A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Castraveciori murati

Postat de: karmen in Muraturi

Castravetii se spala si se curata hreanul. Se aseaza in borcan: hrean, frunze de telina, si castravetii. Se pune apa la fiert impreuna, cu otetul, piper boabe, boabe mustar si sarea.Dupa ce apa a...Citeste continuarea

Choix-uri cu crema de vanilie

Postat de: miha in Prajituri

Choix-urile le-am preparat dupa reteta de eclere . Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se...Citeste continuarea

Coronita sarata

Postat de: leoflori in Aperitive / Garnituri

Se amesteca ingredientele pt. aluat si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Apoi se intinde foaie de forma unui dreptunghi, se unge cu unt topit, se aseaza feliile de kaiser, sunca...Citeste continuarea

Concurs "Amintiri din copilarie"...

Postat de: ageamanu in Aperitive / Garnituri

Se prepara o mamaliga tare. Slanina se taie cubulete mici si se pune intr-o tigaie sa se prajasca. Sunt gata cand sunt crocante si toata grasimea din ele s-a topit. Branza se farama bine cu o...Citeste continuarea

Cum se face sucul de rosii

Postat de: Oana in Bulion

Cum se face sucul de rosii. Rosiile se spala bine si se dau prin masina de tocat cu sita, sa ramana sucul pur de rosii, cu pulpa, fara nici o samanta sau coaja. Daca nu aveti o masina speciala de...Citeste continuarea

Clatite pufoase retetaq

Postat de: miha in Dulciuri

Intr-un vas se amesteca laptele batut cu ouale,untul, vanilia si zaharul. Intr-un alt vas se amesteca faina cu sare, bicarbonat si praf de copt. Se toarna amestecul lichid in cel uscat,...Citeste continuarea

Chiftelute

Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri

-Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei,apoi se amesteca bine cu celelalte ingrediente, cu usturoiul pisat si patrunjelul verde tocat marunt. -Se formeaza chiftelutele si se prajesc in...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecel si branza

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul si cartoful se curata si se dau pe razatoarea mica. Apoi se scurg bine de tot de zeama lasata. Se amesteca apoi cu usturoiul dat prin rarzatoare, branza telemea razuita si ea, oul,...Citeste continuarea

Clatite cu dulceata

Postat de: miha in Dulciuri

Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala,sa iasa o compozitie ca o smantana.Se adauga zahar,galbenusurile,uleiul si se mixeaza bine.La sfarsit,incorporam si albusurile batute spuma cu...Citeste continuarea

Ciulama de pasare

Postat de: miha in Pui

Se pune carnea la fiert cu zarzavat si sare. Cand este aproape gata,se strecoara supa,iar zarzavatul il mixam,dupa care il suspendam in supa. Faina o amestecam cu smantana si o "desfacem"...Citeste continuarea

Caneloni cu pui si spanac

Postat de: sandytza in Pui

  Se prepara clatitele Se amesteca toate ingredientele si se prajesc in tigaie ca si clatitele normale.   Se prepara umplutura Se taie ceapa  si se pune la...Citeste continuarea

Ciuperci sote

Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri

  -Ciupercile se curata si se taie in patru...  -...intr-o oala se pune apa la fiert si se oparesc cateva minute ciupercile. -Se lasa la scurs. -Punem untul pe foc sa se...Citeste continuarea

Creveti cu sos de rosii si branza feta

Postat de: anaiordan in Fructe de mare

In primul rand eu am folosit exact 28 creveti, sub un kilogram, am fost 7 persoane la masa si am pus 4 creveti de persoana. Am fosta atat de calculata pentru ca alaturi de acest fel de mancare am...Citeste continuarea

Chocolate coco

Postat de: meosiris in Cocktail

Se agita puternic intr-un shaker cuburile de gheata, zeama de lamaie si si siropul de ciocolata,Malibu si romul.Marginea paharului se orneaza cu nuca de cocos si bautura se toarna in pahar. Citeste continuarea

Cornuri de brutar

Postat de: meosiris in Piine

-Drojdia se amesteca cu zaharul si putina apa calduta din cei 300ml. -Se amesteca apoi si celelalte ingrediente si se framanta un aluat care se lasa la crescut 30min-1 ora. -Dupa ce a crescut...Citeste continuarea

Cartofi copti cu usturoi

Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri

-Am curatat cartofii,i-am spalat si taiat cubulete. -I-am amestecat cu celelalte ingrediente...  -...i-am uns cu ulei de masline,am presarat usturoi pisat si i-am condimentat.Dupa ce i-am...Citeste continuarea

Cornetti

Postat de: meosiris in Prajituri

-Am topit drojdia in putin lapte caldut,apoi am adaugat faina,zaharul,untul cubulete si ouale. -Am amestecat bine si am adaugat si restul de lapte treptat in aluat.Am framantat bine aluatul. -Am...Citeste continuarea

Colacei dulci

Postat de: meosiris in Prajituri

Am amestecat untul taiat cubulete cu zaharul. Peste ele am turnat 125ml apa clocotita.Am amestecat ca sa se topeasca mai repede untul si zaharul, apoi am lasat sa se raceasca. Am dizolvat...Citeste continuarea

Cartofi noi cu marar

Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri

-Cu toate ca sunt foarte scumpi, am zis totusi sa cumpar asa de pofta niste cartofi noi caci tare mai sunt buni chiar daca ingrasa:) -I-am prajit in ulei incins,apoi i-am scos,i-am presarat cu...Citeste continuarea

Chiftele in sos de rosii

Postat de: sandytza in Mancaruri cu carne

Se prepara chiftelele:intr-un bol se pune carnea tocata, se adauga painea inmuiata in apa , oul, sarea si piperul. Trei catei de usturoi se fac mujdei cu smantana si se adauga si acesta peste...Citeste continuarea

Ciorba de dovlecei cu iaurt

Postat de: ANCA in Ciorbe

Zarzavatul se taie marunt si se pune la fiert in apa sau in zeama de carne. Se fierbe cam 10 minute, dupa care se adauga orezul spalat. Dovleceii taiati cubulete se adauga in ciorba. Dupa ce...Citeste continuarea

Colacei sarati

Postat de: miha in Piine

Toate ingredientele le-am pus in cuva masinii de paine si am framantat pana am obtinut un aluat nelipicios.Nu se lasa la dospit. Aluatul obtinut il impartim in bilute mici.Fiecare biluta o...Citeste continuarea

Crochete picante de pui cu sos de...

Postat de: sandytza in Aperitive / Garnituri

Se pune intr-un bol o lingura de ulei , curry, chili , sare si piper si se amesteca bine. Pieptul de pui se taie in trei pe orizontala apoi se taie fasii cam de 1-2 cm latime.Se adauga pieptul de...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: miha in Ciorbe

Se pune carnea la fiert,se spumuieste de cate ori este nevoie.Se adauga legumele curatate,intregi. Dupa ce au fiert,se strecoara supa.Pieptul de pui se taie fasii,iar legumele se paseaza. Se...Citeste continuarea

Chec Tigru

Postat de: miha in Prajituri

Topim ciocolata amaruie cu jumatate din cantitatea de unt si lapte.Procedam intocmai si cu ciocolata alba.Lasam la racit. Ouale le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul,dupa care vom...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se curata si se spala.Se indeparteaza coditele,care se toaca marunt.Evident ca eu le-am robotit! :)) Se pune ceapa tocata marunt la prajit in cateva linguri de ulei de masline.Nu se...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu costita

Postat de: pana_luminita in Supe/Ciorbe

fasole este pusa cu o seara inainte in apa intr-o oala de 5 litri se pune fasolea la fiert impreuna cu legumele , cand au fiert pe jumatate costita se taie in bucati si se prajeste...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: pana_luminita in Prajituri

Se pune laptele la fiert impreuna cu cele 7 linguri de zahar, se ard cele 5 linguri de zahar intr-un vas, dupa ce prinde culoarea caramelului se pune in forma . Se separa galbenusul de albus,...Citeste continuarea

Cous-cous cu spanac si rosii

Postat de: Oana in Mancare copii

Se pun la fiert 2 cani cu apa, iar cand clocoteste se scufunda rosiile(spalate in prealabil) si se lasa 2 minute la fiert. Apoi se scot, se decojesc si se pun la loc la fiert, intregi. Se adauga...Citeste continuarea

Choix a la creme

Postat de: barcaurobertina in Prajituri

Se pun la fiert 125 ml apa cu sare si cu unt. Se adauga faina  dintr-o data si se amesteca  pana se desprinde  aluatul de pe fundul oalei. Se transfera aluatul intr-un...Citeste continuarea

Chef de joaca - Bruschettine vesele

Postat de: klausenburger in Aperitive / Garnituri

1 . Prajiti feliile de paine in toaster, foarte putin, cat sa primeasca o culoare usor aurie. Taiati-le in patrate de 4x4 cm si ungeti-le cu putin ulei de masline, usturoi zdrobit. Asezati...Citeste continuarea

Castraveti in otet bulgaresti

Postat de: Bunica in Muraturi

Se spala castravetii si se aseaza in borcane( sunt necesare 5 boracne de 800 de grame). Pentr un borcan de 800 g. se folosesc:  10-15 boabe d e piper,cateva rondele de morcov,cateva bucati...Citeste continuarea

Cous-cous cu legume si pui

Postat de: Oana in Pui

Pieptul de pui se taie cuburi mari. Legumele se curata, se spala, jumatate de morcov se da pe razatoarea mica si cealalta se taie bastonase. La fel se procedeaza si cu dovlecelul (asta pentru...Citeste continuarea

Ciorba aita

Postat de: sandytza in Ciorbe

Se pune la fiert costita cu orezul ,morcovul si ceapa. Cand acestea s-au fiert , se face un amestec din lapte , smantana si galbenusul de ou si se adauga in oala. Usturoil se face mujdei si se...Citeste continuarea

Cum se face sucul de rosii

Postat de: Bunica in Bulion

Cum se face sucul de rosii. Se spala rosiile,se taie in jumatati si se baga in robot. Se pun intr-o oala de 10 l.si se pun la fiert. Se fierb aproape 1,45 ore.Cand are spuma cat mai putina se...Citeste continuarea

Chiftelute de zucchini cu sos de...

Postat de: klausenburger in Mancaruri de post

1. Spalati zuchini si radeti-i pe razatoarea cu ochiuri mari, adaugati usturoiul, sarea piperul si caliti in 4 linguri de ulei de masline pentru 10 minute. 2. Lasati-i sa se raceasca si...Citeste continuarea

Cheesecake cu afine

Postat de: ala_oancea in Prajituri

Se framanta aluatul, se inveleste in folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de minute. Intre timp se pregateste umplutura. Se amesteca branza cu frisca lichida, smantana si...Citeste continuarea

Chec in trei culori

Postat de: Bunica in Prajituri

Se bat albusurile spuma,se adauga galbenusurile, untul,faina, zaharul vanilat. Se imparte compozitia in trei. Una ramane galbena, alta se amesteca,cu cacao,iar ultima cu spuma de la dulceata....Citeste continuarea

Ceapa umpluta pe salata de linte

Postat de: boscodina in Vita

Se fierbe lintea in apa rece. Se taie morcovul si ceapa , se adauga lintea cand e deja fiarta. Se pun sare si piper dupa gust,sucul de lamaie si ulei de masline si se lasa la frigider cel putin...Citeste continuarea

Castraveti in otet

Postat de: Oana in Muraturi

Castravetii se spala, ceapa se curata si se taie feliute mai groase, usturoiul se curata, hreanul se curata si se taie betisoare de marimea unui deget. Se aseaza intr-un borcan cateva flori de...Citeste continuarea

Cuburi de quiche de pui

Postat de: leoflori in Aperitive / Garnituri

Batem   ouale bine, adaugam smantana, cascavalul, concentratul de rosii diluat, ceapa, sarea, piperul, busuiocul   si amestecam bine. Intr-o tava unsa bine, punem...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu turnatei

Postat de: miha in Ciorbe

Carnea o punem la fiert si spumuim de cate ori este nevoie. Se va pune de la inceput o cantitate mai mare de apa,aceasta scazand in timpul fiertului.Fierberea trebuie sa fie inceata. Cand...Citeste continuarea

Cartofi cu pesmet la cuptor

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata, se spala si se taie bucati mai mari si groase. Pesmetul se amesteca cu boia, usturoi granulat si sare, iar cartofii se tavalesc pe rand prin acest amestec. Se aseaza in tava pe...Citeste continuarea

Clatite

Postat de: ala_oancea in Dulciuri

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat de clatite mai gros. Se pune tigaia unsa cu ulei pe foc. Cu un polonic mic, am turnat din aluat intr-o pompa de creme si frisca, folosind...Citeste continuarea

Ciorba de dovlecei

Postat de: Bunica in Supe/Ciorbe

Se curata zarzavatul,se spala,se toaca marunt si se pun la fiert intr-o oala de 3 l.Dupa ce au fiert circa 10 min. se adauga dovlecelul . Dovlecelul se curata prin razuire, se spala, se taie...Citeste continuarea

Cheesecake in trei culori

Postat de: ala_oancea in Prajituri

Se framanta aluatul si se lasa 30 de minute la frigider. Intre timp se amesteca branza de vaci cu mascarpone, 100 gr zahar, amidonul, galbenusurile si albusurile batute spuma cu 100 gr zahar si...Citeste continuarea

Chec cu albusuri

Postat de: ala_oancea in Prajituri

Se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga faina si praful de copt, apoi coaja de portocala confiata. Se torna in forma unsa si tapetata cu faina si se coace 30 de minute...Citeste continuarea

Ciambella cu crema de lamaie

Postat de: ala_oancea in Prajituri

Se amesteca frisca lichida cu laptele si zaharul si se pun la fiert. Intr-un bol se amesteca faina cu budinca. Se torna putin din amestecul de lapte cald si se mixeaza. Se adauga apoi...Citeste continuarea

Cozonac

Postat de: leoflori in Prajituri

Faina se cerne de 2 ori. Incalzim laptele in care dizolvam zaharul + esenta vanilie. Facem maiaua : desfacem drojdia cu putina faina si cateva linguri din laptele deja preparat, nu...Citeste continuarea

Caras cu mujdei de rosii

Postat de: Bunica in Crap / Caras

Se curata pestele de solzi, se eviscereaza, se spala, se tavaleste prin faina si se prajeste. TIPS. Daca-l crestezi pe spate la jumatate de centimetru, atunci scapi si de deranjul oaselor,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]