rodicamaria

1

Bucataras
incepator

Timisoara

Bucataras din 19.06.2011

RETETE114
PRIETENI50
Retete / Aperitive / Garnituri

Pateu din piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 9 Sep 2014

Carnea se mixeaza cu robotul sau se da prin masina de carne , apoi se amesteca bine cu restul de ingrediente. Se da la frigider. Foarte bun pe felii de paine prajita.

Placinta cu dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 16 Feb 2014

Dovleceii i-am spalat apoi i-am dat pe razatoarea mare (cu tot cu coaja). Morcovii i-am curatat de coaja, i-am spalat si i-am dat pe razatoarea mare. Ceapa am curatat-o de coaja, am spalat-o si am tocat-o marunt. Am stors dovleceii de zeama si am amestecat cu toate ingredientele. Am potrivit...

Orez cu legume

In Aperitive / Garnituri la 25 Ian 2014

Orezul l-am fiert in apa cu sare  , am scurs apa si l-am lasat sa se raceasca. Mazarea , din congelator , am fiert-o in apa cu sare , am scurs apa si am lasat-o sa se raceasca. Zucchini l-am dat pe razatoarea mare (cu tot cu coaja) si l-am calit in la foc mic in ulei impreuna cu ceapa...

Chec Aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 25 Ian 2014

Se amesteca toate ingredientele , se potriveste gustul de sare si piper si se toarna in forma de chec , unsa in prealabil cu ulei si tapetata cu faina. Se da cuptor pana se coace , se rumeneste frumos deasupra.

Omleta in straturi

In Aperitive / Garnituri la 15 Dec 2013

Salamul se macina si se intinde,ca un blat,intr-un vas termorezistent uns cu ulei(vasul de 15-18 cm diametru) Ouale se bat cu furculita cu mararul,ardeiul kapia si cascavalul si se toarna deasupra stratului de salam. Se da la cuptorul incins in prealabil pt. 20-25 min sau pana se incheaga...

Broccoli cu orez

In Aperitive / Garnituri la 29 Sep 2013

Broccoli se fierbe in apa cu sare,se strecoara si se lasa la racit.Apoi se taie marunt. Orezul se fierbe in apa cu sare,se strecoara si se lasa la racit. Morcovul se curata si se fierbe intreg iar cand s-a racit se da pe razatoarea mare. Ouale se bat cu furculita. Cascavalul se da pe...

Omleta la cuptor cu crusta de cartof dulce

In Aperitive / Garnituri la 27 Iul 2013

Cartoful se curata de coaja , se spala si se da pe razatoarea mare.Se amesteca cu untul topit,sare si piper dupa gust si se pune in vasul termorezistent uns cu unt. Se preseaza si se ridica si putin pe margine. Se da la cuptorul preincalzit, la foc mic ,pt.aprox.40 min(sa se inmoaie putin si...

Chiftelute de dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 14 Iul 2013

Dovlecelul se opareste in apa cu sare,nu se fierbe de tot,sa fie "al dente". Se lasa sa se raceasca si se zdrobeste cu furculita apoi se stoarce de zeama prin strangere in pumni. Se amesteca cu restul ingredientelor(daca este prea umeda compozitia mai adaugati pesmet) se adauga...

Cheesecake aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 6 Iul 2013

Biscuitii se maruntesc cu robotul si se amesteca cu untul topit,un varf origano si cu doua albuse.Se unge tava cu unt si se intinde "blatul". Restul ingredientelor se amesteca bine si se toarna deasupra blatului. Se da la cuptorul incins in prealabil, pana cand primeste o culoare...

Chiftele de orez

In Aperitive / Garnituri la 21 Apr 2013

Orezul se fierbe in apa cu sare in care am pus 1 lingura zarzavat uscat si o ceapa mica , tocata marunt.Cand e fiert se scuge de zeama ,daca are in plus si se lasa la racit. Cele doua oua se bat putin cu furculita pana se amesteca albulsul cu galbenusul. Orezul se amesteca cu...

Tarta aperitiv cu dovlecel si cartofi dulci

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2013

Cartoful dulce l-am fiert in coaja de aseara.L-am lasat sa se raceasca,l-am curatit si l-am pus la frigider.Azi dimineata l-am dat pe razatoarea mare. Dovlecelul l-am curatat de coaja ,l-am dat pe razatoarea mare si l-am lasat cu sare 15 min. Ceapa am curatat-o de coji si am tocat-o marunt....

Cartofi la microunde

In Aperitive / Garnituri la 17 Mar 2013

Ceapa se toaca marunt si se caleste putin in ulei.Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete.Maslinele se toaca marunt. Se amesteca toate ingredientele,se potriveste gustul de sare si piper si se toarna intr-un vas termorezistent cu capac. Se introduce in cuptorul cu microunde pt. 10...

Omleta la cuptor(2)

In Aperitive / Garnituri la 2 Feb 2013

Mazarea am avut-o din congelator,asa ca am fiert-o in prealabil. Intr-un castron am spart ouale si le-am batut bine cu furculita.Apoi am adaugat toate ingredientele si am batut bine. Am uns cu putin ulei o tava antiaderenta si am turnat amestecul. Am dat la cuptorul preincalzit...

Conopida cu cartofi la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 27 Ian 2013

Conopida se desface buchetele,se spala si se fierbe in apa cu sare.Se scurge apoi de apa si se lasa sa se racoreasca. Cartofii se curata de coaja,se spala,se taie cubulete si se fierb in apa cu sare.Se scurg apoi de apa si se lasa sa se racoreasca. Se unge cu unt o tava antiaderenta si se...

Pilaf de conopida

In Aperitive / Garnituri la 5 Ian 2013

Ceapa se curata,se taie marunt si se caleste putin in ulei.Se da deoparte. Conopida se desface buchetele si se spala.Florile de conopida se taie marunt cu cutitul iar tulpinile se toaca cu robotul cu cutitul in forma de S. Se pune conopida peste ceapa ,se adauga ardeiul,mararul,se...

Strudel cu cartofi,sunca si masline

In Aperitive / Garnituri la 5 Ian 2013

Cartofii se curata de coaja si se fierb in apa cu sare.Se scurg apoi de apa si se paseaza.Cand s-au racit se adauga oul(batut puti inainte,cu furculita)cascavalul si mararul. Foaia de aluat(decongelata) se desface si se intinde putin cu sucitorul.Deasupra se intinde pasta de cartofi si apoi se...

Tarta sarata cu brocoli si conopida

In Aperitive / Garnituri la 9 Dec 2012

Conopida si brocoli se desfac buchetele si se fierb in apa cu sare.Se strecoara din apa si se lasa in sita la scurs si racit. Biscuitii se dau prin robot,se amesteca bine cu untul topit,apoi se pun in tava unsa cu unt si se preseaza bine(ca la cheesecake). Deasupra blatului se intinde pasta...

Budinca din taitei de orez

In Aperitive / Garnituri la 30 Noi 2012

Pastele se fierb dupa indicatiile de pe ambalaj.Mazarea se fierbe in apa cu sare.Ciupercile taiate cubulete se calesc in ulei pana se evapora apa care au lasat-o.Carnea se taie cubulete. Ouale se bat si se amesteca cu smantana,cascavalul si condimentele.Apoi se adauga...

Paine cu ou la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 25 Noi 2012

Oul se bate bine cu furculita,se adauga sare,piper,Vegeta(dupa gust) se mai bate pana la omogenizare.Se adauga laptele si se amesteca bine. Se unge cu unt o tava antiaderenta. Feliile de paine se inmoaie cate una in compozitia de ou cu lapte si se aseaza in tava unsa cu unt.Se continua...

Cannelloni din sunca presata

In Aperitive / Garnituri la 7 Oct 2012

Ceapa se curata ,se taie fin si se caleste usor in ulei.Morcovul se curata,se spala,se da pe razatoarea mare si apoi se pune peste ceapa impreuna cu doua linguri de apa si se caleste in continuare cateva minute.Se adauga sucul de rosii si se fierbe fara capac pana scade zeama si devine un sos...

Legume gratinate

In Aperitive / Garnituri la 15 Sep 2012

Cartofii se fierb in coaja.Dupa ce s-au racit se curata si se taie felii. Dovlecelul se curata de coaja,se taie in doua apoi in lung si rezulta 8 bucati,apoi se fierbe in apa cu sare. Brocolli se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare. Ungem tava Pyroflam cu putin ulei si aranjam...

Vinete la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 8 Sep 2012

Vanata am spalat-o si am taiat-o,de-a latul, felii potrivit de groase.Am uns tava cu ulei si am asezat feliile de vinete. Rosiile le-am spalat si le-am decojit,apoi le-am taiat cubulete si le-am asezat peste feliile de vinete. Am sarat si piperat si am presarat busuioc uscat.Am mai stropit...

Musaca altfel

In Aperitive / Garnituri la 20 Mai 2012

Se unge o tava 20x30 cu ulei.Cartofii se curata si se taie rondele.Se pune un strat pe fundul tavii.Se presara cu sare si piper Din smantana,oua si 150 g cascaval se face un sos.1/2 din sos se pune peste primul strat de cartofi. Se pun apoi ardeii copti taiati fasii.Al treilea strat este...

Budinca de orez

In Aperitive / Garnituri la 8 Apr 2012

Morcovul se curata, se taie in 4 si se firebe in apa cu sare. Orezul se spala si se lasa la inmuiat in apa rece o ora. Ceapa se caleste in putin ulei, apoi se pune zeama in care a fiert morcovul,se mai completeaza cu apa si se pune la fiert orezul (care a fost scurs in prealabil de apa in...

Crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 31 Mar 2012

Se amesteca toate ingredientele si se da la rece.Se serveste pe paine prajita(sau nu,cum doriti)

Oua in cuib de rosii

In Aperitive / Garnituri la 24 Mar 2012

Rosiile se spala,se taie capacelul si se scobeste miezul.Apoi se pun cu gura in jos sa se mai scurga zeama din ele. Pieptul de pui(facut la gratar am avut eu)se taie cubulete,maslinele se desamburesc si se taie marunt,cascavalul se rade. In interiorul rosiilor se aseaza cubuletele de piept...

Briose aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 3 Mar 2012

Galbenusurile,faina,sunca,uleiul,iaurtul,muschiuletul,maslinele,dovlecelul,ardeiul kapia,mararul si piperul(dupa gust)se amesteca bine intr-un castron de marime potrivita.Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in compozitia de mai inainte impreuna cu praful de copt stins in otet.Sare nu am...

Budinca de paste cu brocoli

In Aperitive / Garnituri la 11 Feb 2012

Brocoli se fierbe in apa cu sare.Spaghetele se rup in 3 si se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj,dupa care se scurg si se clatesc cu jet de apa rece. Ouale se bat cu smantana,se adauga cascavalul dat pe razatoarea mare,brocoli rupt buchetele mici,morcovul taiat cubulete,sare, piper si se...

Budinca de conopida cu ton

In Aperitive / Garnituri la 4 Feb 2012

Conopida se fierbe in apa cu sare.Cartofii se curata de coaja,se taie in patru si se fierb in apa cu sare. Din lapte si faina se face un sos alb: faina se dizolva cu laptele ,se pune pe foc mic intr-o craticiora antiaderenta si se da in cateva clocote pana se ingroasa putin.Se amesteca des ca...

Omleta la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 15 Ian 2012

Ouale se bat putin cu furculita,se adauga carnatul,ciupercile si smantana si se amesteca bine.Se rastoarna compozitia in tava (20x30)unsa cu ulei si se da la cuptor la foc mic 20-25 min sau pana este facuta(dupa gust,mie imi place bine facuta!) Se portioneaza in functie de marimea feliilor de...

Afisate 1 - 30 din 39 retete    

Postari recente

publicat la 09.09.2014

Pateu din piept de pui

publicat la 31.08.2014

Dulceata de pepene galben

publicat la 09.03.2014

Lasagna cu brocolli si ciuperci

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]