Cartofi cu chimion (nu Chimen!) la...
Postat de: mitinita in Mancaruri de postIntr-un bol se amesteca uleiul cu cartofii. Intr-un alt bol se amesteca si condimentele si se presara peste cartofi. Se amesteca bine totul si se dau la cuptor intr-o tava,avand...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: divainbucatarie in Aperitive / GarnituriAmestecam toate ingredientele intr-un vas si condimentam cu sare si piper. Tocam verdeturile si le amestecam si pe acestea. Punem ingredientele intr-o tava de chec tapetata cu ulei si pesmet, sau...Citeste continuarea
Catina -comoara din camara mea
Postat de: mihaelar63 in ConserveCatina , am congelat-o gata curatata si spalata .Am puscatina intr-un vas incapator si am presarat 4 cani cu zahar deasupra . Acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati...Citeste continuarea
Ciorbă de viţel cu praz
Postat de: Retetegg in CiorbeCarnea am spalat-o bine si am pus-o la fiert. Am fiert-o cam 15 minute si apoi am schimbat apa. Am pus-o la fiert cu alta apa si am adaugat treptat morcovul, telina, ardeiul si prazul....Citeste continuarea
Cina rapida la tigaie
Postat de: mihaelar63 in PuiCiupercile , usturoiul , patrunjelul verde + sare se soteaza usor in unt 2 min. Pieptul de pui se portioneaza , se bate cu bat -snitelul si se prajeste la tigaie pe...Citeste continuarea
Cornete cu crema Raffaello
Postat de: madi_marin in PrajituriSe prepara intai crema : se pun la foc mic ciocolata rupta in bucatele si 100 ml frisca lichida. Se lasa pana se topeste ciocolata, apoi se da la rece. Gelatina se hidrateaza in 80 ml apa...Citeste continuarea
Chiftelute din ciuperci cu susan
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriPrazul se spala si se taie marunt. Punem prazul la calit in ulei si adaugam ciupercile curatate si taiate marunt. Lasam pe foc pana scade toata zeama. Inainte sa stingem focul adaugam marar si...Citeste continuarea
Chiftelute crocante de peste II
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriEste ceva de lucru,dar credeti-ma merita Se curata pestele de solzi,aripioare,cap; eu am pus crap, se pune la fiert in apa cu sare 15 minute.Se scoate pestele din apa se pune la scurs si se...Citeste continuarea
Chec aperitiv de cartofi cu carnati
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriSe sfarama cartofii si se amesteca cu ouale,sarea si piperul. Se pune un strat de cartofi in forma si se pun carnati deasupra. Se continua pana se termina ingredientele. Se da cu galbenus...Citeste continuarea
Ceai verde cu lime si ghimbir
Postat de: mitinita in BauturiSe pune apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca,se opreste focul si se adauga ceaiul,feliile de lime si de ghimbir. Se acopera cu un capac si se tine 5 minute. Mi-a placut foarte mult si...Citeste continuarea
Ciuperci cu bambus
Postat de: AndreeaJ in Mancaruri de postMai intai si mai intai punem ciupercile negre la inmuiat in apa calda, le vom tine asa cam 30 de minute. Pentru cine foloseste pentru prima data bambus conservat trebuie sa spun faptul ca...Citeste continuarea
Cum sa faci acasa painici...
Postat de: lauralaurentiu in PiineSe amesteca drojdia cu zaharul pana la lichefiere, se adauga 3-4 linguri de lapte cald si 1 lingura de faina. Se omogenizeaza si se lasa intr-un loc caldut, cateva minute, pana cand incepe drojdia...Citeste continuarea
Chec cu lamaie si jeleu de zmeura
Postat de: diaconta in PrajituriAlbusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Cand spuma este foarte tare se adauga pe rand zaharul si se bate in continuare.Se pune si zaharul vanilat.Se adauga si zeama de lamaie si se bate...Citeste continuarea
Cosulete de parmesan cu piept de...
Postat de: nico15 in Aperitive / GarnituriSe ia bucata de piept de pui se unge cu foarte putin ulei se pipereaza si se pune pe grill(gratar) se adauga cimbru si un praf de sare. Cand este facut se ia de pe grill si se...Citeste continuarea
Cosulete cu sunca si branza de capra
Postat de: nico15 in Aperitive / GarnituriSe rade parmezanul pe razatoarea mica, dupa care se ia o tigaie antiaderenta care se pune pe foc pentru a se-ncalzi, nu se pune ulei!! . Cand tigaia este incalzita se adauga parmezanul,...Citeste continuarea
Chiftelute
Postat de: LALY in PorcSe da prin masina de tocat carnea de porc.Dam prin masina si ceapa,felia de paine inmuiata in apa si stoarsa si cartoful pentru a fi mai pufoase.Adaugam oul, verdeata tocata marunt,sare si piper...Citeste continuarea
Cremsnit - Cremes
Postat de: gaby_d in PrajituriIntai si-ntai am copt foile. La foc mare (200-220 grade) aprox 30 min. Fiecare insa isi "cunoaste" cuptorul...nu pot garanta ca asta e timpul pentru toate tipurile de cuptor. Apoi am mixat...Citeste continuarea
Ciorba de rata
Postat de: mitinita in CiorbeSe pune rata,apa si ceapa in oala minune. Se fierbe cam 20 minute. Intr-o oala adanca,se adauga legumele cu supa de la rata si se dau la fiert. Cand sunt legumele moi,se adauga carnea si...Citeste continuarea
Cremsnit
Postat de: bitza in PrajituriFoietajul se lasa la dezghetat pana se inmoaie.In tava mare de la aragaz se pune hartie de copt si se stropeste cu apa rece;deasupra se pune o foaie din foietaj si se coace pana se rumeneste.La...Citeste continuarea
Chec aperitiv Nico
Postat de: nico15 in Aperitive / GarnituriSe cerne faina, se stinge praful de copt cu otet si se adauga in faina, se amesteca si se adauga 400 de ml de lapte, care a fost la temperatura camerei. Se amesteca, se adauga cascavalul...Citeste continuarea
Ciulama cu pui si ciuperci
Postat de: adriana_bobu in PuiSe spala pieptul de pui se taie in bucati si se trage intr-o tigaie pe foc cu 2 linguri de ulei adaugandu-se si o ceapa tocata marunt. Intr-o alta tigaie se pun celelalte doua linguri de ulei si...Citeste continuarea
Cartofi cu masline la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postCartofii ii curatati si ii spalati. ii taiati felii mai groase,pe lung. maslinele le taiati feliute. ardeiul rosu il curatati de seminte,il spalati si il taiati fasii. luati o tava de...Citeste continuarea
Cassoulet – o mancare spectaculoasa
Postat de: Brindusa in RataZiua 1 Pune la inmuiat fasolea. Cel mai bine e sa o lasi peste noapte. Ziua 2 Scurge fasolea si pune-o la fiert impreuna cu carnea de porc, dafinul si...Citeste continuarea
Croissant cu branza
Postat de: meosiris in Aperitive / GarnituriIntindem foaia de foietaj si o taiem in mai multe bucati, sub forma de triunghi. Spalam verdeata si o tocam marunt apoi facem un amestec din telemea, cascaval, smantana, marar si patrunjel...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu costita afumata...
Postat de: nadina73 in CiorbeSe spala bine coastele si se pun la fiert (in cucta fierb mai repede sau oala cu presiune)se lasa sa fiarba pe jumatate. Fasolea se pune la inmuiat in apa (eu o pun de seara pe dimineata si...Citeste continuarea
Ciorba cu carnati si mazare
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se curata , se spala si se taie dupa preferinta . Caliti legumele in ulei , adaugati mazarea si carnatul feliat . Puneti totul intr-o oala sub...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu salvie si rosii
Postat de: mihaelar63 in PorcBucatile de ceafa , se spala , se pun intr-o tavasi se amesteca cu o rosie , boabe de piper , salvie si sare . Tava se da la cuptorul bine incins 30 min . Serviti preparatul cald cu...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca
Postat de: jojoba in PrajituriSe face un aluat din 1 ou, 1 galbenus, 200 gr. untura, 200 gr. smantana, 1praf copt dizolvat in suc de lamaie, coaja rasa de la o lamaie, 1 lingurita sare si 500 gr faina. Aluatul astfel...Citeste continuarea
Cosulet cu oua umplute
Postat de: LUK in Aperitive / GarnituriCele 6 oua se pun la fiert in apa cu putina sare 15min.Intre timp pregatim maioneza(amestecam mustarul cu galbenusele si turnam incet uleiul amestecand incontinuu) Dupa ce au fiert ouale,se...Citeste continuarea
Coronita cu piept de pui
Postat de: aziz in Pizzafacem mai intii aluatul care este unul de pizza dupa cum ati observat si il lasam la dospit. pregatim umplutura :taiem pieptul de pui cubulete mici si-l punem la calit in putin ulei adaugam...Citeste continuarea
Chiftelute din carne de porc
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriSe amesteca carnea tocata de porc cu ouale,sare si piper dupa gust,3 catei de usturoi pisati si pesmetul cat sa se poata modela.In palme se pune putin ulei ,se ia din carne si se fac bilute...Citeste continuarea
Ciulama cu ciuperci si mamaliguta
Postat de: Lily_Musat in Mancaruri de legumePunem sare in tigaie si putin pe ele si le astupam cu un capac sa se friga bine. Intr-o tigaie punem uleiul.Adaugam faina. Amestecam uleiul cu faina fara sa dam pe foc. La rece. ...Citeste continuarea
Chiftelute la cuptor pe pat de...
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriChiftelute: Cartoful se da pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi se stoarce de zeama. Se amesteca pieptul de pui tocat cu cartoful si morcovul rase, condimentele si verdeata. Adaugam oul si...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu cartofi si sos de...
Postat de: Sidy in PuiArdeii copti curatati de coaja si seminte se taie fasii.Putina ceapa si usturoi se curata si se toaca marunt apoi se pun la incins in putin ulei. Se adauga fasiile de ardei si o lingura pasta de...Citeste continuarea
Choux a la creme
Postat de: zaharia_mihaela2005 in PrajituriPt gogosele Se fierbe apa cu uleiul si sareaapoi se adauga faina toata odatasi se amesteca bine. Se lasa sa se racoreasca apoi se adauga ouale unul cate unul.Se spriteaza intr-o...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii si ii punem la fiert in coaja, intr-o oala cu apa si sare. Se fierb pana se poate infige o furculita in ei. Scurgem cartofii de apa, ii trecem prin jet de apa rece si ii curatam si...Citeste continuarea
Chec din albusuri
Postat de: MotanLaOale in PrajituriAlbusurile se bat spuma, se adauga zaharul cate putin si se bate pana se intareste. Se adauga faina si celelalte ingrediente si se amesteca doar de jos in sus. Se unge o forma de chec cu ulei...Citeste continuarea
Cipsuri din lipii
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriNu am pus cantitati deoarece fiecare face dupa gustul sau. Lipiile se taie in bucati potrivite. Amestecam ulei de masline cu vegeta, boia, piper dupa gustul propriu. Amestecam de asemeni...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu zeama de varza
Postat de: MotanLaOale in CiorbeCeapa se curata si se toaca. Ardeiul se curata si se toaca. Cartofii se curata si se taie cuburi. Intr-o oala se pune uleiul, ceapa si boiaua, se caleste 2-3 minute, se adauga ardeiul si...Citeste continuarea
Curcan la cuptor
Postat de: jojoba in CurcanSe spala curcanul, se usuca cu prosoape si in interior si in exterior. Se indeparteaza pielea de pe piept fara a o taia si se presara sub ea rozmarinul, salvia si maghiranul amestecate , apoi se...Citeste continuarea
Ciorba de salata cu smantana si...
Postat de: divainbucatarie in CiorbeTocam marunt ceapa, morcovii si albitura, le calim in unt, adaugam apa si le lasa sa fiarba, cam 10 minute. Intre timp spalam salata verde si o tocam. Punem salata in oala si o lasam sa fiarba....Citeste continuarea
Carne de porc inabusita
Postat de: jolygina in PorcSe taie carnea bucati cam de 4-5 cm grosime dupa care le punem intr-o tigaie si adaugam jumatate de pahar de apa ,punem capacul si lasam sa fiarba pana scade apa la jumatate cand a inceput sa...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: bitza in CiorbePieptul si pulpa de pui se pun la fiert intr-o oala cu sare si piper.Se lasa la fiert si se spumeaza din cand in cand.Ceapa se taie solzisori,iar morcovul cubulete. Cand carnea este fiarta se...Citeste continuarea
Cotlet de somon marinat la cuptor
Postat de: RuxyRux in SomonSe lasa pestele o ora in marinata pregatita din amestecul de ulei, lamaie si vin plus sare dupa gust. Dupa o ora se aseaza bucatile de somon in tava si se toarna amestecul deasupra. Se da la...Citeste continuarea
Chiftelute in sos de rosii
Postat de: FLORYAVRAM in PorcCarnea tocata o amestecam cu oul,parmezanul razuit,pesmetul,patrunjelul,sare si piper.Amestecam ingredientele si formam chiftelute mici. Intr-o tigaie adanca punem la incalzit 4-5 linguri de...Citeste continuarea
Curcan umplut
Postat de: raluxas in CurcanAm decongelat curcanul ,l-am spalat bine pe interior si exterior. 2 mere le-am curatat de coaja si le-am introdus in curcan, alaturi de cateva felii de telina si o ceapa mica curatata....Citeste continuarea
Ciorba cu afumatura si moare
Postat de: kamy in CiorbeCarnea se spala bine,se taie bucati mai mici si se pune la fiert in 3/4 din apa necesara pt ciorba.Spumam daca e nevoie.Cand carnea e aproape fiarta se adauga morcovii,ceapa si telina taiate...Citeste continuarea
Ciorba de varza acra cu "taieturi"
Postat de: Onesta in CiorbeSe curata ceapa si se taie solzisori , morcovul curatat se da pe razatoarea mica si se dau impreuna la calit in f putin ulei ; se adauga si albitura taiata in bucati mari ( ulterior eu le scot ,...Citeste continuarea
Creveti pane cu mazare pe pat de...
Postat de: lia in Fructe de mareCrevetii ii prajim in ulei de palmier, la 180˚ timp de 3’ dupa care ii scosatem pe prosop absorbant. Luam farfuria, rasturnam mamaliguta din forma, punem peste ea cate 2 linguri...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecei
Postat de: lia in CiorbeCuratam si spalam legumele. Intr-o oala, punem jumatate din ulei, adaugam ceapa pe care o tocam marunt si punem pe flacara, la foc mic. Intre timp dam pe razatoare morcovul, patrunjeii si...Citeste continuarea

















