Chec mulatru
Postat de: panacris in PrajituriOuăle se mixează cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilinat, până ce se topește. Se toarnă treptat margarina topită, apoi laptele, amestecându-se ușor,...Citeste continuarea
Ciorba cu aripioare de pui si...
Postat de: Dya in CiorbeFierbem aripioarele in 2 litri de apa (adunand spuma formata de fiecare data cand este necesar). Adaugam legumele tocate dupa plac si le fierbem impreuna cu aripioarele. Saram dupa gust,...Citeste continuarea
Ciocănele de pui a la Padre
Postat de: panacris in PuiCiocănelele se spală sub jet de apă rece, eventula se curăță de tuleile rămase, apoi se asezonează de sare aromată și puțin ulei de măsline, se așează artistic într-o tavă...Citeste continuarea
Cordon bleu cu vinete
Postat de: dantes in Mancaruri de legumeVinetele se taie in felii subtiri se sareaza si se lasa cam 15 minute sa se inmoaie si le piparam dupa gust. Pe fiecare felie de vinata asezam cate o felie subtire de sunca si cascaval o pliem...Citeste continuarea
Chec aperitiv "Mozaic"
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriReteta Ancutei: http://www.bucataras.ro/retete/chec-aperitiv-mozaic-55972.html Pentru ca am nimerit niste masline sarate, nu am mai adaugat sare in compozitie. Pregatim mai intai...Citeste continuarea
Chiftelute la cuptor
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneTocam carnea, vita si porc, adaugam ceapa taiata marunt si painea inmuiata in lapte si stoarsa ( nu foarte mult ) si omogenizam. Adaugam piper si sare dupa gust, apoi cele doua oua si verdeata...Citeste continuarea
Crema de zahar ars 2
Postat de: deyutzky in DulciuriPunem intr-un bol ouale impreuna cu zaharul (150-160 g depinde de cat de dulce doriti sa fie) si mixam bine pana cand compozitia devine spumoasa. Adaugam treptat laptele si mixam la viteza mica...Citeste continuarea
Chiftele delicioase
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carneCarnea tocata o saram si piperam, adaugam cascavalul ras, salamul dat prin razatoare, ciupercile le taiem marunt si le adaugam in compozitie impreuna cu celelalte mirodenii. Adaugam un ou...Citeste continuarea
Clatite banatene sau "ca la Ana...
Postat de: Dya in DulciuriIncepem prin a pregati foile de clatite : se amesteca ingredientele date pentru aluat, acesta din urma trebuind sa aibe consistenta celui pentru chec, insa usor mai subtire. Se coc apoi la...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci cu zucchini
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriCuratam si spalam legumele (mai putin zucchini, pe care-l lasam cu coaja daca este tanar). Jumatate din zucchini se trece prin robot impreuna cu ceapa si se caleste apoi in ulei la foc potrivit...Citeste continuarea
CARNACIORI RO-LA-LA
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriOul se bate bine cu telul, impreuna cu sarea si zaharul; se adauga treptat apa minerala, amestecand incontinuu; se toarna faina in ploaie si se amesteca pentru a nu se forma cocoloase; se unge...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriCiupercile si ardeiul se curata, se spala si se taie cuburi . Branza ( eu am folosit o branza asemanatoare la telemea ) o dam prin razatoarea cu gauri mari sau dupa preferinta o taiem cuburi...Citeste continuarea
Ciuperci umplute la cuptor
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriCiupercile le curatam de codite, le saram si piperam si le asezam in tava cuptorului, alaturi de coditele sarate si piperate. In fiecare ciuperca punem cate o bucatica de...Citeste continuarea
Clatite cu mere caramelizate
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriSe amesteca toate ingredientele pentru compozitia de clatite. Se pune o tigaie la incins se unge cu putin ulei(daca ati pus in compozitie nu e nevoie sa mai puneti si in tigaie),se prajesc...Citeste continuarea
Cozonac marmorat de post
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postAmestecam drojdia intr-in vas cu sarea si 1 lingurita de zahar pana devine lichida. Adaugam apa minerala,zaharul si uleiul, apoi faina si amestecam. Vom obtine un aluat gras, nelipicios, pe...Citeste continuarea
Cornulete de post cu rahat
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postZdrobim drojdia intre degete, o punem intr-un vas incapator, presaram un praf de sare so 1 lingura zahar tos, amestecam sa se lichefieze drojdia. Pumem uleiul peste drojdie,apoi apa minerala...Citeste continuarea
Cheesecacke cu fructe
Postat de: papabundetot in PrajituriAm pus in robot biscuitii,fulgii de ovaz si untul si am maruntit totul bine pana cand “blatul” s-a legat,am scos apoi totul din robot si am pus biscuitii cu unt intr-o forma de...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu sfecla rosie...
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeCeapa se toaca marunt se pune cateva minute la calit,dupa care se adauga morcovii taiati rondele sau cuburi. Dupa ce s-au calit putin se pun in oala de ciorba la fiert la foc potrivit. Se...Citeste continuarea
Chifteluţe Dukan
Postat de: botcrina in PuiDezosăm pulpele, după care le dăm prin maşina de tocat carne. Într-un bol amestecăm carnea cu brânza, tărâţa de ovăz şi oul bătut, condimentăm cu sare şi...Citeste continuarea
Clatite banatene
Postat de: jolygina in DulciuriPregatim crema pentru a umple clatitele din ricota, fructele confiate, iaurt , ou si cele 3 linguri de zahar. Umplem clatitele cu crema de branza apoi ungem o tava mai inalta cu unt...Citeste continuarea
Cupcakes cu crema de vanilie si...
Postat de: Dea_Dea in DulciuriCapsunile se piseaza . Amestecam intr-un bol incapator faina, praful de copt si sarea! Ouale se bat spuma (albus + galbenus + 1 lg zahar) Intr-un alt bol mixam untul cu...Citeste continuarea
Cartofi noi intregi la cuptor
Postat de: pity19 in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii de coaja , clatim ; Punem cartofii intr-o oala, acoperim cu apa si dam la fiert cca 20 de minute ; Scurgem de apa si punem cartofii intr-o tava de cuptor , condimentam cu...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriSe taie sunca ( sau pieptul de pui si se fierbe 1 ora ), cascavalul, branza telemea,maslinele (in jumatate), gogosarul (copt si curatat de pielita). Intr-un castron punem faina, adaugam praful...Citeste continuarea
Crostata cu nectarine
Postat de: aliliana in PrajituriAluatul: Intr-un bol punem untul, faina, zaharul si praful de copt si framatam ,, in uscat" pana ce toate sunt incorporate. Va rezulta un aluat sfaramicios, adaugam oul, omogenizam, punem...Citeste continuarea
Ceafa de porc in sos de rosii si...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcPeste carne de pun condimentele,uleiul de masline si vinul rosu.Se lasa la marinat 24 ore in frigider intr-un vas acoperit. Intr-o tigaie punem bucatiile de carne cateva minute pe fiecare...Citeste continuarea
Cremes
Postat de: pity19 in PrajituriIntr-o oala turnam laptele si dam la fiert la foc mediu , pana acesta incepe usor sa fiarba , dupa care dam focul incet . Cele 5 budinci le amestecam cu zaharul si cu 15 linguri de lapte rece ;...Citeste continuarea
Cheesecake cu afine
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe zdrobesc biscuitii, se amesteca cu cele 2 linguri de zahar si untul topit. Cu compozitia obtinuta se tapeteaza fundul unei tavi rotunde (tapetata la randul ei cu hartie de copt daca e cazul),...Citeste continuarea
Cheesecake - 2 ani de bucataras :)
Postat de: AnyCostescu in DulciuriTocati biscuitii marunt. Daca aveti robot foarte bine, daca nu va chinuiti ca mine cu o punga si un sucitor J Amestecati-i apoi cu untul si puneti totul intr-o tava .Dati tava la...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci ( de post)
Postat de: aliliana in Mancaruri de postCiupercile se curata, se spala, se scurg si se taie fasii. Ceapa se curata, se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune ulei la incins, cand este gata adaugam ceapa, usturoiul. Lasam 2-3...Citeste continuarea
Chiftele de legume
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de legumeIntr-o craticioara se pune apa cu sare,iar cand clocoteste se pun buchetelele de conopida la fiert.Se lasa cam 15-20 minute,se scot,se strecoara de apa si se paseaza. Ceapa se toaca marunt si...Citeste continuarea
Cum se fierbe porumbul
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriCum se fierbe porumbul. Se curata porumbul de frunze si de matase, se asaza intr-o oala si se adauga apa rece, atat cat sa ii acopere. Se fierb la foc potrivit, atat cat este necesar (boabele...Citeste continuarea
Clatite (reteta video)
Postat de: Oana in PrajituriSe mixeaza ouale cu zaharul si uleiul, se adauga apoi vanilia si faina. Se subtiaza compozitia cu lapte si apa minerala. La final se adauga coaja rasa de lamaie. Trebuie sa obtineti o compozitie...Citeste continuarea
Clafoutis cu visine
Postat de: gaby_d in DulciuriÎntr-un bol sparge ouăle. Adaugă zahărul, uleiul şi sarea şi mixează amestecul la viteza maximă pentru 2 minute. Adaugă smântâna şi apa şi omogenizează....Citeste continuarea
Ciulama de dovlecel cu perisoare de...
Postat de: merisor67 in PuiPentru perisoare, tocam carnea de pui impreuna cu o ceapa si le amestecam cu orezul, patrunjelul tocat si cele doua oua. Potrivim amestecul de sare, piper si busuioc si formam perisoarele....Citeste continuarea
Chilli con carne
Postat de: elucubratiiculinare in VitaCeapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Ardeii se vor taia cubulete. Semintele le pastrati in functie de cat de iute doriti mancarea. Rosiile se vor taia cubulete mici. Se va pune...Citeste continuarea
Clatite
Postat de: babi5 in DulciuriSe pune faina intr-un castron, se adauga sarea , zaharul,zaharul vanilinat,razatura de lamie , ouale si laptele si incepem sa mixam adaugand apa minerala pina aducem compozitia la...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: Ela68 in Aperitive / Garnituri1. Se bat ouale cu sare (nu mult in cazul in care cascavalul e sarat ) si piper. 2. Adaugati cascavalul ras pe razatoarea cu gauri mari, untul topit si racit, faina, praful de copt, laptele,...Citeste continuarea
Ciuperci făcute tocăniță
Postat de: panacris in Mancaruri de postCeapa și ardeii se curăță, se taie fideluță și se călesc ușor în ulei de măsline, într-un vas înalt, gen Wok;) După ce au devenit translucide, se adaugă ciupercile...Citeste continuarea
Clatite cu mere si scortisoara
Postat de: AnyCostescu in DulciuriCuratam merele de coaja si seminte si le taiem cuburi. Le punem la caramelizat cu zaharul si scortisoara si le lasam la foc mic pentru circa 20 minute, Preparam clatitele dupa reteta...Citeste continuarea
Ciorbă de dovlecei cu zdrențe
Postat de: panacris in CiorbeCeapa, ardeiul curățat și tocat mărunt, se pun la călit în vasul MultiCooker-ului,adăugându-se, cca. 2 linguri de ulei de măsline, și grăsimea de rață, apoi se...Citeste continuarea
Cozonac cu scortisoara si unt
Postat de: AnyCostescu in DulciuriPunem drojdia la inmuiat in laptele caldut. Cernem faina intr-un bol si facem o gropita in mijloc. Adaugam galbenusurile batute cu sarea si zaharul, coaja rasa de la lamaie si portocala si...Citeste continuarea
Cartofi cu carnati si branza la cuptor
Postat de: pity19 in Aperitive / GarnituriIncepem prin a curata cartofii , ii taiem rondele , clatim si condimentam cu vegeta ; Cele doua oua le amestecam cu iaurtul , sare , piper ; Branza o dam pe razatoare ;...Citeste continuarea
Cubulete de curcan in sos alb cu...
Postat de: Adele in CurcanTaiem ceapa cat mai marunt si o punem pe foc intr-o tigaie cu un pic de ulei sa se caleasca,nu prea mult ,o lasam la foc mic. Spalam zucchini si ii taiem rondele destul de mari ,ii punem peste...Citeste continuarea
Cous Cous cu ciuperci
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de postIntr-o tigaie punem ulei de masline si ceapa tocata marunt la calit. Ciuperciile se scurg de zeama si se taie mai marunt. Intr-o craticioara se pune apa la fiert cu un praf de sare, cand incepe sa...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii
Postat de: pushaa in BulionCum se face sucul de rosii. Alegem rosiile bine coapte. Le spalam. le curatam de codite si le punem intr-o oala la fiert. Cand incep sa se inmoaie si sa crape coaja le scoatem...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu costita afumata...
Postat de: gabrielasfechis in CiorbeFasolea o punem in apa de seara. Pregatim mai intai aluatul de paine. Amestecam ingredientele in ordinea scrisa si le framantam bine. Aluatul il acoperim cu un prosop si il puteti tine in...Citeste continuarea
Ciorba usoara de zucchini
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam legumele. Curatam zucchini de coaja si cu ustensila de curatat il taiem fasii lungi,de jur imprejur pana ajungem la mijloc, la zona cu seminte. Partea cu semintele,...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi (de post)
Postat de: Lia1 in Ciorbe1. Pune apa rece intr-o oala incapatoare, cu 1/2 lingurita sare si adu-o la foc mare in stadiul de clocot. Apoi, reduci focul la mediu. 2. Speli bine morcovii, ii razui de coaja si ii tai cu...Citeste continuarea
Ciorba acra de pui cu smantana si...
Postat de: reisnaor_2006 in CiorbeLegumele le curatam si le fierbem intregi.Separat intr-o cratita punem putin ulei si calim 2 morcovi si 1/2 telina rasa.Adaugam o cana de apa si dam in clocot.Pieptul de pui il taiem...Citeste continuarea
Cum facem flori din ciocolata...
Postat de: Anastasia in DulciuriRupeti cele doua foi de hartie cerata, fiecare pe lungime in patru fasii egale. Topiti ciocolata la bain marie. Turnati ciocolata intr-o punga de plastic si-i taieti un colt cu gaurica de...Citeste continuarea





















