A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Choux à la Crème

Postat de: Anastasia in Dulciuri

Preparare aluat : Se aduce la fierbere laptele ,apoi se adauga untul si se mai aduce odata la fierbere. Se adauga faina si se amesteca sa nu formeze cocoloase. Se face focul mic si se...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: silvi0ara in Ciorbe

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga zarzavatul intreg,se adauga condimentele si se lasa pe foc pana ce se desprinde carnea de pe...Citeste continuarea

Cartofi cu smantana la cuptor

Postat de: ela in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii,se taie cubulete si se pun la fiert.Cand sunt gata se face un piure din ei. Se rade telemeaua.Se bat ouale cu smantana,branza rasa si un praf de sare. Se tapeteaza un vas...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca

Postat de: silvi0ara in Prajituri

Faina se cerne intr-un castron mare.Intr-o cratita se fierbe 250ml lapte cu zaharul,apoi se lasa la racit.Se adauga stafidele,vanilia si coaja de lamaie.Intr-o alta craticioara se pregateste...Citeste continuarea

Curcan bucati cu legume la cuptor

Postat de: Sylvia in Curcan

Asezam bucatile de carne intercalate cu legumele intr-un vas termorezistent cu capac, eu am folosit vasul roman si de data asta.  Punem peste ele ceapa verde maruntita si  ardeiul si...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: violette in Aperitive / Garnituri

Oale se amesteca ca si pentru omleta, se adauga un varf de sare, piper negru, se pune faina (aluatul trebuie sa fie omogen), drojdia, laptele si uleiul (incalzite in prealabil), sunca taiata...Citeste continuarea

Chec din albusuri cu nuci si ciocolata

Postat de: violette in Dulciuri

Albusele se bat bine dupa care se adauga zaharul iar apoi pe rand, faina, uleiul, nucile, coaja de portocala. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune o 1/3 din compozitie (in...Citeste continuarea

Croque Monsieur

Postat de: Bucataria_Portocalie in Aperitive / Garnituri

Ungem toate feliile de paine cu sos bechamel. Formam un sandwich astfel: luam o felie de paine, adaugam o felie sunca presata, o felie cascaval, iar sunca presata, iar cascaval si deasupra alta...Citeste continuarea

Cordon Bleu

Postat de: Bucataria_Portocalie in Pui

Feliem pieptul de pui si-l batem ca pentru snitele. Condimentam cu sare si piper. Luam o felie de piept de pui, adaugam o felie de sunca presata, una de cascaval si rulam ajutandu-ne de...Citeste continuarea

Ciorba de potroace

Postat de: Sylvia in Ciorbe

  Punem bucatile de pui cu apa rece la fiert, condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba la foc  timp de 45 de minute, spumand supa atunci cand este cazul . Eu am lasat sa fiarba...Citeste continuarea

Ciorbita mea cu praz si costite de...

Postat de: cccris in Supe/Ciorbe

In primul rind eu nu calesc ceapa si nu prajesc carnea. Concluzie: pun la fiert carnea, arunc prima apa, pun apa curata si adaug ceapa tocata, ardeii si morcovii. Le las sa stea pe foc cam 10...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de vacuta

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

1. legumele se curata si se spala , se taie cuburi mici . 2. ceapa , morcovii , telina , patrunjelul si ardeiul se calesc in ulei , se pune boia , sare , pasta de rosii  si rosiile taiate...Citeste continuarea

Crema de naut cu paste

Postat de: micki in Mancare copii

Se fierbe nautul bine. Se taie ceapa,morcovul si telina marunt si se pun la calit cu 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de apa. Se mesteca des,iar dupa circa 5 minute  se...Citeste continuarea

Colaci turcesti

Postat de: rose in Pizza

Intr-un vas se dizolva drojdia cu apa calduta si apoi se adauga laptele,uleiul,sarea + zaharul si faina.Se amesteca pana se obtine o coca care se lasa la dospit aprox 1h. Intre timp pragatiti...Citeste continuarea

Cornulete cu bors

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

In borsul la temperatura camerei se dizolva drojdia dupa care si praful de copt se adauga untura lichida zaharul vanilat si faina cat sa iasa un aluat potrivit Se intinde o foaie destul de...Citeste continuarea

Cobbler din piersici si mure

Postat de: Anastasia in Prajituri

Puneti raftul la cuptor in mijlocul cuptorului incalziti cuptorul la 220gr. C Ungeti un vas de sticla sau ceramica cu unt, il ungeti bine, puneti fructele in el impreuna cu zaharul si cu...Citeste continuarea

Casuta din turta dulce

Postat de: pisicutzaa in Prajituri

Procedeu: Se bate untul cu zaharul , intr-un castron mai mare, cu mixerul la viteza mijlocie pana devine moale si pufos. Se adauga apoi melasa ( sau mierea) si se bate mai departe pana...Citeste continuarea

Cartofi cu seminte

Postat de: Brindusa in Aperitive / Garnituri

Fierbe cartofii in coaja, lasa-i sa se raceasca, curata-i de coaja si taie-i cubulete. Incinge uleiul intr-o tigaie mare. Pune condimentele in urmatoarea ordine (prajeste putin pe fiecare):...Citeste continuarea

Cirnaciori din carne de pui

Postat de: anisoara in Aperitive / Garnituri

Se scoate carnea de pe oase si se curata pelita. Bucatile de carne se taie in cuburi de marime de 3-4 cm , se adauga maioneza si 2 catei de usturoi  pisati si se lasa la marinat intr-o...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: Sylvia in Ciorbe

  Pregatim carnea si o spalam bine, eu am pus 2 piepturi de pui cu 2 bucati de spate.   Pregatim si curatam legumele pe care le vom pune impreuna cu carnea sa fiarba intregi, cu...Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de: Bucataria_Portocalie in Supe/Ciorbe

Punem puiul taiat bucatele la fiert. Dupa ce spumam bine puiul, adaugam legumele taiate bucati mari. Cand au fiert legumele le scoatem intr-un castron, aruncam ceapa si ardeiul gras iar restul...Citeste continuarea

Ciuperci cu maioneza

Postat de: cccris in Salate

Se fierb cartofii in coaja, se curata si se taie cubulete mici. Se taie ciupercile daca sint prea mari, se piseaza usturoiul. Se amesteca toate ingredientele. Gata! Citeste continuarea

Crap prajit

Postat de: Bucataria_Portocalie in Crap / Caras

Curatam pestele, il feliem, il saram si-l dam bine prin malai pe toate partile. Daca nu va place asa crocant puteti folosi faina. Il prajim in baie de ulei.  Servim cu mamaliguta si...Citeste continuarea

Cartofi la microunde

Postat de: ionela2682 in Mancaruri de post

Mai intai curatam cartofii de coaja si-i taiem ca pentru tocanita un pic mai mari si presaram pe ei sarea, piperul, contimentele amestecam bine pentru ca acestea sa se distribuie pe cartofi...Citeste continuarea

Chiftelute cu dovlecel

Postat de: ionela2682 in Aperitive / Garnituri

Se curata de coaja dovlecelul si cartofii si se rad se lasa putin la scurs dupa care se amesteca cu cascavalul,ouale, usturoiul, sarea piperul si faina cat sa iasa un aluat moale dar sa-si...Citeste continuarea

Ciorba de potroace din tacamuri de...

Postat de: medioto59 in Supe/Ciorbe

Carnea taiata in bucati se pune la fiert in apa rece cu putina sare. Se lasa sa dea in cateva clocote, se spumeaza si se arunca prima apa. Se spala carnea, se pune inapoi in oala si se adauga apa...Citeste continuarea

Cus-cus si pui cu sos

Postat de: cccris in Paste

Se rumeneste carnea, ceapa, se pun rosiile pasate, restul condimentelor si se lasa la fiert pina e carnea gatita si sosul putin scazut. Cus-cus-ul se fierbe in apa cu putina sare, se scurge si...Citeste continuarea

Ciorba de salata verde

Postat de: adnas54 in Supe/Ciorbe

Se taie slanina in fasii si se pune sa se prajeasca in grasimea proprie. Se taie ceapa marunt si se pune peste slanina sa se rumeneasca si ea. Dupa ce s-a rumenit se adauga si salata si se lasa...Citeste continuarea

Curcan umplut

Postat de: ramo_cata in Curcan

Umplutura am pregatit-o astfel:am tocat ceapa,morcovul l-am dat pe razatoarea mica,am tocat pipota,inima si ficatul ,am tocat ciupercile si le-am pus la inabusit(la foc mare) intr-o cratita...Citeste continuarea

Ciorba de rosii

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Legumele se curata si se spala. Ceapa se toaca marunt, iar morcovul si pastarnacul se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit in putin ulei, apoi se acopera cu apa si se lasa sa...Citeste continuarea

Ciorba de peste

Postat de: bitza in Ciorbe

Ciorba: Se pun legumele la fiert cu sare si piper.Separat se fierbe pestele in apa cu sare pana se inmoaie.Cand sunt aproape fierte legumele se adauga orezul si se mai lasa 10-15 min pana...Citeste continuarea

Ciorbita de fasole verde

Postat de: bitza in Ciorbe

Se toaca ceapa si ardeiul marunt,morcovul se da pe razatoarea mica si se calesc in 2-3 linguri de ulei in oala in care doriti sa faceti ciorbita.Dupa ce s-au calit se adauga fasolea verde si se...Citeste continuarea

Ciorba de salata reteta mamei mele

Postat de: Sylvia in Ciorbe

  Preparare: se spala bine salata in mai multe ape si se scurge bine, la final vom avea un bol mare de salata verde .   Se pune oala cu apa pe aragaz si pana incepe sa clocoteasca se...Citeste continuarea

Crema de branza de capra cu chives...

Postat de: Bucataras in Aperitive / Garnituri

1. Se amesteca într-un bol branza de capra cu ricotta, apoi – cu ajutorul unei spatule – se întinde amestecul pe o farfurie întinsa. Se presara cu semintele de rodie...Citeste continuarea

Clatite cu spanac si somon

Postat de: anisoara in Somon

 Se spala bine spanacul cu vreo 100 ml de apa  si se pune intr-o tigaie la fiert pentru 3-4 minute, din momentul inceperii fierberii . Dupa aceiea,  se scurge de toata...Citeste continuarea

Cartofi cu mustar la cuptor

Postat de: Michelle in Vegan / Raw vegan

Se curata cartofii de coaja si daca sunt mari se taie in jumatati sau chiar sferturi. Se pun la fiert pentru cateva minunte, Se amesteca uleiul cu muştarul, usturoiul zdrobit, oregano,...Citeste continuarea

Chifle hamburgher

Postat de: cccris in Piine

Eu fac coca la masina de paine. Dupa terminarea programului sau mai devreme daca ma grabesc se scoate coca, se  imparte in 9 bucati (eu o fac foaie si o impart cu cutitul), Se fac...Citeste continuarea

Chiftelute de carne in sos de rosii

Postat de: cory in Porc

Se fac chiftelutele din carne macinata ,oua,sare piper,patrunjel care se prajesc. Separat se face sosul ; se toaca ceapa marunt ,morcovul si se calesc in ulei se adauga sosul de rosii,cimbru...Citeste continuarea

Cordon bleu

Postat de: bitza in Pui

Pieptul de pui se taie si se bate bine cu ciocanul pentru snitele,apoi se sareaza si se pipereaza. Pe felia de piept se aseaza sunca si cascaval ca in imagini,iar apoi se ruleaza;daca nu sta...Citeste continuarea

Cornulete cu finetti sau crema...

Postat de: dee08 in Prajituri

Incalzim foarte putin laptele.Cand e caldut il luam de pe foc si topim drojdia in el. Amestecam faina cu zaharul si cu untul, la temperatura camerei, rupt in mici bucatele. Adaugam si...Citeste continuarea

Cartofi cu carne la cuptor

Postat de: luminita20_2006 in Pui

Se curata legumele apoi se taie felii. Carnea se lasa in apa cu sare 30 min. Se pun in vas cartofii se se condimenteaza cu sare piper, oregano, rozmarin si cimbru dupa care se stropesc cu ulei....Citeste continuarea

Conopida la cuptor

Postat de: violette in Mancaruri cu carne

 Conopida se spala, se desface in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare(nu se fierbe de tot ci doar pe jumatate). Ceapa se caleste in unt iar apoi se adauga sunculita taiata...Citeste continuarea

Crocantele

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Aluatul il intindem pe masa, daca e prea gros il mai intindem putin cu sucitorul. Cu rola zimtatata taiem fasii de 2 cm latime si lungime dupa preferinta. Fiecare fasie o ungem cu galbenus...Citeste continuarea

Cipsuri din piept de pui

Postat de: diana_k in Pui

Pieptul de pui il taiem felii de circa 1cm. Intr-o caserola sau punga se pune carnea, presaram faina, sare, piper si boia dulce. Punem capacul si se scuturam bine pt a se condimenta bine...Citeste continuarea

Chiftele cu sos si piure de cartofi

Postat de: bitza in Porc

Chiftele: Amestecam carnea cu oul,painea inmuiata in apa , ceapa tocata marunt,usturoiul dat prin presa,sare si piper ! Cu mainile unse cu ulei formam chiftelute pe care le dam prin faina...Citeste continuarea

Covrigi cu sare si susan

Postat de: Sylvia in Piine

    Am facut aluatul cu masina de paine si l-am lasat la dopit ceva mai mult, apoi am modelat  din batonase de aluat covrigii.     I-am fiert un minut in apa...Citeste continuarea

Ciulama/papricas de pui

Postat de: Sylvia in Pui

  Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare  si lasam sa se caleasca cateva minute la foc foarte mic .    Dupa aceea...Citeste continuarea

Cartofi umpluti la cuptor

Postat de: bitza in Aperitive / Garnituri

Cartofii se fierb in coaja(pana intra furculita in ei) se trec printr-un jet de apa rece si se curata.Se taie pe jumatate in lungime si se scobesc cu ajutorul unei lingurite ca in imagine:...Citeste continuarea

Caracatita cu sos picant si orez negru

Postat de: Sylvia in Fructe de mare

   Punem intr-un vas mai mare apa la fiert si atunci cand clocoteste punem caracatita si putina sare. Caracatita trebuie spalata bine inainte, in mai multe ape sa se curete bine...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe cu ciolan in...

Postat de: Sylvia in Ciorbe

  Preparare : curatam si pregatim legumele si spalam bine ciolanul de porc .  Fasolea boabe este preferabil sa o lasati la inmuiat cateva ore in apa rece.  Eu am...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]