A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chifle pentru hamburger sau sandwich

Postat de: lili in Piine

Se dizolva drojdia in 50 ml apa calduta si se adauga si lingurita de zahar. Faina se amesteca cu sarea, si se adauga drojdia, untul topit si laptele. Se amesteca asa incat toate sa se omogenizeze....Citeste continuarea

Cheesecake cu fructe de padure

Postat de: Criss in Torturi

Biscuitii se sfarama, se amesteca cu zahar, cacao si unt topit. Se pune compozitia intr-o forma de copt detasabila, pe hartie de copt si se coace 7-8 minute. Eu am lasat-o 10 minute si a...Citeste continuarea

Cotlet de porc la tigaie

Postat de: divainbucatarie in Porc

Spalam carnea si o uscam cu un servet de bucatarie, apoi o condimentam cu sare, piper, cimbru. Tigaia cu ulei o lasam sa se incinga pe foc. Punem cotletele in uleiul fierbinte si il rumenim...Citeste continuarea

Chocolate lava

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Am batut intr-un bol ouale cu zaharul si cu faina am adaugat si esenta de vanilie. Am topit untul impreuna cu ciocolata si cand s-a racit putin am turnat incet peste compozitia din bol. Am...Citeste continuarea

Crispy chocolate bars

Postat de: epurasha2bb in Dulciuri

Se topeste la bain marie ciocolata alba impreuna cu caramelele cu lapte si cand s-a tranformat in crema luam de pe foc, lasam sa se mai raceasca putin apoi cu grija amestecam laptele si untul...Citeste continuarea

Caras marinat cu legume

Postat de: Sidy in Crap / Caras

Se prepara un bait din vin, cimbru, usturoi presat,chili, foaie defin si putin ulei. In acest bait se tine pestele curatat si crestat oblic 2-3 ceasuri, la rece, invartindu-se pestele pe toate...Citeste continuarea

Clatite cu crema de vanilie

Postat de: postavaru in Dulciuri

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul si vanilia si mixam. Adaugam faina si amestecam pana nu mai sunt cocoloase. Adaugam apa minerala pan capata...Citeste continuarea

Cartofi Dauphinoise

Postat de: LUK in Aperitive / Garnituri

Taie cartofii curatati si spalati in felii subtiri de 2-3mm.Aseaza cartofii intr-un castron pe masura ce-i tai. Rade usturoiul curatat pe razatoarea mica si pune-l peste cartofi. Pune sare...Citeste continuarea

Churros

Postat de: mitinita in Dulciuri

Se pune apa cu lingurita de ulei si sarea la fiert. Pune toata faina in oala si se amesteca viguros cu o lingura de lemn pana se formeaza ca o minge. Se da focul mic si se mai tine inca 2...Citeste continuarea

Ciorbita de pui

Postat de: susu in Ciorbe

Curatam, spalam si taiem legumele cubulete, morcovul si albitura date prin razatoare. La mine nu lipsesc in ciorba ardeiul rosu si morcovul dat prin razatoarea mica, astfel culoarea ciorbei este...Citeste continuarea

Ciorba de oase

Postat de: susu in Ciorbe

Se spala putin oasele sub un jet de apa rece si se pune pe foc cu apa rece si putina sare. Se spumuieste cat este nevoie si se pregatesc legumele. Ceapa, ardeiul si albitura se toaca marunt iar...Citeste continuarea

Ciuperci pane

Postat de: gatitdemine in Mancaruri de legume

Ciupecile curatate se sareaza si se umplu cu cas. Incercati sa taiati bucatile de cas astfel incat acestea sa se potriveasca perfect in "palaria cipercii". Se pot folosi si scobitori...Citeste continuarea

Ciorba din carne de porc cu os

Postat de: bitza in Ciorbe

Puneti carnea la  fiert aprox 1h;verificati daca e fierta cat de cat.Adaugati ceapa taiata marunt,morcovul dat pe razatoare sau cubulete,ardeiul cubulete si lasati la foc pana se fierb...Citeste continuarea

Ciorba de peste

Postat de: susu in Ciorbe

Tocam legumele dupa preferinta, cubulete sau felii. Eu am dat albitura prin razatoare. Am calit putin ceapa apoi am adaugat morcovul si celelalte legume pe rand. Am lasat sa fiarba pe jumatate...Citeste continuarea

Ciorbita de perisoare

Postat de: susu in Ciorbe

Tocam marunt ceapa si ardeiul, morcovul il dam prin razatoarea mica si albitura prin razatoarea mare. Eu am folosit si putin praz pe care l-am taiat o parte mai marunt si o parte bucati mai mari...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: kamy in Ciorbe

Pulpele spalate bine le-am pus la fiert impreuna cu morcovii si telina taiate bucati mari si ceapa intreaga. Cand incepe sa fiarba spumati des. Dupa ce s-a fiert bine carnea,se scoate...Citeste continuarea

Copanele cu legume la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Copanele de pui se spala bine si se tamponeaza cu niste servetele de bucatarie. se ia o tava de cuptor si se unge cu ulei. intr-un castronel se face un amestec de sare,piper,boia de ardei si...Citeste continuarea

Cornuri sarate cu branza si sunca

Postat de: adasev12 in Aperitive / Garnituri

drojdia se dizolva in apa calduta , se pune sarea si un praf de faina si se lasa la cald, sa dospeasca putin. Se pune apoi peste faina, se adauga margarina topita si laptele caldut si se framanta...Citeste continuarea

Chec cu nuci si stafide

Postat de: lally_is in Prajituri

Se separa ouale. Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat si cu esenta de vanilie. Se bat bine cu mixerul. Se amesteca  apoi albusul...Citeste continuarea

Cornuri cu ciocolata si gem

Postat de: adasev12 in Dulciuri

Drojdia se dizolva in lapte caldut, se presara cu putina faina si se lasa putin la loc cald. Cand a facut basicute se toarna in mijlocul fainii, se pune si margarina, se bate oul cu un praf de...Citeste continuarea

Ceai verde cu anason

Postat de: divainbucatarie in Bauturi

Punem pliculetele de ceai in apa preaincalzita. Punem scortisoara, cuisoarele si anasonul in ibric. Lasam sa fiarba impreuna 1 minut, luam de pe foc si acoperim ibricul pentru a realiza infuzia....Citeste continuarea

Chifle cu semințe și tarâțe

Postat de: Julie in Piine

Se dizolvă drojdia in apa călduță și se adaugă uleiul. Intr-un bol se amestecă bine semințele de in și floarea soarelui cu tărâța, făina și sarea. Se face o...Citeste continuarea

Chec cu lamaie

Postat de: LUK in Prajituri

    Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se amesteca bine cu untul,3linguri de zahar,coaja de lamaie,3 linguri de faina. In zeama de lamaie dizolvam praful de copt...Citeste continuarea

Ciupercute picante

Postat de: cismaru_nicoleta in Mancaruri cu carne

Am taiat toate legumele si le-am pus la calit intr-o lingura ulei de masline si o canuta de apa(alaturi de condimente) Intre timp am spalat,am curatat si am pregatit ciupercutele Intr-un...Citeste continuarea

Chiftelute de vitel cu pilaf si sos...

Postat de: lili in Mancaruri cu carne

Chiftelutele: Carnea o tocam impreuna cu ceapa, cartofii si usturoiul. Obtinem  o pasta la care m-ai adaugam vegeta , piper, ouale si faina. Amestecam bine totul si trecem la modelat...Citeste continuarea

Curry de curcan si orez cu legume

Postat de: Sidy in Curcan

Carnea de curcan se taie in bucatele mici, se pune intr-un bol si se acopera cu iaurt.Presaram curry deasupra si coaja de limette apoi amestecam bine si lasam o ora la rece sa se patrunda....Citeste continuarea

Clatita de cartofi

Postat de: Adinacarla in Mancaruri de legume

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand au fiert pe jumatate se lasa sa se raceasca si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se amesteca cu ceapa verde tocata, sare si piper dupa gust....Citeste continuarea

Covrigei sarbesti

Postat de: lili in Piine

  Dizolvati, pentru inceput, drojdia si zaharul in putin lapte cald, adaugati o lingura de faina din cantitatea totala, lasati sa actioneze drojdia (pana da semne ca vrea sa se...Citeste continuarea

Clatite cu nuci si miere

Postat de: jolygina in Dulciuri

Punem intr-un castron galbenusurile si le amestecam cu sarea,romul ,laptele ,le batem bine pana se omogenizea dupa care adaugam faina treptat cand toata faina s-a incorporat adaugam albusurile...Citeste continuarea

Cornulete pentru mic-dejun

Postat de: diaconta in Aperitive / Garnituri

Compozitia pentru coca este aceeasi ca si pentru fursecurile trandafir,adica am pastrat o parte din coca pentru niste cornulete sarate. Drojdia de amesteca cu o lingurita de zahar,putin lapte...Citeste continuarea

Cheesecake cremos cu ciocolata

Postat de: ninaishon in Prajituri

  Blat: Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat omogen si nelipicios. Intr-o tava cu peretii detasabili se intinde bine aluatul, formand baza prajiturii. Aluatul se va...Citeste continuarea

Choux a la creme

Postat de: gaby_d in Prajituri

Puneti la fiert apa cu uleiul si sarea. Cand a dat in clocot adaugati faina dintr-o singura miscare amestecand energic pana se incorporeaza . Amestecati cu un tel para, destul de repede si nu va...Citeste continuarea

Ciocolata de casa duo

Postat de: cismaru_nicoleta in Dulciuri

este foarte simplu de preparat(multumim laylalala): am impartit ingredientele in 2 parti egale am pus untul cu ciocolata la topit(la baie de aburi) separat laptele la foc cu zaharul sa se...Citeste continuarea

Crescente (PATRATELE PICANTE)

Postat de: miremirc in Aperitive / Garnituri

 Calim ceapa tocata impreuna cu costita afumata taiata bucatele si boiaua iute in 1 lingura ulei de masline; punem intr-un castron mai mare toate ingredinetele (cu exceptia galbenusului de ou...Citeste continuarea

Clatite cu dulceata

Postat de: roxanamiti in Dulciuri

  batem oul bine cu zaharul, adaugam laptele, apoi scortisoara si faina,   ungem tigaia cu ulei si incepem sa facem clatitele,   umplem clatitele cu dulceata de capusuni si...Citeste continuarea

Cornuri cu budinca

Postat de: sufletista in Dulciuri

Drojdia se amesteca cu 2 linguri de zahar,2 linguri faina,ceva lapte pentru a face maiaua. cand a crescut maiaua se aduga peste faina,se adauga margarina,oul,laptele,restul de zahar,sarea,se...Citeste continuarea

Clatite banatene

Postat de: postavaru in Dulciuri

Facem clatitele dupa reteta obisnuita. (In cazul meu: oua, faina, zahar, apa minerala). Mie mi-au intrat in tava 9 clatite, si erea pacat sa las locul gol :)) Preparam umplutura pentru...Citeste continuarea

Ciorba ardeleneasca din carne de porc

Postat de: bitza in Ciorbe

Carnea se fierbe aprox 30 de minute.Intr-o tigaie se calesc legumele pana se inmoaie(morcovul si ardeiul cubulete,ceapa tocata marunt,pastarnacul dat pe razatoare).Legumele calite se pun in ciorba...Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de: postavaru in Ciorbe

Carnea de spala si se pune la fiert in apa cu sare. Spumam de cate ori este nevoie. Dupa ce a fiert scoatem carnea si o lasam putin sa se raceasca. Desfacem carnea de pe oase si o taiem fasii....Citeste continuarea

Crocantele de cartofi

Postat de: ony in Mancaruri de post

se dau cartofii prin razatoare, apoi se scurg foarte bine strangandu-i in maini. se adauga ouale batute,se condimenteaza si se potriveste de sare. in uleiul incins se pune din compozitie cu...Citeste continuarea

Cartofi duchesse a la Ruxy

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Fierbem cartofii ca pentru piure, ii scurgem si amestecam cu laptele, smantana si branza. Batem foarte foarte bine cu un tel. Adaugam cascavalul, potrivim de sare dupa gust si bagam blenderul sa...Citeste continuarea

Clatite cu ciocolata, portocale si...

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Amestecam bine ouale cu zaharul la mixer e mai comod, adaugam laptele, faina, apoi apa minerala, aromele, coaja de portocale, praful de sare. Aerisim bine de tot aluatul ridicand cu polonicul...Citeste continuarea

Chec cu fructe de padure

Postat de: elena1988 in Dulciuri

Se face un aluat pentru chec, se adauga fructele deasupra si se pune intr-o tava de chec, unsa si tapetata cu faina, se da la cuptor, se face testul cu scobitoarea. Citeste continuarea

Cremes a la Mona

Postat de: aziz in Prajituri

facem mai intii crema ca pt eclere, incalzim laptele 500 ml din care oprim un pahar rece pe care il amestecam cu galbenusurile si amidonul. Zaharul il punem in laptele cald si cind incepe sa...Citeste continuarea

Clatite tavalite

Postat de: alinutza1983 in Dulciuri

1. Primul pas presupune sa coacem clatitele ( amestecam ingredientele pentru aluat, apoi intr-o tigaie incinsa, unsa cu ulei, cocem rand pe rand foile de clatite)... 2. Trecem branza de vaci...Citeste continuarea

Chec cu albusuri si nuca de cocos

Postat de: postavaru in Dulciuri

Albusurile le batem bine cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si continuam sa mixam pana devine o spuma lucioasa, ca pentru bezea. Adaugam esenta de vanilie iar apoi faina amestecata cu...Citeste continuarea

Cotlet de porc la cuptor

Postat de: LUK in Porc

    Cotletul de porc se feliaza dar nu de tot,mai lasam cam un centimetru la baza.Se face un amestec din apa,ulei,sare,piper macinat si boia(in functie de marimea cotletului) si se...Citeste continuarea

Cartofi natur cu maioneza si...

Postat de: adasev12 in Pui

aripioarele de pui le-am curatat bine, le-am parlit la aragaz de par si le-am pus la fiert in apa cu vegeta doar. cand s-au fiert le-am scos la racit.le-am presarat cu sare, piper si oregano si...Citeste continuarea

Chec cu scortisoara si mere

Postat de: mitinita in Prajituri

Se amesteca untul cu zaharul ,ouale si zaharul vanilat. Se adauga faina,se face o gropita in mijloc unde se pune bicaronatul,lingura de lapte si otetul. Se adauga sarea,scortisoara si se amesteca...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu branza in...

Postat de: bitza in Dulciuri

Aluat: Ouale se bat cu zaharul pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga uleiul,laptele si vanilia.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt;se omogenizeaza.Compotitia se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]