Ciorba de pleurotus cu hrisca si bors
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam legumele si ciupercile. Tocam ceapa marunt, taiem ardeiul fasii,morcovul rondele, apoi le calim in 3 linguri de ulei la foc mic, cca 5 minute. Adaugam ciupercile taiate...Citeste continuarea
Cheescake cu foi de napolitana
Postat de: Dea_Dea in PrajituriTaiem cu forma foaia de napolitana (4 cercuri). Branza se amesteca bine cu zaharul, esenta de vanilie, oul si grisul. Incepem asamblarea. Punem in forma rotunda o foaie de napolitana, punem cu...Citeste continuarea
Chifle cu chimen
Postat de: ella87 in PiineDin ingredientele de mai sus se face o coca: drojdia o dizolvam intr-o ceasca cu zaharul si putin lapte caldut, lasam putin pana se infoaie:) apoi o turnam in gaura facuta in faina, impreuna cu un...Citeste continuarea
Ciorba de vara cu pui , legume si...
Postat de: cristeena20 in Supe/CiorbePortionam carnea de pui si o punem in apa rece cu sare sa fiarba bine. Cand e aproape fiarta adaugam un cub knorr si legumele. Morcovii se curata si se taie rondele; ardeiul se taie cubulete;...Citeste continuarea
Chiftelute marinate
Postat de: nico15 in PorcCuratam carnea si o spalam. Dupa care o taiem in cubulete si o dam prin masina de tocat. Tocam o ceapa si doi catei de usturoi si ii calim, adaugam oul, dupa care o amestecam cu carnea, saram si...Citeste continuarea
Chiftelute si oua in sos de ardei copt
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carnePentru chiftelute, curatam legumele, le spalam si le grupam pe categorii: ceapa si usturoiul le trecem prin robot impreuna si le amestecam cu carnea tocata si de asemeni, morcovul si cartofii...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu oua
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriOuale crude se mixeaza, se adauga smantana, faina, branza si se mixeaza bine. Adaugam sunca, maslinele, ardeiul (taiate marunt) si ciupercile si se amesteca cu lingura. Tapetam o tava cu unt si...Citeste continuarea
Ciorba de spanac congelat reteta...
Postat de: Valclaudia in CiorbeCum se prepara Ciorba de spanac congelat reteta delicioasa de post Curatam legumele, le spalam. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in doua linguri de ulei. Adaugam morcovul dat...Citeste continuarea
Chec in 2 culori
Postat de: adellyna in PrajituriSeparam ouale Batem albusurile, adaugam zaharul, galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie si apa Amestecam praful de copt cu faina si o adaugam peste compozitie Impartim compozitia in 2....Citeste continuarea
Cod Bacalhau la cuptor
Postat de: cristeena20 in Peste- Codul trebuie sa fie neaparat bacalhau, sarat si uscat. Luam tipul care creste mai mult si da bucati mai groase. Acestea sunt ideale preparate asa intregi. Deci codul sarat il tinem la inmuiat...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu ciuperci
Postat de: Bunica in PuiPieptul de pui se spala si se desoseza. Intr-o cratita de 2l. se pune la fiert pieptul de pui. Dupa ce spumez adaug legumele. Legumele se curata,spala si se lasa intregi. Cand carnea si...Citeste continuarea
Cartofi in straturi cu carne si...
Postat de: AnyCostescu in PorcCartofii se fierb in coaja si se lasa la racit. Legumele le curatam de coaja sau seminte si le taiem cubulete.Le calim pentru circa 5 mnute, dupa care adaugam carnea tocata si vinul. Dupa ce...Citeste continuarea
Churros
Postat de: Anett in DulciuriIntr-un vas se toarna apa, zaharul, untul si sarea si punem la foc mic. Cand se fierbe adaugam faina si amestecam pana nu vom avea cocoloase. Oprim focul si lasam sa se raceasca. Adaugam...Citeste continuarea
Ciulama cu pui si ciuperci
Postat de: Creatsa in PuiAm spalat arpioarele de pui,le-am curatat apoi le-am lasat la zvantat. Am condimentat aripioarele cu sare si piper. Intr-o tigaie am pus ulei la incins apoi am adaugat aripioarele,usturoiul...Citeste continuarea
Ciorbă de fasole cu ciolan afumat
Postat de: portiadelumina in CiorbeÎntâi de toate trebuie să spun că fasolea am făcut-o la oala sub presiune. Pentru care motiv, am pus fasolea la umflat din timp (ar fi mers şi fără această etapă) şi ciolanul...Citeste continuarea
Cheescake cu zmeura
Postat de: ianculubita in PrajituriSe imbraca o forma de tarta cu folie alimentara. Intr-un vas se amesteca biscuitii pisati cu unt moale, se face o sfera si se da la frigider 15 minute. In acest timp se pune pe foc smantana si...Citeste continuarea
Cornulete cu bors si suc de rosii
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postPunem intr-un vas incapator drojdia cu sarea si zaharul,o lichefiem. Adaugam uleiul,borsul, rosiile pasate sau bulionul iar la final faina. Vom obtine un aluat gras, usor de modelat....Citeste continuarea
Compot de prune
Postat de: robert_badica in Sirop / CompotSe pun in fiecare borcan cate 5 prune ,se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului.Se fierbe la baine-marine! Citeste continuarea
Compot asortat
Postat de: robert_badica in Sirop / CompotSe spala caisele si nectarinele. In borcane se pun cate 2 caise si cate o nectarina.Se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului.Se fierbe la baine-marine! Citeste continuarea
Clatite cu unt si dulceata de...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un bol punem cele doua oua,sarea,zaharul si untul moale si incepem sa amestecam bine,apoi adaugam faina si la final diluam cu apa de la ''chiveta'' (n-am avut nici lapte si nici apa minerala...Citeste continuarea
Ciocanele umplute pe pat de dovlecel
Postat de: reisnaor_2006 in PuiIn tava cuptorului asezam feliutele de dovlecei pe care le saram si piperam,o felie de sunca,cate o bucata de pulpita crestata,sarata si piperata, pe care o impanam cu ciuperci,o felie de...Citeste continuarea
Clatite din aluat de negresa
Postat de: pushaa in PrajituriAmestecam faina cu praful de copt, pudra de cacao, zaharul si sarea. Separat amestecam laptele,esenta si ueiul. Amestecam ingredientele uscate cu cele umede si batem bine aluatul de clatite...Citeste continuarea
Castraveti murati (de vara)
Postat de: Mokuska in MuraturiPe fundul borcanelor se aseaza marar si cimbru dupa plac. Spalam castravetii si ii asezam in borcane. Umplem borcanele cu apa, lasand deasupra putin loc liber (1-2 cm). Apa se revarsa intr-o...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde din Ardeal
Postat de: Mokuska in Supe/CiorbeSe curata fasolea si se rupe in bucatele. Zarzavatul, ceapa, ardeii se curata, se spala si se toaca marunt. Se pun la fiert impreuna. Rosiile le oparim, le decojim, le toacam marunt si punem...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca de cocos si rahat
Postat de: Valclaudia in DulciuriIngredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, mai putin laptele care trebuie sa fie caldut. Preparam maiaua intr-un vas incapator (100 ml lapa calduta+drojdia+1 lingura zahar+un praf de...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu legume la cuptor
Postat de: papabundetot in PorcAm dezosat cotletul de porc si l-am marinat in sos de soia,boia, curry, l-am lasat la marinat aproximativ 3 ore. Am pregatit intre timp legumele, am desfacut in buchetele potrivite ca si marime...Citeste continuarea
Cookies
Postat de: AndraAli in Prajituri1.Se freaca untul spuma cu zaharul.Se adauga ouale unul cate unul. 2.Separat amestecam toate ingredientele solide si apoi le adaugam peste crema de unt si oua. 3.Omogenizam apoi cu o...Citeste continuarea
Chiftele la cuptor din carne de...
Postat de: babi5 in Aperitive / GarnituriCarnea se macina, usturoiul se curata, se spala si se da prin presa de usturoi, cartofii se curata, se spala si se dau prin razatoarea mica. Toate ingredientele se pun intr-un castron, se adauga...Citeste continuarea
Ciorba de piept de pui cu legume la...
Postat de: aliliana in CiorbeTrebuie sa mentionez de la inceput ca pieptul de pui a fost fiert putin inainte. Incepem cu pregatirea legumelor, le curatam, spalam , tocam. Punem apa in aparatul multicooker, sare,...Citeste continuarea
Cum se fierbe porumbul
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriCum se fierbe porumbul. Inainte de a prezenta modul de preparare tin sa precizez ca Meri a mancat doi si noi cate unul :)) Se curata porumbul de foi, se indeparteaza matasea, atat cat se poate,...Citeste continuarea
Carnaciori de pui in aluat
Postat de: Ela68 in Aperitive / Garnituri1. Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga putin lapte caldut si putina faina si lasam la crescut. 2. Adaugam oul batut, sarea si resul de faina, apoi treptat laptele...Citeste continuarea
Castraveti in otet
Postat de: robert_badica in MuraturiPunem otetul, sare, zaharul, apa si mirodeniile intr-o oala si le punem la fiert. Asezam castraveti in borcane, apoi le umplem cu amestecul de otet. Se fierb la baine-marine. Citeste continuarea
Ciuperci pentru iarna
Postat de: robert_badica in ConserveCiupercile le speli, le toci si le fierbi in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert le pui la borcane si le mai fierbi odata la baine-marine. Citeste continuarea
Cupcakes cu ananas si ciocolata
Postat de: deyutzky in PrajituriIntr-un bol mixam untul cu zaharul pana cand compozitia devine pufoasa. Adaugam treptat ouale si faina amestecata cu praful de copt),pana cand terminam toata faina. Adaugam laptele si esenta...Citeste continuarea
Cannelloni cu pui
Postat de: postavaru in CannelloniEu am taiat carnea fasii am condimentat-o si am prajit-o usor pe grill apoi am tocat-o marunt (cu cutitul). Daca va este mai usor puteti toca carnea cu masina de tocat, fara sa o prajiti....Citeste continuarea
Ciorba de cartofi si pastarnac cu...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCuratati si spalati legumele. Taiati morcovul rondele , ardeiul cuburi , ceapa cubulete si le caliti in putin ulei . Adugtai pastarnacul si cartofii taiate cuburi , sarati si puneti si 3-4 l...Citeste continuarea
Ciuperci umplute (la cuptor)
Postat de: Lia1 in Mancaruri de post1. Preincalzesti cuptorul la 220grd. 2. Pregatesti tava de aragaz cea incapatoare acoperind-o cu hartie de copt, fara sa ungi nimic. 3. Speli ciupercile, le scoti coditele pe un tocator si...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de porc
Postat de: Criss in CiorbeCarnea se spala, se taie cubulete si se pune la fiert intr-o oala. Cu o paleta se aduna spuma formata, de mai multe ori pentru a ramane supa limpede si clara. Ceapa, ardeiul, morcovii,...Citeste continuarea
Compot de nectarine
Postat de: Bunica in Sirop / CompotBocanele spalate ,sterilizate . Nectarinele spalate,taiate felii. Umplem borcanelecu feliile de necatrine,adaugam zaharul si apa. capacim borcanele si le punem la fiert intr-o oala cu...Citeste continuarea
Compot cu piersici decojite
Postat de: Bunica in Sirop / CompotPentru inceput pregatim borcanele:spalate,sterilizate. Avem nevoie de 3 borcane de 740 ml. Piersicele spalate le decojim si le taiem bucati. Umplem borcanele cu feliile de...Citeste continuarea
Cheesecake cu coacaze rosii
Postat de: comanligia in PrajituriUntul moale la temperatura camerei se amesteca impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana devine spuma. Peste se adauga galbenusurile,grisul,praful de copt, branza si zeama de lamaie,dupa care...Citeste continuarea
Cum se fierbe porumbul
Postat de: robert_badica in Mancaruri de postCum se fierbe porumbul. Intr-o oala se pun stiuleti de porumb decojiti si se acopera cu apa. Se lasa pana ce acestia sunt fierti si nu mai contin aceea zeama de culoare laptelui. Se servesc cu...Citeste continuarea
Cuburi delicioase cu branza
Postat de: AnyCostescu in PrajituriPentru blat: Amestecam oul cu zaharul m adaugam untul , laptele, faina cernuta cu praful de copt si macul.. Omegenizam , si rasturnam amestecul intr-o tava unsa cu unt. Punem tava in cuptorul...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu paste
Postat de: AnyCostescu in CiorbeCarnea se spala, se taie cubulete si o punem la calit in putin ulei. O lasam circa 5 minute apoi adaugam apa, sare, foile de dafin si lasam sa fiarba , legumele se curata, se spala si se toaca...Citeste continuarea
Chec cu lamaie
Postat de: AnyCostescu in PrajituriBatem ouale intregi cu sarea, zaharul brun si zaharul vanilat. Untul il topim si il lasam putin sa se raceasca. Il adaugam peste oua si omogenizam. Radem coaja lamaiei apoi ii stoarcem sucul...Citeste continuarea
Cafeaua eschimosului
Postat de: robert_badica in CafeaIngheti cafeaua, o sfarami in bucatele mici si peste ea adaugi laptele, ciocolata dizolvata intr-o lingura de lapte, scortisoara si zaharul. Mixeaza totul pana ce se obtine o crema. Da-o la...Citeste continuarea
Clatite
Postat de: robert_badica in DulciuriSe amesteca toate ingredientele pana ce se obtine o compozitie lichida,nu foarte moale dar nici foarte tare.Se pune cate un polonic de compozitie in tigaia antiaderenta. Se servesc cu dulceata!...Citeste continuarea
Carne de la gratar pe paine
Postat de: Iuliaj in Mancaruri cu carnePunem lipiile în cuptorul încins la 150°C pentru 5 minute. Tăiem carnea în fâşii. Într-o tigaie încingem o lingură ulei de masile şi prăjim carne...Citeste continuarea
Cranţ cu alune
Postat de: Ina in DulciuriTopim zaharul intr-un ibric mai mare, la foc mic. Amestecam continuu pentru a nu se arde , pana se lichefiaza bine si devine maroniu ( nu trebuie sa inceapa sa iasa fum, acesta fiind...Citeste continuarea
Carnati albi cu legume la tigaie
Postat de: Valclaudia in PorcTaiem carnatii bucati potrivite, ii crestam si ii prajim in tigaie antiaderenta, la foc potrivit pana se rumenesc dupa gust. Curatam legumele. Le spalam in apa rece, le taiem pe fiecare dupa...Citeste continuarea





















