Cotlet de porc in crusta de condimente
Postat de: gaby_d in PorcCotletul de porc eu l-am taiat pe lungime, era destul de gros. Am obtinut doua bucati . Pe un platou, am pus toate condimentele , le-am amestecat si am tavalit pe toate partile bucatile de...Citeste continuarea
Cuib de viespi cu budinca de ciocolata
Postat de: sufletista in PrajituriSe pune faina intr-un castron mai mare, se face o gaura la mijloc, se adauga drojdia, uleiul, sarea, zaharul, esenta si coaja, 3 linguri de apa calduta si se amesteca bine cu un pic de faina. Se...Citeste continuarea
Cozonacel la masina de paine
Postat de: Sidy in DulciuriSe pun in masina de paine toate ingredientele in ordinea mentionata, mai putin ultimele 3.Peste drojdie mai presaram o lingurita cu zahar . Programam MP pe programul de framantat si dospit(...Citeste continuarea
Cotlete de porc in sos de smantana
Postat de: bitza in PorcCarnea se bate cu ciocanul,apoi se condimenteaza.Feliile de carne se pun in uleiul incins si se rumenesc bine pe ambele parti;se scot pe o farfurie si se pastreaza la cald. Ceapa se toaca...Citeste continuarea
Cupcakes cu lemon curd
Postat de: bitza in PrajituriLemon curd: Untul se pune intr-o cratita impreuna cu zaharul;se tin pe foc pana se dizolva,apoi se adauga oul batut,zeama si coaja rasa de la lamaie.Se lasa la foc mic,amestecand incontinuu...Citeste continuarea
Cuib de viespi din aluat de foietaj
Postat de: kamy in DulciuriUntul il frecam bine cu zaharul+zaharul vanilat si il intindem uniform pe foaia de aluat.Rulam cat putem de strans,taiem bucati de cca.3 cm,le punem "in picioare"intr-o tava unsa bine cu...Citeste continuarea
Cosulete diplomate
Postat de: maria_claudia in Dulciuriportocalele spalate,se taie in forma de cosulete si se scobesc cu ajutorul unui cuttit cu varful rotund. Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa rece. Ouale cu zaharul si laptele se pun pe fiert...Citeste continuarea
Carne de berbec cu varza acra la...
Postat de: lia in OaieIntr-o tigaie, punem jumate din ulei la incins si prajim putin ceapa, fara sa o ardem. Adaugam bucatile de carne, amestecam, lasam la dinstuit cateva minute, apoi adaugam condimentele si...Citeste continuarea
Conopida cu pui
Postat de: carmenvlad in PuiSe desface conopida in buchetele si se opareste 5 minute in apa cu sare. Se condimenteaza ciocanelele cu condiment pentru pui si se prajesc in 2-3 linguri ulei pe amandoua partile. Se scot intr-un...Citeste continuarea
Carnaciori imbracati in foietaj
Postat de: comanligia in Aperitive / GarnituriSe scoate foaia din frigider si se lasa putin la temperatura camerei,apoi se desface se intinde pe o planseta de lucru se taie in fasii lungi apoi carnaciorii se taie dupa marimea dorita si se...Citeste continuarea
Cornulete fragede
Postat de: Sidy in PrajituriFaina se freaca bine cu untura pina se amesteca bine.Separat se amesteca smantana cu galbenusurile si otetul,adaugam coaja de lamaie, dupa care se toarna peste faina si se framanta bine. Aluatul...Citeste continuarea
Cartofi prajiti (dupa puideom)
Postat de: deyutzky in Mancaruri de postFolosim aceeasi tactica ca si la http://bucataras.md/retete/cartofi-prajiti-o-mancare-banala-facuta-cu-drag-18178.html . Am pus linkul pentru ca ar trebui sa incep sa-l citez:)) ....Citeste continuarea
Crochete de cascaval
Postat de: miremirc in Aperitive / GarnituriSe rade cascavalul pe razatoarea mica si se amesteca cu cele 2 oua, 4 lg faina, putin piper si sare dupa gust. Facem bilute mici cu mana pe care le dam prin faina apoi le punem in uleiul...Citeste continuarea
Ciocolatesa
Postat de: ony in Prajituripentru inceput se separa ouale; galbenusurile se bat bine cu zaharul, se adauga apoi uleiul,apa,praful de copt,faina si cacaua. separat se bat albusurile spuma si se incorporeaza usor in...Citeste continuarea
Calamari prajiti
Postat de: RuxyRux in Pestese spala calamarii sub jet de apa intr-o strecuratoare apoi se usuca intr-un prosop de hartie, se dau prin ou batut apoi prin faina si piper si se prajesc in ulei incins la wok... se scot se...Citeste continuarea
Chec cu cacao
Postat de: sufletista in Dulciuriapa se amesteca cu zaharul pana se topeste,dupa care se adauga uleiul,faina treptat,praful de copt stins in zeama de lamaie,coaja de portocale. ungem tava si o tapetam cu faina turnam...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu legume
Postat de: mirela0911 in CiorbeSe pune carnea de pui la fiert si se spumeaza de cate ori e necesar. Legumele le curatam si le taiem cubulete. Separat intr-o oala se pun 5 lg ulei iar morcovii, pastarnacul si patrunjelul se...Citeste continuarea
Ciorba cu scarita afumata
Postat de: Dya in CiorbePregatim intai taieteii, in felul urmator: Amestecam ingredientele cu o lingura pana se omogenizeaza (daca este necesar mai adaugam faina). Cand aluatul capata consistenta il framantam bine...Citeste continuarea
Chiftelute persane
Postat de: mitinita in Mancaruri cu carneSe da ceapa pe razatoare sau prin robot. Se amesteca toate ingredientele. Se adauga faina cat e nevoie. Se formeaza chiftelute si se prajesc in ulei incins. Eu le prajesc in...Citeste continuarea
Coronita cu lamaie
Postat de: aziz in Prajituriamestecam ouale intregi cu zagarul si galbenusul pina obtinem o crema deschisa la culoare si consistenta. adaugam frisca lichida. faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se...Citeste continuarea
Chilli cu carne
Postat de: roxanamiti in Mancaruri cu carnepunem ceapa tocata la calit in ulei, apoi adaugam usturoiul, ardelul, rosia si lasam 5 minute; adaugam carnea si amestecam bine( daca nu lasa un pic de apa punem un paharel cu apa si...Citeste continuarea
Conopida gratinata
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriSpalam conopida si o rupem buchetele. Pune la fiert in apa cu sare pana se inmoaie. Dupa ce a fiert, scurgem de apa si lasam putin sa se racoreasca. Intre timp batem ouale cu sare si piper....Citeste continuarea
Chec cu cacao
Postat de: RuxyRux in PrajituriAm pus la mixer untul moale si zaharul si le-am mixat pana compozitia a devenit cremoasa, apoi am adaugat gabenusurile pe rand si am amestecat bine dupa fiecare. Faina praful de copt, cacaoa,...Citeste continuarea
Ciorba de ardei umpluti
Postat de: carla27carla in CiorbeSe pune apa la fiert.Se curata ceapa,se toaca marunt si se pune in oala cand apa fierbe.Morcovii si patrunjelul radacina se curata si se taie cubulete si se adauga in ciorba.Ardeii se taie si se...Citeste continuarea
Copilaria intr-o farfurie: Colarezi
Postat de: Brindusa in Mancare copiiAmesteca laptele cu zaharul, sarea si pune-l la fiert Pune faina intr-un castron si amestec-o cu apa cu mana. Freaca Coca formata intre degete si formeaza bucatele de coca. Poti pune...Citeste continuarea
Caprese
Postat de: asubana in Salateaseaza pe farfurie una langa alta alternand feliile dupa plac,rosu alb sau un rand rosu unul alb. se aseaza ceapa taiata fin ,eu in foto am adaugat si putina salata verde. se condimenteaza...Citeste continuarea
Chec pufos
Postat de: asubana in DulciuriAlbusurile se bat spuma,la care se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat apoi se adauga galbenusurile rand pe rand. Separat intr-un pahar facem un amestec din doua linguri ulei de floarea...Citeste continuarea
Calamari rings - Ineluse de calamari
Postat de: mitinita in Fructe de mareSe dezgheata calamariul sub jet de apa rece. Se amesteca faina cu sare si piper. Se mai pot pune si alte condimente,coaja de lamaie rasa ar merge bine. Se bat ouale. Se trece...Citeste continuarea
Chifteluţe cu susan
Postat de: Retetegg in Aperitive / GarnituriAm tocat fin in robot ceapa, morcovul si usturoiul. Am amestecat carnea cu legumele, faina, oul, sarea, piperul, mararul tocat marunt. Pe o farfurie intinsa am pus seminte de susan....Citeste continuarea
Covrigi cu mac, susan si parmezan
Postat de: RuxyRux in PiineIntr-un vas larg cernem faina, facem o gropita in mijloc punem drojdia, deasupra zaharul si sarea pe margini. Incalzim intr-un ibric laptele, apa si uleiul pana se incalzesc destul de bine( nu...Citeste continuarea
Chec cu nuca si stafide ”asubana”
Postat de: asubana in DulciuriSe separa galbenusurile de albusuri. Stafidele se lasa la muiat in esenta de vanilie pana se umfla, la fel se lasa si coaja de lamaie sa se moaie presurata cu zahar.Cele 5 galbenusuri se lasa...Citeste continuarea
Ciorbita de legume-de post
Postat de: LUK in CiorbeVarza se taie cubulete.O punem la fiert in apa.Intre timp pregatim restul legumelor.Cartofii curatati si spalati ii taiem cubulete.Morcovii si pastarnacul curatati de coaja ii taiem...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu rahat
Postat de: mimmi in DulciuriBatem albusurile cu mixerul,spuma tare,adaugam zaharul'in ploaie"mixand mereu pana se incorporeaza complet. Se adauga faina,praful de copt,rahatul si se amesteca cu dosul unei lingurii incet....Citeste continuarea
Ciorba a la grec cu legume si ciuperci
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCuratati , spalati si taiati cuburi ceapa , ardeiul ,morcovii si telina . Caliti usor legumele 1-2 min . in ulei .Sarati. Puneti 3 l apa si lasati pana cand legumele...Citeste continuarea
Crostoli
Postat de: epurasha2bb in PrajituriIngredientele se mixeaza toate cu exceptia fainii si a prafului de copt care se adauga ultima data si se incorporeaza fara mixare , doar cu o lingura sau tel nemetalic. Apoi cand s-a ingrosat ,...Citeste continuarea
Ciorbă de pește
Postat de: gatitdemine in Ciorbe1.Se căleşte o ceapă tăiată mărunt la scurt timp se adaugă morcovii feliaţi rondele subţiri după care se adaugă apa fierbinte,leuşteanul şi bulionul(am folosit suc proaspăt stors din...Citeste continuarea
Ciorba de varza
Postat de: sufletista in Ciorbese taie varza fasii,se freaca cu un pic de sare,se pune in oala. Se rade morcovul, ceapa se taie marunt, se adauga bulionul, uleiul, foaia de dafin. Se pune apa si se amesteca, se da la foc....Citeste continuarea
Chiftelute de pui la cuptor
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriCarnea de pui se toaca, apoi se amesteca cu ceapa maruntita , morcovul si cartoful date pe razatoarea cu ochiuri mici, oul, sare, piper si verdeata. Se formeaza chiftelute care se pun in tava...Citeste continuarea
Chec cu banane
Postat de: ExploraCuisine in PrajituriPreincalzim cuptorul la 175 grade. Curatam bananele de coaja si le mixam. Adaugam zaharul si mixam bine. Treptat adaugam ouale si uleiul mixand pana cand isi mareste volumul. Adaugam...Citeste continuarea
Cozonac cu stafide si ciocolata la...
Postat de: Onesta in DulciuriSe face o maia din faina , cam 100 g , 1 lingurita de zahar , pliculetul de drojdie si un picut de lapte caldut si se lasa la crescut pana face basicute ( ptr ca la mine era extrem de...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata
Postat de: pusikmea in PrajituriPentru inceput rupem ciocolata bucatele si o punem pe foc impreuna cu 50 ml lapte, o lasam pana se topeste si se formeaza glazura, oprim focul si o lasam la racit. Separam albusurile de...Citeste continuarea
Ciorba falsa de burta
Postat de: carla27carla in CiorbeSe pune apa la fiert cu 2 cuburi de concentrat de legume intr-o oala de 6 l.Cand apa fierbe se adauga zarzavatul dat prin razatoarea cu ochiuri mari si calit in ulei si se lasa sa...Citeste continuarea
Crantanele
Postat de: gugugh in DulciuriAmestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat nelipicios , daca mai e nevoie mai adaugam fie frisca lichida daca e prea vartoasa coca fie faina daca e prea moale. punem vasul...Citeste continuarea
Ciorba de salata cu zer si lapte batut
Postat de: Sidy in CiorbeSalata verde se desface frunza cu frunza si se spala bine , apoi se pune la scurs.Dupe aceasta , taiem salata in fasii. Slanina se taie feliute si se pune la calit, apoi se adauga usturoiul...Citeste continuarea
Clatite cu de toate
Postat de: kamy in DulciuriIntr-un castronel de plastic am pus ouale,zaharul vanilat si le-am mixat bine,am adaugat laptele,uleiul,sarea si la sfarsit faina si am mixat pe turatia cea mai mica.Am lasat compozitia 10 min...Citeste continuarea
Chifle ca pe vatra a la Ruxy Rux
Postat de: LUK in PiineAm pus faina intr-un castron mai mare in care fac de obicei aluaturile ce necesita framantare si dospire.Untul l-am topit la foc mic apoi am adaugat laptele si apa.Am mai lasat pana cand s-a...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu gutui
Postat de: carmenvlad in CiorbeFasolea se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat de seara pana dimineata (sau pana cand se gateste) pentru a elimina toxinele. A doua zi se arunca apa in care a stat fasolea, se mai spala...Citeste continuarea
Chai Mitinita
Postat de: mitinita in BauturiSe pune apa in ceainic si se adauga scortisoara,cuisoarele si anasonul. Cand incepe sa fiarba apa se stinge focul si se adauga plicul de ceai. Se lasa 3 minute,dupa care se toarna in cani....Citeste continuarea
Chifle pentru hamburger
Postat de: RuxyRux in PiineCernem faina in vasul de paine si apoi punem sarea pe margine, facem o gropita in mijloc unde asezam drojdia , deasupra presaram zaharul ( daca avem drojdie proaspata atunci o dizlovam in putin...Citeste continuarea
Ciorba cu ciuperci Portobello
Postat de: ExploraCuisine in CiorbeSe spala ciupercile, se curata de coaja si se taie felii. Celelalte legume se curata de coaja, ardeiul se toaca marunt, iar radacinoasele se dau pe razatoare. Intr-o oala mai adanca punem o...Citeste continuarea
















