Cotlet de porc cu piure de mazare...
Postat de: nico15 in PorcCotletul de porc il curatam(de piele si grasimi), vom lasa doar carnea si osul(curat), ungem cu ulei si punem pe gratarul incins, acoperim osul sa nu se arda cu folie de alumiu. Lasam cat sa...Citeste continuarea
Cartofi cu branza la cuptor
Postat de: andiii00 in Aperitive / GarnituriSe taie cartofii felii groase,se ia o tava se aseaza cartofi, se pune uleiul, se pipereaza si sareaza ,se adauga apa si se introduce tava in cuptor pana cand...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne
Postat de: Toamna07 in CannelloniMod de preparare carne si umplerea pastelor : Intr-o tigaie mare incingem uleiul si punem la calit, la foc mic, ceapa tocata marunt, usturoiul curatat si zdrobit. Adaugam carnea si o lasam...Citeste continuarea
Ciorba ardeleneasca de varza dulce...
Postat de: Sidy in CiorbeCuratam morcovul si ceapa si le taiem felii. Varza o taiem marunt, patratele cu latura de 1-1,5 cm. Costita o taiem bucati si o punem la fiert intr-un litru de apa, o lasam asa vreo 30 de...Citeste continuarea
Cescute cu crema si cirese
Postat de: alba_zori in DulciuriAm pregatit minunatiile astea asa: am pus intr-un bol de plastic mai incapator toate ingredientele in ordinea scrisa, zaharul praf cernut cu oul l-am batut bine pana a facut spuma si am...Citeste continuarea
Cum se face coliva pas cu pas
Postat de: susu in DulciuriCum se face coliva. 1) Cu o zi inainte de a pregati coliva ne ocupam de nuca. Se curata mai intai fiecare bucatica sau jumatate de nuca in parte pentru a nu ne trezi ca ne spargem dintii. Se da...Citeste continuarea
Cum se fierbe porumbul
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri. Se curata fiecare stiulete de panuse si de matase. Se pastreaza cateva panuse pentru a pune intr-o oala pe fund, se aseaza porumbul rupt in doua, se acopera cu alte frunze de panuse si se umple...Citeste continuarea
Cartofi prajiti cu carnati si...
Postat de: timea in Aperitive / GarnituriSa va mai zic si cum se face? :) Curatam si spalam cartofii, ii taiem felii si ii prajim in ulei incins. Scoatem cartofii din ulei cu o paleta si punem peste ei sare si piper. Carnatii ii...Citeste continuarea
Cupcakes brownies cu zmeura si...
Postat de: cristinne in PrajituriSe amesteca ouale cu zaharul brun. Se topeste untul cu 150 de gr ciocolata. Se adauga peste oua. Se pune si cacaoa neagra (daca nu e neagra de calitate, mai bine renuntati la ea si mai puneti 100...Citeste continuarea
Ceafa fragezita
Postat de: Maria68 in PorcIntr-un vas turnam berea si adaugam lamaia taiata felii, precum si boiaua, sarea si piperul. Se pune carnea in acest amestec si se lasa la rece pentru 30 de minute ca sa se marineze....Citeste continuarea
Cornuri cu ciocolata - Croissants
Postat de: miha in PrajituriIntr-un castron punem faina. Facem o gaura in mijloc, punem drojdia, sarea, zaharul, untul taiat cubulete si laptele rece. La inceput se amesteca cu o furculita pana faina se transforma in coca,...Citeste continuarea
Cherry cupcakes
Postat de: Poliana in PrajituriIngredientele sa fie la temperatura camerei, da? Asa vom lucra mult mai usor cu ele, si vom obtine o compozitia perfecta. Untul il mixam cu zaharul pana devine ca o crema pufoasa si aerata....Citeste continuarea
Coaste de porc cu sos de cirese
Postat de: gurita_ta2005 in PorcIntr-o tigaie de pun costitele de porc se condimenteaza, se adauga uleiul de masline, se pune un capac si se pun la foc potrivit. Se lasa 5-10 minute pe fiecare parte, ca sa se prajeasca bine. Se...Citeste continuarea
Cheesecake cu lapte condensat ( Copt)
Postat de: mimmi in PrajituriSfarmam biscuitii in robotul de bucatarie sau ii punem intr-o punga si cu ajutorul facaletului ii sfarmam. Ii amestecam cu untul topit si tapetam o forma rotunda (care la randul ei este...Citeste continuarea
Cornulete foitaj cu banane
Postat de: privatelaura in PrajituriSe desface aluatul, se taie in patrate mari de 7 x 7 cm. Bananele se curata de coaja si se taie fiecare in 3 bucati. Se umplu patratele cu banane, se ruleaza si se ung cu ou batut....Citeste continuarea
Cornuri cu ciocolata
Postat de: Geanina87 in PrajituriPunem drojdia intr-un vas mai mare, adaugam 2 linguri de zahar, laptele cald si 6 linguri faina. Se amesteca totul bine si se lasa asa 15 minute, dupa care se adauga restul de faina, un ou,...Citeste continuarea
Chiftelute gratinate, cu mazare verde
Postat de: Sidy in CurcanAmestecam bine toate ingredientele pentru chiftelute si cu mana umezita cu apa facem chiftelutele, apoi le punem intr-un vas termorezistent uns cu putin unt sau ulei.Eu le-am pus in vasul roman pe...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu condimente
Postat de: babyally in Aperitive / GarnituriSe aseaza cartofii unul cate unul in tava unsa, si se baga la cuptor, circa 40 min Citeste continuarea
Ciorba de dovlecei
Postat de: roxanabucataras in CiorbeAm taiat ceapa si morcovii si i-am pus la fiert in apa cu sare. Am curatat dovleceii de coaja, i-am taiat pe jumatate - pe lung si le-am scos miezul. Am taiat pe lung fasii, apoi cuburi. I-am...Citeste continuarea
Cartofi din biscuiti si rahat
Postat de: privatelaura in PrajituriSe topeste rahatul intr-o cratita cu putina apa. Cu autorul unei ustensile de tasat cartofi, presam rahatul ca sa se topeasca mai usor. Dupa ce s-a topit, luam de pe foc. Biscutii se rup...Citeste continuarea
Conopida cu maioneza
Postat de: timea in Mancaruri de legumeSpalam conopida o desfacem in floricele mai mic si le punem la fiert in apa clocotita cu sare. Cand conopida e fiarta, scurgem de apa lasam cateva minute sa se raceasca usor apoi le zdrobim cu...Citeste continuarea
Clatite cu ciuperci si mozzarella
Postat de: Toamna07 in Aperitive / GarnituriCiupercile le spalam si le taiem in cubulete. Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in 50 g unt, iar cand incepe sa se rumeneasca punem ciupercile si le lasam cateva minute sa se inmoaie,...Citeste continuarea
Caras cu lamaie si usturoi, la cuptor
Postat de: medioto59 in PestePestele se curata,se spala si se lasa la scurs. Usturoiul se curata ,apoi se zdrobeste .Facem un amestesc din usturoiul zdrobit ,uleiul de masline,sucul de lamaie,boia,rozmarin ,sare si piper.Cu...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu smantana
Postat de: bylaura in Supe/CiorbeSe spala si se toaca legumele marunt (ceapa, morcov, ardei gras, pastarnac) si se pun la fiert intr-o oala cu cca 3-4 l. apa cu putina sare. Cand legumele au fiert se adauga...Citeste continuarea
Cheesecake cu coacăze roşii
Postat de: diaconta in PrajituriPregatim foaia de tarta. Cernem faina intr-un bol,adaugam zaharu,sarea si praful de copt. Intr-un alt bol amestecam galbenusurile cu otetul si smantana.. Peste faina pune bucatelele de...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor
Postat de: timea in Mancaruri de legumeAsadar punem cartofii in apa si dam jos pielea aceea subtire cu un cutit. Taiem cartofii in doua, ii asezam in tava unsa cu putin ulei, presaram sare si piper si gata. Dam la cuptor la...Citeste continuarea
Cornuri de Bratislava (POZSONYI...
Postat de: gaby_d in DulciuriAluat. Incalzesti usor laptele si pui in el drojdia. Lasi la dospit 5 minute. Pregatesti intr-un bol faina peste care ai adaugat ouale, zaharul, untul topit si racit si sarea. Adaugi laptele...Citeste continuarea
Chec aperitiv umplut cu rulouri de...
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriSeparam albusurile de galbenusuri, presaram pe ele putina sare si le mixam bine pina se intaresc. Intr-un alt bol avem galbenusurile la care adaugam faina amestecata cu praful de copt ,...Citeste continuarea
Chiftelute cu ardei si cimbru
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneSe amesteca toate ingredientele bine . Cu mana unsa cu ulei se formeaza chiftelute care se prajesc in ulei incins . Scoateti pe servet de hartie absorbant ....Citeste continuarea
Coada de stiuca cu rosii si leurda
Postat de: mihaelar63 in PesteStiuca curatata si spalata si increstata sin loc in loc ,se sareaza din timp si se stropeste cu zeama de lamaie . Se aseaza intr-o tava de sticla termorezistenta insotita de rosii...Citeste continuarea
Cheesecake cu roşii
Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri]ntr-un castron se amestecă brânza cu smântână cu brânza sărată, ouăle crude, oul fiert tare şi tăiat cubuleţe, măslinele, făina, pătrunjelul tocat şi un praf...Citeste continuarea
Ciorba de fasole pastai cu piept de...
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeCuratam fasolea pastai la capete si o rupem in doua. Se spala bine si se pune la fiert impreuna cu pieptul de pui. Adaugam 2 linguri de vegeta si intre timp taiem morcovii felii, ardeiul si...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu rozmarin
Postat de: angyb in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii de coaja, se spala bine si se taie cubulete (sau daca doriti felii lungi). Se pun cartofii intr-o tava unsa cu ulei si se condimenteaza cu sare, piper si rosmarin. Se dau la...Citeste continuarea
Ciocanele cu ciuperci la cuptor
Postat de: angyb in PuiCiocanele spalate se condimenteaza cu sare, piper, vegeta si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei de masline. intr-un castron se amesteca ciupercile cu gogosarul taiat felii subtiri si se adauga...Citeste continuarea
Chec aperitiv, o reteta gustoasa si...
Postat de: dakris in Aperitive / GarnituriIata cum se prepara Chec aperitiv, o reteta gustoasa si economica Ouale se mixeaza pana devin o spuma. Se adauga uleiul, putin cate putin, se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt,...Citeste continuarea
Chili con Carne
Postat de: deliciousflavours in Mancaruri cu carneTocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam carnea tocata si amestecam sa se marunteasca bine in timp ce se coaguleaza. Dupa cateva minute, adaugam usturoiul pisat,...Citeste continuarea
Ciuperci la cuptor
Postat de: mamaieelena in Mancaruri de legumeCiupercile spalate se pun intr-o tava incapatoare, se sareaza si pipereaza, iar pe deasupra se pune uleiul si apa. Se da la cuptorul incins la 250 grad (rapid) si se lasa pana s-au copt bine nu...Citeste continuarea
Cannelloni cu branza si verdeata
Postat de: rocsi_1612 in CannelloniIntr-un bol punem branza. Ceapa o spalam si o taiem rondele. Mararul si patrunjelul il spalam si il tocam marunt. Punem peste branza verdeata si ceapa, apoi dam gust cu sare si piper. Punem si...Citeste continuarea
Costita de miel cu ceapa si tarhon
Postat de: mihaelar63 in OaieCostita de miel bine spalata si portionata o sarati si o prajiti in untura de porc proaspata .Amestecati usor din cand in cand . Daca carnea a facut crusta aruncati ceapa verde tocat si...Citeste continuarea
Ciorba de fasole pastai
Postat de: medioto59 in CiorbeSe curata, se spala si se taie rondele atat morcovul cat si pastarnacul si se pun la fiert in apa cu sare. Adaugam si ceapa curatata (eu o las intreaga si apoi cand este fiarta o scot). Lasam sa...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei cu crema de...
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriCuratam dovleceii si ii dam prin razatoarea cu ochiuri mari,il saram si il stoarcem bine, Ceapa o dam prin razatoare sau o tocam marunt, Adaugam si restul de ingrediente si amestecam bine,...Citeste continuarea
Cornuri cu ciocolata
Postat de: Elena_Daria in DulciuriAluat: Punem faina intr-un vas mai mare si facem o adancitura in mijloc. In adancitura punem oul, zaharul, sarea, drojdia, putina apa si amestecam. Lasam 15 minute sa "creasca"...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu afumatura
Postat de: susu in PuiSe caleste ceapa alba tocata marunt, se adauga morcovul ras mic si apoi ardeiul tocat iar la sfarsit condimentele. Puiul portionat il punem in 3 l apa si spumam ori de cate ori avem nevoie,...Citeste continuarea
Chec cu cacao, reteta simpla pentru...
Postat de: Alinutza80 in PrajituriCum se prepara Chec cu cacao, reteta simpla pentru un desert perfect: Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu un praf de sare si coaja de lamaie pana se intaresc,...Citeste continuarea
Capsuni cu zahar
Postat de: roxanabucataras in DulciuriAm spalat bine capsunele si le-am rupt coditele. Le-am pus intr-un bol si le-am taiat in 2 sau 3 bucati fiecare. Deasupra am pus zaharul si le-am dat la frigider 20 minute. Citeste continuarea
Carrot Cake
Postat de: gatiticuspor in TorturiIntr-un castron incapator puneti zaharul, ouale batute putin cu o furculita, uleiul, stafidele, morcovul dat prin razuitoarea mare si coaja de portocala razuita. Amestecati totul bine. Apoi...Citeste continuarea
Cartofi noi cu verdeata
Postat de: adela1981 in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam si spalam, ( eu am avut de import si erau marisori ) si ii taiem in patru ( depinde de cat de mari sunt). Intr-un vas termorezistent asezam hartie de copt si asezam...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor
Postat de: ela in Mancaruri de legumeCuratam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie putin.Ii lasam sa se racoreasca putin,apoi ii taiem felii mai groase. Ungem un vas termorezistent cu unt(eu am folosit un...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCiupercile le spalam si le lasam pe un prosopel curat sa se scurga apa. Scoatem coditele si le taiem bucatele. Ceapa verde o spalam, partea alba o tocam marunt iar cozile le facem rondele....Citeste continuarea
Clafoutis cu visine
Postat de: Maria68 in DulciuriPregatim vasul de copt, pe care il ungem cu putin unt si tapetam cu un pic de faina. Dupa care asezam visinele (fara samburi). Faina si ouale se mixeaza, adaugand treptat cele doua...Citeste continuarea
















