Bya Ralu

9

Bucataras
Suprem

brasov /brasov

Bucataras din 01.06.2011

RETETE1151
PRIETENI356
Retete

Piept de pui in sos de ceapa

In Pui la 21 Dec 2012

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei de masline, adaugam si pieptul de pui taiat cubulete, asezonam cu sare, piper, boia dulce. Se stinge cu vinul rose si se mai lasa la fiert la foc mic.S e poate servi cu mamaliguta si muraturi

Mamaliga gratinata cu carnati la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 21 Dec 2012

Intr-un vas termorezistent se pune ulei de masline, adaugam mamaliguta. Deasupra se pune carnatul taiat feliute, iar intr-un castron se pune smantana batuta cu ou, sare si piper. Se toarna smantana deasupra peste carnati, dupa care punem cascavalul ras. Se baga la cuptor cca 30 minute, se...

Sarmalute cu carne de curcan si carne mixta in vin

In Curcan la 19 Dec 2012

Se taie cotorul de la varza, se desfac foile cu grija si se lasa in apa rece. Intr-o tigaie se pune ceapa tocata marunt impreuna cu orezul in ulei de masline. Se lasa sa se caleasca cateva minute, punem sare, piper si boia dulce. Se lasa putin la racit dupa care se pun peste carne si se...

Salata de cartofi cu ton

In Salate la 18 Dec 2012

Cartofii ii punem la fiert in apa cu sare, circa 20 minute. Se lasa putin la racit dupa care ii curatam si ii taiem cubulete. Asezonam cu sare si piper si putin ulei, se adauga ceapa taiata solzisori, rosia taiata cubulete si oul fiert tot cubulete si tonul scurs de ulei. Se amesteca totul bine...

Supa de rosii cu galuste

In Supe la 18 Dec 2012

Se pune pieptul de pui curatat de pielite in bucata mare la fiert. Se adauga si ceapa intreaga, dupa care adaugam morcovii taiati feliute subtiri. Se pun 2 linguri de vegeta si putin piper. Cand pieptul de pui e gata se scoate si se taie bucatele mici dupa care il adaugam inapoi in oala. Rosiile...

Bruschete cu rosii si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 16 Dec 2012

Rosia se taie cubulete,se pune busuioc si ulei de masline.Painea o punem la prajit.Adaugam putin ulei de masline,punem rosiile cubulete si jumatate de felie de cascaval.Le bagam la cuptorul cu microunde timp de 2 minute (pana se topeste cascavalul.Se lasa putin sa se raceasca si se servesc ca...

Clatite cu cacao si caise

In Dulciuri la 16 Dec 2012

Se prepara compozitia de clatite din faina,zahar vanilat,ou si 1 pahar de apa minerala,se amesteca bine,se adauga esentele,coaja rasa de lamaie si se adauga lapte pana se subtiaza.Se pun si 2 linguri de ulei,se amesteca bine si se adauga 1-2 linguri de cacao.Se toarna compozitia intr-o tigaie...

Rulada de vita cu legume in sos de vin

In Vita la 15 Dec 2012

Carnea se transeaz,se curata de pielite si se taie subtire.Se condimenteaza,se pune mazare,morcov si telina taiate cubulete,se ruleaza si se prinde cu scobitori.Se unge cu vin rose si ulei de masline.Intr-o tava termorezistenta se pun ruladele si apa cu vin rose,cat sa acopere carnea.Se baga la...

Salata orientala cu bacon

In Salate la 15 Dec 2012

Cartofii ii punem la fiert cu coaja in apa cu sare cca 20 minute.Se lasa putin la racit dupa care se curata si se taie cubulete.Se fierbe si 1 ou cca 4 minute si se lasa de asemenea la racit.Baconul se taie cubulete si se pune la prajit intr-o tigaie fara ulei.Peste cartofii taiati cubulete se...

Ciorba de burta

In Ciorbe la 14 Dec 2012

Am clatit burta de vita in apa rece si am pus-o la fiert impreuna cu ceapa,telina si osul de vita la foc potrivit.Dupa cca 2 ore am scos burta,osul si legumele si le-am pus deoparte.Burta am taiat-o fasii si am curatat-o de pielite.Zeama am strecurat-o si se muta in alta oala,am pus burta...

Tocanita de pleurotus cu mamaliguta

In Mancaruri de post la 14 Dec 2012

Se taie ceapa solzisori si se pune la calit in ulei de masline,adaugam si ciuperciile taiate mai marunt si morcovul taiat felii subtiri.Se caleste putin dupa care se stinge cu vin alb,iar cand scade zeama se adauga 2 linguri de bulion subtiat cu apa si se lasa la fiert la foc mic.Cand e aproape...

Spaghete cu pancetta si ciuperci

In Spaghete la 11 Dec 2012

Intr-o tigaie wok se pune putin unt si pancetta. Se lasa sa se caleasca bine, adaugam si ciupercile scurse bine de zeama si stingem cu vin alb. Cand scade zeama se adauga bulionul subtiat cu apa si se lasa la foc mic sa fiarba, acoperit cu un capac. Pastele se pun la fiert si cand apa...

Orez cu legume

In Mancaruri de post la 11 Dec 2012

Ceapa verde se taie marunt, la fel si ciuperciile. Morcovul il dam pe razatoarea mare, iar telina o taiem fasii subtiri si le punem la calit in ulei de masline. Se adauga si mazarea scursa de apa. Se stinge cu putin vin rose, se adauga orezul, dupa care adaugam cca 200 ml de zeama de supa. Se...

Briose cu cascaval Delaco

In Aperitive / Garnituri la 10 Dec 2012

Se bat ouale cu praful de sare, uleiul, laptele, ceapa bucatele, cascavalul cubulete, ciuperciile taiate bucatele mai mici, iar ceapa taiata marunt. Faina se amesteca cu praful de copt, se amesteca toata compozitia si adaugam si mararul tocat marunt. Formele se ung cu ulei si se aseaza intr-o...

Ceafa de porc cu sos de mustar

In Porc la 8 Dec 2012

Bucatiile de ceafa de porc se pun in folie alimentara si se bat pe ambele parti cu tocatorul de snitele.Se condimenteaza cu sare,piper si boia dulce.Intr-o tigaie se pune unt si se adauga cate o felie de carne(depinde cat de mari sunt si cate incap in tigaie).Se prajesc cca 3-4 minute pe fiecare...

Cartofi aromati la cuptor cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 8 Dec 2012

Se curata cartofii de coaja,se clatesc bine in apa rece si se taie fasii potrivite dar nu de tot ca sa nu se desprinda bucatelele.Intr-un castron se pun 2-3 linguri de ulei de masline si condimentele,se amesteca bine si se adauga si usturoiul pisat.Se ung cartofii cu amestecul de condimente.Se...

Aripi de pui pane

In Pui la 6 Dec 2012

Se condimenteaza aripile de pui cu sare, piper, boia dulce, ierburi aromatice, se marineaza cu ulei de masline si putin vin rosu. Se presara deasupra putin susan si se lasa la rece 30 minute. Se prepara pasta din 2 oua, sare, piper si faina cat cuprinde. Se dau aripile de pui prin pasta de...

Pui la cuptor umplut cu ficat si mar

In Pui la 5 Dec 2012

Puiul se unge bine cu ulei de masline, se adauga condimentele pe ambele parti, facem niste mici incizii unde adaugam felii de usturoi, dupa care se pregateste umplutura. Ficateii de pui se taie marunt, marul il taiem cubulete, la fel si ardeiul gras, iar ceapa solzisori. Se adauga umplutura in...

Spaghete cu ton si usturoi

In Spaghete la 4 Dec 2012

Se pun in robotul de bucatarie: tonul, ceapa taiata felii subtiri, rosiile decojite si se paseaza bine. Pastele se pun la fiert cand apa incepe sa clocoteasca se lasa cca 7 minute (cat scrie pe punga), mie nu imi plac "al dente. Sosul format se pune intr-o tigaie, se adauga usturoiul...

Clatite pufoase reteta cu afine

In Dulciuri la 4 Dec 2012

Intr-n vas se pun faina, oul, iaurtul, zaharul vanilat si apa minerala. Se amesteca totul foarte bine, se adauga lapte pana devine o pasta subtire (buna pentru clatite), se adauga si uleiul. Se pune cate 1 polonic in tigaia incinsa, se prajesc pe ambele parti si se pun pe o farfurie la cald....

Pulpe de pui la cuptor cu sos de ficatei

In Pui la 2 Dec 2012

Pulpele de pui se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline iar intr-o tava termorezistenta se adauga putina apa si vin alb.Se lasa 30 minute(pana se rumeneste pielea).In sosul format am adaugat cartofi fierti cubulete.Se serveste cu sosul de ficatei.Il gasiti aici...

Vinete cu iaurt si ceapa rosie

In Salate la 2 Dec 2012

Se toaca vinetele in robotul de bucatarie,adaugam sare,putin ulei de masline,ceapa taiata marunt si iaurtul(in functie de cantitatea de vinete).Se amesteca bine si se lasa la rece.Se serveste cu paine prajita  

Sos de ficatei cu smantana

In Sosuri la 2 Dec 2012

Se clatesc bucatiile de ficat,se curata de pielite si se pun in tigaie cu ulei de masline,putin la prajit,se asezoneaza cu sare si piper dupa care se stinge cu vin rosu si apa cat sa acopere.Dupa cca 10 minute(nu trebuie sa ramana fara sos complet),se ia de pe foc.Se lasa putin la racit dupa care...

Salata Caesar cu telemea si cascaval

In Salate la 2 Dec 2012

Condimentam feliile de piept de pui cu sare,piper,boia dulce si ierburi aromatice.Le ungem cu ulei de masline,si le punem in tigaia tip gratar pe care o ungem cu ulei de masline.Se prajesc pe ambele parti.\ Taiem salata o punem in castron,taiem rosia feliute subtiri.Painea prajita se taie...

Cottage Pie

In Mancaruri cu carne la 28 Noi 2012

Ceapa, usturoiul si morcovul le punem in blender impreuna cu ciuperciile scurse bine, sare, piper, ulei de masline. Se mixeaza bine, dupa care adaugam si rosiile decojite si mixam pana devine o pasta. Carnea tocata se pune la calit in ulei de masline, pana devine alba, se stinge cu un pahar de...

Tarta de legume

In Aperitive / Garnituri la 28 Noi 2012

Cartofii se pun la fiert in coaja timp de 15-20 minute, se lasa putin la rece si se curata de coaja dupa care taiem bucatele mici. Telemeaua si cascavalul se dau pe razatoarea mare. Intr-un castron se pun ouale, sare, piper si se bat cu blenderul. Se adauga branza si cascavalul, ciupercile si...

Ceafa de porc cu ciuperci

In Porc la 27 Noi 2012

Condimentam carnea cu boia dulce, ierburi aromatice, piper alb, vegeta. Adaugam bucatile de carne in tigaie, punem ulei de masline, adaugam si ciuperciile si punem pe foc. Punem ceapa si usturoiul taiate feliute subtiri. Se pune 1 pahar de apa si vinul rosu. Acoperim cu capac, iar cand scade...

Ciorba ardeleneasca de porc - Gust si savoare intr-o reteta traditionala

In Ciorbe la 27 Noi 2012

Cum se prepara Ciorba ardeleneasca de porc - Gust si savoare intr-o reteta traditionala Se pune carnea de porc in apa la fiert. Legumele se dau pe razatoarea mare, ardeiul il taiem cubulete, iar ceapa o dam pe razatoarea mica si le punem in ulei de masline la calit. Se adauga 1 lingura de...

Salata de ridiche neagra cu maioneza

In Salate la 27 Noi 2012

Se curata ridichea de coaja, se clateste cu apa rece si se da pe razatoarea mica. Se stoarce bine de zeama, se pune intr-un castron peste care se adauga morcovul ras pe razatoatea mica, adaugam sare si piper, punem si smantana si amestecam bine. Pregatim maioneza dintr-un ou fiert si un...

Bulz ardelenesc cu kaizer si mozzarella

In Mancaruri cu carne la 25 Noi 2012

Intr-o craticioara se pune putin unt,se topeste,se adauga un strat de mamaliga,punem branza de burduf imprastiata,kaizerul se pune cubulete.Mai punem 1 strat pe mamalita si adaugam deasupra felii de mozzarella.Se pune un capac si se lasa la foc mic 10 minute.Se serveste cu oua ochi si smantana

Afisate 871 - 900 din 1151 retete    

Postari recente

publicat la 16.09.2021

Tartar de ton

publicat la 16.09.2021

Desert tort Cifra

publicat la 24.01.2021

Desert papanasi moldovenesti

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Dacă te simți uneori pierdut, nu te îngrijora, nu te poți rătăci: toate drumurile duc la frigider.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

pe 24.02 la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

pe 24.02 la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

pe 24.02 la 10:32

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]