Ciuperci umplute
Postat de: divainbucatarie in Aperitive / GarnituriSpalam si curatam ciupercile, apoi le uscam. Coditele le tocam marunt si le calim impreuna cu ceapa, usturoiul si slanina.Punem apoi putina vodca, apoi condimentam coditele de ciuperci cu sare,...Citeste continuarea
Cous cous in stil indian
Postat de: susu in PuiSe spala pieptul de pui si se sterge cu un prosop de bucatarie apoi se taie fasii de grosimea unui deget. Se curata ceapa si se toaca marunt. Ardeiul se da prin masina de tocat sau se mixeaza sa...Citeste continuarea
Colac cu cascaval si cartofi
Postat de: nadina73 in PiineSe incalzeste putin laptele ,se dizolva drojdia . Se pregateste piureu de cartofi: se curata 3-4 cartofi, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se scurg de...Citeste continuarea
Cartofi spiralati
Postat de: comanligia in Aperitive / GarnituriCartofii se curata si se spala,apoi cu aparatul special de spiralat se introduce in cartofi si se fac spiralele.Se pun in friteoza la prajit pana se rumenesc,se scot pe un servetel sa absoarba...Citeste continuarea
Coronita cu banane si ciocolata
Postat de: susu in PrajituriBananele pasate si ouale mixate cu zaharul si coaja de portocale se amesteca impreuna cu untul tinut la temperatura camerei. Stafidele se hidrateaza in cognac si rom iar ciocolata se taie bucati...Citeste continuarea
Ciorba de potroace
Postat de: RuxyRux in CiorbeSpalam curatam, taiem puiul si-l punem pe tot in oala cu apa la fiert. Cand da in clocot luam spuma si punem legumele tocate marunt. Lasam sa fiarba, adaugam si orezul si apoi cand carnea si...Citeste continuarea
Ciorbă de porc cu zeamă de varză
Postat de: ionix in CiorbeOasele de porc se lasă în apă rece de seara iar apoi se mai spală în câteva ape. Între timp pregătim legumele: ceapa tăiată cubuleţe, ţelina curăţată şi...Citeste continuarea
Caltaboş cu jumări~ reţetă...
Postat de: ionix in Mezel de casaOrganele se spală bine în câteva ape reci pentru a scoate tot sângele. Rinichii se taie în două şi iei toate pieliţele de pe el, albul ăla se curăţă. După aia...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu zeama de varza
Postat de: Criss in CiorbeIntr-o oala se pun cam 2 l de apa la fiert, iar cand apa incepe sa fiarba se adauga legumele si perisoarele.Legumele se pot cali in ulei insa eu am preferat doar sa le fierb si sa nu mai adaug...Citeste continuarea
Ciorba de ardei umpluti
Postat de: lilik in Ciorbetocam morcovii,ceapa si rosiile si le punem la fiert in oala unde facem ciorba. taiem capacul la ardei,ii curatam de seminte,ii spalam si ii oparim putin cat sa se inmoaie. facem o...Citeste continuarea
Cotlet cu legume la cuptor
Postat de: cec in PorcAm condimentat carnea cu: sare, piper, putina nucsoara si maghiran in tava am pus legumele taiate am pus carnea peste legume si am introdus in cuptor dupa 1h de stat la 180°C, am scos...Citeste continuarea
Chec carne
Postat de: cec in Mancaruri cu carneTaiem morcovii si ceapa marunt si ii punem la calit cu ulei (puteti adauga si dovlecei, ceapa verde sau ciuperci) Apoi adaugam salamul taiat bucatele, usturoiul taiat marunt si cimbru...Citeste continuarea
Cas carne
Postat de: cec in Mezel de casaProcedeu: 0. Preincalziti cuptorul la 200 de grade 1. Se toaca bine ingredientele impreuna, se formeaza un rulou pe o suprafata data cu ulei Intr-o tigaie antiaderenta, prajiti...Citeste continuarea
Carnati de porc
Postat de: nico15 in Mezel de casaSe toaca carnea de porc, se toaca slanina, se adauga condimentele, se piseaza ustoroiul si se amesteca. Se pune inainte la fiert, o alta bucata de carne, se lasa la fiert iar supa rezultata se...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu zeama de varza
Postat de: LUK in CiorbeMorcovii si patrunjelul se rad pe razatoarea mare si se calesc in cele 2 linguri de ulei putin,pana cand se coloreaza uleiul portocaliu.Adaugam apa ,sarea si vegeta si lasam sa fiarba.Intre timp...Citeste continuarea
Ciulama de pui
Postat de: lilik in PuiSpalam carnea si o punem intr-o cratita cu ulei,iar cand e putin rumenita punem ceapa taiata marunt si lasam la innabusit cateva minute,apoi stingem cu sucul de rosii,acoperim cu apa(apa sa...Citeste continuarea
Cornulete aperitiv cu somon afumat
Postat de: lilik in Aperitive / Garnituriintindem foaia pe masa si o taiem in 12 fasii. pe fiecare fasie punem somon afumat si rulam. punem cornuletele pe o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenusul de ou. dam la...Citeste continuarea
Cornuleţe cu rahat
Postat de: ionix in Dulciuride aici m-am inspirat: http://www.bucataras.ro/retete/cornulete-fragede-cu-gem-11482.html Preparare aluat: Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul şi zahărul vanilat...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata, alune si visine
Postat de: elena1988 in PrajituriSe face un aluat de chec, eu am facut unul cu cacao in care am pus putina compozitie amestecata cu colorant roz, si un chec alb in care am pus tot colorant roz, se pun visinele in chec si se da la...Citeste continuarea
Chec cu nuci
Postat de: elena1988 in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri, se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, coaja de lamaie, se amesteca foarte bine pana nu se mai simte zaharul. Se adauga faina cate putin...Citeste continuarea
Cappuccino frappe
Postat de: ionix in CafeaFrişca bătută se amestecă foarte bine cu nessul şi cu 1 plic de cappucinno. Laptele se încălzeşte puţin. Cele 4 plicuri cu cappuccino se pun în 4 pahare...Citeste continuarea
Cotlet de porc, umplut
Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carneBucatile de cotlet se curata de grasime, de pielite si se strapung cu un cutit bine ascutit, lung, pana obtinem doua buzunare in interiorul lor. Cu amestecul pentru carnat umplem bine, bine...Citeste continuarea
Cornete cu frisca
Postat de: nadina73 in DulciuriSe lasa sa se decongeleze putin foile de foietaj,dupa care se taie fasi de 1,5-2 cm . Se ruleaza pe formele de cornet,dupa care se coc in cuptor la 180 grade 10 minute. Se scot...Citeste continuarea
Chec din piept de curcan
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriFierbem ouale tari (10 minute dupa ce incep sa fiarba). Le asam la racit in apa rece iar apoi le curatam. Carnea o tocam prin masina sau cu robotul. Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea...Citeste continuarea
Curcan la cuptor
Postat de: marinica68 in Curcanse spala curcanul,se sterge de apa cu un servet de bucatarie se unge tot curcanul cu unt ,se condimenteaza cu sare,piper boia,busuioc ,dupa aceea se aseaza intr-o tava mare de aragaz pe...Citeste continuarea
Curcan la cuptor cu garnitura de orez
Postat de: adriana_bobu in CurcanPentru inceput m-am ocupat de curcan....l-am spalat bine si l-am pus intr-o oala cu apa (curcanul l-am asezat culcat pentru a-l acoperi apa) pentru a-i trage o usoara fiertura cam 15 min pe...Citeste continuarea
Ciocolata in foi de napolitana
Postat de: adriana_bobu in PrajituriSe pune apa, zaharul si cacaua intr-un ceaun pe foc pana se omogenizeaza, obtinandu-se o crema care se da la racorit. Apoi se incorporeaza untul si laptele praf amestecand energic pentru a nu se...Citeste continuarea
Cerculete spiralate
Postat de: aziz in Prajituripreparam un aluat din urmatoarele ingrediente:oua ,margarina, zahar pudra, sare ,esenta de vanilie bicarbonat si faina. framintam pina obtinem un aluat elastic si nelipicios. impartim...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: aziz in Aperitive / Garniturise fierb cartofii taiati cubulete cu supa instant si putina sare. cind sint fierti se scurg de apa . intr-un castron amestecam smintina cu cascavalul sau daca aveti mozzarela cu sare...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: LUK in Aperitive / GarnituriSe separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu sarea apoi se adauga galbenusurile, faina si praful de copt. Cascavalul se rade pe razatoarea mica, ardeiul si sunca se taie marunt....Citeste continuarea
Curcan la cuptor
Postat de: silvi0ara in CurcanSe incalzeste cuptorul la 180gC.Curcanul se spala si se culeg toti fulgii de pe el,apoi se sterge bine cu prosoape de hartie. Se amesteca untul cu coaja rasa de la citrice si cu verdeata,apoi...Citeste continuarea
Curcan umplut
Postat de: pusikmea in CurcanPentru inceput punem curcanul la fiert intr-o oala mare. Dupa ce a fiert cat de cat incepem operatiunea de umplere. Pregatim umplutura astfel: Punem kaiserul si toate legumele taiate...Citeste continuarea
Cotlet de porc in sos de rosii
Postat de: lacrimioara in PorcCotletul il taiem felii,il condimentam cu sare si piper,il punem deoparte si zdrobim usturoiul si il frecam bine cu uleiul si putina sare pana devine o pasta,dupa care o amestecam cu pasta de...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu legume
Postat de: mirela0911 in CiorbeAm pus la fiert lopatica. Cand a fost aproape gata, am luat carnea de pe ea, am taiat-o marunt si am lasat-o deoparte. Am curatat si taiat cubulete morcovul, pastarnacul si telina. Ceapa am...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: postavaru in CiorbeSe spala oasul de vita si se pune la fiert. Cand incepe sa foarba a face spuma multa. Se ia de pe foc, se arunca apa iar carnea se spala bine. Spalam oala si punem osul de vita sa fiarba....Citeste continuarea
Cozonac de Paste
Postat de: susu in DulciuriAluatul : Ingredientele se scot din timp de la frigider pentru a fi la temperatura camerei si apoi incalzim putin bucataria. Se face o maia din vreo 200 g faina cu drojdia inmuiata in...Citeste continuarea
Ciorba de vitel
Postat de: susu in CiorbeSe pune carnea cu apa la fiert, se spumeaza ori de cate ori este nevoie si intre timp ne ocupam de legume. Rosiile se oparesc, se decojesc si apoi se taie cubulete sau se mixeaza, dupa...Citeste continuarea
Cordon bleu
Postat de: corina241 in PuiCarnea se spala,iar apoi se pune pe o folie de plastic si batem cu ciocanul de snitele.Condimentam,punem o felie de cascaval,una de sunca si apoi rulam si prindem cu scobitori. Amestecam intr-o...Citeste continuarea
Castraveti in saramura
Postat de: susu in MuraturiPregatirea borcanelor este foarte importanta. Se spala cu apa fierbinte si detergent dupa care se clatesc in multe ape. Se aseaza borcanele pe cutite si se infierbanta apa. Se toarna cu ajutorul...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu carne
Postat de: corina241 in Aperitive / GarnituriCiupercile se spala,se scot coditele pe care le taiem marunt. Carnea se condimenteaza,o amestecam cu oul,usturoiul pisat si coditele de ciuperci. Dupa ce au fost scurse si...Citeste continuarea
Caras prajit cu mamaliguta si...
Postat de: susu in Crap / CarasEu pregatesc pestele cu o zi inainte. Il curat de solzi, intestine si urechi apoi il spal sub jet de apa rece dar nu foarte mult. Il sterg cu un prosop curat de bucatarie dupa care il...Citeste continuarea
Cascaval pane cu piure de cartofi
Postat de: susu in Aperitive / GarnituriCascavalul se taie putin mai gros ca sa nu se topeasca foarte tare. Ouale se bat cu mixerul sau daca vreti sa iasa mai pufos aluatul bateti albusul spuma si amestecati-l apoi cu galbenusul....Citeste continuarea
Chiftele prajite
Postat de: susu in PorcCeapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin ulei dupa care se amesteca cu carnea, oul, patrunjelul tocat, morcovul si cartoful date prin masina de tocat. Cine doreste o reteta mai...Citeste continuarea
Cozonac Rosenkranz cu cacao si migdale
Postat de: comanligia in Prajiturise topesc cele 5 linguri de zahar si se tapeteaza cratita si pe fund si peretii,se da la rece. Intr-un castron se pun faina, ouale, esentele si putina sare. Drojdia se dizolva in lapte cald...Citeste continuarea
Ciorba de potroace de Sarbatori
Postat de: Sylvia in CiorbeLa aceasta ciorba de potroace am pus spatele de la pui, aripile si pulpele de pui, pieptul de la pui la vedea fata mesenilor cu alta ocazie . Preparare: spalam bine si curatam puiul si il taiem...Citeste continuarea
Cozonac ieftin
Postat de: mamaieelena in PrajituriIntr-un lighean se cerne faina. Se pune laptele la incalzit pe foc si se ia un pic din el sa se dizolve drojdia iar mirodeniile,sarea,zaharul se pun in laptele cald. Ouale se bat intr-un castron...Citeste continuarea
Cosulete cu oua
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriIntr-o forma termo-rezistenta mica se pun feliile de bacon si pastrama in cruce pt a tapeta forma si a se forma un cosulet. In Cosuletul format se sparg 2 oua intregi punem sare si piper si...Citeste continuarea
Cozonac Treccia Russa
Postat de: RuxyRux in PrajituriSe incepe cu maiaua amestecand intr-un bol 200 gr faina( din total), o lingurita miere si tot laptele 250 gr. Dupa o ora timp in care a stat la cald si a crescut frumos....adaugam restul...Citeste continuarea
Crema Mascarpone cu mere...
Postat de: cris2711 in DulciuriCoaja de clementina(portocala)se rade marunt.Galbenusul cu cele 50 grame de zahar se amesteca pe baia de abur pana se formeaza ca o crema.Se ia de pe foc si se adauga Mascarpone.Smantana se...Citeste continuarea
Clatite cu dulceata
Postat de: corina241 in DulciuriAm pregatit un castron de plastic,am pus ouale si praful de sare,am adaugat treptat putin lapte si apa minerala,apoi am inceput sa adaug faina.Am amestecat bine cu telul,apoi am inceput sa subtiez...Citeste continuarea

















