A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorbica de legume cu carne de vita

Postat de: eleny2010 in Ciorbe

  Se pune carnea intr-o craticioara la fiert, iar dupa primele 2-3 clocote se arunca apa si se clateste carnea cu apa rece .se pune din nou la fiert cu 2-3 linguri de ulei . In acelasi...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca cu afumatura

Postat de: Oana in Ciorbe

Sunculita se taie felii si se inabuseste cu ceapa rosie taiata cubulete. Se adauga tijele de telina taiate rondele subtiri si se mai lasa putin la inmuiat. Restul legumelor se curata, se spala si...Citeste continuarea

Carnat afumat fiert in vin cu piure...

Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carne

Se spala bine carnatul si se taie in bucati. Se pun 2 linguri de ulei intr-o tigaie (daca e de teflon si mai bine)se prajeste carnatul bine pe toate partile ,dupa care se pune vinul si se lasa...Citeste continuarea

Cartofi spiralati

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii,se scobesc cu dispozitivul special . Se pun intr-un vas cu apa rece pentru a nu se oxida ,dureaza ceva timp la scobit. Se scot din apa se condimenteaza cu sare ,praf de...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu varza murata

Postat de: Corina33 in Porc

Se curata ceapa si se toaca marunt. Se curata si marul si se taie in patru, se scoate cotorul, apoi se taie marul in felii subtiri. Se caleste ceapa in unt, intr-o oala mare pana se inmoaie. Se...Citeste continuarea

Chiftele din ghebe

Postat de: ionix in Mancaruri de legume

Incepem prin a fierbe ghebele si cartofii, in coaja. Intre timp punem painea la inmuiat in lapte. Dupa ce au fiert, punem ghebele la scurs si la racit. Cartofii se curata de coaja si se lasa si ei...Citeste continuarea

Ceafă de porc marinată cu orez la...

Postat de: ionix in Porc

Fierbem mai intai orezul si apoi facem marinata. Preparare marinata: Se spala bine carnea si se taie in felii mai groase. Se amesteca mustarul cu uleiul, sare, piper si cimbru si...Citeste continuarea

Cordon bleu

Postat de: MariaMartin in Aperitive / Garnituri

Se taie felii pieptul de pui si se bate bine cu ciocanul pentru snitele,apoi se sareaza,se pune o felie de sunca si una de cascaval si se ruleaza toate asemeni unui rulou la capat se procedeaza...Citeste continuarea

Chec din albusuri

Postat de: silvi0ara in Dulciuri

Se bat albusurile tare impreuna cu zeama de lamaie, apoi se adauga treptat zaharul si vanilia si se bat pana se obtine o bezea tare si lucioasa. Se adauga  faina cernuta impreuna cu praful de...Citeste continuarea

Clatite cu cascaval

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se mixeaza  bine ouale cu un praf de sare apoi se pune faina ,laptele  si uleiul si se mixeaza bine . Se coc in tava de teflon fara ulei . Se pune cu un polonic din compozitia de...Citeste continuarea

Cotlete de porc pe varza la cuptor

Postat de: mamaieelena in Porc

Cotletele se asezoneaza si se pun la frigider.Carnatii se taie bucati mici si se pun intr-o oala sub presiune impreuna cu: varza,uleiul,sare,piper,cimbru,foaia de dafin pentru o jumatate de...Citeste continuarea

Creveti cu legume

Postat de: mamaieelena in Fructe de mare

Se clateste mai intai crevetele cu putina apa si se tamponeaza cu hartie prosop . In tigaia speciala chinezeasca wok se pune uleiul si se adauga usturoiul curatat si taiat felii, cand usturoiul...Citeste continuarea

Cornete umplute

Postat de: Julie in Prajituri

Se bat ouale cu zaharul ,se adauga laptele, esenta , bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si faina cat cuprinde. Se framanta bine un aluat potrivit de moale. Se intinde in...Citeste continuarea

Cornulete fragede cu nuca

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Aluatul se amesteca bine toate ingredientele si o parte din unt (aproximativ jumatate)se framanta aluatul bine ,dupa care se imparte coca in 8 parti egale.Se intinde fiecare bucata si se unge...Citeste continuarea

Cremsnit (Cremes)

Postat de: postavaru in Prajituri

Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se framanta pana devine un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana. Se amesteca bine untura cu cele 2 linguri de faina, pana devine ca o...Citeste continuarea

Clatite cu urda la cuptor

Postat de: postavaru in Dulciuri

Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, iaurtul apoi laptele, vanilia si faina. Se amesteca pana se omogenizeaza si rezulta un aluat fluid,...Citeste continuarea

Clatite cu frisca si ciocolata alba

Postat de: Adinacarla in Dulciuri

Se amesteca faina cu ouale, uleiul si sare si putin cate putin din lapte si apa, pana cand compozitia se omogenizeaza. Am lasat-o 30 de minute la frigider pana cand am facut crema cu care urma sa...Citeste continuarea

ChocoMuffins cu ghimbir si glazura...

Postat de: Anamaria7 in Prajituri

Cuptorul se incalzeste la 180C. Tava de muffins se tapeteaza cu ulei+faina/hartii de muffins. Zaharul si mierea se amesteca bine, apoi se adauga oul. uleiul, banana, iaurtul, ghimbirul si...Citeste continuarea

Cornulete alb-negru

Postat de: diaconta in Prajituri

Se face o maia din drojdie,o lingurita de zahar,o lingura faina si putin lapte caldut.Se lasa sa dospeasca. Cele trei oua se bat cu 3 linguri de zahar pana se fac spuma si apoi se adauga uleiul...Citeste continuarea

Cartofi in straturi

Postat de: bitza in Porc

Cartofii se fierb in coaja,apoi se decojesc si se taie felii potrivit de groase.Carnatul se taie felii si se rumeneste in 2 linguri de ulei.Ouale fierte se taie felii.O tava(eu am folosit una de...Citeste continuarea

Chiftelute picante de cartofi

Postat de: mena29 in Aperitive / Garnituri

Fierbem cartofii in coaja dupa care ii curatam si ii zdrobim bine,adaugam untul,smantana,oul,gogosarul taiat cubulete mici,cascavalul,usturoiul zdrobit si frunzele de patrunjel spalate si tocate...Citeste continuarea

Ciorba de varza cu costita afumata

Postat de: carla27carla in Ciorbe

Se pune la fiert intr-o oala costita afumata .Intre timp se curata ceapa,se taie varza fideluta.cand costita este pe jumatate fiarta se adauga ceapa in oala si varza si se lasa sa fiarba.Se face...Citeste continuarea

Castraveti in otet

Postat de: AndreeaMaria in Muraturi

La 1 litru de otet se pun 3 litri de apa. La fiecare litru de lichid se adauga o lingura de  sare si una de zahar. Se mai pun 2 linguri de sare in plus (ex: 1litru de otet + 3 litri de apa...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: eclerash in Aperitive / Garnituri

Ceapa o tocam fin si o calim in ulei de masline.Adaugam si cartofii impreuna cu kaiserul si lasam pana cartofii prind o crusta,adaugand apoi si varza tocata fasii.Lasam sa se intrepatrunda...Citeste continuarea

Ciorba cu ciupercute

Postat de: eclerash in Ciorbe

Carnea se pune la fiert. Se toaca legumele si se calesc in ulei de masline.Se adauga si ciupercile spalate si taiate.Peste legume se adauga supa in care a fiert carnea ce a fost strecurata...Citeste continuarea

Cofferula

Postat de: divainbucatarie in Prajituri

Amestecam mascarpone cu zaharul, 1 galbenus si cacao. Dupa ce le-am amestecat bine adaugam al 2-lea galbenus, continuam sa mixam si punem si lichiorul Amaretto. Continuam sa amestecam pana se...Citeste continuarea

Conopida la otet

Postat de: sabiradu in Conserve

Se spala conopida,se rupe buchetele se pune in borcan.Se dizolva zaharul in otet cu apa si apoi se umple borcanul.A doua zi se mai completeaza cu conopida sau cu gogosari pentru ca se lasa destul...Citeste continuarea

Chec din dovleac

Postat de: ionela2682 in Prajituri

Incepem cu prepararea piureului de dovleac: -dovleacul se spala ,se taie in doua si se da la cuptor pana se inmoaie, -se curata de pe coaja cu ajutorul unei linguri si se paseaza. Incepem...Citeste continuarea

Choco cookies Husanu

Postat de: ionix in Prajituri

Se amesteca cu o lingura de lemn untul si zaharul intr-un bol mare, pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusul si vanilia si se amesteca usor.  Se adauga faina in ploaie, praful de cacao...Citeste continuarea

Clatite cu frisca si nuca

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se bat bine ouale cu sarea se pune laptele si faina,sincera sa fiu nu am masurat ,am luat punga si...torn dupa ochi. Sant clatite simple pe care toata lumea le face ,se pun vaniliile ,coaja de...Citeste continuarea

Chifle cu usturoi

Postat de: postavaru in Piine

Se curata usturoul, se piseaza si se amesteca cu laptele. Se pune laptele cu usturoi pe foc si se fierbe 15 minute. Se lasa apoi sa se racoreasca. Se amesteca faina cu sarea, drojdia uscata si...Citeste continuarea

Ciorba cu afumatura

Postat de: ony in Ciorbe

se spala bine afumatura,se opareste si se pune la fiert in apa rece;se spumeaza iar cand incepe sa fiarba se pregateste zarzavatul;se pune si o lingurita de delikat sau orice alt concentrat si se...Citeste continuarea

Conopida pane

Postat de: ony in Mancaruri de legume

se rupe conopida buchetele,se fierbe in apa cu sare;knd s-a racit se face un aluat de clatite mai grosut din oua faina si apa care se sareaza si se condimenteaza dupa preferinte;se incinge uleiul...Citeste continuarea

Chec alb/negru cu nuca si budinca...

Postat de: corina241 in Prajituri

  crema: amestecam continutul plicului de budinca cu laptele rece si zaharul,punem totul intr-o craticioara pe aragaz si mestecam continuu pana la fierbere.la final adaugam lingura de...Citeste continuarea

Ciulama cu carne de pui si mamaliguta

Postat de: kamy in Pui

Cand ma apuc de o mancare pe care o pap cu mamaliga intai eu pregatesc ce trebuie pt mamaliga. Am pus intr-un ceaunel o masura de malai grisat,4 de apa rece,sare si le-am amestecat ca sa...Citeste continuarea

Chiftele dietetice de pui cu salata...

Postat de: jurnalulanei in Aperitive / Garnituri

Toate aceste ingrediente se amesteca , se formeaza chiftelutele , se aseaza pe hirtie de copt si se lasa la cuptor pina se rumenesc. Citeste continuarea

Cartofi rantaliti si pulpe de pui...

Postat de: miha in Mancaruri cu carne

Pentru ca mi-a mai ramas niste za'atar de la painea arabeasca l-am folosit pentru a condimenta carnea de pui. A fost foarte bun. La fel de bun este si pentru carnea la gratar. Cele 2 linguri...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: jurnalulanei in Mancaruri de legume

Se spala bine ,se curata ciupercile, apoi se taie "piciorusele" ciupercilor; Se amesteca branza de vaci cu telemeaua de vaca, cu sunca taiata marunt cu mararul tocat si picioarele...Citeste continuarea

Clatitele de dimineata ;)

Postat de: corina241 in Prajituri

ouale si zaharul sunt amestecate bine intr-un castron unde adaugam pe rand laptele,apa minerala,uleiul si apoi faina pana obtinem un aluat de o consistenta mai groasa decat cea a smantanei...Citeste continuarea

Chiftelute de peste

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se curata pestele se taie bucati, se scot intestinele ...bla bla stiti voi Se pun bucatile de carne la fiert in apa cu putina sare,se fierb 10-15 minute. se scoate pestele in apa se lasa la...Citeste continuarea

Ciorbita de cartofi

Postat de: mamaieelena in Ciorbe

Intr-o oala de 4-5 litri se pune apa la fiert. intre timp zarzavaturile curatate si tocate cu cutitul (mai putin cartofii care se taie in cuburi maricele)dar nu prea marunt si se pun in oala cu...Citeste continuarea

Ciorba de usturoi cu pui "nefugit"

Postat de: nadina73 in Ciorbe

Se curata zarzavaturile se taie in bucatele ,cartofii se curata si se taie cubulete(cartofii se pun doar la final) Jumatate de pui se portioneaza, se spala  bine si se pune la fiert in apa...Citeste continuarea

Ciorbă din aripi curcan

Postat de: ionix in Ciorbe

Aripile de curcan se transeaza, se curata si se pun la oparit. Dupa ce le-am oparit, le scoatem si le spalam cu apa calda. Legumele se pregatesc astfel: morcovii dati pe razatoare, ceapa taiata...Citeste continuarea

Carnati/cremwursti in foietaj

Postat de: gugugh in Aperitive / Garnituri

Foietajul se lasa la temperatura camerei pt  aa se dezgheta. Se taie apoi fasiute subtiri se presara cu banza sau cascaval ras si se infasoara pe cate un carnat/cremwurst. se unge cu...Citeste continuarea

Ciorba de fasole

Postat de: gaby_d in Ciorbe

Fasolea se spala bine si se pune la fiert cu apa rece (cam....4L) Dupa ce da in clocot se scurge si se pune alta apa, fierbinte. Cand e fiarta aproape de tot, (se mai completeaza cu apa...Citeste continuarea

Carnaciori inveliti in foietaj

Postat de: pusikmea in Aperitive / Garnituri

Lasam foietajul la dezgetat. taiem fasii subtiri cu care invelim carnaciorii, sau fiecare dupa imaginatie. Ungem aluatul cu galbenus de ou si presaram mac deasupra. Punem carnaciori...Citeste continuarea

Cosulete din foietaj cu icre

Postat de: pusikmea in Aperitive / Garnituri

Lasam foietajul la dezgetat. Intindem foaia si cu ajutorul unui pahar decupam forme rotunde, iar cu ajutorul unui pahar mai mic decupam marginile pe care le suprapunem peste cele rotunde, intre...Citeste continuarea

Clatite cu branza de vaci la cuptor

Postat de: miha in Dulciuri

Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi pe rand uleiul, iaurtul, laptele, esenta de vanilie si faina. Vom obtine o compozitie fluida, putin mai...Citeste continuarea

Ciulama de pui cu smantana

Postat de: gugugh in Pui

Mai intai spalam carnea de pui si o punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce o spumam adaugam morcov, telina, ardeiul gas, ceapa si lasam sa fiarba pana carenea e patrunsa. Intr.un alt vas incincem...Citeste continuarea

Chec cu cacao si nuca

Postat de: marinicayou10 in Dulciuri

Se separa galbenusurile de albusuri.Peste galbenusuri se pun cele 6 linguri de ulei si jumatate din zahar si se amesteca .Se adauga 6 linguri de apa fierbinte si se amesteca bine.Albusurile se bat...Citeste continuarea

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]