Chec de ciuperci
Postat de: Michelle in Aperitive / GarnituriCuratam si spalam ciupercile, le tocam. Calim ceapa si razuim morcovul. Cand ceapa e sticloasa adaugam morcovul ras si dupa 5 min adaugam cipercile. Cand sunt bine facute adaugam patrunjelul...Citeste continuarea
Cornulete bicolore
Postat de: leoflori in PrajituriAmestecam faina + drojdia si lasam 15 minute. (cu drojdie proaspata facem o maia: laptele caldut + zaharul+ drojdia si lasam la dospit ) Batem ouale + vf.sare + ulei. Dizolvam...Citeste continuarea
Cupcakes cu cacao
Postat de: leoflori in PrajituriAmestecam cacao + apa clocotita pana se dizolva. Lasam la racit. Amestecam faina + praf de copt + sare . Lasam deoparte. Frecam untul spuma, adaugam zaharu...Citeste continuarea
Chiftelute cu ciuperci si sos de rosii
Postat de: miha in PuiChiftelute: Punem toate ingredientele in robot si mixam pana obtinem o pasta omogena.Cu mana umeda formam chiftelutele,pe care le punem intr-o tava unsa cu ulei de masline,presaram cu cimbru...Citeste continuarea
Clatite Mia
Postat de: crisstina in PrajituriSe bate laptele cu ouale, vanilia, zaharul si praful de sare. La sfarsit se adauga faina putin cate putin si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Se coc clatitele. Se ung cu dulceata...Citeste continuarea
Cozonac cu branza
Postat de: Michelle in PrajituriIngredientele de la aluat se amesteca si se framanta.Se lasa la dospit circa o ora.Pentru umplutura se amesteca ingredientele si grisul se adauga daca e necesar(adik daca e prea moale umplutura)....Citeste continuarea
Compot piersici
Postat de: Michelle in Sirop / CompotSpalam bine piersicile, pregatim borcanele si punem la fiert apa+ zaharul. la 4 litri de apa 1 kg zahar. Cand siropul fierbe adaugam piersicile ce vrem sa le punem intr-un borcan,le lasam 5...Citeste continuarea
Cuburi ciocolatoase
Postat de: miha in PrajituriBlatul este cel de la prajitura Amandina ,e blatul cu care ma inteleg :)) cel mai bine... Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul,ca la bezea. Galbenusurile se...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: anaiordan in PrajituriSe pun la topit 5 linguri de zahar din cele 15. Dupa ce se topeste se intinde zaharul topit pe marginea cratitii si apoi se lasa pana se raceste de tot. Intre timp se bat ouale cu restul de...Citeste continuarea
Ciorba de fasole si corcoduse
Postat de: Sabina in CiorbePregatirea acestei ciorbite incepe de cu seara cand punem la inmuiat boabele de fasole. A doua zi schimbam apa la fasole si punem la fiert. Din cand in cand adunam cojitele care au cazut de pe...Citeste continuarea
Cartofi noi copti cu unt si verdeata
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriCartofii se spala foarte bine, apoi se taie pe lung, in doua, dar nu de tot. In crestatura se aseaza o feliuta de unt, putina verdeata deasupra si sare. Se impacheteaza bine fiecare cartof in...Citeste continuarea
Colacei dulci
Postat de: miha in DulciuriIn prima etapa punem untul si zaharul intr-un castron peste care turnam 125 ml apa clocotita si lasam pana se topesc complet untul si zaharul,iar amestecul se raceste complet. In etapa a doua...Citeste continuarea
Compot de cirese
Postat de: Bunica in Sirop / CompotSe pun ciresele in borcan. Eu umplu borcanul cu cirese. Apoi pun 3 linguri de zahar si completez cu apa pina se umple borcanul. Se inchide cu capacul si se pune la fiert intr-o cratita cu apa (...Citeste continuarea
Ciorba de rosii
Postat de: Oana in CiorbeSe pun la fiert 1,5 l apa, apoi se adauga legumele spalate si tocate. Morcovul, pastarnacul si telina le dam pe razatoarea mare, restul le taiem cubulete. Adaugam si orezul spalat si sare. In...Citeste continuarea
Cozonac impletit
Postat de: Lily_Musat in DulciuriIata cum am facut coca: Laptele l-am fiert cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie pana ce a dat in clocot, apoi l-am racit, nu de tot, atat cat sa fie caldut. Am facut coca la...Citeste continuarea
Creier pane
Postat de: Lily_Musat in Aperitive / GarnituriAsezonam creierul cu sare, piper, batem cele 2 oua cu faina si putina sare. Dam creierul prin pasta de ou cu faina. Intr-o tigaie incingem ulei si prajim creierul pane pe o parte si pe...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta
Postat de: Lily_Musat in DulciuriBatem cu mixerul oul spuma, adaugam uleiul, apoi amestecam cu praful din plic pentru clatite. Cu o lingura luam din compozitie si punem in tigaia tefal cate o clatita. Cand incepe sa faca...Citeste continuarea
Crap cu sos de rosii
Postat de: miha in Crap / CarasPestele curatat si spalat se sareaza si pipereaza.Se presara si putin cimbru. Rosiile se decojesc si se toaca marunt impreuna cu ceapa si usturoiul.Se omogenizeaza si se toarna peste peste....Citeste continuarea
Clatite de ou
Postat de: Lily_Musat in Aperitive / GarnituriPe fiecare fotografie scrie cum le-am facut. Citeste continuarea
Chiftelute din carne de porc
Postat de: Lily_Musat in PorcCarnea o tocam la masina. Legumele le fierbem si le lasam sa se raceasca. Dupa ce pisam cu furculita legumele, le amestecam cu carnita tocata. Punem sare, piper si verdeata si formam chiflute. Dam...Citeste continuarea
Ciorbica de cocosel cu taitei
Postat de: Lily_Musat in CiorbePunem in cca 3 l de apa cocoselul la fiert. Lasam sa fiarba cam 1 ora. Intre timp am facut taiteii. Intr-un castron am pus faina si am facut o adancitura in mijloc. Am pus un ou batut cu putina...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: Lily_Musat in CiorbeTaiem legumele si le fierbem in oala pe foc pana se fierb bine. Formam perisoarele din ingredientele pentru perisoare.Punem perisoarele in zeama. Adaugam sucul de rosii si sarea. Adaugam...Citeste continuarea
Ciorba de spanac
Postat de: Lily_Musat in CiorbeDam prin rozatoare morcovul, telina, tocam ceapa, taiem rondele ardeiul, cartofii ii taiem cuburi, amestecam totul si punem in oala ulei, cam 2 linguri si punem legumele la calit pentru 2 minute....Citeste continuarea
Ciorba de vita
Postat de: Lily_Musat in CiorbeOasele de vita se pun la fiert in oala cu apa, cand a dat apa in clocot se pune si pulpa de vita taiata cubulete. Se lasa sa fiarba bine si se scot oasele din oala. Se adauga legumele si orezul si...Citeste continuarea
Ciorba de stevie
Postat de: Lily_Musat in CiorbeSe pune ulei de masline in oala, se incinge si se rastoarna peste el cartofii, cele 2 cepe intregi, mocovul,dovlecelul, telina si ardeiul. Se lasa sa se caleasca putin. Intre timp se pun la fiert...Citeste continuarea
Ciorbica a' la Grec
Postat de: Lily_Musat in CiorbeCalim legumele cca 2 minute in ulei, peste care punem apa fiarta. Punem orezul, sarea,delicatul, pieptul de pui si lasam sa fiarba la foc potrivit 30 minute (pana cand se fierb bine legumele)....Citeste continuarea
Caltabos
Postat de: Lily_Musat in Aperitive / GarnituriSe caleste ceapa cca 2 minute in ulei. se spala orezul si se pune la inmuiat in apa calduta pentru approx.10 minute. Se amesteca carnea cu orezul si cu ceapa calita, se pune piper macinat 1...Citeste continuarea
Ciulama cu ciuperci si mamaliguta
Postat de: Lily_Musat in Mancaruri de postIntr-o tigaie tefal frigem ciupercile.Punem sare in tigaie si putin pe ele si le astupam cu un capac sa se friga bine.Intr-o tigaie punem uleiul. Adaugam faina. Amestecam uleiul cu faina fara sa...Citeste continuarea
Clatite banatene
Postat de: symonik in DulciuriSe prepara aluatul de clatite si se prajesc clatitele . Se prepara si budinca conform instructiunilor de pe plic. Branza se amesteca cu galbenusurile si 100 gr zahar si albusurile se bat...Citeste continuarea
Clatite cu verdeata
Postat de: Bunica in DulciuriSe pregatesc clatitele. Se pregateste umplutura astfel:ceapa taiata marunt si se caleste la foc moale,se adauga mararul,sarea,piperul dupa gust. Umplutura se pune pe foaia de clatita,se...Citeste continuarea
Ciorbita a la Moldova
Postat de: luminita20_2006 in CiorbeSe curata legumele. Sfecla si morcovul se dau prin razatoarea mare, cartoful se taie cubulete, la fel si bostanelul insa cuburi mult mai mici, iar varza fideluta. Se pune intr-o oala ulei la...Citeste continuarea
CHIFTELUTE DE CAPSUNI CU SOS DE ZMEURA
Postat de: Roda in Dulciuri1.Intr-un vas, se amesteca faina, drojdia,laptele , ouale,50g.zahar,sucul si coaja rasa de la 1 lamaie. 2.Capsunile se spala ,se taie cubulete,lasand deoparte cateva capsuni pentru ornat ,si se...Citeste continuarea
Ciorba de rosii
Postat de: Bunica in CiorbeSe spala toate ingredientele.Se curata, apoi se spala iar. Se pune apa intr-o oala de 3l. si se pune pe foc.Cand apa incepe sa fiarba se pun: -ceapa tocata marunt -morcovul taiat rondele...Citeste continuarea
Chifle
Postat de: leoflori in PiineAm framantat si dospit cu MP , am format bile de aluat de cca 70 gr. si le-am mai pus in tava la crescut 30 minute. Apoi le-am uns cu ou, am presarat mac, susan, chimen si am copt cca 35...Citeste continuarea
Chec Zebra
Postat de: leoflori in PrajituriAlbusurile se bat spuma cu sarea si zaharul. Adaugam galbenusurile pe rand si amestecam. Faina amestecata cu praful de copt se adauga in compozitia de oua si se omogenizeaza de jos in sus cu...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu sofran
Postat de: symonik in CiorbeIn putin ulei se pune la prajit ceapa si ardeiul.Cand ceapa a devenit transparenta se adauga bucatile de carnati si se lasa sa se mai prajeasca putin, dupa care se adauga cartofii taiati cuburi...Citeste continuarea
Chec Tradaro
Postat de: tradaro in Prajituri- Inainte de a incepe prepararea checului se aprinde cuptorul si se lasa la minim pentru incalzire. Stafidele se inmoaie in apa calduta. - Intr-un lighean special de aluaturi se freaca cu...Citeste continuarea
Cookies
Postat de: evA in PrajituriAmestecati untul cu zaharul, faina, oul, zaharul vanilat si ciocolata. Din aluatul obtinut formati cu ajutorul mainilor bile de aluat. Puneti-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si...Citeste continuarea
CUPE DE SOMON AFUMAT CU CUKKINI
Postat de: Roda in Aperitive / Garnituri1.Se preincalzeste cupotorul la 180*C. 2.Se ung cu unt formele -6 bucati -pentru preparat. 3.Se pune la fiert tapioca dupa indicatiile de pe ambalaj in lapte cald,invartind incontinuu.Se...Citeste continuarea
Clatite cu mac
Postat de: Sabina in PrajituriFacem compozitia pantru aluatul de clatite. Rand pe rand coace clatitele. Eu de obicei folosesc tigaia antiadevrenta pentru a nu mai adauga ulei. Pentru crema amestecam cele trei oua cu faina,...Citeste continuarea
Chec de ciocolata cu banane
Postat de: leoflori in PrajituriIncingem cuptorul la 180 grade C. Ungem cu unt si tapetam cu faina o tava mare de chec. Amestecam faina +cacao+zahar+praf copt+bicarbonat+sare. Separat mixam bine bananele zdrobite cu...Citeste continuarea
Creme Anglaise
Postat de: adriana65 in PrajituriMai intai am batut spuma albusurile de la cele doua oua impreuna cu 50 g zahar.Cele doua linguri de zahar le-am pus intr-o cratita cu fundul gros si se pune pe foc mic, fara a amesteca, pana ce...Citeste continuarea
Cartofi la tava
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriCartofii curatati si spalati,se taie felii si se aseaza in strat in tava.Se condimenteaza cu sare,piper si cimbru,dupa gust. Separat se bat ouale cu smantana,pana devin ca un sos.Se rastoarna...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: Flori in Mancare copiiCu privire la legumele amintite in lista de mai sus, pot spune doar atat: fiecare poate adauga/ scoate ce legume stie ca prefera/nu prefera copilul. Fetita mea, spre exemplu, inca nu accepta...Citeste continuarea
Chec
Postat de: Bucataras Dragos in PrajituriReteta este foarte simpla!Se face compozitia din ingredientele de mai sus si se aseaza intr-o tava de chec si se lasa la cuptor. Pofta Buna! Citeste continuarea
Chesscake
Postat de: sandytza in PrajituriPreparare Se macina biscuitii pana se fac praf si se pun intr-o cratita unde am topit deja margarina / unt . Se amesteca 2-3 minute pe foc sa se prajeasca un picut. Se pun...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: sandytza in CiorbeSe pun la fiert: morcovii, ceapa si canrnacirii. Se prepara perisoarele. Intr-un bol se pune carnea tocata , painea inmuiata in lapte si apoi stoarsa, oul, orezul sare si piper....Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: leoflori in Aperitive / GarnituriSe poate servi cu smantana deasupra. Se poate folosi salam in loc de cabanos. Acesta din urma este insa mai picant si mai gustos. Se poate folosi bineinteles o tava de chec...Citeste continuarea
Cozonac trandafir cu visine
Postat de: leoflori in PrajituriAm cernut faina si am amestecat-o cu drojdia (am lasat 15 minute). Am adaugat apoi peste faina zaharul, sarea, untul topit, ouale, laptele putin cate putin, esenta de rom , coaja de portocala...Citeste continuarea
CHIFTELUTE DE IEPURE CU SOS DE TARHON
Postat de: Roda in Mancaruri cu carne1.Carnea de iepure si slanina se trec de 2 ori prin masina de tocat. 2.Se toaca 100g.ceapa ,se caleste in ulei si se adauga la carne ,impreuna cu franzela inmuiata in apa si stoarsa bine,...Citeste continuarea



















