcChiftele: Amestecam carnea cu oul,painea inmuiata in apa , ceapa tocata marunt,usturoiul dat prin presa,sare si piper ! Cu mainile unse cu ulei formam chiftelute pe care le dam prin faina...Citeste continuarea
Covrigi cu sare si susan
Postat de: Sylvia in PiineAm facut aluatul cu masina de paine si l-am lasat la dopit ceva mai mult, apoi am modelat din batonase de aluat covrigii. I-am fiert un minut in apa...Citeste continuarea
Ciulama/papricas de pui
Postat de: Sylvia in PuiIntr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare si lasam sa se caleasca cateva minute la foc foarte mic . Dupa aceea...Citeste continuarea
Cartofi umpluti la cuptor
Postat de: bitza in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in coaja(pana intra furculita in ei) se trec printr-un jet de apa rece si se curata.Se taie pe jumatate in lungime si se scobesc cu ajutorul unei lingurite ca in imagine:...Citeste continuarea
Caracatita cu sos picant si orez negru
Postat de: Sylvia in Fructe de marePunem intr-un vas mai mare apa la fiert si atunci cand clocoteste punem caracatita si putina sare. Caracatita trebuie spalata bine inainte, in mai multe ape sa se curete bine...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe cu ciolan in...
Postat de: Sylvia in CiorbePreparare : curatam si pregatim legumele si spalam bine ciolanul de porc . Fasolea boabe este preferabil sa o lasati la inmuiat cateva ore in apa rece. Eu am...Citeste continuarea













Buna prajitura!




