A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cartofi cu chimion (nu Chimen!) la...

Postat de: mitinita in Mancaruri de post

Intr-un bol se amesteca uleiul cu cartofii. Intr-un alt bol se amesteca si condimentele si se presara peste cartofi. Se amesteca bine totul si se dau la cuptor intr-o tava,avand...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: divainbucatarie in Aperitive / Garnituri

Amestecam toate ingredientele intr-un vas si condimentam cu sare si piper. Tocam verdeturile si le amestecam si pe acestea. Punem ingredientele intr-o tava de chec tapetata cu ulei si pesmet, sau...Citeste continuarea

Catina -comoara din camara mea

Postat de: mihaelar63 in Conserve

Catina , am congelat-o gata curatata si spalata .Am puscatina intr-un vas incapator si am presarat  4 cani cu zahar deasupra .  Acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati...Citeste continuarea

Ciorbă de viţel cu praz

Postat de: Retetegg in Ciorbe

Carnea am spalat-o bine si am pus-o la fiert. Am fiert-o cam 15 minute si apoi am schimbat apa. Am pus-o la fiert cu alta apa si am adaugat treptat morcovul, telina, ardeiul si prazul....Citeste continuarea

Cina rapida la tigaie

Postat de: mihaelar63 in Pui

Ciupercile , usturoiul , patrunjelul verde + sare  se soteaza usor in unt 2 min.   Pieptul de pui se portioneaza , se bate cu bat -snitelul si se prajeste la tigaie pe...Citeste continuarea

Cornete cu crema Raffaello

Postat de: madi_marin in Prajituri

Se prepara intai crema : se pun la foc mic ciocolata rupta in bucatele si 100 ml frisca lichida. Se lasa pana se topeste ciocolata, apoi se da la rece. Gelatina se hidrateaza in 80 ml apa...Citeste continuarea

Chiftelute din ciuperci cu susan

Postat de: postavaru in Aperitive / Garnituri

Prazul se spala si se taie marunt. Punem prazul la calit in ulei si adaugam ciupercile curatate si taiate marunt. Lasam pe foc pana scade toata zeama. Inainte sa stingem focul adaugam marar si...Citeste continuarea

Chiftelute crocante de peste II

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Este ceva de lucru,dar credeti-ma merita Se curata pestele de solzi,aripioare,cap; eu am pus crap, se pune la fiert in apa cu sare 15 minute.Se scoate pestele din apa se pune la scurs si se...Citeste continuarea

Chec aperitiv de cartofi cu carnati

Postat de: mitinita in Aperitive / Garnituri

Se sfarama cartofii si se amesteca cu ouale,sarea si piperul. Se pune un strat de cartofi in forma si se pun carnati deasupra. Se continua pana se termina ingredientele. Se da cu galbenus...Citeste continuarea

Ceai verde cu lime si ghimbir

Postat de: mitinita in Bauturi

Se pune apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca,se opreste focul si se adauga ceaiul,feliile de lime si de ghimbir. Se acopera cu un capac si se tine 5 minute. Mi-a placut foarte mult si...Citeste continuarea

Ciuperci cu bambus

Postat de: AndreeaJ in Mancaruri de post

Mai intai si mai intai punem ciupercile negre la inmuiat in apa calda, le vom tine asa cam 30 de minute.  Pentru cine foloseste pentru prima data bambus conservat trebuie sa spun faptul ca...Citeste continuarea

Cum sa faci acasa painici...

Postat de: lauralaurentiu in Piine

Se amesteca drojdia cu zaharul pana la lichefiere, se adauga 3-4 linguri de lapte cald si 1 lingura de faina. Se omogenizeaza si se lasa intr-un loc caldut, cateva minute, pana cand incepe drojdia...Citeste continuarea

Chec cu lamaie si jeleu de zmeura

Postat de: diaconta in Prajituri

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Cand spuma este foarte tare se adauga pe rand zaharul si se bate in continuare.Se pune si zaharul vanilat.Se adauga si zeama de lamaie si se bate...Citeste continuarea

Cosulete de parmesan cu piept de...

Postat de: nico15 in Aperitive / Garnituri

  Se ia bucata de piept de pui se unge cu foarte putin ulei se pipereaza si se pune pe grill(gratar) se adauga  cimbru si un praf de sare. Cand este facut se ia de pe grill si se...Citeste continuarea

Cosulete cu sunca si branza de capra

Postat de: nico15 in Aperitive / Garnituri

 Se rade parmezanul pe razatoarea mica, dupa care se ia o tigaie antiaderenta care se pune pe foc pentru a se-ncalzi, nu se pune ulei!! . Cand tigaia este incalzita se adauga parmezanul,...Citeste continuarea

Chiftelute

Postat de: LALY in Porc

Se da prin masina de tocat carnea de porc.Dam prin masina si ceapa,felia de paine inmuiata in apa si stoarsa si cartoful pentru a fi mai pufoase.Adaugam oul, verdeata tocata marunt,sare si piper...Citeste continuarea

Cremsnit - Cremes

Postat de: gaby_d in Prajituri

Intai si-ntai am copt foile. La foc mare (200-220 grade) aprox 30 min. Fiecare insa isi "cunoaste" cuptorul...nu pot garanta ca asta e timpul pentru toate tipurile de cuptor. Apoi am mixat...Citeste continuarea

Ciorba de rata

Postat de: mitinita in Ciorbe

Se pune rata,apa si ceapa in oala minune. Se fierbe cam 20 minute. Intr-o oala adanca,se adauga legumele cu supa de la rata si se dau la fiert. Cand sunt legumele moi,se adauga carnea si...Citeste continuarea

Cremsnit

Postat de: bitza in Prajituri

Foietajul se lasa la dezghetat pana se inmoaie.In tava mare de la aragaz se pune hartie de copt si se stropeste cu apa rece;deasupra se pune o foaie din foietaj si se coace pana se rumeneste.La...Citeste continuarea

Chec aperitiv Nico

Postat de: nico15 in Aperitive / Garnituri

Se cerne faina, se stinge praful de copt cu otet si se adauga  in faina, se amesteca si se adauga 400 de ml de lapte, care a fost la temperatura camerei. Se amesteca, se adauga cascavalul...Citeste continuarea

Ciulama cu pui si ciuperci

Postat de: adriana_bobu in Pui

Se spala pieptul de pui se taie in bucati si se trage intr-o tigaie pe foc cu 2 linguri de ulei adaugandu-se si o ceapa tocata marunt. Intr-o alta tigaie se pun celelalte doua linguri de ulei si...Citeste continuarea

Cartofi cu masline la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Cartofii ii curatati si ii spalati. ii taiati felii mai groase,pe lung. maslinele le taiati feliute. ardeiul rosu il curatati de seminte,il spalati si il taiati fasii. luati o tava de...Citeste continuarea

Cassoulet – o mancare spectaculoasa

Postat de: Brindusa in Rata

Ziua 1 Pune la inmuiat fasolea. Cel mai bine e sa o lasi peste noapte.   Ziua 2 Scurge fasolea si pune-o la fiert impreuna cu carnea de porc, dafinul si...Citeste continuarea

Croissant cu branza

Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri

Intindem foaia de foietaj si o taiem in mai multe bucati, sub forma de triunghi. Spalam verdeata si o tocam marunt apoi facem un amestec din telemea, cascaval, smantana, marar si patrunjel...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu costita afumata...

Postat de: nadina73 in Ciorbe

Se spala bine coastele si se pun la fiert (in cucta fierb mai repede sau oala cu presiune)se lasa sa fiarba pe jumatate. Fasolea se pune la inmuiat in apa (eu o pun de seara pe dimineata si...Citeste continuarea

Ciorba cu carnati si mazare

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

 Legumele se curata , se spala si se taie dupa preferinta .  Caliti legumele in ulei , adaugati mazarea si carnatul feliat .   Puneti totul intr-o oala sub...Citeste continuarea

Ceafa de porc cu salvie si rosii

Postat de: mihaelar63 in Porc

Bucatile de ceafa , se spala , se pun intr-o tavasi se amesteca cu o rosie ,  boabe de piper , salvie si sare . Tava se da la cuptorul bine incins 30 min . Serviti preparatul cald cu...Citeste continuarea

Cornulete cu nuca

Postat de: jojoba in Prajituri

Se face un aluat din 1 ou, 1 galbenus, 200 gr. untura, 200 gr. smantana, 1praf copt dizolvat in suc de lamaie, coaja rasa de la o lamaie, 1 lingurita sare si 500 gr faina. Aluatul astfel...Citeste continuarea

Cosulet cu oua umplute

Postat de: LUK in Aperitive / Garnituri

Cele 6 oua se pun la fiert in apa cu putina sare 15min.Intre timp pregatim maioneza(amestecam mustarul cu galbenusele si turnam incet uleiul amestecand incontinuu) Dupa ce au fiert ouale,se...Citeste continuarea

Coronita cu piept de pui

Postat de: aziz in Pizza

facem mai intii aluatul care este unul de pizza dupa cum ati observat si il lasam la dospit. pregatim umplutura :taiem pieptul de pui cubulete mici si-l punem la calit in putin ulei adaugam...Citeste continuarea

Chiftelute din carne de porc

Postat de: carla27carla in Aperitive / Garnituri

Se amesteca carnea tocata de porc cu ouale,sare si piper dupa gust,3 catei de usturoi pisati si pesmetul cat sa se poata modela.In palme se pune putin ulei ,se ia din carne si se fac bilute...Citeste continuarea

Ciulama cu ciuperci si mamaliguta

Postat de: Lily_Musat in Mancaruri de legume

Punem sare in tigaie si putin pe ele si le astupam cu un capac sa se friga bine.  Intr-o tigaie punem uleiul.Adaugam faina.  Amestecam uleiul cu faina fara sa dam pe foc. La rece. ...Citeste continuarea

Chiftelute la cuptor pe pat de...

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Chiftelute: Cartoful se da pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi se stoarce de zeama. Se amesteca pieptul de pui tocat cu cartoful si morcovul rase, condimentele si verdeata. Adaugam oul si...Citeste continuarea

Ciulama de pui cu cartofi si sos de...

Postat de: Sidy in Pui

Ardeii copti curatati de coaja si seminte se taie fasii.Putina ceapa si usturoi se curata si se toaca marunt apoi se pun la incins in putin ulei. Se adauga fasiile de ardei si o lingura pasta de...Citeste continuarea

Choux a la creme

Postat de: zaharia_mihaela2005 in Prajituri

Pt gogosele Se fierbe apa cu uleiul si sareaapoi se adauga faina toata odatasi se amesteca bine.  Se lasa sa se racoreasca apoi se adauga ouale unul cate unul.Se spriteaza intr-o...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: postavaru in Aperitive / Garnituri

Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja, intr-o oala cu apa si sare. Se fierb pana se poate infige o furculita in ei. Scurgem cartofii de apa, ii trecem prin jet de apa rece si ii curatam si...Citeste continuarea

Chec din albusuri

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul cate putin si se bate pana se intareste. Se adauga faina si celelalte ingrediente si se amesteca doar de jos in sus. Se unge o forma de chec cu ulei...Citeste continuarea

Cipsuri din lipii

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Nu am pus cantitati deoarece fiecare face dupa gustul sau. Lipiile se taie in bucati potrivite. Amestecam ulei de masline cu vegeta, boia, piper dupa gustul propriu. Amestecam de asemeni...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu zeama de varza

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Ceapa se curata si se toaca. Ardeiul se curata si se toaca. Cartofii se curata si se taie cuburi. Intr-o oala se pune uleiul, ceapa si boiaua, se caleste 2-3 minute, se adauga ardeiul si...Citeste continuarea

Curcan la cuptor

Postat de: jojoba in Curcan

Se spala curcanul, se usuca cu prosoape si in interior si in exterior. Se indeparteaza pielea de pe piept fara a o taia si se presara sub ea rozmarinul, salvia si maghiranul amestecate , apoi se...Citeste continuarea

Ciorba de salata cu smantana si...

Postat de: divainbucatarie in Ciorbe

Tocam marunt ceapa, morcovii si albitura, le calim in unt, adaugam apa si le lasa sa fiarba, cam 10 minute. Intre timp spalam salata verde si o tocam. Punem salata in oala si o lasam sa fiarba....Citeste continuarea

Carne de porc inabusita

Postat de: jolygina in Porc

Se taie carnea bucati cam de 4-5 cm grosime dupa care le punem intr-o tigaie si adaugam jumatate de pahar de apa ,punem capacul si lasam sa fiarba pana scade apa la jumatate cand a inceput sa...Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de: bitza in Ciorbe

Pieptul si pulpa de pui se pun la fiert intr-o oala cu sare si piper.Se lasa la fiert si se spumeaza din cand in cand.Ceapa se taie solzisori,iar morcovul cubulete. Cand carnea este fiarta se...Citeste continuarea

Cotlet de somon marinat la cuptor

Postat de: RuxyRux in Somon

Se lasa pestele o ora in marinata pregatita din amestecul de ulei, lamaie si vin plus sare dupa gust. Dupa o ora se aseaza bucatile de somon in tava si se toarna amestecul deasupra. Se da la...Citeste continuarea

Chiftelute in sos de rosii

Postat de: FLORYAVRAM in Porc

Carnea tocata o amestecam cu oul,parmezanul razuit,pesmetul,patrunjelul,sare si piper.Amestecam ingredientele si formam chiftelute mici. Intr-o tigaie adanca punem la incalzit 4-5 linguri de...Citeste continuarea

Curcan umplut

Postat de: raluxas in Curcan

Am decongelat curcanul ,l-am spalat bine pe interior si exterior. 2 mere le-am curatat de coaja si le-am introdus in curcan, alaturi de cateva felii de telina si o ceapa mica curatata....Citeste continuarea

Ciorba cu afumatura si moare

Postat de: kamy in Ciorbe

Carnea se spala bine,se taie bucati mai mici si se pune la fiert in 3/4 din apa necesara pt ciorba.Spumam daca e nevoie.Cand carnea e aproape fiarta se adauga morcovii,ceapa si telina taiate...Citeste continuarea

Ciorba de varza acra cu "taieturi"

Postat de: Onesta in Ciorbe

Se curata ceapa si se taie solzisori , morcovul curatat se da pe razatoarea mica si se dau impreuna la calit in f putin ulei ; se adauga si albitura taiata in bucati mari ( ulterior eu le scot ,...Citeste continuarea

Creveti pane cu mazare pe pat de...

Postat de: lia in Fructe de mare

Crevetii ii prajim in ulei de palmier, la 180˚ timp de 3’ dupa care ii scosatem pe prosop absorbant. Luam  farfuria, rasturnam mamaliguta din forma, punem peste ea cate 2 linguri...Citeste continuarea

Ciorba de dovlecei

Postat de: lia in Ciorbe

Curatam si spalam legumele. Intr-o oala, punem jumatate din ulei, adaugam ceapa pe care o tocam marunt  si punem pe flacara, la foc mic. Intre timp dam pe razatoare morcovul, patrunjeii si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]