publicat la 07.12.2014
publicat la 23.10.2014
publicat la 21.10.2014
Cea mai bună zi pentru tine o să fie într-o joi,când, la ora 20.12, afli că ai câştigat la 5 din 40 cu numerele 20, 12, 32, 8 şi încă unul, ce ti se va arăta în spuma de la cafeaua de dimineaţă în fix ziua ta de naştere.
Bucataras.ro
[email protected]
Prajitura cu mere de post
Aluatul 1: Se cerne aproximativ 500 g faina, se adauga drojdia, zaharul vanilat si sare si se amesteca toate ingredientele. Apa se incalzeste usor apoi se adauga peste ingredientele uscate. Punem si uleiul si amestecam . Formam un aluat pe care il transferam pe planseta de lucru...
Cornuri de Bratislava
Cernem faina si o punem in vasul de lucru. Adaugam drojdia, coaja de lamaie si sarea. Amestecam. Topim untul si il lasam la racit. In laptele caldut adaugam zaharul si amestecam pana la dizolvare. Peste faina adaugam untul, apoi ouale batute putin si la final laptele caldut ....
Crema de ,,ciocolata,, rapida
Intr-un vas cat mai ingust si inalt (cana de la blender este ideal, cine o mai are, ca eu nu o mai am) se pune laptele, zaharul pudra si uleiul. Blenderul se pune vertical pe fundul vasului si se porneste. Se tine 10 secunde , fara sa-l ridicam. Dupa cele 10 secunde ridicam usor,...
Desert prajitura in foi
Foi: Intr-un bol mixam ouale cu zaharul. Peste acestea adaugam nuca si mierea si amestecam usor cu o spatula sau lingura de lemn. Adaugam putin cate putin faina + bicarbonatul. Framantam aluatul format pana nu se mai lipeste de maini. Se lasa la rece 30 min. Pe masa de...
Tarta cioco-vanilie si capsuni
Maruntim biscuiti la robot. Untul il topim impreuna cu zaharul, apoi il punem peste biscuiti si amestecam bine pana incorporam toti biscuiti. Daca consideram ca nu se leaga mai adaugam 1-2 linguri de lapte. Tapetam cu hartie de copt o forma de tort cu fundul detasabil, apoi intindem...
Prajitura Desteapta
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul si se formeaza o crema. Peste galbenusuri punem untul topit, rece, apoi faina, cernuta putin cate putin si mixam la viteza mica. Adaugam si laptele tot cate putin, mixand incontinuu. Punem si esenta. Abusurile se bat spuma,...
Macrou la cuptor
Pestele se taie pe burta, se curata, se decapiteaza, apoi se spala. Se usuca cu prosop de hartie, se unge cu ulei apoi se condimenteaza. Ceapa se taie julien. Se umple apoi fiecare bucata de peste cu ceapa si rosii. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se acopera cu...
Mucenici
Se cerne faina.Pregatim maiaua astfel: amestecam drojdia cu o lingurita rasa de zahar, faina si putin lapte caldut pana se formeaza o pasta .Lasam la dospit. Adaugam peste faina cernuta, zaharul, sarea, maiaua dospita, ouale, coaja de lamaie, esenta, laptele caldut putin cate putin...
Briose finlandeze - Korvapuusti
Se cerne faina. Oul se bate putin. Peste laptele incalzit se pune zaharul, zaharul vanilat, esenta si oul batut. Drojdia se dizolva in lapte. Cantitatea de lichid se pune peste faina si amestecam usor cu lingura. Se adauga si untul moale, apoi se framanta...
Tort Krantz
FOI : Intr-un bol, amestecam nuca, mierea, zaharul si ouale. Adaugam putin cate putin faina in care am cernut bicarbonatul. Se formeaza un aluat pe care il framantam pana nu se mai lipeste de maini. Il introducem la rece pt cca 30 min. Dupa ce timpul s-a scurs se...
Cornulete cu nuca
Margarina am mixat-o impreuna cu oul, esenta de vanilie si zaharul .Peste acestea am adaugat nuca macinata. Am amestecat faina cu praful de copt si le-am incoprorat in compozitia de mai sus, putin cate putin. Framantam aluatul apoi il introducem la rece...
Kurtos
Cernem faina . Pragatim maiaua : faramitam drojdia, adaugam 1 lingura zahar, 2 linguri faina si 2-3 linguri lapte cald, amestecam bine si lasam cam 5-10 min Punem maiua peste faina, adaugam laptele caldut amestecat cu zaharul si esenta de rom. Adaugam sarea si cele 2 oua .Topim untul si...
Negresa cu piersici
Punem la scurs jumatatile de piersica. Separam ouale. Intr-un vas punem zaharul, laptele, cacaoa si untul la foc mic pana dau in clocot. Luam vasul de pe foc si lasam la racit. Dupa ce s-a racorit adaugam, faina cernuta, praful de copt si cele 3 galbenusuri. Amestecam. Albusurile...
Chifle Laugenbrot
Se cerne faina. Se face o maia din drojdie, 1 lingurita zahar, 2-3 lingrite faina si putina apa. Punem maiaua peste faina, uleiul si apa calduta si framantam un aluat moale si elastic. Lasam la crescut aproximativ 30 minute sau cat este cazul (trebuie sa-si dubleze volumul) . Dupa ce a crescut...
Inghetata cu vanilie si fructe
Spargem ouale, le batem putin, adaugam zaharul si laptele si le punem la foc mic. Amestecam incontinuu sa nu se prinda, pana incepe sa se lege. Adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste. Lasam la racit. Intre timp hidratam gelatina in 5-6 linguri de compot (lapte sau apa)....
Tort cu visine si crema de branza
Am topit untul peste care am adaugat biscuitii maruntiti in robot, mierea, cacaoa si visinata.Am amestecat bine toate ingredientele apoi am tapetat fundul formei de tort cu compozitia obtinuta .Am dat la rece . Am scurs visinele din compot, le-am pus peste blatul obtinut si...
Tort cu capsuni si ciocolata
Pentru blat, separam albusurile de galbenus. Le mixam spuma apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana arata ca o bezea. Galbenusurile le mixam cu uleiul ca la maioneza. Amestecam cele doua compozitii usor, apoi adaugam faina cernuta impreuna ca cacao. Tapetam forma cu hartie de copt,...
Lasagna cu carne de porc
Prima data pregatim sosul bechamel: topim untul peste care adaugam faina, laptele cald, sare, nucsoara, piper si amestecam bine pana devine ca o crema. Se pune la foc mic pana la 1-2 clocote, apoi strecuram daca este cazul si lasam la racit. Intr-o tigaie...
Prajitura cu branza
Se separa albusurile de galbenus. Untul se topeste. Se mixeaza branza cu zaharul, un praf de sare, zaharul vanilat , untul topit , smantana si galbenusurile . Se incorporeaza faina cernuta cu grisul si praful de copt. Albusurile batute spuma se adauga peste crema de branza de mai sus,...
Aperitiv cu spanac si branza
Pregatim blatul : lasam la dezghetat spanacul intr-o strecuratoare sa se scurga toata apa . Separam ouale. Albusurile le batem spuma. Galbenusurile le mixam cu uleiul , ca la maioneza, sarea, apoi adaugam iaurtul si spanacul bine scurs. Cernem faina si incorporam in compozitia de...
Sushi
Am pus orezul la fiert cu putina sare. Cand este bobul fiert punem zaharul, otetul si amestecam bine, Lasam la racit . In alt vas punem morcovul sa fiarba. Se lasa la racit iar dupa aceea se taie felii impreuna cu castravetele . Se ia un suport de bambus, se pune...
Pulpe de pui cu rosii pe "pat" de cartofi
Am spalat pulpele de pui apoi le-am taiat fasii. Am tocat usturoiul marunt. Am amestecat toate condimentele de mai sus cu uleiul apoi am imbracat puiul cu acest amestec. Punem puiul intr-o tigaie pe foc si lasam aproximativ 15-20 minute pana ce carnea este fiarta. Adaugam putina apa daca...
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor Se pune branza intr-un bol, ouale, coaja de lamaie, bicarbonatul, zaharul vanilat, zaharul si se amesteca bine. Adaugam faina + grisul si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de mana. Daca mai este nevoie mai adaugam faina...
Prajitura cu biscuiti si visine
Biscuiti se rup in bucati mici . Scoatem samburii visinelor peste care punem un plic de zahar vanilat . Intr-un vas cu fundul dublu, punem la foc mic, ciocolata maruntita, frisca, laptele, zaharul, untul, cacaoa si z.vanilat si amestecam incontinuu pana se formeaza o...
Cartofi umpluti cu branza si ou
Cartofii se spala bine si se pun in apa la fiert cu putina sare. Nu trebuiesc fierti de tot, deoarece se vor pune si la cuptor. Cand sunt aproape fierti se scot pe un platou si se lasa la racit. Intre timp radem branza si tocam ceapa marunt. Cand s-au mai racorit taiem un capacel din ei si le...
Tort cu ciocolata si gem
Pentru blat, se bat albusurile spuma, iar galbenusurile cu zaharul pana ce acesta se topeste. In timp ce mixam galbenusurile, adaugam si 2 linguri de apa minerala. Cernem faina + cacaoa. Amestecam usor prin rasturnare albusurile cu galbenusurile, apoi adaugam ingredientele uscate,...
Prajitura cu cafea by Laura Sava
Pentru inceput pregatim cafeaua (400 ml), apoi o lasam la racit si adaugam esenta doar cand este rece Mixam albusurile spuma, iar galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema. Se amesteca faina, praful de copt, nucile si cacaoa si se amesteca cu crema de galbenusuri....
Prajitura cu branza si portocale
Pentru blat : se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul apoi se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta si ingredientele uscate (faina se amesteca cu praful de copt impreuna cu cacaoa) .Se introduce blatul la cuptor timp de 15-20 min. Pt. crema: se mixeaza crema de...
Foietaj cu branza si rosii
Se taie aluatul de foietaj in doua parti egale . Pe primul blat se aseaza feliile de branza condimentate cu piper. Peste branza se pun feliile de rosii, 1-2 linguri ulei de masline si busuioc. Adaugam feliile de bacon, dupa care imbracam totul cu cascaval ras. Partile laterale ale...
Cornulete
Se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se dizolva drojdia in putina apa minerala calda ( sau bors)+ z. vanilat. Peste faina se pune drojdia restul de apa minerala rece, untura, zaharul vanilat, oul si esenta de vanilie si se amesteca bine pana se formeaza un aluat care se...