A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de potroace

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Carnita se spala si se pune in apa rece la foc mic sa fiarba. Legumele se curata, se spala si se rad pe razatoarea mare. Cand carnita e gata se adauga legumele  (mai putin rosia) si orezul....Citeste continuarea

Coaste de porc cu legume la cuptor

Postat de: ionix in Porc

  Coastele de porc se taie in bucati, se spala cu apa rece si se dau la oparit. Eu le-am oparit circa 10 minute, pentru a iesi bine grasimea din ele. Dupa aia se spala in apa...Citeste continuarea

Clatite cu mere si gem de caise

Postat de: gurita1809 in Prajituri

Se amesteca toate ingredientele pentru a obtine o compozitie lejer vascoasa. Se coc pe post de clatite mai groase si se umplu cu gem de caise...sau ce face va face placere. Foarte gustoase,...Citeste continuarea

Cartofi cu rozmarin la cuptor

Postat de: crisad in Aperitive / Garnituri

se curata cartofii de coaja se taie in bucati mari (eu i-am taiat in 4 )  si se fierb in apa cu putina sare  dar nu tb fierti de tot se  strecoara cartofii si cat sunt inca...Citeste continuarea

Cotlet de porc in sos mediteranean

Postat de: crisad in Porc

Din vinul rosu 3 catei de usturoi o lingura de ulei sare piper (boabe) cimbru se face un sos pt a marina carnea de porc. Bucatile de carne se pun intr-o punga se toarna marinata si se scoate aerul...Citeste continuarea

Chec cu branza de vaci

Postat de: gaby_d in Prajituri

Se cerne faina. Se amesteca cu amidonul, sarea si bicarbonatul stins cu otet. Separat se bat ouale cu zaharul pana ce nu se mai simt granule de zahar in amestec. Apoi se adauga untul...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu cimbrisor si...

Postat de: mihaelar63 in Porc

cotletul se spala si se impaneaza cu felii de morcov . se prajeste bine in ulei pe toate partile , pana face crusta , se adauga ceapa , usturoiul , ardeiul si restul de morcov si se...Citeste continuarea

Chec din albusuri

Postat de: bitza in Prajituri

Se bat albusurile spuma, apoi se adauga putin cate putin zaharul si se bat pana se obtine o spuma lucioasa. Se adauga faina ( tot asa) , apoi restul ingrendientelor.Se coace intr-o forma unsa...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: bitza in Ciorbe

Se da morcovul si ceapa  pe razatoarea mare,se calesc in putin ulei si apoi se adauga apa si se pune la fiert.Intre timp facem perisoarele:amestecam carnea cu orezul,oul si delikatul si...Citeste continuarea

Ciorba de os cu bors

Postat de: bitza in Ciorbe

Mod de preparare:puneti osul la fiert aprox 1h,dupa care verificati daca e fiert cat de cat. Adaugati cartofi cubulete,ceapa taiata marunt,morcovul dat pe razatoare sau cubulete,ardeiul...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu carne

Postat de: bitza in Supe

repede puneti fasolea la umflat seara cu apa calda peste ea.Dimineata o fierbeti putin in apa pusa seara,iar dupa ce da in clocot schimbatiapa si puneti fasolea la fiert.Daca folosti carne...Citeste continuarea

Ciorba de cocos

Postat de: bitza in Ciorbe

Puiul taiat si spalat se pune la fiert,se lasa pana se fierbe cat de cat si se mai ia spuma de pe deasupra din cand in cand.Cand s-a fiert adaugam legumele taiate dupa preferinta si lasam sa...Citeste continuarea

Cartofi cu pui la cuptor

Postat de: madi_marin in Pui

Cartofii se curata, se spala si se taie in sferturi. E indicat sa fie mai mici pentru ca se pregatesc mai repede. Se tin in apa rece pana pregatim restul ingredientelor. Pieptul de pui se taie...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare de vitel

Postat de: miha in Supe/Ciorbe

Cum aveam carnea de vitel si nu stiam ce sa fac cu ea...si cum Oana a venit cu ideea acestei ciorbite, am purces la treaba, mai ales ca piticilor mei le plac foarte mult perisoarele. :)...Citeste continuarea

Ciabatta cu masline

Postat de: Sylvia in Piine

   Am pregatit aluatul cu masina de facut paine si am taiat maslinele bucatele mici, daca gasiti luati masline in ulei sunt mult mai aromate decat cele in apa.    Am...Citeste continuarea

Carnati imbracati

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Aluat: Toate ingredientele le-am pus la masina de paine. Va rezulta un aluat elastic si nelipicios. Daca e nevoie mai adaugati faina, dar nu mai mult de 50 de grame. Aluatul il impartim in...Citeste continuarea

Ciorba de pui à la grec

Postat de: Sylvia in Ciorbe

     Se taie puiul bucati si se pune la fiert in apa rece cu morcovul si ceapa  taiate cubulete si telina bucati mari, ardeiul intreg , si fierbem impreuna cu...Citeste continuarea

Cartofi taranesti cu afumatura si...

Postat de: gurita1809 in Porc

Curatam cartofii, ii feliem, ii asezam intr-un vas termorezistent, tapetat cu grasime. Adaugam peste ei branza rasa. Completam cu afumatura. Stropim cu o ceasca de apa..si dam la cuptor....Citeste continuarea

Clatite in caramel de portocale

Postat de: anisoara in Dulciuri

Se prepara clatitele dupa reteta preferata. Aceste clatite sunt preparate dupa urmatoarea reteta: http://www.bucataras.ro/retete/3594/prepararea-clatitelor--pas-cu-pas.html Prepararea...Citeste continuarea

Ceva de mancare. Ii gasim titlu? :)))

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Se prajesc cartofii si ouale ochiuri. Pentru servire : cartofii prajiti, branza rasa deasupra si cate un ou ochi.       Citeste continuarea

Ciorba din oase de vita si porc

Postat de: Brindusa in Supe/Ciorbe

Pui oasele la fiert în apă rece, scoţi spuma de câte ori este nevoie. Când carnea e aproape făcută pui legumele, roşiile tăiate mic cu tot cu sucul, sare si laşi sa fiarbă bine....Citeste continuarea

Chiftelute marinate

Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carne

se taie ceapa julien intr-o cratita mai mare se pune apa la fiert cu sare,zahar,otet,foi de dafin si piper (nu stiu sa va spun cantitatile..eu o fac mereu dupa gust..un gust dulce acrisor )...Citeste continuarea

Cosulete cu salata

Postat de: ala_oancea in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat, se amesteca faina cu sarea, se adauga untul rece taiat cubulete, galbenusul si apa si se framanta bine. Se lasa sa stea la temperatura camerei o ora, dupa care se intinde o foaie,...Citeste continuarea

Ciorba cu ciolan de porc

Postat de: Oana in Ciorbe

Ciolanul de porc se taie bucati potrivite, se da intr-un clocot, se arunca apa si se spala, apoi se pune la fiert in 3 l de apa. Intre timp se pregatesc legumele, se curata, se spala si se...Citeste continuarea

Ciorba de rata reteta traditionala...

Postat de: Oana in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de rata reteta traditionala romaneasca Carnea se spala, se taie bucati potrivite si se da intr-un clocot. Se arunca apa cu spuma, se spala carnea apoi sepune la fiert in 3...Citeste continuarea

Covrigei cu brinza dulce

Postat de: anisoara in Dulciuri

Se cumpara covrigeii de mici, sa fie uscati, tari. Se toarna intr-un vas mai mare laptele caldut  peste ei , ca sa-i acopere un cm deasupra lor si se pun la inmuiat pe o 1-2 ore....Citeste continuarea

Cartofi prajiti ca la tara

Postat de: anisoara in Aperitive / Garnituri

Se spala bine cartofii si se pun la fiert intr-un vas timp de 30 minute la un foc mijlociu. Se varsa apa ferbinte si se toarna apa rece peste vasul cu cartofi, ca sa-i curatim mai bine de...Citeste continuarea

Ciorba bunicii (cu tarhon)

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

morcovii, ceapa , telina si patrunjelul ardeiul , se curata ,  se spala si se taie cuburi mici . se calesc usor  intr-o oala in ulei , se adauga carnea taiata cuburi [care in...Citeste continuarea

Coco -chek

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

se amesteca cu telul , zharul, uleiul . ouale si iaurtul. se adauga usor amestecand incontinuu faina , , fulgii de cocos zaharul vaniliat si praful de copt stins cu otet. se toarna...Citeste continuarea

Crenvursti fierti "Ceva bun"

Postat de: gusti in Aperitive / Garnituri

Reteta am gasit-o la prietenii nostri de la CevaBun.ro , un blog culinar foarte, foarte misto. Si, am testat-o, preparind mai intii crenvursti normali, fierti in apa, apoi altii fierti in...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare de vitel

Postat de: Oana in Supe/Ciorbe

Legumele se curata, se spala, morcovul, telina si pastarnacul se dau pe razatoarea mare (eu le-am bagat la robot), ceapa si ardeiul gras se toaca cubulete. Se pun apa la fiert cu sare si ulei,...Citeste continuarea

Curry rosu de pui

Postat de: Brindusa in Pui

Pune  uleiul intr-o tigaie mare incalzita in prealabil si lasa-l sa se incalzeasca. Adauga usturoiul si ghimbirul si prajeste putin. Adauga curry-ul rosu si amesteca pana ce uleiul se ridica...Citeste continuarea

Ciorba de gaina

Postat de: Dana2010 in Supe/Ciorbe

Se spala bucatile de gaina si se pun la fiert cu o lingura de sare sau de vegeta. Se toaca marunt toate legumele si se pun la inabusit intr-o cratita cu capac. Dupa ce s-au inabusit si carnea...Citeste continuarea

Clatite perfecte !

Postat de: Sylvia in Dulciuri

   Preparare:  Se incalzeste laptele cu untul amestecandu-se incet pana la topirea completa a untului. Intr-un bol mare se amesteca ouale cu zaharul si cu faina, facandu-se o pasta...Citeste continuarea

Cremwursti in foietaj

Postat de: rivka in Aperitive / Garnituri

Se lasa foaia de foietaj cateva minute la dezghetat. Se portioneaza in patrate, se ruleaza cate un cremwurst intr-un patrat de foaie, se aseza pe hartie de copt in tava de cuptor, se ung cu ou...Citeste continuarea

Cerb cu legume

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

legumele se curata si se spala . carnea de cerb se  tine 30 min in apa rece sa se traga sangele din ea. cu un cutit ascutit se inteapa carnea si se impaneaza cu morcov ,...Citeste continuarea

Chek cu caramela si nuca

Postat de: anisoara in Dulciuri

Intr-un vas se amesteca zaharul cu uleiul , treptat se adauga iaurtul,faina si vanilina. Foarte bine se amesteca toate ingredientele si se adauga bicarbonatul de sodiu stins cu o lingura de otet....Citeste continuarea

Cremvursti in foietaj

Postat de: ela in Aperitive / Garnituri

Se lasa sa se dezghete foietajul la temperatura camerei,se intinde si se imparte in opt fiecare bucata,se taie cu un cutit bine ascutit.Se pune pe fiecare bucata cate un cremvursti,se ruleaza,se...Citeste continuarea

Creier pané cu cartofi tiganesti

Postat de: Sylvia in Mancaruri cu carne

    Preparare: pregatim creierul curatandu-l bine de membrana si clatindu-l in mai multe jeturi blande de apa rece.    Creierul in punem cu o spatula in apa clocotta si...Citeste continuarea

Chec cu visine

Postat de: AlinaL in Dulciuri

Se fierbe apa cu zaharul. Se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile se bat spuma.Se adauga siropul in albusuri (putin cate putin), iar galbenusurile unul cate unul. Se amesteca bine...Citeste continuarea

Ciorba de curcan cu tarhon

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Aripa se taie in doua si se pune la fiert in apa rece. Se toaca legumele. Cand carnea e gata ( dureaza cam multicel) se scoate din supa si se da la racit. In supa ramasa se adauga orezul spalat si...Citeste continuarea

CocoStar

Postat de: Adinacarla in Prajituri

Aluat  Intr-un castron se pun ouale ( minus 1 albus care-l dam deoparte), cacaoa, margarina topita, zaharul pudra, zaharul vanilat. Se mixeaza bine, apoi se adauga putin cate putin din...Citeste continuarea

Cupcakes cu lamaie si topping de...

Postat de: Brindusa in Prajituri

Incalzeste cuptorul la 180 grade. Pune hartii in 24 forme mici de cupcakes. Amesteca untul taiat cubulete cu zaharul, pana se face ca o spuma. Pune ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Pune...Citeste continuarea

Ciorba din rasol de porc

Postat de: Brindusa in Supe/Ciorbe

Spala bine rasolul si pune-l la fiert in apa rece, intr-o oala mare care sa-l cuprinda bine. Apa trebuie sa fie peste nivelul rasolului. Scoate spuma formata de cate ori este nevoie. Dupa aceasta...Citeste continuarea

cornuri cu gem

Postat de: luminita20_2006 in Dulciuri

Se amesteca ouale cu laptele, untul topit si esenta de migdale apoi se pune la incalzit pe foc amestecandu-se sa nu se prinda .Drojdia se topeste cu zahar. Se amesteca faina cu compozitia calda si...Citeste continuarea

chec

Postat de: luminita20_2006 in Prajituri

Se amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilat, untul moale, se mixeaza bine apoi se adauga laptele si uleiul si se mixeaza apoi faina si praful de copt. Se toarna intr-o forma de copt care a fost...Citeste continuarea

Conopida in otet

Postat de: Dana2010 in Muraturi

Se spala conopida si se desface in buchetele si se pune in apa rece cam 30-40 de minute. In borcan se aseaza cateva boabe de piper, foi de dafin, ceapa taiata pestisor si morcov dat pe...Citeste continuarea

Cartofi aurii

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Ideal ar fi sa se foloseasca cartofi cat mai mici si sa se prepare intregi. Daca acest lucru nu este posibil, cartofii se vor taia cubulete, felii sau rondele, dupa preferinta. Cartofii se pun...Citeste continuarea

Chec à la grec cu masline si feta

Postat de: Sylvia in Aperitive / Garnituri

      Preparare : taiem marunt maslinele si branza feta, eu am folosit masline negre in ulei de masline si am luat branza feta facuta in Grecia  :)  daca o sa...Citeste continuarea

Curry de pui ca la mama lui acasa

Postat de: Brindusa in Pui

Marineaza puiul in iaurt, jumatate din chilli, sare, piper pentru 1/2 de ora. Pune uleiul intr-o tigaie si incalzeste-l. Prajeste putin ghimbirul si usturoiul, apoi ceapa pana cand e aurie. Adauga...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]