A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Clatite

Postat de: AndreeaMaria in Dulciuri

Ouale se bat bine; adaugati apoi 2 linguri de zahar,pliculetul cu zahar vanilat si un praf de sare. Amestecati bine cu mixerul si adaugati laptele; puneti apoi si faina cat sa nu se ingroase...Citeste continuarea

Chifteluţe cu mărar garnisite cu...

Postat de: Retetegg in Porc

Am tocat carnea de porc, de manzat si usturoiul. Le-am amestecat cu painea inmuiata in apa si stoarsa bine, sarea, piperul, oul si mararul tocat fin. Am format cu mana chiftelutele si le-am...Citeste continuarea

Coronita pufoasa

Postat de: corina241 in Prajituri

Albusurile batute spuma,apoi adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le frecam cu uleiul si devin ca o maoineza,apoi le punem peste spuma de albusuri. La sfarsit...Citeste continuarea

Cataief ”pasarele”-Cataief...

Postat de: Mihaela11_jo in Prajituri

Cataief Se dizolva drojdia si zaharul in 4 linguri de apa calduta.Faina se pune intr-un bol cu sarea si se adauga drojdia; amestecand cu o lingura se adauga treptat restul de apa.Se acopera cu...Citeste continuarea

Corabioare cu salata de pui

Postat de: aziz in Aperitive / Garnituri

pieptul de pui se curata si se condimenteaza cu sare, piper, curry si se impaneaza cu usturoi dupa care se pune direct la prajit sau in folie la cuptor.cartofii se fac pai se condimenteaza cu...Citeste continuarea

Crema de lapte si mac (pentru clatite)

Postat de: ANCA in Dulciuri

Intr-o cratita de inox sau care stiti ca nu se lipeste, se amesteca ouale, zaharul pudra, zaharul vanilat, macul si faina, folosind un tel. Se pune pe aragaz la foc mic si se adauga treptat...Citeste continuarea

Cheesecake cu banane( fara coacere)

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se zdrobesc biscuitii si se amesteca cu untul topit,cacaua si scortisoara. Se pune compozitia cu biscuiti  intr-o tava cu pereti detasabili. Crema: Se mixeaza bine branza cu...Citeste continuarea

Cartofi pai (varianta cu calorii...

Postat de: mitinita in Mancare copii

Taie cartofii ca pentru cartofi pai. Pune uleiul intr-un bol,adauga cartofii peste si amesteca. Cu mainile e cel mai usor,mai ales ca eu am copii care ma ajuta la bucatarie. Preincalzeste...Citeste continuarea

Chiftele de peste

Postat de: ony in Pangasius

se toaca fileul de peste,cartoful,ceapa, si restul si se amesteca toate; se adauga ouale,se sareaza,pipereaza,se pune pesmetul si faina si se incinge uleiul; se fac chiftelute care se...Citeste continuarea

Clatite cu carne

Postat de: ony in Aperitive / Garnituri

se face compozitia de clatite in mod normal,stiut de toata lumea si se coc; se taie ceapa marunt impreuna cu usturoiul,se calesc;se adauga sare,piper,boia si condimente apoi knd ceapa devine...Citeste continuarea

Chiftelute de cartofi

Postat de: Retetegg in Aperitive / Garnituri

Am fiert cartofii, apoi i-am dat prin razatoare. I-am amestecat cu branza rasa, sare, piper, usturoi maruntit si ou. Am format chiftele mari si le-am dat prin faina. Le-am prajit pe ambele parti...Citeste continuarea

Ciorba de fasole

Postat de: Julie in Ciorbe

Se pune fasolea in multa apa sa se umfle si sa se inmoaie. Se pun la fiert fasolea si cateva boabe de piper, in apa rece. Se lasa sa fiarba o ora si se schimba apa . Se adauga acum ceapa...Citeste continuarea

Ciorba a la grec de vitel

Postat de: diaconta in Ciorbe

Zarzavatul se curata si se taie cubulete.Carnea se spala,se taie bucati si se pune sa iarba in apa cu putina sare. Orezul se pune la fiert separat. Intr-o cratita se pune putin ulei si se...Citeste continuarea

Ciuperci umplute pane

Postat de: diaconta in Aperitive / Garnituri

N-am precizat cantitati,acestea fiind infunctie de cate dorim sa facem.Nu pot fi prea multe pentru ca nu se pot pastra prea mult timp. Se rupe codita ciupercilor,pentru a face loc umpluturii.Se...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: corina241 in Ciorbe

Legumele spalate si curatate le taiem cubulete si le punem la fiert intr-o oala cu apa. Cat timp legumele fierb,pregatim perisoarele: Intr-un castron amestecam carnea cu orezul,potrivim de...Citeste continuarea

Conopida pane

Postat de: lacrimioara in Mancaruri de legume

Conopida se spala si rupe buchetele se pune la fiert in apa cu vegeta si se lasa pana intra furculita in ia cam 15 minute.Dupa ce s-a fiert  o lasam putin la racit si intre timp...Citeste continuarea

Cordon bleu

Postat de: lilik in Aperitive / Garnituri

pregatim feliile de piept, daca sunt prea groase la batem si le presaram cu putina sare. Batem ouale si pregatim pesmetul cu parmezan si sare. Punem pe fiecare felie de piept o feliuta de sunca...Citeste continuarea

Cozonac Rosenkranz

Postat de: gugugh in Prajituri

Cele 10-12 linguri zahar se pun intr-o cratita si se caramelizeaza; atentie sa nu se arda, si se captuseste fundul si peretii cratitei. Se lasa la racit. trecem la framantarea aluatului:...Citeste continuarea

Ciulama cu piept de pui

Postat de: vickyduta in Mancaruri cu carne

Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei, ardeiul se spala, se curata de seminte, si se toaca cubulete, apoi se pune peste ceapa calita. Ciupercile se curata de pielita de deasupra se...Citeste continuarea

Ciorba de fasole in paine

Postat de: nico15 in Mancaruri de legume

Fasolea se pune la inmuiat de seara si se lasa pana a doua zi, se scurge apa si se da din nou la foc potrivit, dupa jumatate de ora de fiert se scurge apa, punandu-se apa proaspata, adaungandu-se...Citeste continuarea

Chiftele pufoase din carne, reteta...

Postat de: kamy in Aperitive / Garnituri

Cum se prepara Chiftele pufoase din carne, reteta casei Am pus miezul de franzela la inmuiat in lapte, am curatat usturoiul, cartofii, am taiat patrunjelul marunt, am batut ouale bine....Citeste continuarea

Chiftelute din legume cu garnitura...

Postat de: marieta in Mancaruri de post

se curata se spala si se rad legumele pe razatoarea cu gauri mici.apoi se condimenteaza se amesteca cu faina si se fac chiftelute care se dau prin faina sau pesmet si se prajesc in ulei mult pana...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: giuliana in Aperitive / Garnituri

ciupercile se curata se spala si se unlarura cotoarele intr.un vas se aseaza bine ciupercile se adauga sare si piper se ung bine cu ulei de masline se pune si carnea de porc din conserva...Citeste continuarea

Compot de mere, reteta gustoasa si...

Postat de: rocsi_1612 in Sirop / Compot

Iata cum se prepara acest Compot de mere, reteta gustoasa si aromata Spalati merele si le curatati de coaja. Apoi le taiem cubulete(sau cum preferati). Le punem intr-o oala mai mare si punem de...Citeste continuarea

Ciorba de pastai uscate cu mamaliga...

Postat de: Sylvia in Ciorbe

  Aceasta ciorba este una dintre mancarurile vechi romanesti, din timpurile in care uscarea pastailor era modalitatea de a le pastra pe iarna,  alaturi de fasolea uscata.  ...Citeste continuarea

Coltunasi cu feta in sos de...

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Facem un aluat bun si pe masa infainata rupem bucatele, formam cerculete cu mana e usor si nu avem nevoie de sucitor, le umplem cu branza si le pliem parte peste parte. Lipim bine marginile ii...Citeste continuarea

Cornulete fragede cu nuca de cocos

Postat de: diana_k in Prajituri

se face o maia din drojdie lapte caldut, o lingura de zahar, 100g faina . Se lasa 10 minute la crescut. Faina se cerne, se pune intr-un lighean, se toarna maiaua, se dauga uleiul, ouale batute,...Citeste continuarea

Chiftelute din legume Karina

Postat de: Sidy in Mancaruri de post

Orezul se pune la fiert in apa cu vegeta.Dupa ce s-a fiert se lasa sa se raceasca. Legumele curatate se dau pe razatoarea mica , se adauga mararul si patrunjelul verde tocat, se stor bine de...Citeste continuarea

Chiftele vegetariene

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii fierbem in coaja, ii lasam la racit. Ii zdrobim, si ii amestecam cu ouale, branza, ceapa si usturoiul tocate marunt, verdeata si sarea. Formam chiftelele pe care le dam prin...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Postat de: LUK in Ciorbe

Fasolea se spala si se pune intr-un castron cu apa cu 3 ore inainte de prepararea ciorbei(sau chiar cu o seara inainte) Se curata ceapa. Ciolanul se pune la fiert in apa rece,dupa o jumatate...Citeste continuarea

Ceafa de porc umpluta

Postat de: postavaru in Porc

Se curata ceapa si se taie julien. baconul se taie felii subtiri. Carnea se spala si se taie felii mai groase, dar nu pana jos. In partea de jos carnea trebuie sa ramana netaiata. Se...Citeste continuarea

Cartofi aurii cu rulada din piept...

Postat de: lili in Mancaruri cu carne

Cartofi aurii: Cartofii ii curatim si ii taiem rondele.Ii punem la fiert, dar nu ii fiebem de tot doar pe jumatate. Dupa ce ii scoatem ii presaram cu condimentul picant pentru cartofi si ii...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu galuste

Postat de: Retetegg in Ciorbe

Am pus pe foc o oala cu apa. Cand apa a inceput sa fiarba am adaugat morcovii si ceapa taiate. Apoi am pus telina taiata marunt, ardeii si cartofii. Cand legumele au fiert am adaugat sosul...Citeste continuarea

Creme a la creme

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Se bate la mixer albusul spuma cu zaharul treptat incorporat( max 2 linguri), pana bezeaua sta batoasa. La vitza mica a mixerului se adauga si galbenusurile ( pe rand),si apoi praful de crem...Citeste continuarea

Crema de zahar ars cu dovleac

Postat de: MIUTA in Dulciuri

Se pune dovleacul la copt in cuptor,cu scobitura in jos intr-o tava.E gata cand patrunde usor cutitul in coaja.Se scoate  se pune la racit si pe urma se face piure.Jumatate din zahar se...Citeste continuarea

Conopida cu sunca si cartofi la cuptor

Postat de: Criss in Mancaruri de legume

Intr-un vas termorezistent uns cu ulei si tapetat cu pesmet se pun rondelele de cartofi, sare, apoi conopida fiarta i scursa bine, rupta in buchetele, feliute de sunca. Ouale batute se amesteca...Citeste continuarea

Crap in aluat crocant de bere

Postat de: medioto59 in Peste

Bucatile de peste se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline, zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper. Separat se pregateste un aluat de consistenta unei smantani mai tari...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde cu costita...

Postat de: MIUTA in Ciorbe

Se pune la calit in ulei un morcov dat pe razatoarea mica.Dupa ce s-a calit 5 minute se adauga ceapa taiata fin ,zarzavatul de ciorba si pasta de ardei.Se mai caleste inca 10 minute.Pe urma se...Citeste continuarea

Coltunasi cu silvoita

Postat de: mimmi in Dulciuri

Se framanta bine un aluat din faina cernuta,putina sare, oua si apa cat cere faina. Se imparte aluatul in doua si se intind foi subtiri.Se taie patratele de aluat,se pune 1 lingurita silvoita si...Citeste continuarea

Copanele cu legume la cuptor

Postat de: Retetegg in Pui

Copanelele spalate bine si scurse le-am pus in tava unsa cu putin ulei. Am adaugat langa si peste ele felii de cartof si dovlecel, rondele de ceapa, ardei, cuburi de rosii, usturoi taiat felii...Citeste continuarea

Chiftelute de soia

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Soia se fierbe in supa de legume cca 10 minute, apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se scurge bine de lichid. Se curata cartofii si se dau pe razatoarea mica. Usturoiul se curata si se...Citeste continuarea

Ciuperci marinate

Postat de: luminita20_2006 in Mancaruri de post

Ciupercile se pun in apa 20 min .apoi se taie in doua sau trei daca sunt prea mari. Usturoul se piseaza si se pune peste ciuperci(intr-o cratita), apoi sarea , zaharul, otetul si uleiul, eu am pus...Citeste continuarea

Cartofi cu ciupercute si rozmarin...

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii, ii taiem , curatam si ciupercutele ( alegem micute si le lasam intregi), punem uleiul de palmier in tava, ungem bine tava, adaugam cartofii, ciupercutele, stropim cu uleiul de...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Punem la mixer, ouale cu zaharul si esenta de vanilie, mixam bine de tot in jur de 15 minute pana devine o crema foarte spumoasa. Adaugam cu grija laptele rece. Caramelizam forma cu zahar...Citeste continuarea

Chiftelute de cartofi cu kaizer si...

Postat de: divainbucatarie in Aperitive / Garnituri

Fierbem cartofii si ii facem piure. Amestecam pireul cu cascaval, ou, marar si patrunjel. Apoi, se toaca ceapa si usuroiul marunt si se calesc in uleiul de masline. Adaugam in tigaie sunca si...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: housy in Ciorbe

  ceapa, morcovul, telina curatate legumele toate spalate taiate cubulete ceapa, morcovul, telina si gogosarul legumele se pun in oala cu apa la fiert intr-un bol separat se...Citeste continuarea

Compot de mere "zdrentuite" cu...

Postat de: housy in Sirop / Compot

  merele se curata de coaja si cotor se spala si se taie cuburi nu foarte mici se pun intr-o oala peste care se adauga apa se pun pe foc la fiert cand apa s-a incalzit se...Citeste continuarea

Clatite cu peltea de corcoduse in...

Postat de: housy in Dulciuri

Clatitele:  intr-un bol inalt se amesteca ouale, faina, zaharul vanilat, amoniul, laptele, sarea cu mixerul pana iese o compozitie subtire se prajesc clatitele ca in mod obisnuit...Citeste continuarea

Choix à la creme

Postat de: corina241 in Prajituri

   Pregatim o craticioara in care punem apa impreuna cu uleiul si punem pe flacara aragaazului lasand sa clocoteasca.Faina se adauga in craticioara toata odata si amestecam foarte repede...Citeste continuarea

Clatite cu mere

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Se bat bine ouale cu un praf de sare, apoi se adauga cele 2 lingurite de zahar, faina, laptele si zaharul vanilat. Se bate bine cu telul pana compozitia devine omogena, apoi se da la frigider....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]