A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chec cu albusuri si nuca

Postat de: postavaru in Prajituri

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine lucioasa, ca pentru bezea. Faina o amestecam cu nuca macinata iar untul il topim. Adaugam 2 linguri de...Citeste continuarea

Chec Bounty

Postat de: miremirc in Prajituri

Ptr. aluat : Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam ouale unul cate unul pana se incorporeaza bine , apoi laptele si la urma faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Crema de zahar ars in miniforme

Postat de: ExploraCuisine in Prajituri

  Mai intai punem 1/2 cana zahar cu o lingura de apa pe foc si il caramelizam, cu mare atentie sa nu il ardem, pentru ca devine amar. Turnam zaharul ars in formele alese (ale mele au...Citeste continuarea

Crunchy Cake

Postat de: laylalala in Torturi

Incinge cuptorul la 180 ˚ C. UNge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt rotunda de aprox. 15 cm diametru. Pentru blat, bate albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare....Citeste continuarea

Cabanos invelit in foietaj

Postat de: MIUTA in Aperitive / Garnituri

Se lasa la dezghetat foietajul.Se intinde dupa ce s-a dezghetat se imparte in 9 bucati.Cabanosul se taie in functie de latimea patratului de foietaj.Cabanosul se taie mai lung si se cresteaza...Citeste continuarea

Cornulete fragede cu gem

Postat de: panacris in Prajituri

Se amesteca ingredientele foarte bine pana la omogenizare. Nu trebuie  sa creasca aluatul!!!! Se intinde aluatul in foaie de apoximativ  1/2 de cm. Se taie in patratele. Se pune cate o...Citeste continuarea

Clatite cu fineti

Postat de: sufletista in Dulciuri

amestecam galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul, adaugam albusurile batute spuma, adaugam restul ingredientelor si omogenizam bine. Adaugam faina, praful de copt stins in zeama de...Citeste continuarea

Carnaciori in aluat

Postat de: ella87 in Aperitive / Garnituri

Facem un aluat fraged, din faina, drojdie, sare, ca pentru pizza... Dupa ce a crescut intindem o foaie taiem fasii si punem carnaciorii taiati sau daca aveti din aceia de bere cred ca ies...Citeste continuarea

Coasta de porc cu sos barbeque pe...

Postat de: Oana in Porc

Se pregateste mai intai vasul roman, se pune la inmuiat in apa jumatate de ora. Varza murata se taie fideluta si se opareste cu apa clocotita. Se lasa cateva minute, apoi se scurge si se spala...Citeste continuarea

Chifle

Postat de: ana in Piine

Drojdia o frecam cu zaharul si cu  o lingurita de lapte ,apoi o incorporam impreuna cu celelate ingrediente in faina .Framantam bine pana obtinem un aluat elastic si fin.Eu l-am facut la...Citeste continuarea

Cornulete

Postat de: ana in Dulciuri

Incorporam toate ingredientele de mai sus si framantam bine pana obtinem un aluat fin. Intidem si taiem aluatul ca in imagini. Taiem rahatul cubulete si asezam pe fiecare triunghi cate un...Citeste continuarea

Cartofi prajiti ... O mancare...

Postat de: puideom150 in Mancaruri de post

Cartofii se spala foarte bine cu un burete aspru de vase si, daca aveti norocul sa-i gasiti cu coaja subtire (stiu ca este greu in februarie dar...) lasati-i asa cum sunt. Nu mai este nevoie sa-i...Citeste continuarea

Crap la gratar cu sos de usturoi

Postat de: RuxyRux in Crap / Caras

Se incinge gratarul in curte, cat bei un vin fiert cu prietenii si mai stai la povesti... Crapul se stropeste cu zeama de lamaie si ulei apoi se sareaza si se lasa putin la marinat. Cand e...Citeste continuarea

Clatite

Postat de: Ubulika in Dulciuri

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o compozitie lichida.Se mai poate adauga faina in functie de cat de gros sau subtire vreti sa iasa aluatul. Se incinge o tigaie teflonata cu f...Citeste continuarea

Ciuperci Umplute

Postat de: Ubulika in Aperitive / Garnituri

Curatam ciupercile le spalam si le punem la scurs.Separat tocam cam trei sferturi din coditele ciupercilor, ceapa , ardeiul si le calim intr-o tigaie cu ulei de masline...lasam 5 minute apoi...Citeste continuarea

Cremes de casa

Postat de: mimmi in Prajituri

1)250 g faina,250 g margarina se amesteca impreuna. 2)250 g faina,3 galbenusuri,2-3 linguri smantana,un praf de sare se framanta foarte bine. Se intinde o foaie din compozitia 2,peste care...Citeste continuarea

Ciorba de rosii

Postat de: carmenvlad in Mancaruri de post

Se pune intr-un vas apa cu sare la fiert. Se curata cartoful, se taie cubulete si se pun la fiert. Se adauga jumatate de morcov intreg, pastarnacul, cateva boabe de piper si frunza de dafin...Citeste continuarea

Ciorba radauteana inspirata de pe...

Postat de: mihaelaradu in Ciorbe

1. Spalam carnea si o punem la fiert in apa rece, cu un praf de sare. Spumam cand este necesar. 2. Legumele se curata si se spala bine. Ceapa se lasa intreaga sau se taie in jumatate. Ardeiul...Citeste continuarea

Cartofi la punga cu salata

Postat de: aziz in Aperitive / Garnituri

se curata ,spala si taie cartofii in patru. se pun in punga se plastic pentru cuptor impreuna cu untul ,laptele amestecat  cu supa instant ,sare si piper. se dau la cuptor la 250 grade...Citeste continuarea

Cornurile Laurei Laurentiu

Postat de: Sidy in Piine

Primele 6 ingrediente se introduc in masina de paine si se programeaza masina pe programul"aluat"DOUGH. Dupa ce aluatul este framantat si dospit, cand este gata programul de aluat, se...Citeste continuarea

Ciorba de pui

Postat de: slowfoodcuisine in Ciorbe

Am portionat puiul, l-am fiert si rasfiert pana ce carnea a fost moale. In tot acest timp am cules din oala spuma formata. Am portionat puiul. Am tocat marunt legumele si le-am calit in 2 linguri...Citeste continuarea

Cantucci cu migdale si cacao

Postat de: slowfoodcuisine in Prajituri

Se amesteca ingredientele uscate peste care se pun cele 4 oua batute. Se omogenizeaza compozitia si se formeaza doua suluri de aluat late cam de 10 cm pe care le aplatizam usor. Se coc la...Citeste continuarea

Cornuri cu nuttela si papucei cu...

Postat de: aziz in Dulciuri

punem faina la loc cald 10 minute,facem loc in mijlocul fainii,pregatim maiaua din 125 ml lapte o lingura drojdie si una de zahar si 3 linguri faina punem amestecul in mijlocul fainii acoperim...Citeste continuarea

Ciorba ardeleneasca de pui

Postat de: Sidy in Ciorbe

Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare iar celelalte legume se spala , se curata si se taie marunt mai putin ceapa care dupa ce s-a curatat se lasa intreaga. Carnea spalata se pune...Citeste continuarea

Cartofi franţuzeşti gratinaţi

Postat de: gatitdemine in Aperitive / Garnituri

1. Cartofii se fierb în coajă. În timp ce cartofii şi ouăle fierb (6 din cele 7) se unge vasul din sticlă termorezistentă cu unt şi se tapetează cu pesmet. 2....Citeste continuarea

Chifle cu mac

Postat de: sufletista in Piine

Punem faina intr-un lighean in mijloc facem o gaura punem zaharul, sarea, 1 ou, un pic de lapte, drojdia si amestecam bine cu un pic de faina. Llasam 15 min,pana face basici, framantam aluatul il...Citeste continuarea

Chec cu mere, nuci si stafide

Postat de: susu in Prajituri

Merele le-am amestecat cu esentele, cognacul, putina scortisoara si zema de lamaie. Ouale se mixeaza cu zaharul, uleiul si apoi se incorporeaza faian cu lingura amestecand usor. Adaugam...Citeste continuarea

Ciorba de pui

Postat de: sufletista in Ciorbe

curatam carnea, o spalam, punem la fiert, spumam de cate ori este nevoie. Dupa ce nu mai face spuma,  adaugam zarzavat/ceapa, bulionul, cartofii curatati si taiati, foile de dafin. Lasam sa...Citeste continuarea

Ciorba de fasole si varza

Postat de: aziz in Ciorbe

se taie legumele in bucatele destul de maricele. Se caleste in citeva linguri de ulei(in reteta orig ulei de masline)ceapa, se adauga morcovul si restul de legume +fasolea si se inabuse in sucul...Citeste continuarea

Chec cu crema de nuci

Postat de: susu in Prajituri

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine, adaugi galbenusurile pe rand, esentele si faina in ploaie amestecand usor de jos...Citeste continuarea

Chec brun

Postat de: susu in Prajituri

Untul scos cu cateva ore de la frigider se freaca cu zaharul bine pana se face spuma, se adauga ouale pe rand si se mixeaza dupa fiecare, apoi sarea, scortisoara, faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Cabanos in foietaj

Postat de: lavinia24 in Aperitive / Garnituri

Aluatul se lasa sa se dezghete la temperatura camerei,se intinde pe masa si se taie fasii de cca 1 mm grosime.Carnatii se taie bucati mai mici si se ruleaza aluatul.Se aseaza in tava si se ung cu...Citeste continuarea

Cornuri cu gem

Postat de: miremirc in Prajituri

Dizolvam drojdia in 3 lg lapte caldut, putin zahar si lasam la dospit; intre timp dizolvam mierea si untul in laptele caldut ce a ramas, apoi amestecam cu faina aceste ingrediente si framantam...Citeste continuarea

Chftelute de Dragobete

Postat de: jolygina in Aperitive / Garnituri

Dam legumele pe razatoare dupa care le amestecam cu carnea tocata. Adaugam sare si piper dupa gust. Tocam verdeata marunt si o adaugam si pe ea. Le framantam bine dupa care adaugam si oul. Le dam...Citeste continuarea

Crap la cuptor cu sos de lamaie

Postat de: RuxyRux in Crap / Caras

Se aseaza pestele in tava se condimenteaza cu sare si piper se stropesc cu zeama de la o jumatate de lamaie si cu ulei de masline. Cealalta jumatate de lamaie o taiem cubulete mici si o asezam...Citeste continuarea

Chiftelute cu porumb

Postat de: comanligia in Aperitive / Garnituri

Se curata si se spala ceapa si se taie marunt. Se bat oualele cu untul si laptele, apoi se pun ceapa si porumbul. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga patrunjelul, usturoiul pisat si...Citeste continuarea

Chiftele de pui in sos de smantina...

Postat de: aziz in Pui

amestecam carnea tocata cu piinea inmuiata si scursa de apa, patrunjel tocat,ouale,usturoiul,sare, piper dupa gust. formam bilute pe care le prajim in ulei si pe care le scoatem pe servet de...Citeste continuarea

Chec cu afine

Postat de: ExploraCuisine in Prajituri

Spalam afinele, le scurgem de apa si le invelim in servet de hartie, ca sa absoarba apa de pe ele.  Intr-un vas mixam untul (la temperatura camerei) adaugand treptat zaharul....Citeste continuarea

Cartofi cu marar (si carnat)

Postat de: postavaru in Aperitive / Garnituri

Spalam si curatam cartofii apoi ii taiem felii mai groase. Intr-o tava punem uleiul si bagam la cuptor, a foc potrivit sa se incinga. Intre timp condimentam cartofii cu sare, piper si marar...Citeste continuarea

Copy-Paste "Strudel cu branza si...

Postat de: puideom150 in Aperitive / Garnituri

O sa va prezint acum, textul despre care v-am pomenit... "Am luat 800 de grame de aluat pentru foietaj. In loc de mozzarela am folosit o branza foarte moale, foarte putin sarata si...Citeste continuarea

Ciorba rustica

Postat de: kamy in Ciorbe

Intr-o farfurie batem ouale si adaugam 50 ml lapte in care am desfacut o lingura de faina,sare si piper. Intr-o tigaie in putin ulei prajim carnatii taiati rondele,dupa care ii punem intr-o...Citeste continuarea

Ciorba pescareasca de crap

Postat de: RuxyRux in Ciorbe

Punem la foc pestele mic, luam spuma, cand a fiert il scoatem din oala si punem legumele, iar cand sunt pe jumatate fierte punem crapul, luam din nou spuma, lasam sa fiarba punem si bulionul....Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din carne de pui

Postat de: aziz in Ciorbe

carnea tocata se amesteca impreuna cu orezul, sare, piper, supa instant si se pun la fiert in apa fierbinte(eu am pus si un picior de pui mai mult pentru gust). Se ia spuma si adaugam legumele...Citeste continuarea

Ciorbă de pui cu tăiţei de...

Postat de: ionix in Ciorbe

Pieptul de pui se spală bine, în câteva ape reci, şi se taie cubuleţe.  Pui 4-5 linguri cu apă într-o oală iar când clocoteşte pui ceapa tăiată mărunt să...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: carla27carla in Ciorbe

Se pune apa la fiert 4 l .Cand fierbe se adauga ceapa tocata,morcovii si patrunjelul tocat marunt si ardeiul kapia tocat marunt.Se lasa sa fiarba.Intre timp se fac perisoarele astfel:se amesteca...Citeste continuarea

Ciupercute umplute la cuptor

Postat de: flori_s in Aperitive / Garnituri

Am curatat ciupercile , le-am trecut repejor printr-un jet de apa si le-am lasat intr-o stecuratoare mare sa se scurga apa. Am taiat muschiuletul felii si am ras cascavalul, dupa care am inceput...Citeste continuarea

Ciuperci umplute la cuptor

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se curata si se scot coditele. Se aseaza intr-o tava rezistenta la caldura. Se pune in interior  putin ulei de masline sau putina margarina. Se presara sare si cimbru si se...Citeste continuarea

Cornuri fine

Postat de: ana in Dulciuri

 Cernem faina intr-un bol,apoi  facem o adancitura in mijlocul fainii in care adaugam drojdia frecata cu 2 linguri de zahar si 1 lingurita de lapte caldut.Punem bolul la loc calduros...Citeste continuarea

Cornulete cu vanilie

Postat de: panacris in Prajituri

Faina, untul topit, zaharul, nuca de cocos, 2 pachete de zahar vanilat, praful de copt si sarea se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se lasa aluatul cca. 30 minute la frigider sa se odihneasca....Citeste continuarea

Chifle ca pe vatra

Postat de: RuxyRux in Piine

Cernem faina intr-un vas. Punem pe foc intr-un ibric, apa, laptele si untul si incalzim usor sa  se topeasca. Atentie nu trebuie sa infierbantam deoarece drojdia nu avem voie sa o oparim....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]