Cosulete din foietaj cu crema de lapte
Postat de: luminita20_2006 in Prajituriintindem foaia de foietaj si cu ajutorul unui pahar, taiem forme rotunde. Jumatate le lasam asa, iar la cealalta jumatate, facem cate o gaura in mijloc cu ajutorul unui alt pahar mai mic. separam...Citeste continuarea
Chec pufos
Postat de: luminita20_2006 in DulciuriAlbusurile se bat spuma, se aduga zaharul cate putin, dupa care galbenusurile batute cu putina sare. Se pune faina amestecata cu praf de copt si se amesteca de sus in jos cu o lingura de lemn....Citeste continuarea
Ciorba de legume cu praz si bors
Postat de: MoliCook in Mancaruri de postSe spala si se toaca toate legumele si se pun la fiert in apa fierbinte (fara cartofi), se lasa sa fiarba aprox 25-30 de min, se pune orezul spalat in cateva ape, mai lasam 5-10 minute si adaugam...Citeste continuarea
Creveti saltati
Postat de: lilik in Fructe de marespalam crevetii si ii lasam sa se scurga cateva minute. pregatim sosul : punem intr-un castronel uleiul,sucul de lamaie,usturoiul taiat feliutze si patrunjelul tocat si batem bine cu...Citeste continuarea
Cozonaci in forma de fluturi
Postat de: bitza in DulciuriUmplutura: Laptele se fierbe cu zaharul,se opreste focul si se toarna macul.Se lasa sa se raceasca!Eu am folosit la 3 fluturi crema finetti,au fost foarte buni!puteti sa ii umpleti cu ce...Citeste continuarea
Ciorba de capete de peste
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCapetele de peste se spala se sareaza si se pun la fiert in apa cu otet , atat doar sa le acopere . Se fierb in maximum 10 minute. Se scurg ,[ zeama se pastreaza , nu se arunca ] si se pot...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: adriana_bobu in Mancaruri de postSe curata ciupercile si se taie coditele. Intr-o tigaie in care am pus uleiul , se pune ceapa tocata marunt, morcovul ras si coditele de la ciuperci tocate si se trag pe foc cca 10 min adaugand si...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: susu in PrajituriCele 10 linguri de zahar si nessul se pun in cratita la foc mic pentru a se carameliza si se amesteca continuu pana ce s-a topit zaharul. Se acopera uniform peretii vasului si se lasa la racit....Citeste continuarea
Cuib (melc) cu scortisoara
Postat de: housy in Dulciuri- foietajul se lasa la temperatura camerei - intr-un bol se amesteca zaharul, cu scortisoara si zaharul vanilat - aluatul se desface in foaie - pe toata...Citeste continuarea
Chiftelute cu sos de smantana
Postat de: nico15 in PorcSe trece la pregatirea carnii, se amesteca carnea cu usturoiu pisat si ceapa taiata marunt, franzela se pune la inmuiat in lapte, se stoarce bine si se adauga peste celelalte ingrediente, se...Citeste continuarea
Coronita cu stafide si portocale
Postat de: corina241 in PrajituriSeparam albusurile si le batem spuma. Adaugam zaharul si mixam pana se formeaza o bezea lucioasa. Galbenusurile le frecam cu uleiul si le turnam incet peste bezeaua obtinuta. Incorporam...Citeste continuarea
Chiftelute marinate cu legume
Postat de: nico15 in PorcSe trece la pregatirea carnii, se amesteca carnea cu usturoiu pisat si ceapa taiata marunt, franzela se pune la inmuiat in lapte, se stoarce bine si se adauga peste celelalte ingrediente, se...Citeste continuarea
Cornulete de post
Postat de: BucatarialuiDodo in DulciuriSe cerne făina într-un vas (eu am folosit aproximativ 900 g, depinde şi de calitatea făinii), se face în mijlocul ei o gaură şi se pune drojdia proaspătă. Adăugăm apa...Citeste continuarea
Cornete crocante si dulci
Postat de: lia in PrajituriLuam lipia, o taiem in patru si ajutandu-ne de o scobitoare, formam cate un cornet (vezi poza) din fiecare bucata. Cu o a doua scobitoare, fixata la gura cornetului, vom pastra deschizatura,...Citeste continuarea
Creme caramel
Postat de: silvi0ara in PrajituriMai intai punem laptele la infuzat impreuna cu batonul de vanilie ,dupa ce am scos in prealabil si semintele,pe care le punem si pe ele in lapte.Cand incepe sa fiarba,oprim focul,scoatem batonul...Citeste continuarea
Cornulete cu sunca si cascaval
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriFaina se amesteca cu drojdia si sarea, se adauga untul, oul + galbenusul, treptat laptele caldut si se framanta aluatul. Se lasa sa creasca o ora, apoi se intinde si se taie triunghiuri care se...Citeste continuarea
Clatite
Postat de: MIUTA in DulciuriDin oua,lapte,vanilie,praf de copt,sare si faina am facut compozitia la clatite.Separat am mixat frisca.Am pus la microunde 3 linguri fineti.Le-am amestecat cu frisca.Dupa ce am facut clatitele...Citeste continuarea
Conopida cu smantana
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriSe spala conopida se desface buchetelele. Se incinge uleiul in cratita, se adauga ceapa tocata, apoi buchetelele de conopida, se pune si putina apa( 3 linguri) si se soteaza putin. Se mai...Citeste continuarea
Ciorba de Perisoare
Postat de: nico15 in CiorbeSe spala si se curata legumele, dupa care se trece la tocarea lor(pot fi si rase pe razatoarea mare). Eu calesc un pic legumele, adaug ceapa, morcovii, telina, ardeii si dovlecelul ultimul,...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu piept de pui
Postat de: nico15 in Aperitive / GarnituriSe curata ciupercile de membrana exterioara, se toaca coditele aferente marunt, se amesteca cu pieptul de pui tocat. Se amesteca si cu ou se adauga sare si piper, am adaugat si un pic de unt. Tava...Citeste continuarea
Ciorba de Burta a la Nico
Postat de: nico15 in CiorbeSe spala burta, se clateste bine si se pune la fiert totodata se pune si un ciolan de vita. Legumele se curata, se spala si se taie in bucati mari, aproximativ dupa vreo 40 de minute...Citeste continuarea
Clatite cu mere
Postat de: BucatarialuiDodo in DulciuriGălbenuşurile se amestecă cu zahărul şi zahărul vanilinat până devin spumă, apoi adăugăm apa şi făina + praful de copt alternativ. La fel de bine se poate folosi lapte,...Citeste continuarea
Cozonac cu fructe uscate
Postat de: divainbucatarie in DulciuriPentru a pregati aluatul procedam exact ca la cozonacul cu nuca postat ieri. Intr-un vas pregatim faina, amestecata cu praful de sare. Intr-o cana pregatim maiaua: punem punem putin...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de perisoare
Postat de: RuxyRux in CiorbeSpalam si tocam mai din topor zarzavatul, ca doar facem ciorba taraneasca... Incingem o lingura de ulei in oala si adaugam zarzavatul tocat, sotam cateva minute si apoi stingem cu apa. lasam sa...Citeste continuarea
Ciorbă de salată
Postat de: Cristina_Vivi in CiorbeSe taie slănina şi se pune la prajit până se face sticloasă (în oala în care se face ciorba) apoi adăugăm ceapa tăiată mărunt şi morcovul răzuit sau cum vreţi voi. SE...Citeste continuarea
Cartofi cu vin, usturoi si rozmarin...
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriCuratam si spalam cartofii, ii taiem ca pentru cuptor, apoi ii lasam 15 minute in vin si usturoi zdrobit amestecandu-i cu mana din cand in cand. Adaugam si rozmarinul si-i frecam putin, apoi...Citeste continuarea
Couscous cu legume si copanele
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneTocam legumele si le calim in putin ulei de palmier. Adaugam copanelele si sucul de rosii, apoi potrivim de sare si piper. Spre final punem si usturoiul...Citeste continuarea
Coltunasi cu branza
Postat de: divainbucatarie in PasteCartofii fierti ii dam prim razatoarea mare. Facem un aluat din faina, cartofi si sare. Framantam bine si ajustam cantitatea de faina pana ce se obtine un aluat moale si omogen care sa nu se...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca
Postat de: divainbucatarie in DulciuriIntr-un vas pregatim faina, amestecata cu praful de sare. Intr-o cana pregatim maiaua: punem punem putin lapte caldut(1/2 de cana), drojdia, o lingura de zahar si una de faina. Le amestecam si...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: meosiris in Mancaruri de legumeCalim ceapa tocata marunt apoi adaugam ciupercutele taiate felii si completam cu apa pana cand ciupercile sunt acoperite complet. Lasam la fiert pana mai scade un pic. Intre timp facem un...Citeste continuarea
Conopida pane
Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri-Am desfacut conopida in buchetele si am cufundat-o in apa fierbinte cu un praf de sare pana am putut sa o patrund cu o furculita. Am scos conopida si am lasat-o la scurs. -Intre timp, am...Citeste continuarea
Ciorba de fasole pastai
Postat de: postavaru in CiorbeSe curata ceapa si zarzavatul si se taie marunt. Se pune la fiert o ceapa, morcovii, pastarnacul si telina. Dupa ce incepe sa fiarba se adauga si ardeiul taiat cubulete. Se lasa sa dea cateva...Citeste continuarea
Cozonac cu multa nuca de post
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriAluatul: mixam margarina(care sa fie la temperatura camerei) cu zaharul pana ce acesta se topeste. adaugam apa minerala. apoi punem drojdia,pe care o frecam inainte cu o lingurita...Citeste continuarea
Chiftele marinate in sos de rosii
Postat de: ela in Mancaruri cu carneSe prepara chiftelele din carnea tocata,smantana,ketchup,ou,pesmet,patrunjelul tocat,sare si piper.Se amesteca toate ingredientele foarte bine si cu mana se formeaza chftele mai marisoare.Se...Citeste continuarea
Cornulete de post cu rahat sau gem...
Postat de: madalina27 in DulciuriSe amesteca toate ingrediente,apoi din toata coca luam bilute pe care le intindem intr-o foaie foarte subtire peste care punem gem rulam si apoi taiem bucati de maxim 2 cm si le asezam in tava...Citeste continuarea
Cârnaţi de casă
Postat de: ionix in Mezel de casaMaţele după ce au fost curăţate trebuie spălate în câteva ape cu oţet. Carnea care a stat la saramură se curăţă bine de sare şi se şterge de sânge. După aceea...Citeste continuarea
Crap la cuptor cu vin si mujdei
Postat de: nadina73 in Crap / CarasSe condimeteaza bine pestele cu sare , piper. Se pune ulei intr-o tava de yena (iese mai crocant in vasul de yena), se pune la cuptor pentru 10 minute sa se infierbante bine, se scoate tava cu...Citeste continuarea
Chifle si cornuri simple
Postat de: mamaieelena in PiineSe pune faina in lighean si se face o adancitura in care se pun: drojdia, sarea, zaharul, margarina si apa. Se framanta energic si apoi se lasa la dospit pana isi dubleaza cantitatea apoi se...Citeste continuarea
Clatite cu "Fanta" si gem de...
Postat de: nadina73 in DulciuriSe amesteca faina (sincer am turnat cu punga ,.dar aproximativ 500 g) cu sarea, coaja de portocale si lamaie si esenta. Se pune cate putin din Fanta si se mixeaza cu robotul bine (grija ca face...Citeste continuarea
Clătite cu brânză şi budincă...
Postat de: Cristina_Vivi in DulciuriDeoarece am făcut puţine clătite, (mi-au ieşit vreo 12 din care am mâncat-o pe prima goalăăă , că de nu, şi crăpam , hiiihii) nu am pus cantităţile, am făcut după ochi .......Citeste continuarea
Ciorba de salata
Postat de: kamy in CiorbeSlanina taiata cat mai marunt se pune in oala in care faceti ciorba si o caliti fara nimic pana devine transparenta,se adauda ceapa taiata marunt,morcovul ras se calesc putin dupa care se adauga...Citeste continuarea
Clătite cu gem de căpşuni
Postat de: Retetegg in PrajituriAm batut ouale, le-am amestecat cu lapte, sare, zahar vanilat, esenta si faina. Am copt clatitele si apoi le-am umplut cu gem. Va invit la o portie! Citeste continuarea
Carne impletita cu garnitura de...
Postat de: susu in VitaCarnea se portioneaza in asa fel incat sa fie bucati subtiri, de marime mai mare pe care le taiem fasii, in trei , dar nu de tot, lasandu-le unite putin la capat. Se impletesc cele trei fasii...Citeste continuarea
Carne de porc chinezească cu piure...
Postat de: ionix in PorcPreparare carne de porc: Spata de porc se dă prin maşina de tocat. Ceapa se taie cubuleţe şi se pune la călit în uleiul foarte bine încins. Când se înmoaie ceapa...Citeste continuarea
Costite marinate la gratar
Postat de: novembber in PorcIngredientele de marinata se amesteca bine si cu pasta obtinuta se freaca costitele. Se pun intr-un vas acoperit la frigider si se lasa de pe o zi pe alta. Cand sunt...Citeste continuarea
Carnati de casa
Postat de: divainbucatarie in Mezel de casaTocam carnea , ceafa si slanina. Daca nu aveti masina de tocat rugati macelarul sa o toace pentru voi. Adaugam o ceasca de apa sau zeama de oase si amestecam.Pisam usturoiul si il amestecam bine...Citeste continuarea
Cartofi prajiti cu ceapa
Postat de: mitinita in Mancaruri de postSe adauga amandoua ingredientele si se prajesc,amestecand din cand in cand. Nu conteaza ca ceapa devine mai inchisa la culoare.Daca nu va place ceapa mai prajita,atunci adaugati-o mai tarziu. Citeste continuarea
Ciorba de zarvavaturi cu carnita...
Postat de: nadina73 in CiorbeSe taie carnea cubulete mici, se pune la fiert in apa cu sare si cuburile de vegeta naturala (vezi reteta sylvia). Morcovul se taie marunt se caleste in putin ulei , se pune ceapa tocata ,...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriSe curata ciupercile, se scot coditele si se umpe cu pateu, cu ajutorul unei lingurite. Se bat ouale cu putina sare iar pesmetul se amesteca cu sare si piper. Se dau ciupercile prin faina,...Citeste continuarea
Carnaciori cu jamon imbracati si...
Postat de: nadina73 in PorcSe bat bine snitelele de porc cu ciocanul,se condimeteaza cu sare si piper. Crenvusti(carnaciori )se prajiesc in ulei ,dupa care se lasa la racit Se pune o bucata de carne, peste...Citeste continuarea















