A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cornete din lipii

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Lipiile se taie in patru si din fiecare sfert se face un cornet care se prinde in scobitori (eu am niste ace din inox speciale pentru prins diverse preparate). Se ung cu ulei amestecat cu boia...Citeste continuarea

Ciorba de gaina

Postat de: sufletista in Ciorbe

Spalam carnea bine si o punem la fiert in apa punem si un pic de sare. O spumam de cate ori este nevoie si cand nu mai face spuma adaugam zarzavaturile tocate marunt in afara de patrunjel. Cand au...Citeste continuarea

Ciorba cu carne de vitel si legume

Postat de: divainbucatarie in Ciorbe

Carnea o curatam si o taiem cubulete. Taiem toate legumele cuburi, cu exceptia cepei si conopidei. Fierbem borsul si apoi il strecuram. Separat fierbem carnea in apa cu sare, avand grija sa luam...Citeste continuarea

Ciorba pescareasca cu zeama de varza

Postat de: Sidy in Ciorbe

Zeama de varza( cantitatea este in functie de cat de acra vreti sa fie ciorba) se pune la fiert impreuna cu apa necesara. Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari - mai putin...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: Dya in Dulciuri

Pentru inceput preincalzim cuptorul. Punem laptele la fiert si il pastram cald. Mixam ouale impreuna cu cele 8 linguri de zahar si cu esentele pana obtinem o spuma. (Crema caramel va iesi mai...Citeste continuarea

Crap la gratar cu sos de iaurt

Postat de: medioto59 in Peste

Bucatile de peste se sareaza, se ung cu ulei de masline si se pun pe gratarul incins.Cand sunt gata facute pe o parte se intorc si pe cealalta parte se lasa sa se rumeneasca bine apoi se...Citeste continuarea

Cocktail de fructe "Pure Energy"

Postat de: adasev12 in Cocktail

toate fructele, mai putin portocalele le-am mixat , grapefruit-ul l-am curatat inainte de pielita...portocalele le-am stors la storcator....am aduagat apa si esenta...am pus si putina scortisoara...Citeste continuarea

Chocolate chocolate cake

Postat de: AndreeaJ in Torturi

Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se raceasca. Incingem cuptorul la 170 C, topim untul, batem ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat...Citeste continuarea

Chec cu prune

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Separam ouale. albusurile le batem spuma ,apoi adaugam zaharul pudra treptat. punem si zaharul vanilat si mixam in continuare. adaugam galbenusurile,rand pe rand,incorporandu-le bine....Citeste continuarea

Ciocolata de casa

Postat de: mitinita in Dulciuri

Se face un sirop din apa si zahar,se tine pe foc cam 10 minute. Se ia de pe foc si se adauga margarina.Se amesteca pana se topeste. Se adauga cacaoa,zaharul vanilat  si laptele praf ....Citeste continuarea

Ciabatta

Postat de: divainbucatarie in Piine

Amestecam faina cu uleiul de masline si apa calduta. Framantam aluatul maxim 5 minute, pana obtinem un aluat neted. Lasam 30 de minute intr-un loc cald sa creasca. Cand aluatul a crescut, ii dam...Citeste continuarea

Cuburi cu lapte

Postat de: miremirc in Prajituri

ptr.blat: mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina amestecata cu cacao; impartim compozitia in 3 si coacem 3 foi. ptr.crema: amestecam zaharul cu amidonul si...Citeste continuarea

Cuib de viespi ( Pumni )

Postat de: miremirc in Prajituri

Ptr.aluat : frecam zaharul cu drojdia pana cand se lichefiaza si amestecam cu apa calduta apoi lasam la dospit cam 15 minute; dupa ce a dospit punem intr-un castron mai mare faina apoi toate...Citeste continuarea

Ciorba de potroace

Postat de: postavaru in Ciorbe

Se taie carnea bucati mai mici, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Se spumuieste de cate ori e nevoie Adaugam apoi ceapa si zarzavatul taiat marunt si lasam la fiert 30-45 de minute....Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: carminabulina in Prajituri

Laptele se fierbe impreuna cu cele 3 plicurie de zahar vanilinat si coaja rasa de la o lamaie. Dupa ce a fiert strecuram laptele si il lasam la racit. O cana de zahar se pune intr-o tava...Citeste continuarea

Clatite cu dulceata de mere

Postat de: sufletista in Dulciuri

Amestecam ingredientele si facem clatitele la foc potrivit. Eu pun ulei in aluat si nu mai pun in tigaie. Cand sunt gata le ungem cu dulceata si le impaturim in forma de batista sau rulou. Sunt...Citeste continuarea

Cheesecake cu gelatina de rodii

Postat de: Isabela_C in Prajituri

Mai intai pregatim baza de biscuiti. Fixam un inel de tort la 20 cm. La robot mixam biscuitii pana devin pesmet. Adaugam untul moale taiat cubulete si mixam in continuare pana devine o pasta fina....Citeste continuarea

Clatite Valentine's Day

Postat de: lia in Dulciuri

Sfecla fiarta, racita si curatata, am taiat-o cubulete. Am pus-o in blender impreuna cu ouale, mierea, sarea si laptele si le-am tocat pana au devenit o pasta omogena. Am golit pasta intr-un bol,...Citeste continuarea

Clatite cu branza dulce

Postat de: luminita20_2006 in Dulciuri

Aluat: Se bat ouale cu un praf de sare , se adauga laptele si faina , se amesteca pana cand obtinem un aluat subtire care sa curga ca o smantana groasa. Se pun esente dupa preferinta. Se coc...Citeste continuarea

Cum se decafeinizeaza ceaiul negru

Postat de: mitinita in Bauturi

Se introduce plicul de ceai intr-o cana de apa fierbinte. Se lasa cam 30 de secunde,timp in care se elibereaza cafeina. Asta e ceaiul pentru mine. Pentru copii,adaug acelasi plic de ceai intr-o...Citeste continuarea

Ciorba de gulii umplute

Postat de: Criss in Ciorbe

Se scobesc guliile si se umplu cu amestecul de carne si orez. Din restul de carne am facut perisoare. Ceapa, morcovii si patrunjelul se toaca (sau se dau pe razatoare) si se pun la fiert....Citeste continuarea

Ciocanele de pui cu miere

Postat de: Brindusa in Pui

Amesteca intr-un castron mierea, lamaia, soia si susanul.  Pune pulpele de pui si amesteca bine, astfel incat sa fie acoperite peste tot de marinada Lasa in frigider 2 ore. Din cand in...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu mazare

Postat de: carmenvlad in Mancaruri de post

Mod de lucru Se curata cartofii si se taie cubulete. Se pun la fiert intr-un vas cu 3 l apa, frunza de dafin, piperul boabe, un morcov taiat bucati mari si sare. Se lasa sa fiarba la foc mic 15...Citeste continuarea

Cabanos invelit(imbracat)

Postat de: Sidy in Aperitive / Garnituri

Cabanosul se taie( cresteaza) la capete in 6 in forma de stea apoi se caleste putin in ulei.Se lasa la scurs pe o foaie absorbanta. Aluatul de foietaj se taie in fasii de 1,5 mm si se ruleaza...Citeste continuarea

Ciorbă de perişoare

Postat de: gatitdemine in Ciorbe

1. Ceapa tăiată mărunt se pune la călit .Când devine lucioasă adăugăm orezul. După ce orezul îşi schimbă culoarea oprim focul şi lăsăm să se răcească...Citeste continuarea

Ciorba de vita

Postat de: medioto59 in Supe/Ciorbe

Spalam carnea, o lasam la scurs si apoi o taiem cubulete.Punem carnea impreuna cu rasolul la fiert la foc potrivit ,in apa rece cu sare si avem grija ca din cand in cand sa spumam .Intre timp...Citeste continuarea

Carne de porc la cuptor cu sos de...

Postat de: maxion in Porc

se portioneaza carnea , se condimenteaza cu vegeta , piper , rosmarin , oregano,putin busuioc,paharul de vin si putin ulei de masline  se pune intr-un castron acoperit cu folie de...Citeste continuarea

Ciorbiţă de pui cu găluşte...

Postat de: Retetegg in Ciorbe

Am pus pe foc o oala cu apa. Cand apa a inceput sa fiarba am adaugat aripile,  morcovii si ceapa taiate. Apoi am pus telina taiata marunt, ardeiul si cartofii. Cand legumele au fiert...Citeste continuarea

Ciorba ardeleneasca

Postat de: carla27carla in Ciorbe

Se pune la fiert carnea afumata si se spumeaza de cate ori e nevoie.Cand a fiert se scoate si se taie marunt.Se curata si se taie 2 cepe si se pun in oala,se adauga zarzavatul tocat marunt si se...Citeste continuarea

Cheesecake cu mere, merisoare si...

Postat de: divainbucatarie in Torturi

Pentru a pregati aluatul amestecam toate ingredientele. Punem hartie de copt intr-o tava cu diametrul de 26 cm si punem aluatul peste hartie incercand sa facem si o mica bordura. Dam la rece...Citeste continuarea

Cosulete cu branza

Postat de: Sidy in Aperitive / Garnituri

Aluatul de foietaj se taie cu cutitul sau cu un pahar si se introduce in formele de minitarta , unse in prealabil cu ulei.Se aseaza formele pe o tava si se dau la copt in cuptorul dinainte...Citeste continuarea

Ciorbita de zarzavat cu smantana

Postat de: Mihaela11_jo in Ciorbe

Legumele se curata si se spala. Doi morcovi se rad pe razatoarea mare si doi se taie bucati mici sau rondele. Doi dovlecei se rad pe razatoarea mare si doi se taie patratele....Citeste continuarea

Chec cu ciocolata

Postat de: adasev12 in Dulciuri

se separa ouale...galbenusurile se freaca bine cu uleiul si apoi se adauga untul moale, se mixeaza bine, se pune si praful de copt stins cu suc de lamaie. albusurile se bat spuma cu un praf de...Citeste continuarea

Coji de eclere

Postat de: elena1988 in Dulciuri

Se pune apa la fiert cu uleiul si se adauga faina in ploaie Dupa ce s-a racit se adauga ouale pe rand, amestecand bine compozitia. Se pune compozitia intr-un sprit, se spriteaza din...Citeste continuarea

Ciorbita de pui

Postat de: lavinia24 in Ciorbe

De la pui se aleg cateva bucati pt ciorba,se spala bine si se pun la fiert cu putina vegeta si 2 foi de dafin.Se curata de spuma,si cand a dat in clocot se arunca prima apa si se pune din nou...Citeste continuarea

Chec cu visine si ciocolata

Postat de: Adinacarla in Prajituri

Am separat ouale si am inceput prepararea checului. Am batut bine galbenusele cu zaharul adaugand treptat ulei si apa. Albusele le-am batut spuma separat apoi le-am incorporat in compozitia...Citeste continuarea

Coaste de porc la cuptor

Postat de: Furnicuti in Porc

Amestecam vinul, sucul de rosii, mustarul, sosul Worcestershire, 1 pahar de apa si ceapa tocata. Usturoiul pisat se amesteca cu 1 lingura boia, sare, piper, 1 lingurita cimbru uscat, zaharul...Citeste continuarea

Clatite Red Velvet

Postat de: epurasha2bb in Aperitive / Garnituri

Se pun in robot sfecla fiarta si taiata cuburi, oul, uleiul,laptele, sare , usturoiul si se mixeaza. Apoi se adauga si faina si se mixeaza din nou. Eu am rasnit si piper cu lamaie de vreo 2...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu zeama de varza-...

Postat de: pusikmea in Ciorbe

Spalam fasolea si o lasam la inmuiat de seara in apa rece. A doua zi o fiebem in 2-3 ape. Putem fierbe mai multa si o putem pastra in in pungi la congelator si o putem folosii cand avem nevoie...Citeste continuarea

Chec cu ciocolata, cirese si alune...

Postat de: AndreeaJ in Prajituri

Alunele de padure se prajesc usor, se lasa la racit, apoi se curata de coaja si se toaca in bucati mai mari. Untul se mixeaza foarte bine pana se obtine o spuma foarte fina, se adauga zaharul...Citeste continuarea

Cozonacul mamei

Postat de: LUK in Dulciuri

Se face o maia amestecand laptele caldut cu drojdia si zaharul.Se lasa sa creasca. Intre timp pregatim aluatul.Topim margarina impreuna cu uleiul.Separam albusele de galbenusuri.Galbenusurile...Citeste continuarea

Colacei polonezi

Postat de: aziz in Prajituri

facem un aluat din ingredientele de mai sus pe care il lasam sa creasca pina i-si dubleaza volumul Intindem foaie mie mi-a iesit 2 foi. Ungem foaia cu unt si zahar vanilat pudra si o...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: aziz in Ciorbe

se fierbe pieptul de pui impreuna cu legumele intregi,pina se desprinde de pe os. Nepoata mea pune si o bucata de os de vita sau porc cu maduva, eu nu am avut dar a ei iesea mai buna. Se...Citeste continuarea

Cornulete foarte fragede

Postat de: kamy in Dulciuri

Aluatul l-am intins cu sucitorul l-am taiat in 2 si fiecare parte in triunghiuri pe care am pus dulceata sau rahat si am rulat. Am tapetat o tava cu hartie de copt,am asezat cornuletele,le-am...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu marar

Postat de: mitinita in Aperitive / Garnituri

Se da tava la cuptor cu uleiul.Cand e fierbinte se adauga cartofii. Cand incep sa se rumeneasca,se adauga sarea,piperul si mararul. Se mai tin 5 minute pana cand cartofii sunt rumeniti bine....Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: susu in Ciorbe

Punem carnea de vitel la fiert si adaugam putin sare. Spumam de cateva ori si cand a fiert carnea adugam burta si legumele.Punem piperul si foile de dafin. Cand a fiert carnea se taie bucati mici...Citeste continuarea

Cornete cu inghetata de cirese

Postat de: comanligia in Dulciuri

Untul se topeste si se amesteca cu faina,zaharul,ouale si scortisoara,se amesteca toate si se pune in forma de cornete incinsa sa se coaca,dupa ce s-au copt se ia usor cu o spatula de plastic si...Citeste continuarea

Crispy Strips

Postat de: lavinia24 in Pui

Pieptul de pui se spala bine,se taie fasii si se lasa la scurs.Fulgii de porumb se piseaza nu foarte marunt.Ouale se bat bine,se adauga sare,piper si chilli.Fasiile de pui se dau prin faina,ou si...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: postavaru in Ciorbe

Pregatim prima data perisoarele. Tocam carnea si o amestecam cu 1 ou, o mana buna de orez spalat, sare si piper. Amestecam pana se omogenizeaza. Cu mana umeda formam perisoarele pe care le...Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata

Postat de: Furnicuti in Torturi

Maruntim biscuitii. Topim untul la foc mic, si pentru ca ne place, adaugam in untul topit 2 - 3 patratele de ciocolata neagra (din cele 160g), tocata marunt, amestecand pana se dizolva. Turnam...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]