Ciorba de potroace
Postat de: madi_marin in CiorbeCarnita se spala si se pune in apa rece la foc mic sa fiarba. Legumele se curata, se spala si se rad pe razatoarea mare. Cand carnita e gata se adauga legumele (mai putin rosia) si orezul....Citeste continuarea
Coaste de porc cu legume la cuptor
Postat de: ionix in PorcCoastele de porc se taie in bucati, se spala cu apa rece si se dau la oparit. Eu le-am oparit circa 10 minute, pentru a iesi bine grasimea din ele. Dupa aia se spala in apa...Citeste continuarea
Clatite cu mere si gem de caise
Postat de: gurita1809 in PrajituriSe amesteca toate ingredientele pentru a obtine o compozitie lejer vascoasa. Se coc pe post de clatite mai groase si se umplu cu gem de caise...sau ce face va face placere. Foarte gustoase,...Citeste continuarea
Cartofi cu rozmarin la cuptor
Postat de: crisad in Aperitive / Garniturise curata cartofii de coaja se taie in bucati mari (eu i-am taiat in 4 ) si se fierb in apa cu putina sare dar nu tb fierti de tot se strecoara cartofii si cat sunt inca...Citeste continuarea
Cotlet de porc in sos mediteranean
Postat de: crisad in PorcDin vinul rosu 3 catei de usturoi o lingura de ulei sare piper (boabe) cimbru se face un sos pt a marina carnea de porc. Bucatile de carne se pun intr-o punga se toarna marinata si se scoate aerul...Citeste continuarea
Chec cu branza de vaci
Postat de: gaby_d in PrajituriSe cerne faina. Se amesteca cu amidonul, sarea si bicarbonatul stins cu otet. Separat se bat ouale cu zaharul pana ce nu se mai simt granule de zahar in amestec. Apoi se adauga untul...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu cimbrisor si...
Postat de: mihaelar63 in Porccotletul se spala si se impaneaza cu felii de morcov . se prajeste bine in ulei pe toate partile , pana face crusta , se adauga ceapa , usturoiul , ardeiul si restul de morcov si se...Citeste continuarea
Chec din albusuri
Postat de: bitza in PrajituriSe bat albusurile spuma, apoi se adauga putin cate putin zaharul si se bat pana se obtine o spuma lucioasa. Se adauga faina ( tot asa) , apoi restul ingrendientelor.Se coace intr-o forma unsa...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: bitza in CiorbeSe da morcovul si ceapa pe razatoarea mare,se calesc in putin ulei si apoi se adauga apa si se pune la fiert.Intre timp facem perisoarele:amestecam carnea cu orezul,oul si delikatul si...Citeste continuarea
Ciorba de os cu bors
Postat de: bitza in CiorbeMod de preparare:puneti osul la fiert aprox 1h,dupa care verificati daca e fiert cat de cat. Adaugati cartofi cubulete,ceapa taiata marunt,morcovul dat pe razatoare sau cubulete,ardeiul...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu carne
Postat de: bitza in Superepede puneti fasolea la umflat seara cu apa calda peste ea.Dimineata o fierbeti putin in apa pusa seara,iar dupa ce da in clocot schimbatiapa si puneti fasolea la fiert.Daca folosti carne...Citeste continuarea
Ciorba de cocos
Postat de: bitza in CiorbePuiul taiat si spalat se pune la fiert,se lasa pana se fierbe cat de cat si se mai ia spuma de pe deasupra din cand in cand.Cand s-a fiert adaugam legumele taiate dupa preferinta si lasam sa...Citeste continuarea
Cartofi cu pui la cuptor
Postat de: madi_marin in PuiCartofii se curata, se spala si se taie in sferturi. E indicat sa fie mai mici pentru ca se pregatesc mai repede. Se tin in apa rece pana pregatim restul ingredientelor. Pieptul de pui se taie...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare de vitel
Postat de: miha in Supe/CiorbeCum aveam carnea de vitel si nu stiam ce sa fac cu ea...si cum Oana a venit cu ideea acestei ciorbite, am purces la treaba, mai ales ca piticilor mei le plac foarte mult perisoarele. :)...Citeste continuarea
Ciabatta cu masline
Postat de: Sylvia in PiineAm pregatit aluatul cu masina de facut paine si am taiat maslinele bucatele mici, daca gasiti luati masline in ulei sunt mult mai aromate decat cele in apa. Am...Citeste continuarea
Carnati imbracati
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriAluat: Toate ingredientele le-am pus la masina de paine. Va rezulta un aluat elastic si nelipicios. Daca e nevoie mai adaugati faina, dar nu mai mult de 50 de grame. Aluatul il impartim in...Citeste continuarea
Ciorba de pui à la grec
Postat de: Sylvia in CiorbeSe taie puiul bucati si se pune la fiert in apa rece cu morcovul si ceapa taiate cubulete si telina bucati mari, ardeiul intreg , si fierbem impreuna cu...Citeste continuarea
Cartofi taranesti cu afumatura si...
Postat de: gurita1809 in PorcCuratam cartofii, ii feliem, ii asezam intr-un vas termorezistent, tapetat cu grasime. Adaugam peste ei branza rasa. Completam cu afumatura. Stropim cu o ceasca de apa..si dam la cuptor....Citeste continuarea
Clatite in caramel de portocale
Postat de: anisoara in DulciuriSe prepara clatitele dupa reteta preferata. Aceste clatite sunt preparate dupa urmatoarea reteta: http://www.bucataras.ro/retete/3594/prepararea-clatitelor--pas-cu-pas.html Prepararea...Citeste continuarea
Ceva de mancare. Ii gasim titlu? :)))
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriSe prajesc cartofii si ouale ochiuri. Pentru servire : cartofii prajiti, branza rasa deasupra si cate un ou ochi. Citeste continuarea
Ciorba din oase de vita si porc
Postat de: Brindusa in Supe/CiorbePui oasele la fiert în apă rece, scoţi spuma de câte ori este nevoie. Când carnea e aproape făcută pui legumele, roşiile tăiate mic cu tot cu sucul, sare si laşi sa fiarbă bine....Citeste continuarea
Chiftelute marinate
Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carnese taie ceapa julien intr-o cratita mai mare se pune apa la fiert cu sare,zahar,otet,foi de dafin si piper (nu stiu sa va spun cantitatile..eu o fac mereu dupa gust..un gust dulce acrisor )...Citeste continuarea
Cosulete cu salata
Postat de: ala_oancea in Aperitive / GarnituriPentru aluat, se amesteca faina cu sarea, se adauga untul rece taiat cubulete, galbenusul si apa si se framanta bine. Se lasa sa stea la temperatura camerei o ora, dupa care se intinde o foaie,...Citeste continuarea
Ciorba cu ciolan de porc
Postat de: Oana in CiorbeCiolanul de porc se taie bucati potrivite, se da intr-un clocot, se arunca apa si se spala, apoi se pune la fiert in 3 l de apa. Intre timp se pregatesc legumele, se curata, se spala si se...Citeste continuarea
Ciorba de rata reteta traditionala...
Postat de: Oana in CiorbeCum se prepara Ciorba de rata reteta traditionala romaneasca Carnea se spala, se taie bucati potrivite si se da intr-un clocot. Se arunca apa cu spuma, se spala carnea apoi sepune la fiert in 3...Citeste continuarea
Covrigei cu brinza dulce
Postat de: anisoara in DulciuriSe cumpara covrigeii de mici, sa fie uscati, tari. Se toarna intr-un vas mai mare laptele caldut peste ei , ca sa-i acopere un cm deasupra lor si se pun la inmuiat pe o 1-2 ore....Citeste continuarea
Cartofi prajiti ca la tara
Postat de: anisoara in Aperitive / GarnituriSe spala bine cartofii si se pun la fiert intr-un vas timp de 30 minute la un foc mijlociu. Se varsa apa ferbinte si se toarna apa rece peste vasul cu cartofi, ca sa-i curatim mai bine de...Citeste continuarea
Ciorba bunicii (cu tarhon)
Postat de: mihaelar63 in Ciorbemorcovii, ceapa , telina si patrunjelul ardeiul , se curata , se spala si se taie cuburi mici . se calesc usor intr-o oala in ulei , se adauga carnea taiata cuburi [care in...Citeste continuarea
Coco -chek
Postat de: mihaelar63 in Dulciurise amesteca cu telul , zharul, uleiul . ouale si iaurtul. se adauga usor amestecand incontinuu faina , , fulgii de cocos zaharul vaniliat si praful de copt stins cu otet. se toarna...Citeste continuarea
Crenvursti fierti "Ceva bun"
Postat de: gusti in Aperitive / GarnituriReteta am gasit-o la prietenii nostri de la CevaBun.ro , un blog culinar foarte, foarte misto. Si, am testat-o, preparind mai intii crenvursti normali, fierti in apa, apoi altii fierti in...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare de vitel
Postat de: Oana in Supe/CiorbeLegumele se curata, se spala, morcovul, telina si pastarnacul se dau pe razatoarea mare (eu le-am bagat la robot), ceapa si ardeiul gras se toaca cubulete. Se pun apa la fiert cu sare si ulei,...Citeste continuarea
Curry rosu de pui
Postat de: Brindusa in PuiPune uleiul intr-o tigaie mare incalzita in prealabil si lasa-l sa se incalzeasca. Adauga usturoiul si ghimbirul si prajeste putin. Adauga curry-ul rosu si amesteca pana ce uleiul se ridica...Citeste continuarea
Ciorba de gaina
Postat de: Dana2010 in Supe/CiorbeSe spala bucatile de gaina si se pun la fiert cu o lingura de sare sau de vegeta. Se toaca marunt toate legumele si se pun la inabusit intr-o cratita cu capac. Dupa ce s-au inabusit si carnea...Citeste continuarea
Clatite perfecte !
Postat de: Sylvia in DulciuriPreparare: Se incalzeste laptele cu untul amestecandu-se incet pana la topirea completa a untului. Intr-un bol mare se amesteca ouale cu zaharul si cu faina, facandu-se o pasta...Citeste continuarea
Cremwursti in foietaj
Postat de: rivka in Aperitive / GarnituriSe lasa foaia de foietaj cateva minute la dezghetat. Se portioneaza in patrate, se ruleaza cate un cremwurst intr-un patrat de foaie, se aseza pe hartie de copt in tava de cuptor, se ung cu ou...Citeste continuarea
Cerb cu legume
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carnelegumele se curata si se spala . carnea de cerb se tine 30 min in apa rece sa se traga sangele din ea. cu un cutit ascutit se inteapa carnea si se impaneaza cu morcov ,...Citeste continuarea
Chek cu caramela si nuca
Postat de: anisoara in DulciuriIntr-un vas se amesteca zaharul cu uleiul , treptat se adauga iaurtul,faina si vanilina. Foarte bine se amesteca toate ingredientele si se adauga bicarbonatul de sodiu stins cu o lingura de otet....Citeste continuarea
Cremvursti in foietaj
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriSe lasa sa se dezghete foietajul la temperatura camerei,se intinde si se imparte in opt fiecare bucata,se taie cu un cutit bine ascutit.Se pune pe fiecare bucata cate un cremvursti,se ruleaza,se...Citeste continuarea
Creier pané cu cartofi tiganesti
Postat de: Sylvia in Mancaruri cu carnePreparare: pregatim creierul curatandu-l bine de membrana si clatindu-l in mai multe jeturi blande de apa rece. Creierul in punem cu o spatula in apa clocotta si...Citeste continuarea
Chec cu visine
Postat de: AlinaL in DulciuriSe fierbe apa cu zaharul. Se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile se bat spuma.Se adauga siropul in albusuri (putin cate putin), iar galbenusurile unul cate unul. Se amesteca bine...Citeste continuarea
Ciorba de curcan cu tarhon
Postat de: madi_marin in CiorbeAripa se taie in doua si se pune la fiert in apa rece. Se toaca legumele. Cand carnea e gata ( dureaza cam multicel) se scoate din supa si se da la racit. In supa ramasa se adauga orezul spalat si...Citeste continuarea
CocoStar
Postat de: Adinacarla in PrajituriAluat Intr-un castron se pun ouale ( minus 1 albus care-l dam deoparte), cacaoa, margarina topita, zaharul pudra, zaharul vanilat. Se mixeaza bine, apoi se adauga putin cate putin din...Citeste continuarea
Cupcakes cu lamaie si topping de...
Postat de: Brindusa in PrajituriIncalzeste cuptorul la 180 grade. Pune hartii in 24 forme mici de cupcakes. Amesteca untul taiat cubulete cu zaharul, pana se face ca o spuma. Pune ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Pune...Citeste continuarea
Ciorba din rasol de porc
Postat de: Brindusa in Supe/CiorbeSpala bine rasolul si pune-l la fiert in apa rece, intr-o oala mare care sa-l cuprinda bine. Apa trebuie sa fie peste nivelul rasolului. Scoate spuma formata de cate ori este nevoie. Dupa aceasta...Citeste continuarea
cornuri cu gem
Postat de: luminita20_2006 in DulciuriSe amesteca ouale cu laptele, untul topit si esenta de migdale apoi se pune la incalzit pe foc amestecandu-se sa nu se prinda .Drojdia se topeste cu zahar. Se amesteca faina cu compozitia calda si...Citeste continuarea
chec
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriSe amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilat, untul moale, se mixeaza bine apoi se adauga laptele si uleiul si se mixeaza apoi faina si praful de copt. Se toarna intr-o forma de copt care a fost...Citeste continuarea
Conopida in otet
Postat de: Dana2010 in MuraturiSe spala conopida si se desface in buchetele si se pune in apa rece cam 30-40 de minute. In borcan se aseaza cateva boabe de piper, foi de dafin, ceapa taiata pestisor si morcov dat pe...Citeste continuarea
Cartofi aurii
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriIdeal ar fi sa se foloseasca cartofi cat mai mici si sa se prepare intregi. Daca acest lucru nu este posibil, cartofii se vor taia cubulete, felii sau rondele, dupa preferinta. Cartofii se pun...Citeste continuarea
Chec à la grec cu masline si feta
Postat de: Sylvia in Aperitive / GarnituriPreparare : taiem marunt maslinele si branza feta, eu am folosit masline negre in ulei de masline si am luat branza feta facuta in Grecia :) daca o sa...Citeste continuarea
Curry de pui ca la mama lui acasa
Postat de: Brindusa in PuiMarineaza puiul in iaurt, jumatate din chilli, sare, piper pentru 1/2 de ora. Pune uleiul intr-o tigaie si incalzeste-l. Prajeste putin ghimbirul si usturoiul, apoi ceapa pana cand e aurie. Adauga...Citeste continuarea













Buna prajitura!




