Ciorba din cap de vitel cu spanac ,...
Postat de: delia64 in CiorbeSe spala bine capul de vitel si se pune la fiert in apa cu o lingurita de sare . Se lasa sa fiarba incet si se spumeaza din cand in cand . Curatam ceapa si o taiem marunt . Spalam...Citeste continuarea
Compot de visine
Postat de: delia64 in Sirop / CompotSe spala visinele , se curata de codite . Spalam borcanele si le sterilizam. Calculam pentru fiecare borcan 3 linguri de zahar , punem visine intr-un borcan , il umplem cu apa si...Citeste continuarea
Chec cu cacao si zmeura
Postat de: delia64 in PrajituriAlbusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, un praf de sare, coaja rasa de lamaie si laptele. Faina se amesteca cu praful de copt . Turnam galbenusurile peste...Citeste continuarea
Ciorba cu rasol de porc
Postat de: Dya in CiorbeSpalam bine rasolul, il taiem in bucati si le punem la fiert (cam 20-25 de minute) intr-o oala cu aproximativ 3 litri de apa rece, adunand spuma formata. Separat, tocam legumele si le...Citeste continuarea
Ciorba de salau cu legume
Postat de: mihaelar63 in CiorbeSpalati si curatati legumele . Taiati morcovii sfecla si patrunjelul cuburi si puneti la fiert intr-o oala cu 3 l apa . Sarati .Adaugati si fasolea verde . Cand acestea sunt aproape fierte...Citeste continuarea
Clafoutis cu prune rosii
Postat de: cristeena20 in DulciuriUngem forma cu unt si rpesaram fructele fara samburi, taiate in 2-4. Batem ouale cu zaharul si vanilia si apoi aduagam laptele si faina, batand bine cu telul. Turnam compozitia peste fructe...Citeste continuarea
Cartofi cu ficatei de pui la cuptor
Postat de: cristeena20 in FicatCartofii se curata de coaja si se tau in 4 pe lungime .Ii prajim de jumate in ulei incins apoi ii scoatem intr-un vas si ii condimentam cu sare, piper si praf de usturoi. lasma deoparte....Citeste continuarea
Ciorba acra cu tarhon si carne de porc
Postat de: reisnaor_2006 in CiorbeLegumele se curata, se spala si se taie cubulete.Punem int-o oala putin ulei si calim pe rand ceapa taiata fidelute,morcovul,telina,dovlecelul,adaugam carnea si o cana de apa.Lasam sa dea in...Citeste continuarea
Ciorba de oua de prepelita
Postat de: carla27carla in CiorbeSe portioneaza spatele de curcan,se spala bine si se pune la fiert intr-o oala cu apa.Intre timp curatam zarzavatul si il tocam marunt.Cand carnea este aproape fiarta adaugam...Citeste continuarea
Cozonac cu stafide, rahat si...
Postat de: lucy2002 in DulciuriSeparam ouale, batem galbenusul cu putina sare si lasam deoparte sa se intensifice culoarea. Intr-un lighean cernem faina si facem o adincitura in mijloc unde punem drojdia cu putin zahar si un...Citeste continuarea
Crème glacée
Postat de: Dya in DulciuriAmestecam iaurtul, smantana si zaharul pana la omogenizarea completa. Dam compozitia obtinuta la congelator pentru 15 minute. dupa care se scoate si se amesteca din nou, pentru 15-20 de minute...Citeste continuarea
Ciorba de vitel cu paste scurte
Postat de: delia64 in CiorbeSe spala zarzavatul se curata si se taie cubulete. Spaiam carnea si o taiem bucati mici . Punem uleiul la incins intr-o oala si adaugam ceapa si zarzavatul , le prajim putin , adaugam...Citeste continuarea
Ciorba de ardei umpluti
Postat de: Elena_Daria in CiorbeSpalam ardeii, ii curatam de vene, de seminte si ii lasam de-o parte. Curatam morcovul si ceapa. Morcovul il dam pe razatoare iar ceapa o taiem marunt. Punem ceapa la calit, apoi adaugam...Citeste continuarea
Compot de corcoduse
Postat de: robert_badica in Sirop / CompotSe pun in fiecare borcan cate 10 corcoduse, se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului. Se inchide ermetic cu un capac si se agita pentru a dizolva zaharul. Se pun la fiert la bain marie....Citeste continuarea
Chilli com carne
Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carnePunem la calit ceapa cu ulei de masline. Adaugam morcovul taiat cubulete si ardeiul, la fel, taiat cubulete. Lasma sa se caleasca bine si adaugam apoi usturoiul maruntit, foaie de dafin, cimbrul...Citeste continuarea
Chiftelute calde
Postat de: robert_badica in PorcCarnea tocata se amesteca cu franzela muiata pentru o clipa in apa rece si bine stoarsa. La tocatura se adauga ouale crude, piper, sare, patrunjelul verde tocat, usturoiul taiat fin sau...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecel
Postat de: robert_badica in Mancaruri de postSe toaca toate legumele. Se pune la foc o oala cu cei 3 litri de apa,si se adauga toate legumele la fiert.Se lasa sa fiarba 1 ora.In alta tigaie se pun uleiul si alte 2 ceapa la calit dupa ce,...Citeste continuarea
Compot de caise
Postat de: robert_badica in Sirop / CompotMOD DE PREPARARE:Se pun in fiecare borcan cate 3 caise,se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului.Se inchide ermetic cu un capac si se agita pentru a dizolva zaharul.Se pun la fiert...Citeste continuarea
Compot de visine
Postat de: robert_badica in Sirop / CompotMOD DE PREPARARE:Se pun in fiecare borcan cate 10 visine ,se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului.Se inchide ermetic cu un capac si se agita pentru a dizolva zaharul.Se pun la fiert...Citeste continuarea
Clatite cu piept de pui si sos de...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriMixam ouale cu sare si piper dupa gust, adaugam un praf de turmeric,2 linguri de ulei, 1 cana cu apa si incorporam apoi faina. Obtinem un aluat subtire care curge. Adaugam patrunjel verde...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu sfecla rosie
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam si spalam legumele. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei la foc mic. Adaugam si rindelele de morcov si lasam sa se caleasa pana isi schimba uleiul culoarea in auriu....Citeste continuarea
Crap la cuptor in crusta de sare
Postat de: Constelatialeu in Crap / CarasMai intai am ''inecat ''pestele ca sa moara,sa nu-l sinucid eu......tot a mai miscat nitel cand am bagat cutitul.......Crapul nu se curata de solzi,se scot branhiiile si intestinele,in asa fel...Citeste continuarea
Cuib de tagliatelle cu ton si...
Postat de: caroline in PastePunem o tigaie cu putin ulei la foc potrivit si calim ceapa impreuna cu ardeiul. Adaugam tonul cu tot cu uleiul de conservare si amestecam cu o lingura de lemn. Lasam 2-3 minute si adaugam...Citeste continuarea
Clafoutis cu cirese - Reteta nr.100
Postat de: Steffy in PrajituriSpalam bine ciresele si le scoatem samburii. Eu am achizitionat un aparat de plastic de scos samburii si m-a ajutat foarte mult. Ungem cu unt o tava patrata de cuptor (30/30 cm) si asezam...Citeste continuarea
Clafoutis cu visine
Postat de: Dya in DulciuriUngem o forma termorezistenta cu putin unt, o tapetam cu hartie de copt si asezam, uniform, visinele curatate de samburi (pe cat posibil pastrate intregi – vor avea un aspect mai...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata
Postat de: rhapsody in Dulciuri1. Pune branza de vaci intr-un bol impreuna cu ouale si mixeaza cu ajutorul unui mixer vertical pana la inglobarea totala a acestora. Adauga smanta si esenta si mixeaza bine. 2. Cerne...Citeste continuarea
Cartofi copti
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii, ii spalam bine si ii feliem cu grija, pastrandu-le o baza solida. Ii asezam intr-un vas termorezistent (in care, optional, se poate adauga o cescuta cu apa). Printre...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu galuste
Postat de: Dya in CiorbeTocam legumele si le fierbem in 2-3 litri de apa pana ce sunt suficient patrunse. Saram dupa gust, adaugam uleiul, iar mai apoi borsul si sucul de rosii/bulionul, lasam sa dea intr-un...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: claudiaO in Prajituri200 gr zahar le punem la caramelizat in cratita; cand este de culoarea chihlimbarului il tragem de pe foc si tapetam cu grija peretii cratitei si lasam sa se raceasca bine. Intre timp frecam...Citeste continuarea
Castraveti cu crema de branza
Postat de: rhapsody in Aperitive / Garnituri1. Pune branza din iaurt impreuna cu smantana intr-un bol si mixeaza-le cu ajutorul unui mixer vertical. 2. Spala, usuca si taie mararul marunt. Procedeaza la fel si frunzele de ceapa. 3....Citeste continuarea
Chiftelute cu sos aromat
Postat de: caroline in Mancaruri cu carneIncepem prin prepararea chiftelutelor deoarece aluatul va sta si la frigider. Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi mici.Ii punem la fiert in apa rece cu sare. ( taiati...Citeste continuarea
Clafoutis cu caise
Postat de: caroline in PrajituriCaisele le spalam,le taiem in doua si scoatem samburele . Luam o tava pentru cuptor de forma rotunda si ungem cu unt.Asezam in tava jumatatile de caisa. Separat punem intr-un bol ouale...Citeste continuarea
Compot de capsuni
Postat de: carla27carla in Sirop / CompotSe aleg capsunii si se spala bine de impuritati,Se spala borcanele ,se usuca si se sterilizeaza la cuptor.Se pun in borcane capsunele spalate pana la 3/4 din borcan.Se face sirop cu apa si zahar...Citeste continuarea
Cornuri de Bratislava
Postat de: Elena_Daria in DulciuriIntr-un castron punem laptele caldut, adaugam drojdia peste el si lasam la dospit 5 minute. Intr-un vas incapator punem faina, adaugam ouale, maiaua, zaharul pudra, untul topit si racit si...Citeste continuarea
Chec de post
Postat de: Antonia_Mindru in PrajituriMai intai intr-un castron amestecam uleiul cu zaharul si cu zaharul vanilat. Dupa aceea adaugam apa minerala si amestecam. Separat amestecam faina cu praful de copt, dupa care o incorporam in...Citeste continuarea
Chiftele de vinete la cuptor (de post)
Postat de: rhapsody in Mancaruri de post1. Pune stixurile intr-un robot si farama-le. 2. Pune ceapa, usturoiul si morcovul in robot separat si pulseaza pana obtii consistenta dorita. 3. Amesteca toate ingredientele intr-un vas...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca de cocos
Postat de: rhapsody in DulciuriAluat 1: 1. Cerne faina de doua ori. 2. Intr-un vas prepara o maia framantand si dizolvand drojdia in 300 ml lapte cald. Adauga o lg zahar si 2 lg faina peste drojdia dizolvata si...Citeste continuarea
Chec cu banane si fulgi de ciocolata
Postat de: simona72 in PrajituriBananele se zdrobesc cu furculita pana devine un piure. Untul, se mixeaza cu zaharul, se adauga piureul de banane si se continua mixarea pt 2-3 minute. Se adauga cate un ou, se mixeaza bine...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu branza si cus-cus
Postat de: rhapsody in Aperitive / Garnituri1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Pune branza intr-un vas si mixeaz-o (cu ajutorul unui mixer vertical) cu galbenusurile pana cand capata consistenta fina. 3. Adauga...Citeste continuarea
Chec la Multicooker
Postat de: TAB1TA in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat si se bat in continuare pana se intareste spuma ca la bezea....Citeste continuarea
Ciorba de vitel cu legume si tarhon
Postat de: merisor67 in CiorbePortionam carnea si o spalam bine. Punem un vas cu apa si putina sare pe foc, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam carnea in el. Lasam carnea sa fiarba 10-15 minute pana incepe sa...Citeste continuarea
Chiftele in aluat
Postat de: Valyvalentyna in Aperitive / GarnituriPunem faina cernuta intr-un vas mai mare si facem o gropita mica in mijloc in care punem drojdia sfarmata cu zaharul sarea si uleiul. Adaugam 2-3 linguri de lapte caldut si lasam la crescut 10-15...Citeste continuarea
Cosulete cu vanilie si mousse de...
Postat de: Criss in PrajituriSe amesteca toate ingredientele si aluatul rezultat se pune in frigider pentru 1 ora. Se intinde apoi, se decupeaza cerculete care se pun in cosuletele de tabla unse in prealabil cu...Citeste continuarea
Chiftelute marinate
Postat de: Luana in VitaIntr-o craticioara punem uleiul si catelui de usturoi la calit un min. pe o parte si alta. Adaugam sosul de rosii , si jumate de cana de apa . Adaugam mirodeniile si lasam sa fiarba circa 25...Citeste continuarea
Clafoutis cu cirese
Postat de: timea in DulciuriUngem tava cu unt si asezam pe fundul tavii ciresele spalate din care am scos samburii.( in mod normal se face cu cirese cu samburi, dar eu i-am facut fara) Mixam ouale intregi impreuna cu un...Citeste continuarea
Clatite americane cu visine
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriSe bat ouale cateva minute intr-un bol cu un praf de sare,se adauga zaharul,untul topit si praful de copt stins in zeama de lamaie. Dupa ce s-a topit zaharul se adauga faina...Citeste continuarea
Ciorba cu carne de porc si legume...
Postat de: claudiaO in CiorbeCarnea o spalam si o taiem bucatele mici- cam cat o nuca. Punem carnita la fiert intr-o oala cu cca 3 l de apa si un praf de sare. Spumam bine si mai lasam cca 10 minute sa fiarba. Intre...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata si stafide la...
Postat de: gaby_d in DulciuriMixeaza ouale spuma impreuna cu zaharul si aromele. Mixeaza pana la diluarea completa a zaharului. Infierbanta bine laptele si adauga in el ciocolata rupta bucati, uleiul si cacaua si...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei cu branza...
Postat de: claudiaO in Mancaruri de legumeDovleceii ii spalam si ii dam pe razatoare cu ochiuri mari. Presaram peste ei putina sare si ii lasam vreo 15 minute; ii stoacem bine si ii punem intr-un castron. Adaugam verdeata, usturoiul...Citeste continuarea
Coaste la cuptor
Postat de: Constelatialeu in PorcAm spalat si absorbit cu un servet apa de pe carne,am crestat-o ,uns-o cu ulei si apoi am condimentat-o.Intre crestaturi am pus rosii taiate,rondele de morcov si catei de usturoi.Am asezat...Citeste continuarea





















