Cheesecake
Postat de: Elena_Daria in DulciuriAluat: Intr-un vas punem untul moale, oul, zaharul pudra si mixam amestecam bine cu mana. Se adauga faina si se framanta. Se formeaza o bila de aluat care se inveleste in folie alimentara si...Citeste continuarea
Ciorba dulce de vitel
Postat de: panacris in CiorbeCarnea se pune la fiert in apa rece cu putina sare, cca. 40 de minute la foc tare, se spumeaza dupa primul clocot. Zarzavatul si legumele se curata, se taie marunt si se adauga la ciorbita. Dupa...Citeste continuarea
Cupcakes cu spumă de zmeură şi...
Postat de: madi_marin in PrajituriCiocolata, untul şi zahărul se pun la foc mic într-o crăticioară să se topească. Se toarnă apoi într-un castron. Se adaugă ouăle pe rând amestecând bine după...Citeste continuarea
Ciorba de fasole ardeleneasca
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeFasolea se lasa peste noapte in apa.A doua zi se pune la fiert,cand apa a fiert se scurge si se pune la fiert tot in apa calda,pentru ca daca e rece se intareste bobul de fasole si se fierbe mai...Citeste continuarea
Carnaciori de bere in aluat
Postat de: Maria68 in Aperitive / GarnituriPe masa presarata cu faina se intinde aluatul decongelat in prealabil, la temperatura camerei. Din aluat taiem fasii de exact dimensiunea carnaciorilor si apoi rulam in aluat . Dupa care...Citeste continuarea
Cas la borcan
Postat de: gaby_d in ConserveAm avut un cas de 10 kg foarte bine dospit! Nu trebuie sa curga zer cand il strangeti in mana. I-am curatat cu grija coaja, cu un cutit mic si subtire, l-am taiat in 4, apoi in felii, le-am pus...Citeste continuarea
Cartofi cu smantana
Postat de: rhapsody in Mancaruri de legume1. Cartofii curatati ii taiati cuburi si ii spalati. 2. Taiati ceapa si puneti-o la calit in ulei. 3. Adaugati cartofii, laptele si apa si amestecati. 4. Lasati la foc mediu pana s-au...Citeste continuarea
Cupe pentru inghetata / crema
Postat de: rhapsody in Dulciuri1. Laptele si zaharul le amestecam si le punem intr-o cratita pe foc mic (pana ce fierb). 2. Turnam laptele fierbinte peste faina de orez si amesetcam bine. 3. Adaugati si o cana de faina...Citeste continuarea
Cuburi de porc in sos dulce-acrisor
Postat de: Alinutza80 in PorcSe taie carnea in cuburi nici mari, nici mici. Legumele se spala si se sterg. Se toaca marunt ceapa si ardeii, iar rosiile se lasa intregi. Intr-o tigaie se pune uleiul, iar cand s-a...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja si se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare timp de 15-20 minute. Cand sunt gata, se scurge apa si se adauga in tava peste sosul format de la pulpele de pui....Citeste continuarea
Covrigi - Bretzel
Postat de: Poliana in PiineDrojdia o punem intr-un vas impreuna cu apa calduta (nu fierbinte) si zaharul. Amestecam putin, si lasam 10 minute la odihna. Faina o cernem si o punem intr-un castron incapator, facem o...Citeste continuarea
Ciocolata cu merisoare si goji
Postat de: RuxyRux in Vegan / Raw veganModul de preparare este unul extrem de usor. Se topeste untul de cacao intr-un vas pus deasupra unui alt vas cu apa fierbinte. Se asteapta sa se topeasca cateva minute amestecand din cand in...Citeste continuarea
Ciorbă de fasole verde(de post)
Postat de: Ade200 in CiorbeSe curăţă şi se taie legumele, după forma dorită. Se pu în apă la fiert, cu puţină sare. Când clocotesc se pune fasolea ruptă bucăţele. Când sunt toate fierte, se...Citeste continuarea
Chiftelute de zucchini cu sos de...
Postat de: adasev12 in Aperitive / GarnituriZucchini se curata doar partial, daca sunt loviti sau juliti, daca nu se lasa cu coaja, fiind cruzi. Se dau pe razatoarea mica, se pune sare si piper, si se lasa macar jumatate de ora , sa lase...Citeste continuarea
Ciorba de iepure
Postat de: Geanina87 in CiorbeMai intai spalam carnea de iepure bine-bine, o proportionam si o punem in apa la fiert. Cand da in clocot, schimbam apa, iar cand incepe iar sa fiarba spumuim bine. In momentul in care carnea este...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu afumatura
Postat de: rocsi_1612 in CiorbeSpalam putin costita. Intr-o oala punem cam 6-7 litri apa si adaugam si costita. Punem pe foc si cand da sa fiarba spumam putin. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. Morcovul il curatam,...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: andreea_angelo in Aperitive / GarnituriCiupercile spalate bine si lasate la scurs. Intre timp tocam cotoarele ciupercilor si le calim impreuna cu ceapa Dupa ce s-au racit adaugam intr-un bol ceapa calita cu cotoarele ,cutia de pate,...Citeste continuarea
Conopidă pané ….altfel
Postat de: diaconta in Mancaruri de legumeConopida se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare.Nu o fierbem prea mult altfel se va împrastia.O scurgem si o lasam sa se raceasca. Batem ouale cu putina sare,punem faina pana...Citeste continuarea
Cas de oi framantat la borcane
Postat de: iri_love in ConserveCasul se taie bucati, apoi se sareaza pe ambele parti si se lasa peste noapte sa se lase zerul. A doua zi se framana casul cu mana sau se da pe razatoare si se aseaza...Citeste continuarea
Cremes a la Alina
Postat de: Alinutza80 in PrajituriAm pus aluatul pentru foietaj la dezghetat si intre timp m-am apucat de crema, care se face asa: Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu 6 linguri de zahar, zaharul...Citeste continuarea
Ciuperci la tigaie
Postat de: Alinutza80 in Mancaruri de legumeCiupercile se curata si se spala bine. Se pune la fiert o oala cu apa cu sare si cand a inceput sa fiarba se pun ciupercile la oparit pentru 2-3 minute. Intre timp se curata usturoiul si se...Citeste continuarea
Clatite americane
Postat de: mon in DulciuriMixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Turnam treptat laptele,esenta alternand cu faina amestecata cu praful de copt.Incorporam albusurile batute spuma cu un praf de sare.Compozitia...Citeste continuarea
Clatite umplute cu piept de pui
Postat de: Elena_Daria in PuiCuratam ceapa, o tocam marunt apoi spalam ardeiul si il taiem cubulete. Intr-o tigaie punem ceapa la calit in putin ulei. Dupa ce s-a inmuiat putin adaugam ardeiul, putina sare si le lasam la...Citeste continuarea
Ciorba acra cu bors si multe legume
Postat de: mamaieelena in CiorbeLegumele se curata ,se spala si se vor taia in dimensiuni nu prea mici(se vor vedea in fotografii) si se vor pune in apa clocotita la fiert. Borsul se pune intr-o oala separat la fiert si cand da...Citeste continuarea
Cornuri cu finetti si rahat
Postat de: LadyCrs in DulciuriPunem făina într-un castron. Încălzim apa. Facem o găurică și pregătim maiaua ( punem sarea, zahărul, zahărul vanilat, drojdia, coaja de lămâie și apa puțin câte...Citeste continuarea
Cartofi noi cu usturoi la cuptor
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriCartofii se spala si se curata de coaja cu un burete abraziv(daca nu avem burete atunci ii razuim de coaja). Intr-un vas mai mare punem uleiul, 6 cateii de usturoi pisati, sarea si putin piper,...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: Maria68 in CiorbeFasolea se alege de impuritati, se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa fara sare, sau se poate pune la inmuiat in apa rece de seara pana a doua zi ( in cazul in care fasolea...Citeste continuarea
Clafoutis cu caise
Postat de: Criss in PrajituriSe mixeaza bine ouale cu zaharul si vanilia pana amestecul devine cremos. Se adauga faina cernuta in ploaie , apoi laptele . Se toarna compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se aseza...Citeste continuarea
Cheesecake cu capsune
Postat de: Poliana in PrajituriPregatim crusta . Untul il topim la foc mic, apoi il lasam deoparte. Macinam biscuiti la robot, sau manual cu sucitorul, si turnam peste ei untul topit. Pregatim o tava cu diametrul de 24 cm cu...Citeste continuarea
Cas de oi la tigaie
Postat de: iri_love in Aperitive / GarnituriNu am dat cantitatea de cas ,deoarece fiecare isi face dupa preferinta cat de mult pofteste. Deci: se iau bucatile de cas si se taie cuburi. Intr-o tigaie se aduga untul care...Citeste continuarea
Ciuperci pane
Postat de: iri_love in Aperitive / GarnituriSe iau ciupercile si se spala, se rup usor palariile in bucati mai mari. Sse pun la scurs pe un prosop. Se trec prin faina si apoi prin ouale batute spuma in care au fost adaugat sare si piper...Citeste continuarea
Chiftelute de curcan
Postat de: Steffy in Aperitive / GarnituriSe toaca marunt ceapa si usturoiul. Se adauga peste carnea tocata impreuna cu oul si condimentele. Se modeleaza chiftelutele cu mana umezita si se prajesc in uleiul incins. Se servesc alaturi...Citeste continuarea
Conopida cu maioneza
Postat de: miremirc in Aperitive / GarnituriFierbem buchetelele de conopida in apa cu sare. Strecuram dupa 20 de minute si lasam sa se raceasca. Pregatim maioneza . O amestecam cu smantana, piperul, cateii de usturoi si sarea....Citeste continuarea
Cartofi cu branza si parmezan
Postat de: mamaieelena in Aperitive / GarnituriCartofii curatati spalati si taiati cuburi se pun la fiert in apa cu sare. Branza rasa si parmezanul ras separat. Cartofii fierti si scursi de apa se pun intr-o cratita in care am topit untul,...Citeste continuarea
Ceafa de porc la gratar cu...
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneMod de preparare: Bucatile de ceafa se spala,se usuca cu un prosop absorbant si se condimenteaza cu sare dupa placul fiecaruia dupa care se aseaza intr-un vas. Se face un bait din...Citeste continuarea
Clatite umplute cu branza si...
Postat de: Sidy in DulciuriClatitele le preparam dupa metoda obisnuita fiecareia dintre noi. Intre timp preparam crema de brinza din ingredientele mai sus mentionate,la care adaugam si stafidele care au fost...Citeste continuarea
Ciuperci pane
Postat de: alinutzika in Aperitive / GarnituriCiupercile se spala bine. Se taie coditele si apoi palarioareele se feliaza la o grosime de max. 1 cm. Se condimenteaza pe ambele parti. Ouale se bat bine apoi se adauga iar condimente si faina....Citeste continuarea
Ciorbă de legume
Postat de: diaconta in CiorbeConopida se desface buchetele.Ceapa se taie foarte marunt.Celalate legume se taie in forma si marimea dorita. Ceapa o punem sa fiarba in apa in care am adaugat putina sare....Citeste continuarea
Chiftelute indiene de spanac si...
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriCartofii se dau pe razatoare,iar spanacul se taie in bucati mari. Tocam usturoiul marunt. Se amesteca toate ingredientele,se formeaza chiftelute si se prajesc in tigaie. Se scot pe...Citeste continuarea
Carnati in foi de placinta
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriPrajim rondele mici de carnati si le rulam in fasi de foi placinta. Din loc in loc, ungem cu ulei de masline, apoi ungem rulourile cu ulei pe exterior si le dam prin mac. Putem face si...Citeste continuarea
Ciocanele de pui cu prosciutto...
Postat de: Toamna07 in PuiPentru o savoare deosebita incercati sa folositi doar prosciutto crudo ;in nici un caz mezel fiert . Pregatim o tava de copt si o stropim cu ulei de masline.Asezam ciocanelele ,le stropim si pe...Citeste continuarea
Chec cu carne de curcan
Postat de: rhapsody in Curcan1. Curatam si tocam morcovul si ceapa. 2. Maruntim crutoanele. 3. Amestecam toate ingredientele. 4. Punem compozitia intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt. 5. Dam la cuptor 1 h 30...Citeste continuarea
Chec clasic
Postat de: panacris in PrajituriGalbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si treptat se adauga apa si uleiul. Albusurile se bat spuma, se incorporeaza in crema de oua, se adauga esenta de vanilie, un praf de sare si...Citeste continuarea
Ciorba de oaie taraneasca
Postat de: panacris in CiorbeCapatana de oaie se fierbe in apa cu putina sare, neacoperita, cca. 1 ora. Se strecoara zeama in alt vas. Ceapa, usturoiul si morcovul se curata si se toaca marunt, apoi se adauga in zeama de...Citeste continuarea
Crakers cu cartofi si susan
Postat de: rhapsody in Aperitive / Garnituri1. Amestecam faina cu praful de copt. 2. Punem restul ingredientelor peste faina si framantam bine. 3. Lasam aluatul sa se odihneasca 20 min, apoi il intindem si il taiem (cu formele de...Citeste continuarea
Cartofi noi cu feta si marar la cuptor
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCartofii se curata, se spala si se prajesc in tuci in baie de ulei. Cand sunt runeni ii scoatem si ii scurgem bine de ulei. Se unge o tava cu unt, se pun cartofii prajiti si se sareaza....Citeste continuarea
Capsuni trase in ciocolata
Postat de: privatelaura in DulciuriSe topeste ciocolata cu smantana dulce. Capsunile se curata de codite si se spala bine. Se trag in ciocolata si se mananca pe indelete :))) Citeste continuarea
Chec din albusuri cu cirese
Postat de: angyb in PrajituriAlbusurile de bat spuma dupa care se adauga zaharul. Cand devine o bezea se adauga faina alba si uleiul. Se toarna in tava (tapetata cu hartie de copt sau ulei si faina alba) 2/3 din compozitie....Citeste continuarea
Cubulete cu mere
Postat de: alinutzika in PrajituriAlbusurile se mixeaza spuma, se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile frecate cu ulei. Amestecand incet, incorporam praful de copt si faina. In tava punem jumatate din blat, apoi adaugam...Citeste continuarea
Clatite pentru copii
Postat de: jolygina in DulciuriAmestecam bine galbenusurile cu laptele ,dupa care adaugam aromele ,faina si albusurile spuma la sfarsit pentru a iesi mai pufoase apoi punem si fulgi de cicolata incingem o tigaie ,daca...Citeste continuarea
















