Chec fara grasime...fara cuptor :)
Postat de: yammy in Prajituri-Intr-un castron se pune oul, zaharul, praful de sare si zaharul vaniliat -se mixeaza pana se albeste -se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca -se adauga laptele si se...Citeste continuarea
Chec marmorat cu mac
Postat de: yammy in Prajituri-se sparg cele doua oua si se mixeaza cu zaharul -se adauga laptele si uleiul -se mixeaza -se adauga faina+praful de copt si se mixeaza -se imparte compozitzia in doua, jumate se amesteca...Citeste continuarea
COSULETE DIN PORTOCALE
Postat de: Bucataras Dragos in DulciuriDecupezi cu varful unui cutit coaja portocalelor pe jumatate pastrand o fasie de coaja ca toarta a cosului.Scoti cu o lingura miezul portocalelor,il cureti de pielite si samburi,le tai...Citeste continuarea
Clatita speciala pentru Mufa:))
Postat de: ANCA in Mancare copiiAluatul pentru clatite este cel clasic, nu-l mai scriu, banuiesc ca toata lumea il stie:) Am pus putin unt in tigaia de teflon si astfel am copt clatita. Intr-un castronel, am zdrobit...Citeste continuarea
Chipsuri la cuptor cu sos de roşii...
Postat de: ala_oancea in Mancaruri de postCartofii se curata, se spala si se taie rondele subtiri. Se aseaza intr-o tava, se ung cu putin ulei de masline si se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin uscat. Printre cartofi se...Citeste continuarea
Ciorba ardeleneasca
Postat de: Sabina in CiorbeSe pune carnea taiata in bucati marunte la fiert (eu schimb apa de doua ori, pana nu si mai lasa spuma). Se curata legumele, se spala si se taie in bucatele mici. Cand carnea este aproape fiarta...Citeste continuarea
Chiftelute colorate
Postat de: Sabina in Mancaruri de postCuratam cartofii si morcovul, apoi ii fierbem in apa cu putina sare. Cand sunt gata lasam sa se raceasca si pasam legumele. Amestecam piureul de legume cu soia, ou, pesmet, patrunjel, marar,...Citeste continuarea
Ciorba de loboda si stevie
Postat de: Oana in CiorbeIntr-o oala mare se pun la fiert 4 l de apa. Se adauga legumele curatate si taiate cubulete. Stevia si loboda se spala bine, se curata (la stevie trebuie indepartata nervura groasa din mijloc),...Citeste continuarea
Cartofi noi cu marar si smantana cu...
Postat de: Oana in PuiCatofii noi se curata sub jet de apa rece, foarte rapid. Se aseaza intregi intr-un vas de iena. Printre cartofi se pun pulpitele de pui spalate. Se stropeste totul cu ulei de masline, sare si...Citeste continuarea
Clatite banatene
Postat de: miha in DulciuriSe amesteca toate ingredientele pentru clatite,in ordinea descrisa,dupa care se coc,cat mai subtiri posibil. Branza se mixeaza cu un ou intreg,50 g zahar,esenta de rom si un plic zahar vanilat....Citeste continuarea
Chocolate banana cake
Postat de: miha in DulciuriTopim untul si ciocolata. Intr-un alt vas se amesteca faina, zaharul, nessul, praful de copt si sarea. Se adauga iaurtul, banana pasata, ouale si se mixeaza putin. Se adauga amestecul de ciocolata...Citeste continuarea
Ciorba cu afumatura
Postat de: Sabina in CiorbeIntr-un vas cu apa punem costitele la fiert, dupa cateva clocote avem grija sa adunam spuma. Cand supa devine limpede punem legumele pregatite din timp, spalate si tocate. Punem inclusiv coditele...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: luminita20_2006 in CiorbeBoabele de fasole se pun de cu seara in apa . A doua zi apa se arunca si se pun la fiert. Morcovul telina se curata si se da prin razatoarea mare. Ardeiul si capia se taie cubulete mici la fel si...Citeste continuarea
Chec glazurat cu ciocolata
Postat de: Sabina in PrajituriBatem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul tos si zaharul vanilinat. Punem si doua linguri de ulei, mierea, coaja de lamaie, esente si faina amestecata cu praf de copt....Citeste continuarea
Coltunasi ca la mama acasa
Postat de: miha in DulciuriSe pune faina intr-un castron,se face o gaura la mijloc,in care se adauga oul,putina sare,uleiul si 1 cana de apa calduta.Se amesteca pana se incorporeaza toata faina.Daca mai este nevoie se...Citeste continuarea
Capsuni trase in ciocolata
Postat de: Oana in DulciuriCiocolata se pune in doua boluri si se topeste rapid la microunde, 30 de secunde. Capsunile se spala si apoi se pun pe un servet de hartie sa se usuce bine. Se tavalesc prin ciocolata si se...Citeste continuarea
Crap in crusta aromata la cuptor
Postat de: miha in Crap / CarasPestele curatat se sareaza, pipereaza, condimenteaza cu tarhon (sau orice alte ierburi va plac) si se pune intr-un vas.Deasupra se stoarce lamaia, se stropeste cu putin ulei de masline si se lasa...Citeste continuarea
Cartofi condimentati la cuptor
Postat de: miha in Mancaruri de postCartofii curatati se sareaza,se pipereaza dupa gust.Deasupra se toarna cateva linguri de ulei de masline si se aseaza cateii de usturoi necuratati.Se dau la cuptor pentru 20 de minute, la 200 de...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu sos de ciuperci
Postat de: Roda in Porc1.Se freaca cotletele de porc cu un amestec facut din boia de ardei, sare, piper, usturoi pudra si busuioc uscat, apoi se frig in ulei fierbinte cca. 10 minute pana se rumenesc. Se...Citeste continuarea
Ciorba de stevie
Postat de: Bunica in CiorbePui la fiert un litru de apa. Se spala stevia, se curata de nervura groasa din mijloc si se da in doua-trei clocote. Se strecoara stevia si se lasa in strecuratoare la racit. Apa in care a...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: Oana in CiorbeDaaa, vreo 5 ore dureaza pana e gata ciorba, rasolul de vita trebuie sa fie foarte moale, la fel si burta. Mai inati spalam bine, cu apa rece, rasolul, il dam intr-un fiert pana iese spuma si...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata
Postat de: miha in DulciuriPesmetul de biscuiti se amesteca impreuna cu zaharul,cacaoa si nuca macinata.Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza. Compozitia rezultata se pune intr-o forma de tort detasabila si se...Citeste continuarea
Cornuri
Postat de: yammy in Prajituri-drojdia se pune intr-un bol, peste ea o lingurita de zahar si umpic de lapte caldut, se lasa 15 min sa se umfle -se pun toate ingredientele intr-un castron (poza 1) -se framanta bine, bine (poza...Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: miha in DulciuriSe fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul. Se trage de-o parte si se adauga untul si se amesteca pana se topeste,apoi cacaoa. Se cerne apoi laptele praf si se omogenizeaza. Se adauga...Citeste continuarea
Carne ascunsa "pod shuboi"
Postat de: luminita20_2006 in PuiPentru a prepara aceasta specialitate va trebuie fie 2 piepti de pui sau carne de orice fel, insa sa fie fara os. Se vor taia carnea si cartofii pai, apoi vor fi condimentate separat, ceapa...Citeste continuarea
Chec cu suc de portocale
Postat de: Oana in PrajituriSe amesteca cu mixerul uleiul, sucul de portocale, galbenusurile si un pahar cu zahar. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Separat se bat albusurile spuma cu jumatatea de pahar...Citeste continuarea
Clatite cu somon
Postat de: Roda in Somon1.Se "coace" somonul 15 minute la abur.Apoi, se taie cubulete. 2.Se curata spanacul, se spala si se scurge .Se spala si frunzulitele de busuioc. 3.Se pun 60g. unt intr-o tigaie .Se...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: Oana in CiorbePerisoarele se pot face cu carne de porc si vita, de pui sau de curcan. Eu am facut un amestec de vitel si pui. Si acum sa facem ciorbita! Legumele pentru ciorba se curata, se spala si se taie...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: Oana in CiorbePulpele de pui le spalam si le punem intregi la fiert, cu tot cu piele. Apoi aruncam in oala si morcovii curatati intregi si jumatate de telina tot bucata intreaga. Intre timp tocam ardeiul gras,...Citeste continuarea
Choux a la creme cu vanilie si...
Postat de: Oana in PrajituriCel mai rapid le-am facut cu crema de la Dr. Oetker, Creme Ole. Asta ca sa mai scutim din timpul petrecut in bucatarie si vasele ce trebuie spalate dupa :) Punem la fiert apa, uleiul si sarea,...Citeste continuarea
Ciulama cu ciuperci si pui
Postat de: Oana in Mancare copiiCarnea o spalam si o punem la fiert impreuna cu morcovul intreg. Cand sunt pe jumatate fierte adaugam si ciupercile. Daca folositi ciuperci proaspete, ele trebuie curatate si taiate feliute....Citeste continuarea
Ciulama cu perisoare de pui
Postat de: Oana in PuiPieptul de pui se toaca la robot si se amesteca apoi cu o ceapa mica, tocata marunt, putin morcov ras, un ou, marar tocat, sare si piper. Se pune morcovul intreg la fiert, intr-o oala mai mare,...Citeste continuarea
Curcan cu legume la cuptor- de la 7...
Postat de: Oana in Mancare copiiCarnea de curcan o spalam si o punem la fiert in putina apa. Cand clocoteste, aruncam apa cu spuma si spalam carnea cu apa rece. Apoi o punem la fiert in apa curata. Cand carnea este gata oparim...Citeste continuarea
Corabioare cu sunca si cascaval
Postat de: Oana in Mancare copiiFeliile de paine toast le taiem in forma de triunghi, sunca presata (sau de pui) si feliile de cascaval la fel si mai avem nevoie de cateva bucatele de ardei gras rosu. Asezam sunca pe painica si...Citeste continuarea
Concurs “Salata celebra”:...
Postat de: Bucataras in SalateSalata verde se spala frunza cu frunza, in jet de apa rece. La fel si restul legumelor. Se taie sau se rupe in bucati, dupa preferinte. Eu prefer sa o toc. Ridichiile, ceapa, castravetii si...Citeste continuarea
Ciorba de curcan cu zeama de varza
Postat de: Oana in CiorbeMaruntaiele de ciorba le-am oparit cu apa fierbinte, le-am lasat putin pe foc pana a iesit toata spuma si apoi le-am spalat cu apa rece si le-am pus la fiert. Si au fiert…si au...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu fidea
Postat de: Oana in CiorbeIata cum am preparat aceasta reteta de Ciorba de pui : Aripioare de pui le-am curatat, spalat si oparit cu apa fiarta, apoi le-am lasat pe foc pana a iesit spuma din carne. Am spalat...Citeste continuarea
Concurs “Salata celebra”:...
Postat de: Bucataras in SalatePrefer sa folosesc conserve de ton in suc propriu in detrimentul celor in ulei. Pastele fusilli sunt in trei culori: verde de la spanac, rosii de la pasta de rosii si albe de la faina de grau....Citeste continuarea
Cascaval DeSenvis pane
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriFeliile de cascaval se taie mai grosute si se pun pe o farfurie, in congelator, 10 minute, pana se intaresc putin. Astfel, nu sa va imprastia in timpul prajirii. Se amesteca mai intai ouale cu...Citeste continuarea
Creier pane
Postat de: Oana in PorcCreierul se curata de piele sub jet de apa, apoi se usuca pe un prosop de hartie. Cine doreste il poate opari inainte in apa clocotita cu sare si putin otet. Apoi se taie feliute subtri....Citeste continuarea
Cozonac
Postat de: gusti in DulciuriIntr-un castron mare mare cernem faina de doua ori sa fie mai pufoasa. Incalzim laptele in care dizolvam zaharul si vanilia. Pregatim apoi maiaua din drojdie cu putina faina si cateva linguri...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta a la Radu...
Postat de: gusti in CiorbeSe taie gitul si restul carnii in bucati potrivite polonicului. Se taie marunt zarzavatul (morcovii, pastirnacul, telina si ceapa). Se pun ceapa si zarzavatul la fiert in 3 litri de apa rece...Citeste continuarea
Ciorba de verdeturi
Postat de: gusti in CiorbeCuratam frunzele verdeturilor si legumele, apoi le spalam. Fierbem 2 litri de apa, oparim verdeturile si pastram apa. Tocam cubulete ceapa, morcovul, telina, le calim in 2 linguri ulei de masline...Citeste continuarea
Cufarul cu surprize si floarea...
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriSe framanta un aluat din faina, drojdie, ulei de masline, sare si apa si se lasa la dospit o ora. Se rup din aluat 2 bucatele. Una dintre ele se framanta bine cu boia, iar cealalta cu praf de...Citeste continuarea
Chec cu banane si migdale
Postat de: Bucataras in PrajituriIncalzim cuptorul la 160 C. Pregatim tava, preferabil din teflon sa nu se prinda prajitura sau o tapetam cu hartie de copt.Amestecam bananele, ouale batute, untul, iaurtul si zaharul pana se...Citeste continuarea
Chiftelute din carne de pui
Postat de: Bucataras in PuiSe da prin masina de tocat pieptul de pui, cepele, morocvul. Se toaca marunt verdeata, dupa care se amesteca toate ingredientele. Se potriveste de sare. Se pune uleiul la incins, iar...Citeste continuarea
Chec cu cacao
Postat de: Bucataras in PrajituriAlbusurile se freaca cu zaharul, adaugat treptat, pana devin foarte tari, iar galbenusurile cu ulei. Apoi se amesteca toate ingredientele, adaugate treptat. Se toarna jumatate de compozitie in 2...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: Valentina in DulciuriSe topeste zaharul intr-o cratita, dupa care se tapeteaza peretii cam 3/4 din inaltimea cratitei. Se lasa cratita sa se raceasca. Se pune laptele la fiert...Citeste continuarea
Chec alb/negru
Postat de: Bucataras in PrajituriSe freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care incet punem uleiul si apa. Albusul dupa ce a fost batut cu zaharul il punem in aluat cu faina. Aluatul se imparte in 2 parti : una ramane asa, alba,...Citeste continuarea



















