A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chec pufos cu ciocolata

Postat de: LUK in Prajituri

  Se separa albusele de galbenusuri.Untul se incalzeste pe foc si caldut  se amesteca cu galbenusele.Se adauga si laptele.Batem albusurile spuma cu zaharul.Peste galbenusuri adaugam...Citeste continuarea

Ciorba de varza cu afumatura

Postat de: ela in Ciorbe

Spalam varza si o taiem fasii.O punem intr-un bol si presaram sare deasupra si lasam pana pregatim restul ingredientelor. Taiem prazul rondele.Curatam ardeiul si il taiem cubulete.Curatam...Citeste continuarea

Croque madame

Postat de: Julie in Aperitive / Garnituri

Croque madame este un croque monsieur dar cu un ou prăjit deasupra.   Sunt mai multe variații ale acestei rețete pentru care gasiți inspirație și   aici.    ...Citeste continuarea

Croque monsieur

Postat de: Julie in Aperitive / Garnituri

Croque monsieur si croque madame sunt doua rețete de gustări tradiționale in Franța.  Sunt foarte simplu de facut si foarte gustoase. Croque monsieur este un sandwich facut din: ...Citeste continuarea

Chifteluțe din linte cu salată de...

Postat de: Julie in Aperitive / Garnituri

Chifteluțe: Lintea se spala , se lasă la inmuiat in apa rece ,pentru 30-40 minute, apoi se fierbe pana se inmoaie. Se scurge bine de apa ,se lasa sa se raceasca si se amesteca cu morcov...Citeste continuarea

Colacei

Postat de: lacrimioara in Piine

Se amesteca drojdia cu zaharul si putin lapte si o lingura faina se amesteca si se lasa pana se umfla. Faina se cerne si se amesteca cu sarea facem o gaura in mijlocul fainii si punem drojdia...Citeste continuarea

Ciulama cu piept afumat

Postat de: madi_marin in Pui

Carnea se pune la fiert impreuna cu ceapa. Se face o supa care se sareaza dupa gust. Faina se pune intr-un vas uscat, se rumeneste putin, apoi se adauga ulei pana obtinem un aluat mai tare si...Citeste continuarea

Ciorba de rata cu legume

Postat de: carla27carla in Ciorbe

Se spala si se pune la fiert spatele de rata la foc mic ,si se spumuieste.Se toaca ceapa,morcovul,ardeiul si se pun in oala cand carnea e fiarta pe jumatate.Se adauga cartofii taiati...Citeste continuarea

Chocolate cookies

Postat de: AndreeaJ in Dulciuri

Mai intai incazim cuptorul la 175 grade C , pe baie de abur punem la topit cele ciocolata neagra si cea cu lapte impreuna cu untul. Intr-un caston batem bine de tot cele 2 oua...Citeste continuarea

Chec cu ghimbir

Postat de: susu in Prajituri

Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana se albeste. Adaugi treptat ouale batute separat, nuca putin prajita care a fost o parte macinata si o parte taiata bucati potrivite, esentele...Citeste continuarea

Chec cu fructe confiate

Postat de: susu in Prajituri

Stafidele se hidrateaza in cognac amestecat cu esenta de rom. Fructele se taie mai marunt si se amesteca cu o lingura de faina. Faina se cerne de doua ori. Untul se freaca treptat cu zaharul pana...Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu sunca si cascaval

Postat de: divainbucatarie in Aperitive / Garnituri

Spalam cartofii si ii dam la cuptor. Ii vom coace fara sa ii decojim. Cat timp se coc cartofii, taiem ouale, maslinele si sunca, iar branza si cascavalul le radem. Dupa ce s-au copt cartofii ii...Citeste continuarea

Chec pufos

Postat de: carmenvlad in Dulciuri

- se separa albusurile de galbenusuri - se freaca galbenusurile cu 1 cana de zahar intr-un bol - se adauga incet uleiul cu apa - se adauga zaharul vanilat si coaja de...Citeste continuarea

Chec cu lamaie

Postat de: lilik in Prajituri

Batem ouale cu zaharul,apoi adaugam untul(cubulete mici sau topit),amestecam,dupa care adaugam restul ingredientelor. Compozitia obtinuta o punem intr-o tava de chec unsa si tapetata cu hartie...Citeste continuarea

Choux a la creme cu ciocolata

Postat de: LUK in Prajituri

Se pregateste prima data aluatul in felul urmator:apa,uleiul si sarea se pun sa fiarba.Cand a dat primul clocot se ia de pe foc si se adauga faina(toata o data) si amestecam foarte bine.Apoi...Citeste continuarea

Cozonac Rosencrantz

Postat de: Criss in Dulciuri

Cele 10 linguri de zahar se caramelizeaza si se tapeteaza cu el o cratita cu diametru 26 cm. Folositi o cratita de care sa nu va fie mila ca se arde. :) Intr-un castron punem faina, ouale,...Citeste continuarea

Cartofi gratinati

Postat de: dentistutza in Mancaruri de legume

Cartofii se spala si se fierb in coaja in apa cu sare 8-10 minute. Se cojesc fierbinti.Se unge cu ulei un vas termorezistent si se tapeteaza cu 2 linguri pesmet. Cartofii se taie felii subtiri,...Citeste continuarea

Clatite cu frisca si gem de fructe...

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Se prepara un aluat din oul batut, faina si apa rece. Se lasa sa se odihneasca inainte sa fie facute clatitele. Se umplu cu gem si frisca. Citeste continuarea

Ciorba de afumatura cu razalai

Postat de: lili in Ciorbe

Morcovul ( o parte) se rade prin razatoarea fina,se pun la calit in ulei.Cand este jumatate calit se adauga ceapa taiata fin,se mai lasa cateva minute si se pune carnea.Se completeaza cu apa. Cand...Citeste continuarea

Curcan cu smantana

Postat de: postavaru in Curcan

Spalam carnea, o taiem bucati si o condimentam cu sare si piper. incingem uleiul si prajim carnea pe toate partile. Adaugam ceapa taiata marunt si ardeiul taiat cubulete si lasam 2-3 minute....Citeste continuarea

Ciuperci cu sos si legume

Postat de: comanligia in Aperitive / Garnituri

Se curata si se spala legumele. Ardeii se taie marunt, ceapa si coditele de la ciuperci si se inabusa cu 50 gr de margarina, piper, sare si putina apa. Intr-o cratita se topesc 25 gr de...Citeste continuarea

Chiftelute la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Ceapa o curatam ,o spalam si o dam pe masina de tocat,sau pe razatoare. curatam usturoiul,il spalam si il pisam. painea o inmuiem in putina apa. cartoful il curatam,il spalam si il dam pe...Citeste continuarea

Ciocolată caldă cu frişcă

Postat de: Retetegg in Bauturi

Am pus laptele pe foc la incalzit si am topit ciocolata cu lapte in el. Cand ciocolata e complet topita, adaugam amestecul intr-o cana peste praful de ciocolata calda. Amestecam cu o lingurita...Citeste continuarea

Clatite cu mere, stafide, merisoare...

Postat de: divainbucatarie in Dulciuri

Punem la muiat stafidele si merisoarele in rom pentru 15 minute. Topim untul si calim fructele. Adaugam restul ingredientelor si lasam pe foc pana se topeste zaharul si se evapora sucul de fructe...Citeste continuarea

Ciorbita de manzat acrita cu zeama...

Postat de: jolygina in Ciorbe

Spalam bine carnita si o taiem cubulete. O punem la fiert si o lasam sa dea in clocot pana iese toata spuma. Curatam legumele le taiem cubulete si cand nu mai scoate spuma carnea adaugam legumele...Citeste continuarea

Cartofi frantuzo-secuiesti

Postat de: mitinita in Aperitive / Garnituri

Se taie cartofii,carnatul  si ouala in felii rotunde. Eu fac de obicei intr-o forma de chec de silicon. Se unge putin forma si se adauga un strat de cartofi,unul de oua,unul de carnati si...Citeste continuarea

Cartofi cu cascaval la cuptor

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se spala bine cartofii si se pun la fiert cu coaja in apa cu sare. Dupa ce au fiert se curata de coaja. Se ia un vas de yena si se unge bine cu unt. Jumate din cartofi se dau pe razatoarea mare...Citeste continuarea

Cheesecake de ciocolata cu portocale

Postat de: cristinne in Torturi

Se face un blat din biscuitii sfarmati, o mana de alune fara sare, coaja rasa de portocala si untul topit. Se freaca bine branza mascarpone cu zaharul pudra, sucul de portocale si esenta de...Citeste continuarea

Ciorba de usturoi

Postat de: mirela0911 in Ciorbe

Se spala bine spatele de pui si se pune la fiert in apa.  Legumele se curata si se taie felii. Dupa ce se spumeaza apa in care fierbe carnea, se adauga legumele, sare si se lasa sa fiarba...Citeste continuarea

Ciorba de salata

Postat de: postavaru in Ciorbe

Spalam salata si o taiem bucati. In oala in care vom face ciorba punem carnatul si baconul taiat bucatele la prajit in 2 linguri de ulei. Dupa ce s-au prajit putin adaugam ceapa si calim...Citeste continuarea

Cus cus(kritaraki) cu legume...

Postat de: mihaelaradu in Paste

Calim ceapa in putin ulei. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam cus-cus-ul spalat, vegeta, piperul si mai calim 1-2 minute. Stingem cu 1 cana de apa, urmand ca a doua cana sa o adaugam ulterior,...Citeste continuarea

Cocktail de vitamine

Postat de: LUK in Cocktail

 Portocalele se taie pe jumatate si se storc cu storcatorul manual de citrice.La fel procedam si cu Kiwi.Marul se rade pe razatoarea de mar pentru bebelusi.Se amesteca sucurile astfel...Citeste continuarea

Cremes

Postat de: otiliabragye in Prajituri

FOILE Un borcan de jumate de litru cu faina, 4 galbenusuri, putina sare si smantana cat ia.Se amesteca bine si se intinde o foaie. Separat se amesteca 1 pahar de 100 gr. untura cu 2 pahare...Citeste continuarea

Chai Cazac

Postat de: mitinita in Bauturi

Se pune apa la fiert intr-un ceainic cu cardamonul si semintele de fenicul. Se lasa sa dea vreo doua clocote,se stinge focul,se introduce plicul de ceai in ceainic si se lasa vreo trei minute. Se...Citeste continuarea

Clatite cu ciuperci

Postat de: divainbucatarie in Aperitive / Garnituri

Calim ceapa tocata marunt si ciupercile. Adaugam marar, vin, smantana si 2 linguri mozzarella. Lasam pe foc pana se topeste mozzarella. Compozitia rezultata o lasam sa se raceasca. Umplem...Citeste continuarea

Ciorba de pastai

Postat de: izulika in Ciorbe

La pastai li se taie varfurile Legumele se curata,se spala si se toaca dupa preferinta Intr-o oala se pune apa la fiert,cand da in clocot se adauga pastaile tocate,si putin...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Punem ceapa la calit 7-8 minute la foc mic in tigaia cu  ulei impreuna cu slaninuta si muschiul taiat bucatele. Lasam la racit. Fierbem cartofii ca pentru piure, apoi ii scurgem....Citeste continuarea

Ciorba de vitel a bucatarului

Postat de: LUK in Ciorbe

 Carnea se spala se taie cubulete si se pune la fiert in putina apa.Dupa ce a clocotit de cateva ori se arunca apa.Punem carnea la fiert in alta apa si lasam sa fiarba la foc mic o jumatate...Citeste continuarea

Conopida gratinata

Postat de: mamaieelena in Aperitive / Garnituri

Conopida am curatat-o si spalat-o timp in care am pus apa cu sare la fiert .Cand apa a clocotit las  focul mic si pun conopida intreaga si o las 20 minute aproximativ la fiert.Cand e gata o...Citeste continuarea

Cartofi in miniatura la cuptor

Postat de: cismaru_nicoleta in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata si se pun la fiert intregi (ei asa raman,nu se taie).. Intre timp intr-o craticioara se topeste untul apoi se adauga ouale,laptele si condimentele(eu am pus condimente pt...Citeste continuarea

Cartofi Duchesse

Postat de: nico15 in Aperitive / Garnituri

   Se taie cartofi in sferturi mari, se spala si se pun in apa rece cu sare. Se fierb acoperit. Cand sunt gata se scurg prin sita. Se pun intr-o tava si se lasa aproape de cuptor...Citeste continuarea

Cartofi taranesti la tigaie cu...

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Cartofii se pun la fiert in coaja. Cand sunt gata se racesc, se curata si se taie cubulete. Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in ulei. Se adauga kaizerul si se lasa sa se rumeneasca...Citeste continuarea

Ciorba de vita

Postat de: corina241 in Supe/Ciorbe

Carnea bine spalata si portionata in bucatele mici se pune la fiert in apa cu sare.O lasam sa dea un clocot si dam spuma la o parte. Legumele:ceapa,morcovul,telina,pastarnacul si ardeii le...Citeste continuarea

Chiftelute la cuptor

Postat de: lili in Mancaruri cu carne

Carnea se macina, iar morcovul si cartoful se dau pe razatoarea mica si se scurg de zeama. Se amesteca toate impreuna cu ceapa taiata marunt, usturoiul dat prin presa, cu vegeta, piper,patrunjelul...Citeste continuarea

ciorbita acra cu rasol

Postat de: ony in Ciorbe

se taie rasolul,se spala bine ,se opareste si se pune la fiert in apa rece. dupa ce se spumeaza,lasam sa fiarba in continuare pana e aproape gata. apoi tocam zarzavatul si-l adaugam in oala. dupa...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare a la grec

Postat de: Oana in Ciorbe

Morcovul, telina, ardeiul si ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Se pune apa la fiert, se adauga legumele si sare dupa gust, se lasa la fiert. Intre timp se pregateste carnea pentru...Citeste continuarea

Ceai caramel

Postat de: LUK in Cocktail

 Se caramelizeaza zaharul cu grija sa nu se arda(ii da ceaiului un gust amarui..).Dupa ce s-a topit tot zaharul se adauga apa.Lasam sa fiarba pana cand se omogenizeaza apa cu zaharul.Luam de...Citeste continuarea

Ciuperci simple cu usturoi

Postat de: corina241 in Aperitive / Garnituri

Am spalat ciupercile,le-am curatat de pielite si le-am lasat cu palaria in jos pentru a se scurge apa. Pregatim o tigaie mai inalta,punem 1 lingura de ulei si apoi punem cipercile pe care le...Citeste continuarea

Copane cu bere, cu cartofi la...

Postat de: Sidy in Pui

Se curata de piele copanele si se pun la fript in tigaie cu putin ulei.Se rumenesc bine pe ambele parti. Cand sunt gata fripte se scot pulpele pe o farfurie. In sosul ramas se caleste ceapa...Citeste continuarea

Ciorba de legume si aripi de pui

Postat de: ela in Ciorbe

Curatam ceapa alba si o taiem marunt.Taiem si ceapa verde rondele.Curatam ardeiul gras si il tocam marunt,La fel si morcovii.Curatam gulia si o lasam bucata intreaga,la sfarsitul prepararii o...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]