A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cozonac cu branza

Postat de: iri_love in Prajituri

Modul de preparare a aluatuluie este la fel ca si la cozonacul cu nuca, astfel: drojdia o inmuiem cu 2-3 linguri de lapte caldut, lasand-o sa creasca. Galbenusurile le frecam cu sare, iar in...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu dulceata...

Postat de: Sim0naWorld in Prajituri

Clatite pufoase reteta Cu un tel am batut cele doua oua, cu un praf de sare. Am adaugat 100 ml smantana dulce, apoi laptele si zaharul vanilat. Untul l-am topit inainte si l-am lasat sa se...Citeste continuarea

Chiftelute marinate

Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carne

Carnea tocata am amestecat-o cu ceapa si usturoiul tocaite, painea inmuiata in lapte si stoarsa bine, condimentele si si cele doua oua Nu stiu de ce eu am tendinta sa folosesc cate doua...Citeste continuarea

Ciorba de rosii

Postat de: Zamfira in Ciorbe

Curatam, spalam legumele si le vom taia buculete. Rosiile pot fi tocate sau taiate bucatele mai mici (coaja poate fi indepartata prin oparirea rosiilor, eu, nu am indepartat coaja rosiilor). Punem...Citeste continuarea

Cod fiert cu legume (Bacalhau cozido)

Postat de: cristeena20 in Peste

- Daca pestele e uscat in sare atunci trebuie tinut in apa rece sa se inmoaie aprox 4 zile inainte de a-l gati , schimbandu-se apa de cateva ori pe zi. Nu se mai adauga sare ca e foarte sarat. Dar...Citeste continuarea

Crochete cu dovlecei

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Curatam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Luam cate putin din dovlecelul ras intre maini si il stoarcem bine de zeama ce au lasat-o. Cascavalul il radem si il punem peste...Citeste continuarea

Cheesecake cu piersici si zmeura

Postat de: Oana in Prajituri

Biscuitii se macina la robot si se amesteca cu untul topit. Se aseaza intr-o forma cu pereti detasabili si se preseaza bine de tot. Se pune forma la frigider. Piersicile se curata de coaja si...Citeste continuarea

Ciorbita cu de toate

Postat de: alba_zori in Supe/Ciorbe

Puneti toate verdeturile in apa fiarta si  lasati sa fiarba pana se inmoaie toate,sarati si condimentati cu ulei de masline in belsug. Daca vreti puneti si paste in plus,eu nu am vrut,deci...Citeste continuarea

Cordon bleu pe pat de orez si...

Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carne

Am pus ulei la incins si am prajit cordonul bleu(nedezghetat) pe ambele parti la foc potrivit. Am pus orezul la fiert cu 2 parti de apa, foi de dafin si putin delikat, am condimentat pe parcurs...Citeste continuarea

Canneroni cu ton

Postat de: caroline in Paste

Intr-o tigaie se pun 2 linguri ulei si cind acesta s-a incins se pun ardeii taiati julien si se calesc.Cind au prins culoare,se adauga tonul scurs de uleiul din conserva si porumbul.(daca e de la...Citeste continuarea

Cum pastrez eu loboda, spanacul si...

Postat de: Ina in Conserve

Cum pastrez eu loboda, spanacul si stevia pentru iarna Loboda: Frunzele de loboda le spal bine in mai multe ape, apoi le scurg cat de bine pot ( eventual folosesc uscatorul de salata) ....Citeste continuarea

Ciuperci cu sos alb si marar

Postat de: Ina in Aperitive / Garnituri

Se curata si se spala ciupercile, apoi se pun la fiert 15 minute, in apa clocotita cu o lingura de sare. Separat se curata ceapa, se taie marunt si se caleste cat sa se inmoaie. ...Citeste continuarea

Ciorba de loboda si stevie

Postat de: Ina in Supe/Ciorbe

Curatam legumele si le tocam marunt, apoi le calim usor in 2-3 linguri cu ulei, pana se inmoaie putin.  Adaugam o lingurita de sare si  500 ml apa , lasand sa se fiarba bine legumele....Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare din carne de pui

Postat de: panacris in Ciorbe

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la dinstiut in putin ulei si apa. Cand a devenit translucida, se adauga ardeii curatati si taiati marunt. Intre timp se curata celelalte zarzavaturi si...Citeste continuarea

Chifle dulci cu susan

Postat de: adela1981 in Piine

Drojdia se dizolva in apa calduta. Se amesteca si se cerne faina intr-un castron.  Adaugam zaharul si un praf de sare. Eu am folosit untura in loc la unt, sunt mai pufoase chiflele dupa...Citeste continuarea

Crumble cu fructe

Postat de: diaconta in Dulciuri

Am mixat untul cu zaharul pana cand s-a facut  ca si  o crema. Am adaugat apoi ouale batute cate putin si am mixat în continuare pana s-au încorporat. Faina am...Citeste continuarea

Ciorbica de pui cu taitei de casa

Postat de: ana77 in Ciorbe

- se face taitelul si se intinde subtire cu multa faina dupa care se ruleaza si se taie subtirel tot ruloul apoi se desfac spiralele si se rup in 2-3 ca sa nu fie taitelul prea lung in ciorba si...Citeste continuarea

Cordon bleu, cu piure de cartofi

Postat de: ana77 in Pui

- se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare si putin ulei - pieptul de pui se taie in 4 bucati care se bat putin cu ciocanul de snitele, se sareaza si pipereaza...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta

Postat de: Sim0naWorld in Oaie

Carnea de miel am spalat-o bine, in mai multe ape, apoi am pus-o la fiert in apa cu sare. Am adunat bine spuma, iar cand aceasta nu s-a mai format am scos carnea si am strecurat zeama. Am pus...Citeste continuarea

Ceai de menta cu lamaie - Ice tea

Postat de: adela1981 in Bauturi

Se face o infuzie din apa clocotita si menta si se lasa sa se raceasca.  Adaugam zahar, sau miere dupa gust si amestecam foarte bine.  Dupa racire se toarna in pahare si se adauga zeama...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Postat de: alinutzika in Ciorbe

Fasolea se pune in apa rece peste noapte. A doua zi, apa se schimba si se pune la fiert, la foc mic. Cand incepe sa fiarba, se schimba apa cu alta fierbinte si se pune iar la fiert, adaugand...Citeste continuarea

Corabioare cu arpacas si piept de pui

Postat de: mimmi in Pui

Taiem dovlecelul si pieptul de pui cubulete. Tocam ceapa si ardeiul iute. Intr-o tigaie,punem dovlecelui,ceapa,ardeiul iute,pieptul de pui si sosul de soya si le lasam pe foc mic,pana se inmoaie...Citeste continuarea

Colac cu scortisoara

Postat de: antici_gabytza in Dulciuri

Intr-un bol  mare cernem faina,adaugam ingredientele uscate si amestecam. Facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia,laptele caldut si margarina tinuta la temperatura camerei. Framantam...Citeste continuarea

Cozonac cu mac si dulceata de prune

Postat de: antici_gabytza in Dulciuri

Faina o amestecam cu sarea si zaharul. Intr-un pahar facem maiaua din drojdie,1 lingurita zahar,3 linguri lapte, amestecam si lasam cca 10 min la dospit. Adaugam faina si restul de...Citeste continuarea

Clatite

Postat de: antici_gabytza in Dulciuri

Ouale le mixam cu zaharul pana ce se topeste, dupa care adaugam laptele,untul topit,zeama de la pepene,praful de copt si un praf de sare. Adaugam faina treptat pana obtinem o compozitia cu...Citeste continuarea

Cornuri cu ciocolata

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra si zaharul vanilat,smantana,oul,praful de copt,sare si treptat faina. Amestecam cu o lingura, la inceput, si cand nu mai putem incepem...Citeste continuarea

Ciorba de loboda

Postat de: antici_gabytza in Ciorbe

Legaturilor de loboda se rup coditele si frunzele,le spalam bine.Intr-o tigaie calim ceapa,adaugam loboda tocata si lasam sa se caleasca putin.Intr-o oala punem legumele curatate,spalate si...Citeste continuarea

Caise cu Inghetata

Postat de: BuburuzaBubu in Dulciuri

Punem intr-o oala apa la fiert,dupa ce a inceput sa fiarba stingem focul si bagam caisele pentru 1 min. Se scot afara si cu varful la un cutit cojim caisele de coaja ,se taie pe jumatate....Citeste continuarea

Clatite cu caise

Postat de: Sim0naWorld in Dulciuri

Ouale le-am batut cu un tel, am adaugat alternand faina si laptele, amestecand continuu. Am adaugat si zaharul vanilat, apoi am pus apa minerala pana ce aluatul a ajuns la consistenta dorita....Citeste continuarea

Chec aperitiv cu dovleac

Postat de: iri_love in Aperitive / Garnituri

pentru inceput punem cartofii si morcovul la fiert dupa ce au fost curatati si spalati cu un pic de sare.   cat se fierb acestea, curatam dovleacul de coaja si de samburi,il spalam si il...Citeste continuarea

Ciorba de curcan

Postat de: Steffy in Ciorbe

Spalam pulpele de curcan si le punem la fiert. Cand se face spuma, aruncam apa si punem alta. Cand incepe iar sa fiarba, adaugam bulionul. Intre timp curatam cartofii si morcovii, ii taiam...Citeste continuarea

Clatite ( Reteta de baza)

Postat de: mimmi in Dulciuri

Batem ouale cu telul,pana devin spumoase,adaugam uleiul,un praf de sare si coaja de portocala si batem in continuare. Adaugam concomitent faina si lapte,pana se termina laptele. Faina dupa cum...Citeste continuarea

Crumble cu mere si mure

Postat de: Sidy in Prajituri

Incalzim cuptorul la 200 grade C. Curatam merele, scoatem cotorul si semintele si taiem merele cubulete.Stropim cu zeama de lamaie sa nu se oxideze. Ungem un vas termorezistent ( eu am pus...Citeste continuarea

Ciorba a la grec

Postat de: Zamfira in Ciorbe

Punem carnea de pui la fiert si indepartam spuma formata. Adaugam legumele taiate cubulete, adaugam sare. Dupa ce au fiert legumele si carnea, adaugam otetul. Amestecam smantana cu o lingura de...Citeste continuarea

Clatite cu duleata de cirese...

Postat de: iri_love in Dulciuri

pentru inceput adaugam laptele intr-un vas ,peste care adaugam si sifonul.   separaT ouale le batem cu zaharul dupa care le adaugam peste lapte.   apoi adaugam faina...Citeste continuarea

Castraveti murati cu cartofi

Postat de: Zamfira in Muraturi

Spalam castravetii. Fierbem apa pentru castraveti, punem in apa clocotita: sare, cimbru, marar, boabe de piper, foi de dafin. 1 L apa: 1 lingura sare dura Dupa ce se topeste sarea, lasam...Citeste continuarea

Cordon bleu cu cartofi la cuptor

Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carne

Am feliat pieptul de pui si l-am batut putin cu batatorul de snitele.  La mijlocul fiecarei felii de piept de pui am pus o felie de cascaval si una de kaizer si  am impaturit. Din...Citeste continuarea

Chiftele de Königsberg...

Postat de: postavaru in Mancaruri cu carne

Incepem cu pregatirea chiftelelor. Amestecam carnea cu ceapa taiata marunt, usturoiul pisat, pesmetul, oul si mustarul. Adaugam sare, piper si nucsoara si amestecam bine. Formam apoi chiftelute...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu telina verde...

Postat de: privatelaura in Ciorbe

Se curata si se spala bine legumele. Radacinile de patrunjel, morcov,pastarnac si telina se rad pe razatoarea mica. Ceapa si ardeiul se taie cubulete. Din acest mix de legume, pastram o portie...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecei cu branza la...

Postat de: privatelaura in Aperitive / Garnituri

Se spala dovleceii si se dau pe razatoarea mare.  Casul se da si el pe razatoare si se amesteca cu dovlecelul ras. Se adauga sare si ouale batute si se amesteca bine. La sfarsit se adauga...Citeste continuarea

Clatite cu ciocolata

Postat de: Maria68 in Dulciuri

Se bat ouale, se amesteca cu faina , praful de sare si se adauga laptele pe care il vom pune treptat, amestecand mereu , pentru a evita formarea de cocoloase.se prajesc clatite subtiri pana...Citeste continuarea

Chec cu iaurt si zmeura

Postat de: adela1981 in Dulciuri

Mixam ouale cu zaharul si vaniliile, apoi adaugam untul moale, la temperatura camerei.  Mixam foarte bine apoi adaugam iaurtul. Amestecam faina cu praful de copt  si adaugam la...Citeste continuarea

Ciuperci pane

Postat de: adela1981 in Aperitive / Garnituri

Se curata si se spala ciupercile. Se bat ouale cu un praf de sare si se adauga patrunjelul verde, tocat. Se condimenteaza ciupercile si se dau prin faina. Apoi se trec prin oul batut si pesmet. Se...Citeste continuarea

Cocktail de fructe cu iaurt si...

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Am desfacut compotul de ananas si am pus toate fructele taiate in zeama acestuia si am tinut aprox. o ora la frigider. Pepenele a lasat si el zeama, asa ca fructele au fost acoperite. Cand...Citeste continuarea

Chiftelute cu amestec de carne si...

Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carne

Cum se prepara Chiftelute cu amestec de carne si legume fara faina, paine sau pesmet Se trece ceapa si usturoiul prin masina de tocat si se amesteca cu carnea tocata. Morcovul si cartoful se...Citeste continuarea

Clatite cu ciocolata si crema...

Postat de: Toamna07 in Prajituri

Mod de preparare clatite: Cerneti intr-un bol faina, pudra de cacao si sarea si adaugati zaharul.Faceti o gaura in centru si puneti ouale batute,untul topit,laptele si esenta de...Citeste continuarea

Cum se fierbe porumbul

Postat de: mamaieelena in Mancaruri de post

 Cum se fierbe porumbul.Se curata de frunzele verzi porumbul si se pune in oala incapatoare deoarece apa trebuie sa treaca cu putin nivelul porumbului, se pune sare (eu am pus 2 lingurite)si...Citeste continuarea

Ceafa de porc cu piure tricolor si...

Postat de: nico15 in Porc

Carnea de porc  se curata de grasime, se va trage la tigaie in putin unt si ulei pana prinde fata pe ambele parti dupa care se va face un pat de morcovi(morcovul este crud si se va taia in...Citeste continuarea

Cartofi noi gratinati la cuptor

Postat de: ela in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii,ii taiem rondele si ii punem la fiert in apa cu sare si vegeta,cam 15-20minute din momentul in care incepe apa sa fiarba.Ii scoatem intr-o sita. Radem branza si...Citeste continuarea

Ciocanele picante cu cartofi la cuptor

Postat de: ana77 in Pui

- se spala ciocanelele si se zvanta - se curata cartofii, se spala si se taie in 4 sau 6 daca sunt mai mari - se amesteca toate condimentele si pesmetul si se pun intr-o punga unde se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]