Clatite
Postat de: AndreeaMaria in DulciuriOuale se bat bine; adaugati apoi 2 linguri de zahar,pliculetul cu zahar vanilat si un praf de sare. Amestecati bine cu mixerul si adaugati laptele; puneti apoi si faina cat sa nu se ingroase...Citeste continuarea
Chifteluţe cu mărar garnisite cu...
Postat de: Retetegg in PorcAm tocat carnea de porc, de manzat si usturoiul. Le-am amestecat cu painea inmuiata in apa si stoarsa bine, sarea, piperul, oul si mararul tocat fin. Am format cu mana chiftelutele si le-am...Citeste continuarea
Coronita pufoasa
Postat de: corina241 in PrajituriAlbusurile batute spuma,apoi adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le frecam cu uleiul si devin ca o maoineza,apoi le punem peste spuma de albusuri. La sfarsit...Citeste continuarea
Cataief ”pasarele”-Cataief...
Postat de: Mihaela11_jo in PrajituriCataief Se dizolva drojdia si zaharul in 4 linguri de apa calduta.Faina se pune intr-un bol cu sarea si se adauga drojdia; amestecand cu o lingura se adauga treptat restul de apa.Se acopera cu...Citeste continuarea
Corabioare cu salata de pui
Postat de: aziz in Aperitive / Garnituripieptul de pui se curata si se condimenteaza cu sare, piper, curry si se impaneaza cu usturoi dupa care se pune direct la prajit sau in folie la cuptor.cartofii se fac pai se condimenteaza cu...Citeste continuarea
Crema de lapte si mac (pentru clatite)
Postat de: ANCA in DulciuriIntr-o cratita de inox sau care stiti ca nu se lipeste, se amesteca ouale, zaharul pudra, zaharul vanilat, macul si faina, folosind un tel. Se pune pe aragaz la foc mic si se adauga treptat...Citeste continuarea
Cheesecake cu banane( fara coacere)
Postat de: nadina73 in DulciuriSe zdrobesc biscuitii si se amesteca cu untul topit,cacaua si scortisoara. Se pune compozitia cu biscuiti intr-o tava cu pereti detasabili. Crema: Se mixeaza bine branza cu...Citeste continuarea
Cartofi pai (varianta cu calorii...
Postat de: mitinita in Mancare copiiTaie cartofii ca pentru cartofi pai. Pune uleiul intr-un bol,adauga cartofii peste si amesteca. Cu mainile e cel mai usor,mai ales ca eu am copii care ma ajuta la bucatarie. Preincalzeste...Citeste continuarea
Chiftele de peste
Postat de: ony in Pangasiusse toaca fileul de peste,cartoful,ceapa, si restul si se amesteca toate; se adauga ouale,se sareaza,pipereaza,se pune pesmetul si faina si se incinge uleiul; se fac chiftelute care se...Citeste continuarea
Clatite cu carne
Postat de: ony in Aperitive / Garniturise face compozitia de clatite in mod normal,stiut de toata lumea si se coc; se taie ceapa marunt impreuna cu usturoiul,se calesc;se adauga sare,piper,boia si condimente apoi knd ceapa devine...Citeste continuarea
Chiftelute de cartofi
Postat de: Retetegg in Aperitive / GarnituriAm fiert cartofii, apoi i-am dat prin razatoare. I-am amestecat cu branza rasa, sare, piper, usturoi maruntit si ou. Am format chiftele mari si le-am dat prin faina. Le-am prajit pe ambele parti...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: Julie in CiorbeSe pune fasolea in multa apa sa se umfle si sa se inmoaie. Se pun la fiert fasolea si cateva boabe de piper, in apa rece. Se lasa sa fiarba o ora si se schimba apa . Se adauga acum ceapa...Citeste continuarea
Ciorba a la grec de vitel
Postat de: diaconta in CiorbeZarzavatul se curata si se taie cubulete.Carnea se spala,se taie bucati si se pune sa iarba in apa cu putina sare. Orezul se pune la fiert separat. Intr-o cratita se pune putin ulei si se...Citeste continuarea
Ciuperci umplute pane
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriN-am precizat cantitati,acestea fiind infunctie de cate dorim sa facem.Nu pot fi prea multe pentru ca nu se pot pastra prea mult timp. Se rupe codita ciupercilor,pentru a face loc umpluturii.Se...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: corina241 in CiorbeLegumele spalate si curatate le taiem cubulete si le punem la fiert intr-o oala cu apa. Cat timp legumele fierb,pregatim perisoarele: Intr-un castron amestecam carnea cu orezul,potrivim de...Citeste continuarea
Conopida pane
Postat de: lacrimioara in Mancaruri de legumeConopida se spala si rupe buchetele se pune la fiert in apa cu vegeta si se lasa pana intra furculita in ia cam 15 minute.Dupa ce s-a fiert o lasam putin la racit si intre timp...Citeste continuarea
Cordon bleu
Postat de: lilik in Aperitive / Garnituripregatim feliile de piept, daca sunt prea groase la batem si le presaram cu putina sare. Batem ouale si pregatim pesmetul cu parmezan si sare. Punem pe fiecare felie de piept o feliuta de sunca...Citeste continuarea
Cozonac Rosenkranz
Postat de: gugugh in PrajituriCele 10-12 linguri zahar se pun intr-o cratita si se caramelizeaza; atentie sa nu se arda, si se captuseste fundul si peretii cratitei. Se lasa la racit. trecem la framantarea aluatului:...Citeste continuarea
Ciulama cu piept de pui
Postat de: vickyduta in Mancaruri cu carneCeapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei, ardeiul se spala, se curata de seminte, si se toaca cubulete, apoi se pune peste ceapa calita. Ciupercile se curata de pielita de deasupra se...Citeste continuarea
Ciorba de fasole in paine
Postat de: nico15 in Mancaruri de legumeFasolea se pune la inmuiat de seara si se lasa pana a doua zi, se scurge apa si se da din nou la foc potrivit, dupa jumatate de ora de fiert se scurge apa, punandu-se apa proaspata, adaungandu-se...Citeste continuarea
Chiftele pufoase din carne, reteta...
Postat de: kamy in Aperitive / GarnituriCum se prepara Chiftele pufoase din carne, reteta casei Am pus miezul de franzela la inmuiat in lapte, am curatat usturoiul, cartofii, am taiat patrunjelul marunt, am batut ouale bine....Citeste continuarea
Chiftelute din legume cu garnitura...
Postat de: marieta in Mancaruri de postse curata se spala si se rad legumele pe razatoarea cu gauri mici.apoi se condimenteaza se amesteca cu faina si se fac chiftelute care se dau prin faina sau pesmet si se prajesc in ulei mult pana...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: giuliana in Aperitive / Garnituriciupercile se curata se spala si se unlarura cotoarele intr.un vas se aseaza bine ciupercile se adauga sare si piper se ung bine cu ulei de masline se pune si carnea de porc din conserva...Citeste continuarea
Compot de mere, reteta gustoasa si...
Postat de: rocsi_1612 in Sirop / CompotIata cum se prepara acest Compot de mere, reteta gustoasa si aromata Spalati merele si le curatati de coaja. Apoi le taiem cubulete(sau cum preferati). Le punem intr-o oala mai mare si punem de...Citeste continuarea
Ciorba de pastai uscate cu mamaliga...
Postat de: Sylvia in CiorbeAceasta ciorba este una dintre mancarurile vechi romanesti, din timpurile in care uscarea pastailor era modalitatea de a le pastra pe iarna, alaturi de fasolea uscata. ...Citeste continuarea
Coltunasi cu feta in sos de...
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriFacem un aluat bun si pe masa infainata rupem bucatele, formam cerculete cu mana e usor si nu avem nevoie de sucitor, le umplem cu branza si le pliem parte peste parte. Lipim bine marginile ii...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu nuca de cocos
Postat de: diana_k in Prajiturise face o maia din drojdie lapte caldut, o lingura de zahar, 100g faina . Se lasa 10 minute la crescut. Faina se cerne, se pune intr-un lighean, se toarna maiaua, se dauga uleiul, ouale batute,...Citeste continuarea
Chiftelute din legume Karina
Postat de: Sidy in Mancaruri de postOrezul se pune la fiert in apa cu vegeta.Dupa ce s-a fiert se lasa sa se raceasca. Legumele curatate se dau pe razatoarea mica , se adauga mararul si patrunjelul verde tocat, se stor bine de...Citeste continuarea
Chiftele vegetariene
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriCartofii ii fierbem in coaja, ii lasam la racit. Ii zdrobim, si ii amestecam cu ouale, branza, ceapa si usturoiul tocate marunt, verdeata si sarea. Formam chiftelele pe care le dam prin...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu ciolan afumat
Postat de: LUK in CiorbeFasolea se spala si se pune intr-un castron cu apa cu 3 ore inainte de prepararea ciorbei(sau chiar cu o seara inainte) Se curata ceapa. Ciolanul se pune la fiert in apa rece,dupa o jumatate...Citeste continuarea
Ceafa de porc umpluta
Postat de: postavaru in PorcSe curata ceapa si se taie julien. baconul se taie felii subtiri. Carnea se spala si se taie felii mai groase, dar nu pana jos. In partea de jos carnea trebuie sa ramana netaiata. Se...Citeste continuarea
Cartofi aurii cu rulada din piept...
Postat de: lili in Mancaruri cu carneCartofi aurii: Cartofii ii curatim si ii taiem rondele.Ii punem la fiert, dar nu ii fiebem de tot doar pe jumatate. Dupa ce ii scoatem ii presaram cu condimentul picant pentru cartofi si ii...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu galuste
Postat de: Retetegg in CiorbeAm pus pe foc o oala cu apa. Cand apa a inceput sa fiarba am adaugat morcovii si ceapa taiate. Apoi am pus telina taiata marunt, ardeii si cartofii. Cand legumele au fiert am adaugat sosul...Citeste continuarea
Creme a la creme
Postat de: RuxyRux in PrajituriSe bate la mixer albusul spuma cu zaharul treptat incorporat( max 2 linguri), pana bezeaua sta batoasa. La vitza mica a mixerului se adauga si galbenusurile ( pe rand),si apoi praful de crem...Citeste continuarea
Crema de zahar ars cu dovleac
Postat de: MIUTA in DulciuriSe pune dovleacul la copt in cuptor,cu scobitura in jos intr-o tava.E gata cand patrunde usor cutitul in coaja.Se scoate se pune la racit si pe urma se face piure.Jumatate din zahar se...Citeste continuarea
Conopida cu sunca si cartofi la cuptor
Postat de: Criss in Mancaruri de legumeIntr-un vas termorezistent uns cu ulei si tapetat cu pesmet se pun rondelele de cartofi, sare, apoi conopida fiarta i scursa bine, rupta in buchetele, feliute de sunca. Ouale batute se amesteca...Citeste continuarea
Crap in aluat crocant de bere
Postat de: medioto59 in PesteBucatile de peste se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline, zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper. Separat se pregateste un aluat de consistenta unei smantani mai tari...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu costita...
Postat de: MIUTA in CiorbeSe pune la calit in ulei un morcov dat pe razatoarea mica.Dupa ce s-a calit 5 minute se adauga ceapa taiata fin ,zarzavatul de ciorba si pasta de ardei.Se mai caleste inca 10 minute.Pe urma se...Citeste continuarea
Coltunasi cu silvoita
Postat de: mimmi in DulciuriSe framanta bine un aluat din faina cernuta,putina sare, oua si apa cat cere faina. Se imparte aluatul in doua si se intind foi subtiri.Se taie patratele de aluat,se pune 1 lingurita silvoita si...Citeste continuarea
Copanele cu legume la cuptor
Postat de: Retetegg in PuiCopanelele spalate bine si scurse le-am pus in tava unsa cu putin ulei. Am adaugat langa si peste ele felii de cartof si dovlecel, rondele de ceapa, ardei, cuburi de rosii, usturoi taiat felii...Citeste continuarea
Chiftelute de soia
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSoia se fierbe in supa de legume cca 10 minute, apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se scurge bine de lichid. Se curata cartofii si se dau pe razatoarea mica. Usturoiul se curata si se...Citeste continuarea
Ciuperci marinate
Postat de: luminita20_2006 in Mancaruri de postCiupercile se pun in apa 20 min .apoi se taie in doua sau trei daca sunt prea mari. Usturoul se piseaza si se pune peste ciuperci(intr-o cratita), apoi sarea , zaharul, otetul si uleiul, eu am pus...Citeste continuarea
Cartofi cu ciupercute si rozmarin...
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii, ii taiem , curatam si ciupercutele ( alegem micute si le lasam intregi), punem uleiul de palmier in tava, ungem bine tava, adaugam cartofii, ciupercutele, stropim cu uleiul de...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: RuxyRux in PrajituriPunem la mixer, ouale cu zaharul si esenta de vanilie, mixam bine de tot in jur de 15 minute pana devine o crema foarte spumoasa. Adaugam cu grija laptele rece. Caramelizam forma cu zahar...Citeste continuarea
Chiftelute de cartofi cu kaizer si...
Postat de: divainbucatarie in Aperitive / GarnituriFierbem cartofii si ii facem piure. Amestecam pireul cu cascaval, ou, marar si patrunjel. Apoi, se toaca ceapa si usuroiul marunt si se calesc in uleiul de masline. Adaugam in tigaie sunca si...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: housy in Ciorbeceapa, morcovul, telina curatate legumele toate spalate taiate cubulete ceapa, morcovul, telina si gogosarul legumele se pun in oala cu apa la fiert intr-un bol separat se...Citeste continuarea
Compot de mere "zdrentuite" cu...
Postat de: housy in Sirop / Compotmerele se curata de coaja si cotor se spala si se taie cuburi nu foarte mici se pun intr-o oala peste care se adauga apa se pun pe foc la fiert cand apa s-a incalzit se...Citeste continuarea
Clatite cu peltea de corcoduse in...
Postat de: housy in DulciuriClatitele: intr-un bol inalt se amesteca ouale, faina, zaharul vanilat, amoniul, laptele, sarea cu mixerul pana iese o compozitie subtire se prajesc clatitele ca in mod obisnuit...Citeste continuarea
Choix à la creme
Postat de: corina241 in PrajituriPregatim o craticioara in care punem apa impreuna cu uleiul si punem pe flacara aragaazului lasand sa clocoteasca.Faina se adauga in craticioara toata odata si amestecam foarte repede...Citeste continuarea
Clatite cu mere
Postat de: Corina33 in DulciuriSe bat bine ouale cu un praf de sare, apoi se adauga cele 2 lingurite de zahar, faina, laptele si zaharul vanilat. Se bate bine cu telul pana compozitia devine omogena, apoi se da la frigider....Citeste continuarea















