Zamfira

5

Bucataras
senzational

Brasov

Bucataras din 20.03.2012

RETETE373
PRIETENI274
Retete / Supe/Ciorbe

Ciorba de burta

In Ciorbe la 5 Aug 2019

Spălăm burta și rasolul cu apă rece, apoi le punem la fiert. Când începe să fiarbă, îndepărtăm spuma formată. Lăsăm să fiarbă la foc mic 30 de minute(burta este prefiartă) Adăugăm morcovul și țelina tăiate în bucăți mai mari, ceapa rămâne...

Ciorba din piept de pui cu tarhon

In Ciorbe la 1 Mai 2016

Tăiem pieptul de pui cuburi potrivite 2×2 cm.Punem bucăţile de carne la fiert.Când începe să fiarbă, luăm spuma cu ajutorul unei palete. Curăţăm legumele şi le tăiem cubuleţe. Un morcov dăm pe răzătoarea mare, ceapa o tocăm mărunt şi împreună le...

Ciorbă de pui cu tarhon

In Ciorbe la 28 Oct 2015

 Porționăm carnea de pui. Punem la fiert 4 l de apă, punem carnea la fiert. Spumăm carnea (îndepărtăm spuma formată). Curățăm, spălăm legumele. Tăiem legumele cubulețe. Adăugăm legumele în zeama de carne. Ceapa o lăsăm întreagă. Adăugam sare...

Ciorbă de văcuţă

In Ciorbe la 24 Oct 2015

Tăiem bucata de mânzat în bucăţi mai mici şi le punem în apă rece la fier, 5 litri apă. Legumele le spălăm, curăţăm şi le tăiem cubuleţe mici. Când începe să fiarbă apa spumăm cu răbdare toată spuma formată până când nu se mai...

Ciorba de perisoare din carne de pui

In Ciorbe la 18 Oct 2015

  Curățăm, spălăm legumele și le tăiem bucățele mici. Un morcov dăm pe răzătoarea mare iar ceapa o tocăm mărunt și le călim în puțin ulei (50 ml). Adăugăm în zeamă legumele mărunțite, morcovul cu ceapa călită. Adăugăm leușteanul spălat și tocat...

Ciorbă de fasole păstăi cu tarhon

In Ciorbe la 17 Oct 2015

Curăţaţi păstăile de fasole. Tăiaţi sau rupeţi capete păstăilor şi eliminaţi “aţele” de pe marginea acestora dacă ele există.Tăiaţi sau rupeţi păstăile în bucăţi de aproximativ 3-4 centimetri şi clătiţi-le în apă rece. Dacă folosiți fasole...

Ciorba radauteana

In Ciorbe la 19 Mai 2013

Spalam si portionam carnea de pui. Punem la fiert puiul in 4 l de apa si indepartam spuma formata dupa ce incepe sa fiarba. Curatam si spalam legumele. Morcovii, ceapa taiem marunt si calim in putin ulei. Telina, patrunjelul radacina, gulia, ardeiul si rosia le taiem cubulete. Adaugam toate...

Ciorba de salata verde

In Ciorbe la 25 Mar 2013

Salata se spala bine de orice fel de impuritati, desfacand foaie cu foaie, apoi rupem in doua sau trei frunzele mai mari. Punem 4 l de apa la fiert cu putina sare, cand clocoteste adaugam salata, mararul verde tocat marunt, ceapa intreaga sau daca e ceapa verde o vom taia marunt (la fel procedam...

Supa de pui cu porumb

In Supe la 10 Mar 2013

Spalam si portionam carnea de pui si o punem la fiert (3-4 l apa). Cand incepe sa fiarba indepartam spuma formata. Curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam marunt, morcovii ii teiem rondele, ardeiul bucatele, telina in bucatele mici dar si baghetute, patrujelul radacina mai marunt. Adaugam...

Supa de legume

In Supe la 28 Ian 2013

Curatam si spalam legumele. Telina, gulia, morcovii, patrunjelul radacina si ardeii ii taiem cubulete. Ceapa o lasam intreaga. Punem apa la fiert, aproximativ 3 l (am folosit vasul Zepter), si in momentul fierberii adaugam toate legumele taiate marunt si sare dupa gust. Dupa ce au fiert legumele...

Supa de curcan

In Supe la 24 Dec 2012

Spalam carnea de curcan (am pus doua pulpe) si o punem la fiert in 4 l apa. Cand incepe sa fiarba o spumam de spuma formata. Curatam, spalam legumele, le portionam (bucati portivite), ceapa ramane intreaga. Fierbem supa aproximatic 90 minute (carnea de curcan este putin mai tare decat puiul). In...

Supa de pui cu fidea de casa

In Supe la 15 Dec 2012

Spalam si portionam carnea de pui. Curatam si spalam legumele. Punem carnea la fiert, am folosit vasul Zepter. Cand incepe sa fiarba apa, spumam zeama. Adaugam legumele taiate bucati mai mari, ardeiul kapia si ardeiul verde il taiem marunt, ceapa si usturoiul vor ramane intregi iar un morcov il...

Supa ardeleneasca

In Supe la 19 Noi 2012

Pentru aceasta reteta am folosit vasul Zepter. Curatam si spalam legumele. Calim carnea tocata (de pui) in 2-3 linguri ulei de masline, pana cand carnea are o culoare deschisa. Adaugam telina si morcovul taiate cubulete (un morcov il dam pe razatoare si-l vom adauga mai tarziu), adaugam 3 l apa...

Supa de pui cu ciuperci in vas Zepter

In Supe la 5 Noi 2012

Spalam, portionam carnea de pui si o punem la fiert (am folosit vasul Zepter). Dupa ce incepe sa fiarba indepartam spuma formata. Adaugam legumele, telina, gulia si o parte din morcovi pe care ii taiem bucati mari, un morcov vom da pe razatoarea mare si il vom cali in putin ulei pentru a da...

Ciorba de fasole boabe

In Ciorbe la 30 Oct 2012

Fasolea se spala si se tine in apa rece de seara pana dimineata, apoi se schimba apa si se pune la fiert. Dupa ce da in clocote se schimba iarasi apa pe care o inlocuim cu apa clocotita, repetam operatiune de inca doua ori. Curatam, spalam legumele, le taiem cubulete (mai putin ceapa) si adaugam...

Ciorba de usturoi

In Ciorbe la 21 Oct 2012

Spalam si portionam carnea de pui, o punem la fiert in vasul Zepter si indepartam spuma formata. Curatam, spalam legumele, le taiem marunt (un morcov il dam pe razatoarea mare). Adaugam legumele, leusteanul taiat marunt, usturoiul (puteti pisa 2-3 catei pentru o aroma mai puternica) si sare. Dupa...

Ciorba de rosii cu galuste

In Ciorbe la 9 Oct 2012

Spalam, curatam legumele si le taiem marunt(ceapa ramane intreaga). Punem apa la fiert si cand da in clocot, adaugam legumele, frunzele intregi de telina si sare. Cand legumele au fiert adaugam bulionul amestecat cu 2 linguri (rase) de faina si patrunjelul verde si galustele. Lasam ciorba sa mai...

Ciorba alba de perisoare

In Ciorbe la 29 Sep 2012

Curatam, spalam legumele si le taiem marunt (un morcov il dam pe razatoarea mare). Punem legumele la fiert (ceapa si cateii de usturoi ii lasam intregi). Pana cand legumele vor incepe sa fiarba pregatim perisoarele (bilute mici de carne). Amestecam toate ingredientele de mai sus (ciupercile...

Ciorba de cartofi

In Ciorbe la 18 Sep 2012

Curatam, spalam legumele. Cartofii ii taiem cuburi, legumele mai marunt iar tarhonul il tocam. Punem toate legumele la fiert in apa suficienta si tarhonul tocat (2 linguri). Timp de fierbere: 40 minute (verificati legumele daca au fiert).  In final adaugam sare, o cana de bulion si patrunjel...

Supa de pui cu fideluta

In Supe la 14 Sep 2012

Spalam carnea si o portionam. Curatam si spalam legumele, un morcov il dam pe razatoare, restul legumelor puteti sa le taiati in bucati mai mari sau cubulete. Punem carnea la fiert si indepartam spuma formata pe parcurs. Dupa 5-10 minute de fierbere si spumare adaugam legumele si sarea (ceapa...

Ciorba de rosii

In Ciorbe la 24 Iul 2012

Curatam, spalam legumele si le vom taia buculete. Rosiile pot fi tocate sau taiate bucatele mai mici (coaja poate fi indepartata prin oparirea rosiilor, eu, nu am indepartat coaja rosiilor). Punem legumele la fiert. Spre final cand legumele sunt fierte adaugam bulionul si pastele. Lasam ciorba sa...

Ciorba a la grec

In Ciorbe la 17 Iul 2012

Punem carnea de pui la fiert si indepartam spuma formata. Adaugam legumele taiate cubulete, adaugam sare. Dupa ce au fiert legumele si carnea, adaugam otetul. Amestecam smantana cu o lingura de faina, apoi punem cate un pic din ciorba peste smantana pentru a o aduce la o temperatura apropiata...

Ciorba de perisoare

In Ciorbe la 15 Apr 2012

Curatam legumele si le punem la fiert in apa cu putina sare. Adaugam de la inceput bulionul si leusteanul.  Pregatim perisoarele: amestecam carnea tocata de pui cu ceapa tocata marunt, oul intreg, orezul spalat, sare si piper. Dupa 30 minute de fierbere incepem sa adaugam perisoarele....

Supa de pui cu galuste

In Supe la 9 Apr 2012

Spalam carnea de pui si-o punem la fiert, (indepartam spuma formata in urma fierberii). Curatam legumele, le vom taia cubulete sau le putem lasa in bucati mai mari.  Adaugam legumele si sarea la supa cu carne.  In timp ce fierbe supa pregatim galustele. Eu, fierb galustele...

Supa de pasare cu legume

In Supe la 30 Mar 2012

Se spala carnea si se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba vom indeparta spuma formata deasupra apei. Se curata legumele si taie cubulete si sare. Adaugam legumele in apa cu carnea si-l lasam la fiert la foc mic. Dupa ce a fiert supa (aproximativ 50 minute), adaugam patrunjelul verde tocat.

Ciorba de fasole pastai

In Ciorbe la 29 Mar 2012

Se curăţă legumele, se taie cubuleţe şi se vor pune la fiert împreună cu fasolea păstăi. Apoi adăugăm tarhonul, pătrunjelul şi puţin ulei de măsline. Când legumele au fiert, adăugăm bulionul.Lăsăm ciorba să mai fiarbă 5 minute. Se poate servi cu ardei...

Afisate 1 - 26 din 26 retete    

Postari recente

publicat la 05.08.2019

Friptura marinata la cuptor

publicat la 05.08.2019

Ciorba de burta

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Daca azi toate par sa-ti mearga struna, sigur ai uitat sa iei ceva in calcul.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]