A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorbita de pui moldoveneasca

Postat de: cismaru_nicoleta in Supe/Ciorbe

Se spala,se curata si se taie cubulete toate legumele iar apoi se pun la calit intr-o oala incapatoare cu uleiul si cu o cana de apa.Intre timp se taie puiul si se adauga peste legume impreuna cu...Citeste continuarea

Ciorba de dovlecei si cartofi,...

Postat de: aziz in Ciorbe

se taie toate legumele cubulete si se pun la fiert in apa rece. cind incep sa fiarba se sareaza pipereaza se pune supa instant si se lasa la fiert pina legumele sint moi. labaneh se desface...Citeste continuarea

Chiftelute umplute cu masline verzi

Postat de: aziz in Vita

amestecam toate ingredientele si formam bilute din amestec iar in mijloc inchidem cite o maslinuta.asezam in tava chiftelutele si dam la cuptorul preincalzit 200 grade cam 25-30 minute.sau in...Citeste continuarea

Cosulete, melci si cozonac

Postat de: cec in Dulciuri

Laptele, zaharul, zaharul vanilat se dau in clocot. Apoi se raceste laptele pana la aproximativ 40 de grade. Galbenusurile si oul se bat cu praful de sare. Untul se topeste (fara a se...Citeste continuarea

Clatite cu spanac

Postat de: Oana in Mancaruri de legume

Ceapa se taie cubulete, usturoiul se preseaza si se inabusesc in untul topit. Se adauga putina apa si spanacul congelat, se acopera si se amesteca din cand in cand. Cand ceapa este moale si zeama...Citeste continuarea

Cartofi cu parmezan in vasul roman

Postat de: Sidy in Mancaruri de legume

Vasul roman se tine la inmuiat in apa 30 minute. Se curata cartofii si se taie dupa preferinta. Punem apoi cartofii taiati in vasul roman, adaugam o canita cu apa,gogosarul taiat felii,...Citeste continuarea

Clatite cu caramel

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se mixeaza bine faina cu apa minerala.Se pune caramelul,vanilia si coaja de lamaie,  se mixeaza putin , dupa care se pune uleiul se mai mixeaza 1 minut cel mult. Intr-o tigaie, de teflon...Citeste continuarea

Cartofi copti cu unt si zeama de varza

Postat de: nadina73 in Mancaruri de post

Se spala cartofii foarte bine . Se usuca cu un prosop de bucatarie,se pun pe gratar in cuptor pentru 50-60 minute  la 180 grade. Dupa o ora cartofii sant copti cu siguranta. Se scot,...Citeste continuarea

Chiftelute de vita la cuptor

Postat de: lilik in Vita

amestecam toate ingredientele de mai sus si din compozitia obtinuta luam cate o bucatica si ii dam forma rotunda cu mainile ude. Punem chiftelutele intr-o tava tapetata cu hartie pt cuptor si...Citeste continuarea

Cataif

Postat de: Brindusa in Prajituri

Intr-o craticioara pune apa, laptele si zaharul. Fierbe la foc mediu 5 minute (ai grija sa nu iasa in foc) Continua sa fierbi, dar la foc foarte mic, 15 minute Pune siropul la racit putin....Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu carnati

Postat de: ela in Ciorbe

Punem fasolea la inmuiat in apa cu cateva ore inainte de preparare. Intr-o oala punem fasolea la fiert si aruncam apa de trei ori,dupa ce a dat in clocot si lasam sa fiarba in a patra apa....Citeste continuarea

Cannelloni cu carne si sos bechamel

Postat de: comanligia in Cannelloni

sosul bechamel: Se fierbe laptele. Separat topim untul, punem faina si peste varsam laptele fiert, amestecand toate bine si repede ptr a evita sa se formeze cocoloase. Dupa ce s-a ingrosat...Citeste continuarea

Cafea cu scortisoara a la Mitinita

Postat de: mitinita in Cafea

Se pune cafeaua in filtru. Se pun bucatile de scortisoara pste cafea si se porneste cafetiera. Se serveste ca atare sau cu lapte sau zahar. Citeste continuarea

Carne in sos cu legume

Postat de: roxanamiti in Porc

  * punem carnea spalata intr o oala si acoperim cu apa,  * cand incepe sa fiarba luam spuma si apoi acoperim cu un capac si lasam la foc mic sa fiarba o ora,...Citeste continuarea

Ciorba de purcel cu zeama de varza

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Oasele cu carne se pun la fiert in apa rece. Se arunca prima apa dupa ce da in clocot. Se pune din nou la fiert in apa rece pana se desprinde carnea de pe oase. Ceapa, morcovii, albitura si...Citeste continuarea

Clafoutis cu mere

Postat de: mitinita in Prajituri

Da drumul la cuptor. Amesteca zaharul si faina intr-un bol. Bate ouale cu laptele. Combina amestecul de lapte si oua cu cel de faina cu zahar. Se unge cu ulei si tapeteaza cu faina...Citeste continuarea

Cartofi in crusta de mustar si susan

Postat de: pusikmea in Mancaruri de post

Curatam si spalam cartofii. Ii taiem felii potrivite, nici groase nici subtiri. Din mustar, ulei, sare, piper, cimbru, nucsoara, boia si susan facm un sos . Amestecam cartosii in acest...Citeste continuarea

Curcan la rotisor

Postat de: pusikmea in Curcan

Spala si curatam aripa, dupa care o punemla fiert in apa cu sare. Cand este aproape fiarta o scoatem, o condimentam si o bagam la rotisor, in care punem putina supa si bagam rotisorul la cuptor...Citeste continuarea

Cozonac cu crema de mac si rahat

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Cu cateva ore inainte de a prepara aluatul,se cerne faina si se lasa descoperita  intr-o camera incalzita. se dizolva drojdia in putin lapte caldut . Se amesteca cu o lingura-2 faina pana...Citeste continuarea

Cartofi unguresti

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se pun cartofii la fiert cu coaja in apa cu sare. Ceapa se curata si se toaca marunt. Se caleste ceapa in ulei 3-4 minute, dupa care se pune boiaua si se amesteca. Nu am pus boia picanta pt...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu fidea si...

Postat de: nadina73 in Ciorbe

Se amesteca carnea cu un ou crud ,sare , piper alb si patrunjel verde tocat Morcovii si telina se taie julienne, se calesc in putin ulei, 3-4 minute. Peste morcovii caliti se pune apa 3...Citeste continuarea

Crema de mere

Postat de: bitza in Dulciuri

Merele se curata de coaja si cotor;se taie cubulete si se fierb pana se inmoaie.Se scurge lichidul si se paseaza.Se lasa la racit. Ouale se mixeaza cu zahar pana devin cremoase.Se adauga...Citeste continuarea

Chec

Postat de: lilik in Dulciuri

Frecam ouale cu zaharul,praful de sare si uleiul,apoi adaugam laptele,aromele,praful de copt si faina. Amestecam bine si din compozitia obtinuta punem in tavi unse si tapetate cu faina sau...Citeste continuarea

Clatite cu dovlecel

Postat de: divainbucatarie in Mancaruri de legume

Spalam dovleceii si ii dam prin razatoarea mare. Ii punem intr-un castron, aruncam un praf de sare, amestecam si ii lasam 15 -20 minute. Dupa acest interval luam dovlecii si ii stoarcem de lichid....Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu zeama de varza

Postat de: carmenvlad in Ciorbe

Mod de preparare perisoare - se amesteca bine carnea tocata  intr-un bol - se taie ceapa marunt, mararul verde si se adauga peste carnea din bol - se adauga orezul...Citeste continuarea

Crenvustei de pui la gratar

Postat de: aziz in Mancare copii

crestam cremvusteii ca in imagine si-i dam la gratarul de la cuptor pina se rumenesc .se servesc cu salata de rucola si lamaie. Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu ou la cuptor

Postat de: aziz in Aperitive / Garnituri

se fierb cartofii in coaja cu sare supa instant si usturoi.ii incercam cu scobitoarea cind sint moi strecuram apa fierbinte dam un jet de apa rece si curatam de coaja .cu o lingura scobim cartofii...Citeste continuarea

Ciorbita cu afumatura

Postat de: elena1988 in Ciorbe

Se spala toate legumele se taie( sau se rad) si se pun la fiert in apa impreuna cu oasele afumate, dupa ce s-au fiert oasele si legumele, punem rosiile decojite si tocate, sarea si piperul, mai...Citeste continuarea

Ciorba de vita

Postat de: pusikmea in Ciorbe

Cu o seara inainte de a pregatii ciorba punem carnea la macerat in lapte si dam la frigider pana a 2-a zi. Taiem carnea cubulete mici si o punem la fiert cu putina sare . Dupa ce fierbe si...Citeste continuarea

Colacei cu branza si visine

Postat de: lia in Prajituri

Framantam un aluat din ingredientele de mai sus, eu l-am facut la masina de paine, am topit margarina si am batut putin oule inainte de a le adauga. Am pus laptele, putina sare, zaharul, margarina...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti cu jambon

Postat de: corina241 in Aperitive / Garnituri

Cartofii de pun la fiert intregi,in coaja in apa cu sare.Cand s-au fiert ii scoatem din vasul in care au fiert,ii curatam de coaja si-i taiem rondele. Intr-un castran amestecam cascavalul dat...Citeste continuarea

Cornbread - Paine cu malai

Postat de: mitinita in Piine

Da drumul la cuptor. Amesteca malaiul cu laptele si lasa-l sa stea la temperatura camerei cam 10-15 minute ca sa se inmoaie. Adauga faina,sarea,praful de copt si zaharul la malai. Bate...Citeste continuarea

Ciocanele de pui cu sos alb

Postat de: corina241 in Pui

Pragatim un vas care poate fi introdus in cuptor,il ungem cu unt,condimentam carnea,acoperim vasul si-l lasam la cuptor pana cand ciocanelele se patrund foarte bine. Sosul: Taiem ceapa...Citeste continuarea

Ciupercute umplute

Postat de: FLORYAVRAM in Aperitive / Garnituri

Curatam ciupercile,le spalam si le scurgem bine apoi le scoatem piciorusul si cu o lingurita scobim cu grija interiorul.Le punem intr-o tava tava tapetata cu hartie de copt si le presaram cu...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu afumatura

Postat de: mirela0911 in Ciorbe

Se pune fasolea de cu seara in apa la inmuiat. Bucata de afumatura se spala si se pune in apa sa dea cateva clocote dupa care se arunca apa. In oala in care se va face ciorba se pune afumatura...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta (by Miha)

Postat de: carla27carla in Dulciuri

Clatite pufoase reteta Intr-un vas se pune faina alba ,sarea,praful de copt si bicarbonatul.Intr-un alt vas se bat ouale cu laptele batut,zaharul,untul topit si esenta de migdale.Dupa ce s au...Citeste continuarea

Cafea cu scortisoara

Postat de: carmenvlad in Cafea

- se fierbe apa cu zaharul intr-un ibric pana da in cateva clocote - se opreste focul, se adauga cafeaua  si se acopera cu o farfurioara - se lasa sa se odihneasca 2-3 minute - se...Citeste continuarea

Cotlet de porc marinat in vin rosu

Postat de: mihaelaradu in Porc

1. Se pregateste sosul pentru marinat, astfel: se amesteca cimbrul cu usturoiul zdrobit si mustarul. Vinul se adauga treptat pentru a evita formarea cocoloaselor. 2.Cu 2-3 ore inainte de...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu zeama de varza

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Ceapa se toaca marunt si se pune in apa la fiert impreuna cu morcovul. Carnea tocata se amesteca cu orezul spalat si scurs, sare, piper si marar tocat. Se formeaza perisoare care se pun peste...Citeste continuarea

Curmale si nuci deghizate

Postat de: comanligia in Dulciuri

Se scot samburii din curmale si se introduce inauntru cate o bucatica de martipan(rulat in palma),miezul de la o nuca se desparte in doua si intre ele se pune o bucatica de martipan plata,apoi se...Citeste continuarea

Crenvusti imbracati cu cartofi

Postat de: comanligia in Aperitive / Garnituri

Se curata si se spala cartofii, apoi se scobesc in mijloc cu aparatul special, apoi introducem inauntru cate o bucata de crenvusti si ii asezam in tava yena in picioare. Punem putina apa si sare...Citeste continuarea

Coronita glazurata cu ciocolata

Postat de: Lily_Musat in Prajituri

Blatul: Batem cu mixerul ouale si zaharul pana se face ca o crema. Adaugam uleiul putin cate putin, apoi adaugam visinata.Faina o amestecam cu praful de copt si o punem in compozitie....Citeste continuarea

Curry Popcorn

Postat de: mitinita in Dulciuri

Se infierbanta uleiul in ceaun. Se adauga floricelele si se acopera cu un capac.Se scutura din cand in cand. Sunt gata cand nu se mai aud pocnituri. Se pun intr-un bol,se toarna untul...Citeste continuarea

Clatite australiene - Pikelets

Postat de: mitinita in Dulciuri

Pune faina,praful de copt,bicarbonatul si sarea intr-un bol. Se adauga laptele,oul si zaharul. Se amesteca si se adauga untul topit. Se prajesc intr-o tigaie nonstick. Citeste continuarea

Chiftele

Postat de: lilik in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii si ii  dam pe razatoarea mica,dupa care ii scurgem si ii  punem peste carne alaturi de painea stoarsa si data pe razatoare,usturoiul pisat,ouale si condimentele....Citeste continuarea

Chiftelute de peste in sos de...

Postat de: nadina73 in Peste

Chiftelutele vezi reteta  postata  aici  http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-crocante-de-peste-ii-16260.html Untul se pune la topit intr-o cratita, se pune faina , se...Citeste continuarea

Chec din albusuri (2)

Postat de: postavaru in Prajituri

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam untul topit, coaja si zeama de lamaie si amestecam usor. Faina amestecata cu...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu orez si bulion

Postat de: kamy in Ciorbe

Am spalat bine si am curatat spatele de pui pe care l-am taiat in 3(fiecare bucata)Am cutarat legumele,le-am spalat si le-am dat pe razatoarea mica iar ceapa am taiat-o marunt.Am calit legumele in...Citeste continuarea

Chipsuri cu sare

Postat de: andreea123 in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii, apoi se feliaza foarte subtire. Apa se pune la fiert cu otetul, iar cand incepe sa fiarba se adauga cartofii feliati, apoi se tin la foc mai mic pana incep iar sa fiarba....Citeste continuarea

Ciorba de ciuperci a la grec

Postat de: Julie in Ciorbe

Ciupercile se spala, se taie in felii subtiri si se pun la calit in ulei impreuna cu ceapa, ardeiul gras si morcovul- tocate marunt . Dupa ce se inmoaie legumele se adauga 3-4 cani cu apa si se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]